madzia11mk 12.10.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 macie namiar na jakiegos kierowce co by mi kolo 15 t bergi mogl przywiezc ?? musi byc mniejsze auto bo wanna nie wjedzie !! mea prześlę Ci na priv telefon do chłopaka który ma różne auta Może Ci pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 12.10.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 u kogo ?? gbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 12.10.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ups bym zapomnial zeby ktos przypadkiem zonka nie zaliczyl jak ja, firma od drewnianych balustrad (od Agi) ma inna nazwe: Elmach ul. Nowa 28l Czyzowice tel. 32 458 29 73 ludzie ci sami bo Age pamietali, ceny takie sobie, ale balustrady fajne. I co najlepsze myslalem ze trzeba je robic przed ociepleniem a im to rybka nawet wola po ociepleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.10.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ups bym zapomnial zeby ktos przypadkiem zonka nie zaliczyl jak ja, firma od drewnianych balustrad (od Agi) ma inna nazwe: Elmach ul. Nowa 28l Czyzowice tel. 32 458 29 73 ludzie ci sami bo Age pamietali, ceny takie sobie, ale balustrady fajne. I co najlepsze myslalem ze trzeba je robic przed ociepleniem a im to rybka nawet wola po ociepleniu i cale szczescie!! bo ja juz mam ocieplone a o balustradzie nawet nie mysle!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 12.10.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Mea ale jak chcesz w tym roku to musialabys sie kopnac do nich w najblizszym czasie maja troche zamowien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 12.10.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Netmar chcemy Cię ostrzec przed problemem,bo pytałaś,a Ty zaraz wyjeźdżasz,że lepiej nie budować,kupić mieszkanie w bloku itp.Mam suwanke uchylno-podnoszoną i zapewniam Cię,że był to tylko JEDEN problem na budowie.Inne drobne były i się skończyły,a okno zostało i mam tylko 2700.Reklamowane X razy..... Dzisiaj odebrałam butelki do wody z sanepidu,w poniedziałek jadę ją badać. "wyjeżdżasz" to juz przesadnie napisane!!! Poprzedni post doty. zapytania " po co stwarzasz sobie problemy " wiec odpowiedziałam w lekko "kpiącym" stwierdzeniu, że jakby każdy podchodził z takim nastawieniem do tematu to po co budować i robić sobie problemy jak łatwiej byłoby kupić gotowy domek lub urządzone mieszkanie. Decyzje zawsze wymagają przemyślenia, porady itp. wiec temat okna tez podlega pod tego typu zapytanie chociażby na forum! A ostrzeżenia są mile widziane i dl mnie są to b. cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.10.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 gbi zrob wycene w oknoplascie ... a potrzebujesz te okna przed zima ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.10.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 "wyjeżdżasz" to juz przesadnie napisane!!! Poprzedni post doty. zapytania " po co stwarzasz sobie problemy " wiec odpowiedziałam w lekko "kpiącym" stwierdzeniu, że jakby każdy podchodził z takim nastawieniem do tematu to po co budować i robić sobie problemy jak łatwiej byłoby kupić gotowy domek lub urządzone mieszkanie. Decyzje zawsze wymagają przemyślenia, porady itp. wiec temat okna tez podlega pod tego typu zapytanie chociażby na forum! A ostrzeżenia są mile widziane i dl mnie są to b. cenne uwagi no i osiagnales cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 12.10.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 zrob wycene w oknoplascie ... a potrzebujesz te okna przed zima ?? tak chcemy przed zimą zamknąc budowe - teraz to tylko te okna nas trzymają Gdzie oknoplast ma siedzibe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.10.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 "wyjeżdżasz" to juz przesadnie napisane!!! Poprzedni post doty. zapytania " po co stwarzasz sobie problemy " wiec odpowiedziałam w lekko "kpiącym" stwierdzeniu nie ma co kpić tylko patrzeć na doświadczenia osób które temat przerobiły.....jak pamiętam zadna z osób która ma takie okno/drzwi nie jest z nich do końca zadowolona bo wiążą/wiązały sie z tym problemy....a do tego jest to koszmarnie droga zabawka więc chociaż wyglądają zajebiście....to patrz mój post ktory zacytowałas u mnie tez okien mnóstwo, wiekszosc do samej ziemi, w samym salonie mam 3 podwójne...a koszt takiego okna to 1/4 wszystkich moich okien nie ma co przepłacać bo pod koniec budowy może zacząć brakować kasy na rzeczy niezbędne ale to moje ostatnie zdanie w tym temacie nie mam takiego okna więc koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.10.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 na chrobrego - skrecasz z kosciuszki w lewo i 50m nizej po prawejale najlepiej umow sie z krepcem albo zarzyna - szefowie moge dac ci namiar na krepca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.10.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 no to jak ?? nikt nie zna zadnego sensownego zakladu slusarskiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.10.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Adrian,ale moja suwanka kosztowała niecałe 4 tysiące,szczerze powiem to nie wiem jak ona się tam profesjonalnie nazywa,ale niskiego progu na pewno nie mam.Może Mea TY wiesz jaką ja mam i się wypowiesz,a swoją drogą to bardzo chętnie podjadę zobaczyć tą Twoją suwankę.Netmar nie lubię jak ktoś ze mnie kpi,nawet lekko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.10.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 wiesz, mi się takie okna podobają, ale u kogoś u siebie bym się na coś takiego nie zdecydował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 12.10.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Poprosze o rade .Chociaż decyzja i tak nalezy do mnie i do żony.Czy wstawiać okna już (teraz dopiero skończylismy SSZ bez okien) Czy jednak poczekac do wiosny. Sa różne szkoły jedni mówią zeby mury trochę sie odstały.Nadmieniam że zbytnio nam się nie spieszy.Tyle tylko że jakby nie było okien to trzebaby było zabić deskami Acha czy montowaliście parapety od razu i czy robocizna montazu parapetów była w cenie wstawiania okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.10.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 kurier przed chwilą był i od razu leciałem robić pomiary reku i tak:1 bieg - 100m3/h - pobór 30W (25%)2 bieg - 150m3/h - pobór 43W (37,5%)2 bieg - 200m3/h - pobór 76-78W (50%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.10.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 kurier przed chwilą był i od razu leciałem robić pomiary reku i tak: 1 bieg - 100m3/h - pobór 30W (25%) 2 bieg - 150m3/h - pobór 43W (37,5%) 2 bieg - 200m3/h - pobór 76-78W (50%) To pieknie wyszlo moim zdaniem! A przy jakich oporach sprawdzales ? Trzeba bodaj przytrzymac F przez 5 sek w glownym menu i masz menu instalatora i strzalkami w gore masz in i out Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.10.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 wiesz, mi się takie okna podobają, ale u kogoś u siebie bym się na coś takiego nie zdecydował Mysle ze trzeba w koncu wyjasnic choc raz juz sie staralem ale chyba nie wszyscy zrozumieli (nie pisze to Adiqq do Ciebie tylko ogolnie:) Sa (w duzym uproszczeniu) dwa rodzaje okien przesuwnych -> przesuwne i uchylno-przesuwne. Te pierwsze przesuwne jezdza na kolkach jak drzwi z szaf przesuwnych i przy zamykaniu - nie sa dociskane do ramy. I z nimi sa wieczne problemy bo nie da sie ich uszczelnic - jak sie doreguluje to po paru tygodniach / miesiacach skrzydlo sie wypacza i znowu trzeba regulowac. Takie okna stosuje sie przy wyjsciu na zamkniety ogrod zimowy, jezeli takiego nie mamy to mozemy sie spodziewac sniegu w progu Uchylno-przesuwne (czyli takie jak mam ja, Mea i jak wynika - Gabrysia) to standardowe, normalne i zwykle okno w zwyklej ramie tylko zamiast zawiasow (jak przy oknie uchylnym) ma mechanizm ktory go z tej ramy wyciaga i przesuwa w bok. I z tymi oknami generalnie nie ma zadnych problemow - sa jak kazde inne okno w domu! Sa szczelne, cieple, przy przekreceniu klamki - dociskane do ramy. Jedyna roznica miedzy nimi, a rozwiernymi jest taka ze nasze sie przesuwaja w bok a rozwierne - rozwieraja Moim zdaniem przesuwki sa zdecydowanie bardziej praktyczne - po otwarciu skrzydlo nie przeszkadza, nie trzeba zwijac firanek zeby je otworzyc etc. Dla mnie same zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.10.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Adrian,ale moja suwanka kosztowała niecałe 4 tysiące,szczerze powiem to nie wiem jak ona się tam profesjonalnie nazywa,ale niskiego progu na pewno nie mam.Może Mea TY wiesz jaką ja mam i się wypowiesz,a swoją drogą to bardzo chętnie podjadę zobaczyć tą Twoją suwankę. Netmar nie lubię jak ktoś ze mnie kpi,nawet lekko..... ty tez masz uchylno rozsuwana ... I OCZYWISCIE ZAPRASZAM CIE NA OGLADANIE ale najlepiej jak maz juz pomaluje salon chce ci pokazac na zywo wszystkie kolorki acha i moja suwanka kosztowala 4,7 tys ... nowy odpowiem i tobie ... plus zamkniecia przed zima jest taki ze spokojnie mozesz pykac instalacje dogrzewajac sie koza ... nic na sile, wszystko po troszku ... plus okien na wiosne to mozliwosc zalapania sie na grudniowe kilka % jak w oknoplascie zawsze to oszczednosc a montowac mozna juz w lutym twoj dom, twoja decyzja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.10.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 do teo co napisal adam ja dodam jeszcze to ze okna przesowne sa w 2 roznych plaszczyznach !! okna takie jak moje, adama czy gabryski sa w jednej plaszczyznie dzieki temu wlasnie sa szczelniejsze i moim zdaniem ladniej wyglladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts