queene 29.09.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 mea a obiła Ci się o uszy firma GBI??? ja mam z GBI ale nie suwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.09.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ja mam z GBI ale nie suwane i jak zadowolona jestes z okien, z montazu i obsługi?? jakies zastrzezenia?? jakie wybraliscie? ilu komorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.09.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 i jak zadowolona jestes z okien, z montazu i obsługi?? jakies zastrzezenia?? jakie wybraliscie? ilu komorowe? okna jak okna firma teściów montowała więc nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 29.09.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ahoj moze ktos ma namiary na jakas firme od balustrad balkonowych ma byc tanio i dobrze z naciskiem na tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.09.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ahoj moze ktos ma namiary na jakas firme od balustrad balkonowych ma byc tanio i dobrze z naciskiem na tanio aktualnie robimy balustrade z nierdzewki do piwnicy, wychodzi jakos 500zl/mb, nie wiem jaką chcesz (drewno czy cos innego) i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.09.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Te plyty produkuje m.in. BRUK z Czyzowic wiec z dostepnoscia nie ma zadnego problemu Ladne sa. Tylko problematyczne jezeli chodzi o utrzymanie czystosci! Wklesle fugi i wzory na plytach tylko czekaja zeby wpadl tam brud Ciezko to zmiesc, a karcherem to sie moze brud tylko z miejsca na miejsce przesuwac. To jest w koncu beton. Teraz tez mam beton i betonu sie inaczej niz karcherem umyc nie da. Z drewnem jest o wiele lepiej bo odpale t-racera z karchera (to cos do czyszczenia powierzchni plaskich) i caly brud z woda wpada w szpary miedzy deskami i jest super czysto Dalej u mnie jest plyta betonowa ze spadkiem, a na jej krawedzi zrobie koryto odwadniajace i drenaz plus odprowadzenie tego poza obreb tarasu (blisko mam studzienke). Oczywiscie wszystko pod tarasem, niewidoczne i ukryte. Mam tylko nadzieje ze takie czyszczenie t-racerem karcherowym przetrwa ten taras drewniany - Ghost mozesz sie wypowiedziec ? Tak, wiem że w Bruku można takie dostać i nawet je dzisiaj widziałam Z daleka i na zdjęciach wyglądają bomba ale z bliska już mi się trochę mniej podobały. Kosztują gdzieś koło 60zł/m2 Też nie jestem pewna, czy chciałabym mieć takie na tarasie i zdaję sobie sprawe, że będą bardziej problematyczne w utrzymaniu ich w czystości niż drewno. Płyty które pokazałam na zdjęciu są z Polbruku i pewnie będę ich poszukiwała w najbliższym czasie, żeby też się im przyjrzeć bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.09.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Sylwia, no dokładnie o TO mi chodziło ! To taki śródziemnomorski klimat. Jak się zobaczymy to porozmawiamy jeszcze o tych wariantach tarasowych. Faktycznie, czas jeszcze macie więc na spokojnie. Narazie te z Polbruku znalazłam na necie http://www.e-ziaja.pl/pl/p/Kostka-brukowa-Polbruk-PLAZA-faktura-piaskowca-gr.-6-cm/728 i są fajne bo w czterech różnych wymiarach, największa płyta ma nawet 60/40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 29.09.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 mea a obiła Ci się o uszy firma GBI lub termoprofil??? my mamy Termoprofil okna są wporzo, raczej niezawodne. Mielismy je na blokach a teraz w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.09.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 mea a obiła Ci się o uszy firma GBI lub termoprofil??? Termoprofil to firma z Wodzislawia - produkuja je na Gorniczej - na Jodlowniku, obok starej policji, zaraz za Summer-Cha. Biuro handlowe masz w Wodzislawiu na rynku obok wiejskiej chaty. Pewnie w Rybniku tez gdzies jest Okna robia bardzo przyzwoite i stosunkowo niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 29.09.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 aktualnie robimy balustrade z nierdzewki do piwnicy, wychodzi jakos 500zl/mb, nie wiem jaką chcesz (drewno czy cos innego) i za ile no wlasnie sam nie wiem ja chce nierdzewke, a lepsza polowa drewno i musze ja jakos przekonac vel ona mnie (najlepiej finansowo bo kurde ponad 9m tego jest a to nie w kij dmuchal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.09.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Tego mi nie musisz mowic - bede mial ze ~400m2 granitu na podjezdzie, opasce dookola domu, a takze trzy murki po parenascie metrow kazdy wymurowane z grubej kostki jako murki oporowe I podobno będziesz zamawiał ten granit w jakiejś dobrej cenie bezpośrednio ze Strzegomia ? Wiem od Mei. Bo jak będziesz już tak daleko, to miej kilku Forumowiczów na uwadze, cio ? Razem zawsze będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.09.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Narazie te z Polbruku znalazłam na necie http://www.e-ziaja.pl/pl/p/Kostka-brukowa-Polbruk-PLAZA-faktura-piaskowca-gr.-6-cm/728 i są fajne bo w czterech różnych wymiarach, największa płyta ma nawet 60/40 cm. Sylwia, to obczaj te z POLBRUKU i daj nam znać. Na fotce wyglądają rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.09.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 I podobno będziesz zamawiał ten granit w jakiejś dobrej cenie bezpośrednio ze Strzegomia ? Wiem od Mei. Bo jak będziesz już tak daleko, to miej kilku Forumowiczów na uwadze, cio ? Razem zawsze będzie taniej. Mam kumpla co jezdzi tirami. Robia czesto kursy do Legnicy na rozladunek i wracaja do bazy (w Wodzislawiu) pustymi autami. Z Legnicy do Strzegomia jest 35km, praktycznie po drodze Takze transport bede mial przynajmniej o polowe tanszy niz normalnie bo tylko w jedna strone.. Granit w Strzegomiu przy tych ilosciach to 180-190 pln / tone. Nie wiem jeszcze jak rozwiaze kwestie rozladunku bo tirem mi pod dom nie zajedzie, pozatym to auta z normalnymi naczepami bez wywrotki ani HDSu! Bedzie trzeba gdzies na miejscu przeladowac na cos z HDSem. Troche klopotliwe ale chyba sie tak czy siak oplaci W przyszlym roku bede nad tym myslal, narazie koncze dolne zrodlo pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.09.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ahoj moze ktos ma namiary na jakas firme od balustrad balkonowych ma byc tanio i dobrze z naciskiem na tanio Jasek, ja zrobiłam drewniane. Wyszło tanio i ładnie. W Firmie z Czyżowic ( koło BRUKU ). "DREW-STAL", ul. Nowa 28 L tel. 32 456 29 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.09.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Mea, ale jaja z tą Twoją operacją ! I co, dzisiaj Ci zrobią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.09.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Mam kumpla co jezdzi tirami. Robia czesto kursy do Legnicy na rozladunek i wracaja do bazy (w Wodzislawiu) pustymi autami. Z Legnicy do Strzegomia jest 35km, praktycznie po drodze Takze transport bede mial przynajmniej o polowe tanszy niz normalnie bo tylko w jedna strone.. Granit w Strzegomiu przy tych ilosciach to 180-190 pln / tone. Nie wiem jeszcze jak rozwiaze kwestie rozladunku bo tirem mi pod dom nie zajedzie, pozatym to auta z normalnymi naczepami bez wywrotki ani HDSu! Bedzie trzeba gdzies na miejscu przeladowac na cos z HDSem. Troche klopotliwe ale chyba sie tak czy siak oplaci W przyszlym roku bede nad tym myslal, narazie koncze dolne zrodlo pompy Hmmmm.... interesujące bardzo. Dobra, Adaś, to jak będzie taka akcja to daj wcześniej znać. Powodzenia z pompą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.09.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 no wlasnie sam nie wiem ja chce nierdzewke, a lepsza polowa drewno i musze ja jakos przekonac vel ona mnie (najlepiej finansowo bo kurde ponad 9m tego jest a to nie w kij dmuchal) no to widzisz nie wiem po ile chca za drewniane ale z nierdzewki tak jak pisałam około 500zl/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 30.09.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Słuchajcie powiedzcie mi jak to jest z tą ostatnią transzą kredytu - czy też bank posyła rzeczoznawcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 30.09.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 no wlasnie sam nie wiem ja chce nierdzewke, a lepsza polowa drewno i musze ja jakos przekonac vel ona mnie (najlepiej finansowo bo kurde ponad 9m tego jest a to nie w kij dmuchal) No to kompromis ) Widziałam w dralexie chyba na Rybnickiej drewniany słupek i nierdzewna kulka na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.09.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Słuchajcie powiedzcie mi jak to jest z tą ostatnią transzą kredytu - czy też bank posyła rzeczoznawcę ? w ING tylko zdjęcia i dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts