GabrysiaBP 04.10.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Adam ja tam w czystość wody z wodociągu nie uwierzę,pisałam już kiedyś o śmierdzącej wodzie w Katowicach,a niby zdatna do picia.Co do wody zdatnej do picia to już przyzwyczaiłam się,że zapylam dwa razy w miesiącu do biedronki po 20 butelek pięciolitrowej i jest git.Właśnie się żurek na minerlce gotuje.Pati poszukam tego o tym uzdatniaczu,bo miałam to gdzieś.Ma to znajomy i jest bardzo zadowolony,jego żonka mówi,że zużywa połowę proszku do prania a płynu zmiękczającego nie musi używać,bo jest taka miękka woda.Tak mi się przypomina coś,że to chyba aqua home 20 się nazywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.10.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 U mnie było tak : złożyłam wniosek do US. Za chwilę wezwanie do jakiś tam poprawek, uściśleń i pani kazała donieść kilka potwierdzeń o zapłacie ( wyrywkowo ). Wszystko zebrałam i dostarczyłam. Jak już był komplet i wszystko się zgadzało to kaska była do kilku dni na koncie. Tak jest w Jastrzębiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matf 04.10.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 US - ja dostałem zwrot po około 3 miesiącach. W tym jedno wezwanie z jakimiś drobnymi papierkami.Z "innej beczki" - czy ktoś z was ma wentylacje mechaniczną? Szukam dobrego i rozsądnego cenowo wykonawcę w rejonie Rybnika i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 US - ja dostałem zwrot po około 3 miesiącach. W tym jedno wezwanie z jakimiś drobnymi papierkami. Z "innej beczki" - czy ktoś z was ma wentylacje mechaniczną? Szukam dobrego i rozsądnego cenowo wykonawcę w rejonie Rybnika i okolic. ja mam i robila mi firma z kedzierzyna - ZDECYDOWANIE NAJLEPSZA EKIPA JAKA MIALAM NA MOJEJ BUDOWIE!! i jak sie na mnie powolasz to nawet dostaniesz bardzo rozsadna cene ... przyjazd N razy do rybnika to dla nich nie problem a goscie sa naprawde bezproblemowi !! acha robia na Renoventach wiec bardzo dobry rekuperator w sensownej cenie 691 257 771 i powolaj sie na Monike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.10.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Adam ja tam w czystość wody z wodociągu nie uwierzę,pisałam już kiedyś o śmierdzącej wodzie w Katowicach,a niby zdatna do picia.Co do wody zdatnej do picia to już przyzwyczaiłam się,że zapylam dwa razy w miesiącu do biedronki po 20 butelek pięciolitrowej i jest git.Właśnie się żurek na minerlce gotuje. Pati poszukam tego o tym uzdatniaczu,bo miałam to gdzieś.Ma to znajomy i jest bardzo zadowolony,jego żonka mówi,że zużywa połowę proszku do prania a płynu zmiękczającego nie musi używać,bo jest taka miękka woda.Tak mi się przypomina coś,że to chyba aqua home 20 się nazywało. Na stronach naszych wodociagow (wodzislawskich i rybnickich) sa na biezaco wyniki badan robione raz - dwa razy w tygodniu - nasza wodzislawska minimalnie lepsza Mi smakuje, a w lato pije "kranowe" przepuszczona przez filtr lodowki (ale ten filtr to pic na wode!). Jest pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 04.10.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Aga podaj numer tynku zewnętrznego co masz u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.10.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 A studnie masz gleboko ?? Bo te coli i azotyny swiadcza... wiesz o czym Z drugiej strony ktos moze spuszczac szambo BTW. Przy takiej wodzie odpada Ci niestety najwieksza zaleta jaka mozna miec w kuchni w lato - lodowka z kostkarka!! Tam musi byc podlaczona woda pod cisnieniem, wiec tylko z wodociagu.. No chyba ze sa takie gdzie sie nalewa do zbiornika ale jeszcze takiej nie spotkalem! to nie szambo - moja działka była kiedyś polem uprawnym....i te azotyny to pozostałości po nawozach a kostkarki nie mam i nie planuję, zdecydowanie wolę twistową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.10.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Aga podaj numer tynku zewnętrznego co masz u siebie CAPAROL, kolor Schiefer 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Na stronach naszych wodociagow (wodzislawskich i rybnickich) sa na biezaco wyniki badan robione raz - dwa razy w tygodniu - nasza wodzislawska minimalnie lepsza Mi smakuje, a w lato pije "kranowe" przepuszczona przez filtr lodowki (ale ten filtr to pic na wode!). Jest pycha hehe tez mam lodowke z kostkarka a jak czesto wymieniasz ten filtr i za ile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Adam ja tam w czystość wody z wodociągu nie uwierzę,pisałam już kiedyś o śmierdzącej wodzie w Katowicach,a niby zdatna do picia.Co do wody zdatnej do picia to już przyzwyczaiłam się,że zapylam dwa razy w miesiącu do biedronki po 20 butelek pięciolitrowej i jest git.Właśnie się żurek na minerlce gotuje. Pati poszukam tego o tym uzdatniaczu,bo miałam to gdzieś.Ma to znajomy i jest bardzo zadowolony,jego żonka mówi,że zużywa połowę proszku do prania a płynu zmiękczającego nie musi używać,bo jest taka miękka woda.Tak mi się przypomina coś,że to chyba aqua home 20 się nazywało. ja biorę wodę z EDENu, przywożą, wniosą, puste zabiorą schodzą mi 4 butle 20-litrowe na miesiąc i płacę za to 80 zł, wychodzi drożej niż z Biedronki (wiem bo teraz wożę ja na budowę ) ale nie ma problemu z butelkami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 to nie szambo - moja działka była kiedyś polem uprawnym....i te azotyny to pozostałości po nawozach A bakterie coli skadby sie tam wziely ? Ja stawiam ze na bank ktos tam w okolicy szambo spuszcza prosto w glebe! Jezeli azotyny mialyby sie dostawac z gleby ktora jest na wierzchu to ta woda wogole sie nie nadaje do uzytku - ta zdatna do picia jest dopiero znacznie nizej gdzie zaden nawoz nie moglby sie dostac Mysle ze MEA jest tu najlepszym specem od tego tematu a kostkarki nie mam i nie planuję, zdecydowanie wolę twistową Co to znaczy twistowa ?? Kostkarka w lodowce to u nas najlepsze co jest w kuchni :) W lato czasem potrafi zabraknac lodu jak sie rodzinka zejdzie i kazdy pije z lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 hehe tez mam lodowke z kostkarka a jak czesto wymieniasz ten filtr i za ile ?? Trzeba raz na 6 m-cy ale mam juz poltorej roku i nie wymienialem - najchetniej wogole bym go wywalil bo to pic na wode Woda u mnie z wodociagu jest smaczna i zdrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matf 04.10.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 ja mam i robila mi firma z kedzierzyna - ZDECYDOWANIE NAJLEPSZA EKIPA JAKA MIALAM NA MOJEJ BUDOWIE!! i jak sie na mnie powolasz to nawet dostaniesz bardzo rozsadna cene ... przyjazd N razy do rybnika to dla nich nie problem a goscie sa naprawde bezproblemowi !! acha robia na Renoventach wiec bardzo dobry rekuperator w sensownej cenie 691 257 771 i powolaj sie na Monike Dzięki. A co to za firma (masz może jakąś nazwę? to bym sobie od razu w nocy poszperał w googlu). Możesz tak w telegraficznym skrócie napisać jaki masz system wenntylacji i ile Cie to mniej więcej kosztowało? (przy okazji ile m2 bo cena jest wprost proporcjonalna do metrażu jak sądzę). Bo ja mam trzy wyceny i "o zgrozo" . Klima i wentylacja w sumie prawie w cenie mieszkania w Rybniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 04.10.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Matf - u Mei robiła inna ekipa - ale ja też mam Brinka - model HR 400 Large.Cała instalacja z rekuperatorem kosztowała mnie około 16-17tys - już nie pamiętam dokładnie.Dom z poddaszem użytkowym, pow. użytkowa około 135m2, do tego wyciągi w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Dzięki. A co to za firma (masz może jakąś nazwę? to bym sobie od razu w nocy poszperał w googlu). Możesz tak w telegraficznym skrócie napisać jaki masz system wenntylacji i ile Cie to mniej więcej kosztowało? (przy okazji ile m2 bo cena jest wprost proporcjonalna do metrażu jak sądzę). Bo ja mam trzy wyceny i "o zgrozo" . Klima i wentylacja w sumie prawie w cenie mieszkania w Rybniku. firma nazywa sie Komfort System z Kedzierzyna Kozla ... http://www.komfortsystem.pl/index.php stronka taka srednia ale nie to najwazniejsze u mnie jest dom z poddaszem uzytkowym i z reku w piwnicy - wejdz do mojego dzinnika znajdziesz tam sporo fotek z wentylacji !! mam o model wyzszy rekuperator niz Adiqq i Adam a cenowo wyszlo mnie to calkiem fakne 16 tys do tego panowie za 700 zrobili mi centralny odkurzacz ze tak powiem "przy okazji" jesli chodzi o klime - ja odpuscilam bo to droga impreza ... zrobilam za to GWC powietrzne z automatem sterujacym poborem powietrza ... zeby gwc sie regenerowalo polecam ... automatyke i czerpnie mialam juz w cenie wentylacji a polozenie rur z pcv zrobilismy z mezem w 2 popoludnia i wyszlo nas to chyba okolo 3000 - rury fi 250 sa diabelnie drogie ale warto teraz latem sledzilam temperature w gwc i bardzo milo to wygladalo ... przy 30 st na zewnatrz z gwc szlo 18 wiec te 20 na nawiewie latem jest bardzo realne a to juz wystarczy zamiast klimy jak chcesz sie dowiedziec szczegolow jak to wszystko gra to daj znac na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 04.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Oczywiście jak już parę razy pisałam,zdecydowanie odradzam firmę Test-pol od wentylacji mechanicznej.Co do wody Adam to mój mąż pije tą ze studni i mój ojciec również i twierdzi,że jest rewelacyjna.Więc to akurat kwestia smaku co komu smakuje.Ja tam uwielbiam coca-colę a wszędzie wszyscy mówią,że fuuuj,nie zdrowe,nie dobre itp.Natomiast osobiście nie odważyłam się pić kranówy ani w jednym mieszkaniu ani w drugim na blokach,więc i ze studni też nie piję.Dzieciom też jej nie daję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Oczywiście jak już parę razy pisałam,zdecydowanie odradzam firmę Test-pol od wentylacji mechanicznej. Co do wody Adam to mój mąż pije tą ze studni i mój ojciec również i twierdzi,że jest rewelacyjna.Więc to akurat kwestia smaku co komu smakuje.Ja tam uwielbiam coca-colę a wszędzie wszyscy mówią,że fuuuj,nie zdrowe,nie dobre itp.Natomiast osobiście nie odważyłam się pić kranówy ani w jednym mieszkaniu ani w drugim na blokach,więc i ze studni też nie piję.Dzieciom też jej nie daję. Ale czy Wy macie bakterie coli w niej ? Przeciez od tego mozna nawet umrzec! Jezeli nie macie to luzik! Ale jak sa bakterie coli to IMHO wszystko wskazuje na to ze to szambo od sasiada i takiej wody ja bym do ust nie wzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 acha - moj reku jest znacznie wiekszy od tego co maja chlopaki ... trzeba to uwzglednic na przyklad w opcji umieszczania go na poddaszu nieuzytkowym - nie przeszedlby wylazem ... trzeba by go tam wnosic przed zrobieniem sufitow !!! ale zawsze to wyzszy model mam do niego sterowanie w pokoju, i przyciski uruchamiajace 3 bieg w kuchni i obu lazienkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 mam o model wyzszy rekuperator niz Adiqq i Adam a cenowo wyszlo mnie to calkiem fakne 16 tys Nie tyle model wyzszy co nowszy! To ten sam co nasz tyle ze po liftingu - ponoc jest tez troche cichszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 dobra musze jeszcze raz poprzec adama w wywodach studziennych ... woda z bakteriami to SYF i na boga NIE BIEZCIE JEJ DO DOMU !!! no chyba ze do kibla i w porywach do kapieli /ale ja juz chyba bym spasowala z kapiela/ ot moje zdanie ... do uzytku bezpieczne sa wody z okolo 3 poziomu wodonosnego pod WARSTWA IZOLACYJNA typu gliny czy ily !!! BRON CIE PANIE JEZU nie z pierwszej wody w studni bo tam to znajdzie sie cala tablica mendelejewa jak by ja dobrze zbadac a tak po prawdzie ... pracowalam krotki czas przy wierceniu studni i wiem ze malo kto robi studnie nawet wiercona z izolacja wyzszych warstw wodonosnych !! czyli przewiercaja sie nizej ale po prawdzie woda z gornych poziomow poslucha praw fizyki i i tak bedzie splywala do studni wiec ... studnia ok ... ale nie jako podstawowe zrodlo zaopatrzenia w wode ... chyba ze sama dopilnowalabym tego jak jest zrobiona i zabudowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts