GabrysiaBP 03.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Pati ta stacja to koszt ok.2000 zł.Ja papiery złożyłam dwa tygodnie temu,bardzo miła pani dzwoniła do mnie,że brakuje podpisu męża na jednym papierku i tylko to było do uzupełnienia.Wszystko inne w porządku,a miałam tylko to nasze oświadczenie,że woda zdatna.Za tydzień mogę iść się meldować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 serio tylko oświadczenie ?? kurcze....super !! no z jednej strony super ale z drugiej - trzeba coś z tym zrobićmogłabyś napisac cos wiecej o tej stacji ?? 2000 brzmi sensownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.10.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Pati ta stacja to koszt ok.2000 zł. Ja papiery złożyłam dwa tygodnie temu,bardzo miła pani dzwoniła do mnie,że brakuje podpisu męża na jednym papierku i tylko to było do uzupełnienia.Wszystko inne w porządku,a miałam tylko to nasze oświadczenie,że woda zdatna.Za tydzień mogę iść się meldować. Toto filtruje tez bakterie coli ? Ja bym chyba nie zaryzykowal pic na stale taka wode!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.10.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Adam bakterie coli giną podczas gotowania więc w kuchni problem znikaa azotynów nie wygotujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Adam bakterie coli giną podczas gotowania więc w kuchni problem znika a azotynów nie wygotujesz No a przy myciu rak? Naczyn w zmywarce? Ja bym sie czul jakby po mnie cos lazilo :) Chyba mam jakas fobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.10.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 No a przy myciu rak? Naczyn w zmywarce? Ja bym sie czul jakby po mnie cos lazilo :) Chyba mam jakas fobie nie zapominaj że bakterie E.coli sa w tobie cały czas i są całkiem pożyteczne z bakteriami żyjemy i do tego trzeba przywyknąć giną w 70st C. więc zmywarka załatwia sprawe i przy myciu rąk mydłem i ciepłą wodą...to nie jest takie trudne zeby z nimi wygrać mnie bardziej martwią te azotyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 nie zapominaj że bakterie E.coli sa w tobie cały czas i są całkiem pożyteczne z bakteriami żyjemy i do tego trzeba przywyknąć giną w 70st C. więc zmywarka załatwia sprawe i przy myciu rąk mydłem i ciepłą wodą...to nie jest takie trudne zeby z nimi wygrać mnie bardziej martwią te azotyny... A obok sasiedzi maja wszyscy szamba, czy kanalizacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.10.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 paradoksalnie - wszyscy są podłączeni do kanalizacji do wody - 4 nowe domy w tym mój - nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.10.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 paradoksalnie - wszyscy są podłączeni do kanalizacji do wody - 4 nowe domy w tym mój - nie A studnie masz gleboko ?? Bo te coli i azotyny swiadcza... wiesz o czym Z drugiej strony ktos moze spuszczac szambo i paredziesiat metrow dalej - jak grunt jest latwo przepuszczalny to spokojnie taka woda moze do Twojej studni tez przesiaknac Ja bym sie nie pierdzielil i odzalowal na ten wodociag, a studnie wykorzystasz do podlewania kwiatkow i mycia samochodu - jemu coli nie zaszkodzi (chociaz delikatnemu francuzowi nie wiadomo - lepiej sie dowiedziec ha ha ;) Te filtry nawet jak beda "niedrogie" (2k) to zapewne wklady i eksploatacja raz dwa wyrownaja koszt wodociagu... Sam sie prawie poddalem i chcialem juz studnie wiercic ale po przemysleniu doszedlem do wniosku ze co woda z wodociagu to z wodociagu - badana chyba minimum raz w tygodniu, sprawdzona i zdrowa. I jakos sie udalo wszystko zalatwic i zrobic tanim kosztem mimo ze mialem ze 400mb do najblizszej rury BTW. Przy takiej wodzie odpada Ci niestety najwieksza zaleta jaka mozna miec w kuchni w lato - lodowka z kostkarka!! Tam musi byc podlaczona woda pod cisnieniem, wiec tylko z wodociagu.. No chyba ze sa takie gdzie sie nalewa do zbiornika ale jeszcze takiej nie spotkalem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 04.10.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 netmar trafiłes na szczyt sezonu... a nam powiedziano ze to z powodu "wymyślatych" okien:bash: a ją właśnie czekam na wypis ... już jestem szczęśliwsza eee to super! w domu juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 juz juz ... nareszcie !!! no i teraz siedze przed kompem i zastanawiam sie jak ogarnac ten balagan ... na siedzaco !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 04.10.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 juz juz ... nareszcie !!! no i teraz siedze przed kompem i zastanawiam sie jak ogarnac ten balagan ... na siedzaco !! jak ?? wydać kilka szybkich polecen małżowi .... jak wroci hehee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 jak ?? wydać kilka szybkich polecen małżowi .... jak wroci hehee taaaak no oczywiscie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 heheh po 2 miesiacach pani zabrala sie za sprawdzanie mojego wniosku w US mariusz jutro ma isc parafowac bledy i doniesc akt notarialny jak myslicie kiedy mi kaske wyplaca ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 04.10.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Oj dobrze mea że przypomniałaś...trzeba zabrać się za kompletowanie faktur, może uda się dostać kaskę jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.10.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 heheh po 2 miesiacach pani zabrala sie za sprawdzanie mojego wniosku w US mariusz jutro ma isc parafowac bledy i doniesc akt notarialny jak myslicie kiedy mi kaske wyplaca ?? Od tego roku maja 3 m-ce na wyplate od daty zlozenia wniosku wiec do miesiaca powinnas miec kaske na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 04.10.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 heheh po 2 miesiacach pani zabrala sie za sprawdzanie mojego wniosku w US mariusz jutro ma isc parafowac bledy i doniesc akt notarialny jak myslicie kiedy mi kaske wyplaca ?? Ja skladalem wniosek to Pani powiedziala ze maja 4 miesiace. i po rowniutkich 4 miechach dostalem kase. Nieliczylbym na przyspieszenie z ich strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 04.10.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 heheh po 2 miesiacach pani zabrala sie za sprawdzanie mojego wniosku w US mariusz jutro ma isc parafowac bledy i doniesc akt notarialny jak myslicie kiedy mi kaske wyplaca ?? wydaje mi sie, że jak juz zabrala się za to, to teraz powinno byc raz dwa. Przynajmniej tak było u nas, po poprawieniu błędu i parafki kasa była do 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Od tego roku maja 3 m-ce na wyplate od daty zlozenia wniosku wiec do miesiaca powinnas miec kaske na koncie a gdzie takie cos wyczytales ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.10.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 a gdzie takie cos wyczytales ?? Sorry rzeczywiscie maja 4 m-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts