mea 15.10.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 dym zamkniesz w rurze szczelnej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 16.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 w końcu wczoraj zalaliśmy strop!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 w końcu wczoraj zalaliśmy strop!!! a dzis byla temp -2st ... dolaliscie plastyfikator ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 16.10.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 no właśnie o to samo chciałem zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.10.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 a dzis byla temp -2st ... dolaliscie plastyfikator ?? Nic betonowi nie bedzie w takiej temperaturze przez chwile Przy wiazaniu beton wydziela sporo ciepla. Jakby bylo -10 to by sie mozna bylo matwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.10.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dokładnie, w nocy był pierwszy przymrozek : -2 stopnie. Ale tylko przez 2 - 3 godziny, o północy było 0 stopni, potem spadło do - 2, po kilku godzinach znowu zero. Wiem, bo nie śpię przez swoją "szarańczę" ( szarańcza bawi się co dwie godziny, masakra dosłownie ... ) no i wczoraj posadziłam drzewka owocowe i pilnowałam je ze swoją psinką przed zmasowanym atakiem saren. Dopiero dzisiaj robimy osłonki z siatki, musiałyśmy więc obie pilnować przez tę jedną noc. Przyszły diablice, pogoniłyśmy i spokój. Więc Kochani, idzie powoli zima, to już naprawdę "ostatni dzwonek" na zakładanie trawnika, sadzenie roślin i drzewek. Jeśli ktoś ma to jeszcze w planach to radzę się zmobilizować i wykonać. Tym bardziej, że teraz w centrach ogrodniczych są super wyprzedaże, sprzedawcy pozbywają się towaru, nie chcą zostać z nim do wiosny. Można trafić naprawdę piękne rośliny w dużo niższych cenach. Mea, napisałam też w "moim" wątku ogrodniczym : ślicznie proszę, załatw mi sadzoneczki tego różowego barwinka od Twojej Teściowej, pleeeaaaaase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mea, napisałam też w "moim" wątku ogrodniczym : ślicznie proszę, załatw mi sadzoneczki tego różowego barwinka od Twojej Teściowej, pleeeaaaaase. przyjedz i sobie wykop ja nie dam za bardzo rady jak bedziesz u mnie w srode to podjedz najpierw na chwalowicka - wezmiesz barwinek i pojedziemy razem na gronowa acha jak by ktos chcial barwinek albo troche bluszcza to u mnie mozna wykopac conieco na tylach ogrodu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.10.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 przyjedz i sobie wykop ja nie dam za bardzo rady jak bedziesz u mnie w srode to podjedz najpierw na chwalowicka - wezmiesz barwinek i pojedziemy razem na gronowa Dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.10.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dobra. Wykopiesz dla mnie pare bluszczow? Pleaaseeeee Potrzebuje tego tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.10.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wykopiesz dla mnie pare bluszczow? Pleaaseeeee Potrzebuje tego tony Chyba, że zrobimy inaczej. W środę się skoncentrujemy tylko na skarpie Mei, a po sadzonki podjadę do niej w inny dzień. Byle po CZWARTKU ( ). Wykopię ilości zadowalające wszystkie strony i Ci podwiozę. Może tak być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 16.10.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 przyjedz i sobie wykop ja nie dam za bardzo rady jak bedziesz u mnie w srode to podjedz najpierw na chwalowicka - wezmiesz barwinek i pojedziemy razem na gronowa acha jak by ktos chcial barwinek albo troche bluszcza to u mnie mozna wykopac conieco na tylach ogrodu !!! A jak ten bluszcz wygląda?? Bo mam pewien plan założyć "ściankę zieloną: na tarasie od strony sąsiada np na kratownicy - nadaje się ???? Wczoraj kolejna parapetówka - koledzy posadzili nocą w centralnym miejscu krzak pięciornika - myślałam , że zejdę jak zobaczyłam ich na trawniku. Ale mi przeszło jak przeczytałam jaki to piękny krzak, tylko muszę przesadzic w inne miejsce - mnie pasujące )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.10.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A jak ten bluszcz wygląda?? Bo mam pewien plan założyć "ściankę zieloną: na tarasie od strony sąsiada np na kratownicy - nadaje się ???? Jak najbardziej. Bluszcz dobry na wszystko. I wszędzie się przyjmie - to twardziel. Ale sam wygląda trochę smutno, więc warto na dole podsadzić go czymś bardziej kolorowym bądź kwitnącym. Bądź wraz z bluszczem puścić po tej drabince coś kwitnącego - jakieś kwitnące pnącze. Wtedy będzie ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Chyba, że zrobimy inaczej. W środę się skoncentrujemy tylko na skarpie Mei, a po sadzonki podjadę do niej w inny dzień. Byle po CZWARTKU ( ). Wykopię ilości zadowalające wszystkie strony i Ci podwiozę. Może tak być ? spoko to po czwartku dzwon - przyjedziesz wykopiesz co potrzebne no i zobaczysz co ja tu jeszcze mam co by sie nadawalo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 16.10.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Aga cudne te Twoje maluchy!!! :) Muszę się pochwalić gdyż temat okna zostałjuz odptaszkowany ale co najlepsze moj domek ostatecznie bedzie miał te "nierealne" i wymarzone drzwi tarasowe 3400 PS:Szukam ekipy do instalacji... kogo polecacie a kogo unikać?? Hej, to gdzie ostatecznie kupiles okna? Do wod-kan polecam Jurka Rojka, jak chcesz namiar to moge ci poslac na PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.10.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mea węgiel od Szostaka po 710 eko-groszek,brunatny 460.Kaloryczność eko 29,a brunatnego 22,więc Adam jakby nie liczyć to połowa mi z tego nie wychodzi.Dzisiaj wsypiemy i zobaczymy,a swoją drogą to ja lubię ciepełko,ale dzisiaj mam gorąc w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.10.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mea węgiel od Szostaka po 710 eko-groszek,brunatny 460.Kaloryczność eko 29,a brunatnego 22,więc Adam jakby nie liczyć to połowa mi z tego nie wychodzi.Dzisiaj wsypiemy i zobaczymy,a swoją drogą to ja lubię ciepełko,ale dzisiaj mam gorąc w domu. A skad wiesz ze 22? Wikipedia podaje ze brunatny ma 7,5-21 MJ/kg, dopiero suszenie go podnosi wartosc kaloryczna. Ten Twoj jest jakis specjalny czy zwykly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.10.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Adam wiesz ja się na tym nie znam,ale wydaje mi się,że jak ktoś tym handluje to wie skąd to ma i jakie to ma właściwości.Zresztą sprzedawała mi to koleżanka i nie sądzę,że chciała mnie oszukać.Czy on jest zwykły czy jakiś specjalny to niestety nie do mnie pytanie,ja wiem tyle,że wygląda dokładnie tak samo jak eko-groszek,ma taką samą wielkość(jakoś to się fachowo nazywa).Wiesz ja chętnie poczytam opinię na jego temat i wcale nie chcę go zachwalać,po prostu nam go zachwalana i chcemy sprawdzić.Jak się okaże,że nie warto to nie kupimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.10.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 spoko to po czwartku dzwon - przyjedziesz wykopiesz co potrzebne no i zobaczysz co ja tu jeszcze mam co by sie nadawalo !!! O, widzisz - słuszna uwaga. Dobra, to tak zrobimy. A w środę tylko skarpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.10.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Adam wiesz ja się na tym nie znam,ale wydaje mi się,że jak ktoś tym handluje to wie skąd to ma i jakie to ma właściwości.Zresztą sprzedawała mi to koleżanka i nie sądzę,że chciała mnie oszukać.Czy on jest zwykły czy jakiś specjalny to niestety nie do mnie pytanie,ja wiem tyle,że wygląda dokładnie tak samo jak eko-groszek,ma taką samą wielkość(jakoś to się fachowo nazywa).Wiesz ja chętnie poczytam opinię na jego temat i wcale nie chcę go zachwalać,po prostu nam go zachwalana i chcemy sprawdzić.Jak się okaże,że nie warto to nie kupimy. No tak naprawde jedyny sposob zeby to prosto sprawdzic to grzac nim przez caly rok i zobaczyc ile ton poszlo, a potem w nastepnym roku grzac kamiennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Adam wiesz ja się na tym nie znam,ale wydaje mi się,że jak ktoś tym handluje to wie skąd to ma i jakie to ma właściwości.Zresztą sprzedawała mi to koleżanka i nie sądzę,że chciała mnie oszukać.Czy on jest zwykły czy jakiś specjalny to niestety nie do mnie pytanie,ja wiem tyle,że wygląda dokładnie tak samo jak eko-groszek,ma taką samą wielkość(jakoś to się fachowo nazywa).Wiesz ja chętnie poczytam opinię na jego temat i wcale nie chcę go zachwalać,po prostu nam go zachwalana i chcemy sprawdzić.Jak się okaże,że nie warto to nie kupimy. niestety gabi - nie masz racji !! jak ktos chce cos sprzedac to powie ci o tym takie cuda zebys w to uwierzyla ... brunatny ma DUUUUUUZO mniejsza kalorycznosc i tak zwyczajnie powiem ci ze worek kamiennego i worek brunatnego to tak 50% roznicy !!! imho nie warto brac brunatnego ... najlepiej brac opal z konkretnej kopalni ... oczywiscie od sprzedawcow ale wiedzac co bierzesz !! np eko z chwalowic sie spieka, piekary sa ok ale najlepiej zmieszane z chwalowicami /lepsze wlasciwosci ogolem/ kazimierz juliusz jest ponoc bardzo dobry, czech jest do D ... polecany mam tez kamienny rosyjski ale troche boje sie zaryzykowac ... jutro chyba zamowie kazimierza juliusza ... zaraz bede do goscia dzwonic ... fajny asortyment i ceny ma ten gosc co queene pisala ... ma wlasnie mieszanke piekar z chwalowicami w swietnej cenie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts