queene 13.10.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 ooo znowu jakas wspolna cecha ja z tego powodu chcialam miec na calosci podlogowe ale Zaba sie nie zgodzil !! dlaczego nie ? przeciez to ma chyba same plusy no dobra...w piwnicy tez nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 13.10.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 podłogówka nagrzewa sie szybko...i niestety szybko chłodzi, jak raz zapomnielismy o piecu bo marcin miał wyciszony fon i alarmu nie słyszał to zrobiło sie odczuwalnie zimniej poza tym jak jest ciepła - jest dużo przyjemniej niż przy zwykłych grzejnikach...no i ja uwielbiam chodzic boso...i teraz wreszcie moge Pati masz tylko podłogówke w całym domu? - razem pisałyśmy, juz wiem No i moze Ci sie za chwile dostać, że masz ciepłą podłogę A tak na marginesie, to załozyłaś galerię na hasło? Tak się cieszyłam na Twoje zdjęcia, a tu lipa; jakby co to chyba masz mój adres maliowy? Ja myslę, że Ci sie szybko wychłodziło, bo nie masz ocieplonego domu. Potem będzie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.10.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pati masz tylko podłogówke w całym domu? - razem pisałyśmy, juz wiem No i moze Ci sie za chwile dostać, że masz ciepłą podłogę A tak na marginesie, to załozyłaś galerię na hasło? Tak się cieszyłam na Twoje zdjęcia, a tu lipa; jakby co to chyba masz mój adres maliowy? Danusiu cały parter w podłogówce podłoga ciepła jest tylko w łazienkach no ale tam trzymamy 25 stopni, natomiast reszta nie jest zimna tylko taka przyjemna, wygląda na zimną jak to płytki a tu zdziwienie bo jest przyjemna w dotyku a fotki...jak posprzątamy i rozpakujemy kartony to zrobie tą galerie na hasło, na pewno bede o Tobie pamietac no chyba ze chcesz osobiście to zapraszam na kawe generalnie lubie odwiedziny wiec jak cos to zapraszam . burdel jest straszny ale tak bedzie pewnie jeszcze do świąt i jakoś mnie to nie stresuje nawet okna jeszcze nieumyte....czekam az tynk położą co bede 2x sie męczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.10.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 oj to moj rekku bedzie czesto chodzil na 3 ... tesciowa pali wszystko na gazie to az sie boje co bedzie na indukcji !!! oj tam - okap masz? nawet jak coś przypalę, to zapachy bardzo szybko się "tracą" - oczywiście korzystam z okapu - przy gotowaniu zawsze okapu uzywam tylko do filtrowania, nie mam podłączony na zewnątrz (dodatkowy mostek termiczny) ani do wywiewu z reku (mogą się zasyfić kanały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.10.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 dlaczego nie ? przeciez to ma chyba same plusy no dobra...w piwnicy tez nie mam ja mam nawet w piwnicy Pati połogówka szybko ci się chłodzi? - może to dlatego że masz anhydryty?!? u mnie trzyma długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.10.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pati połogówka szybko ci się chłodzi? - może to dlatego że masz anhydryty?!? u mnie trzyma długo... własnie dlatego szybko sie nagrzewa i szybko chlodzi, kwestia ustawienia pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.10.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 jak pozamykam okna to nie ma opcji zeby smród wleciał do środka Chyba nie wiesz do konca jak dziala wentylacja grawitacyjna, ktora masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 13.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 własnie dlatego szybko sie nagrzewa i szybko chlodzi, kwestia ustawienia pieca A masz juz ocieplony z zewnątrz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 13.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Jaki współczynnik wełny? 0,037 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.10.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pati - masz nawiewniki w oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 13.10.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 0,037 no to swietnie, bo ja mam mieć 036 i juz myślałam, że wszyscy 033 dajecie a ja tak kiepsko:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.10.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Danka, bez przesady...te współczynniki nie robią aż takiej wielkiej różnicy... ja to całkiem mało wełny mam, bo tak - skosy do wysokości sufitu 15(0,039)+15(0,033) na suficie mam 15cm(0,033) i powyżej sufitu mam 15cm między krokwiami (0,39) Inna rzeczy, że na suficie mam jeszcze sporo miejsca i zamierzam kiedyś tam dołożyć...taaa, kolejna rzecz odłozona na kiedyś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 13.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Tyle, że ja bym chciała położyć i już nie dokładać, a jako, że u mnie powierzchnia stropu jest duża (140m) to nie moge tego zrobić słabo. Myślę, że te 40 cm 036 będzie ok. Kiedys dołozysz, a może jak będziesz długo czekał, to może stwierdzisz, że już nie dokładasz tylko nowy dom sobie zbudujesz.Bo gdybyś miał teraz budować to ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.10.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Inna rzeczy, że na suficie mam jeszcze sporo miejsca i zamierzam kiedyś tam dołożyć...taaa, kolejna rzecz odłozona na kiedyś tam Nigdy nie dolozysz! Placac ponizej 1,5k pln za CO za caly sezon - nigdy Ci sie ta welna nie zwroci Jakbys placil 5-8k pln to bys czym predzej dzwonil po hurtowniach i zamawial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.10.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 wiesz, u mnie dołożenie nie wiąże się z jakąś demolką - trzeba tylko odkręcić płyty OSB na strychu, dać wełne i przykręcić OSB i mam tego około 60m2. Żaden problem. A inna sprawa że mam tanie CO - tak jak Adam piszeDlatego planuję skupić jakieś pobudowlane resztówki i kiedys tam dołożyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.10.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 wiesz, u mnie dołożenie nie wiąże się z jakąś demolką - trzeba tylko odkręcić płyty OSB na strychu, dać wełne i przykręcić OSB i mam tego około 60m2. Żaden problem. A inna sprawa że mam tanie CO - tak jak Adam pisze Dlatego planuję skupić jakieś pobudowlane resztówki i kiedys tam dołożyć.... no i tez sie upominam zebys kupil odemnie tego toprocka bo nie chce mi sie go na raty wiezc do zor !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.10.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A masz juz ocieplony z zewnątrz dom? w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.10.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pati - masz nawiewniki w oknach? nie mam, wszystkie mają mikrouchył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.10.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Chyba nie wiesz do konca jak dziala wentylacja grawitacyjna, ktora masz mysle ze działa tak samo jak twoja gdy wylaczysz WM chyba ze masz wszedzie fixy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.10.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 nie mam, wszystkie mają mikrouchył Mikrouchył – mikrowentylacja Mikrouchył zwany również mikrowentylacją jest funkcją okna zapewniającą stały dopływ powietrza do pomieszczenia. Jest to stały lecz zbyt mało przewidywalny dopływ powietrza, gdyż w zależności od stopnia przechyłu klamki skrzydło okna może zostać rozszczelnione mnie lub bardziej. W okresie zimowym odczuwalne jest nawiewanie zimnego powietrze do pomieszczenia. Dodatkowo ilość powietrza, która dostaje się do pokoju poprzez mikrowentylację jest zwykle niewystarczająca do zapewnienia odpowiedniego doprowadzenia świeżego powietrza, a tym samym nie może być traktowana jako rozwiązanie problemów wentylacyjnych lokali użytkowych. http://www.frankfresh.pl/27-czym_jest_wentylacja_.html powinnaś mieć nawiewniki, albo higrosterowalne, albo zwykłe tutaj http://www.e-okna.pl/a/216,okna-odpowiednio-szczelne innym rozwiązaniem jest mikrouchylenie. Skrzydło okienne nie jest wtedy całkowicie domknięte przy położeniu klamki pod kątem 45 stopni, ale konstrukcja okucia nie pozwala na samoczynne otwarcie okna nawet przy dużym parciu wiatru. Mikroszczelina wynosi 5-6 mm. Nie mamy tu za bardzo wpływu na ilość przepływającego powietrza, jak w przypadku nawiewników, co może być kłopotliwe podczas zimy. Tak jak już powiedzieliśmy, okno uchylone to okno niedomknięte - to stwarza pokusę dla złodzieja. nie masz nad tym żadnej kontroli i zimą bedzie pizgać najlepsze są chyba nawiewniki higrosterowalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts