netmar 16.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 +komin+opłaty stałe=?? nie! przyłacze to przyłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 16.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Moje zdanie co do Inslamexu już pisałam wielokrotnie,ale Netmar nie będę przekonywać,bo i tak zrobi jak zechce,a jeszcze kpić będzie..... jejku wyluzuj troche kobieto!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 ,ale Netmar nie będę przekonywać,bo i tak zrobi jak zechce,a jeszcze kpić będzie..... Każdy uważa po swojemu ale powinien się liczyć ze skutkami. Mnie sporo osób próbowało przekonać,zniechęcić...ale ja mam putinowski kalkulator Skutki biorę na własną klatę nie! przyłacze to przyłącze No skoro tak to przyłącze prądu to ok.1,5tys.zł to po co Ci dodatkowe przyłącze dodatkowego medium czyli gazu ? Mi wystarczy jedno przyłącze,za drugie płaciłbym dodatkową,stałą,bezsensowną opłatę przesyłową,pytanie po jakiego licha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.10.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Adam no właśnie cały dzień obserwujemy temperaturę w domu i nie drgnęła nawet o pół stopnia.Jest cały dzień 23 stopnie,a teraz na dworze 0,4 stopnia. Mozna tez prosciej to policzyc ale wymaga to kilku drobnych zmian w instalacji i wydania ~200 pln - tzn. zamontowanie miernika ciepla na wyjsciu na grzejniki, tego typu: http://allegro.pl/cieplomierz-licznik-ciepla-lqm-iii-okazja-bcm-i1880225249.html Inaczej takie porownywania "doba do doby" nie maja sensu - ja ostatni raz palilem w kominku 3 dni temu i dopiero jutro bede musial znowu dogrzac bo temperatura strasznie wolno spada, mimo juz nawet ujemnych temperatur w nocy jakie mamy! Niestety temperatury znacznie sie roznia - w dodatku raz w ciagu dnia pieknie swieci slonce, a raz jest za chmurami (to moze w takim okresie dac kilkadziesiat % roznicy w spalaniu opalu!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 16.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 +komin+opłaty stałe=?? + kierownik + projekt instalacji = 1k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 + kierownik + projekt instalacji = 1k Tyż racja,chociaż ja miałem instalację gazową już w projekcie ale za skreślenie jej nie płaciłem ani zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 16.10.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A ja ciągle nie rozumiem tej dyskusji chyba od czasu jak zaczęliśmy się budować.Co lepsze to czy tamto , a może jeszcze inne. My mamy c.o. gaz, kominek i DGP oraz przygotowany komin w razie czego na piec na paliwo stałe, nie mamy solarów, a dlaczego ??????? - bo Tak , bo ja Tak chciałam, każdy robi jak uważa, każdy może wyrazić swoje zdanie, ale już przekonywanie na siłę kto ma rację jak dla mnie mija się z celem. Bo kto wybrał dobrze , okaże się za rok, dwa , dziesięć, dwadzieścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 no wlasnie to jak dyskusja o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanoca ... a ja i tak wiem ze boze narodzenie wygrywa !!! ewa to kiedy ty przyjedziesz po bluszcze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.10.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wyobraż sobie Netmar,że jestem bardzo wyluzowana dzisiaj wieczorem!Ewa masz rację,każdy ma swoje zdanie i zrobi jak uważa.Tylko jak o coś pytam i parę osób uważa,że coś jest nie tak to się zastanawiam czy mają racją.To tak jak z tym,że jak mi dziesięć osób powie,że jestem nie dobra to się nad sobą zastanowię,a nie pomyślę,że wszyscy są głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.10.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 .Tylko jak o coś pytam i parę osób uważa,że coś jest nie tak to się zastanawiam czy mają racją.To tak jak z tym,że jak mi dziesięć osób powie,że jestem nie dobra to się nad sobą zastanowię,a nie pomyślę,że wszyscy są głupi. DOKŁADNIE się zgadzam Np.pod wpływem porad zmieniłem opcje kabli grzewczych na wodną podłogówkę,po wyliczniach być może zmieniłem bojler na PCi do cwu Wiem,że nikogo nie przekonam do grzania czystym prądem ale PCi jak najbardziej jest realną opcją za nie dużą kasę Jak już ja ją rozważam to musi byc coś na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.10.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 w końcu wczoraj zalaliśmy strop!!! no wreszcie sie pojawiłeś....był już u Ciebie mój dekarz ? powiedz że go uduszę gołymi rękami jak się pojawi.... albo wiesz co...napisze CI priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.10.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 jeeesusie ile postów natrzaskaliście przez te 2 dni....mnie padł net ale w sumie dobrze bo jak jest to siedze przyklejona do lapa i nic nie robie a kartony stoją a tak cos tam sie rusza powoli ale mieszka sie cudownie juz wiem ze kilka rzeczy trzeba było zrobić inaczej, niektóre rzeczy sa do poprawki......ale nie spedza mi to snu z powiek właśnie przed chwilą skończyłam wycierać podłoge.... zapowiadali dzis ze do konca pazdziernika temp w dzien 10-17 st. - zaryzykować z tynkiem zewn. czy olać temat do wiosny ? solary-my na razie odpuszczamy bo dofinansowania nie ma jako tako, zbiornik mamy juz 300l wiec później sama instalacja....ale to pewnie wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 solary-my na razie odpuszczamy bo dofinansowania nie ma jako tako, zbiornik mamy juz 300l wiec później sama instalacja....ale to pewnie wiosną Jak juz macie zbiornik to rozważ zamast solarów PCi do cwu,3,5tys.zł i masz oprócz taniej cwu,klime w lecie : http://allegro.onet.pl/hewalex-powietrzna-pompa-ciepla-do-c-w-u-i1868386505.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 queene a to wogole ocieplenia nie robisz ?? bedzie wam zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 queene ma plana na basen - wtedy solary staja sie bezcenne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 mea tak ocieplenie robimy, jestesmy w trakcie fajny biały domek mamy a jak urósł a solary na pewno będą bo pół roku ogrzeją wodę na pewno i bez problemów, no i takze basen w opcji , nawet już wybrany a na klimę mam alergie w lecie ma być ciepło bo od tego jest lato...pod warunkiem ze jest bo w tym roku go nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 nam sie nie oplacalo oddzielnie robic tynkow a oddzielnie ocieplenia ... no ale my bosko trafilismy z pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 byłam teraz z psem na spacerze (wkurza mnie brak ogrodzenia !! ) i auta oszronione calutkie niebo czyste więc całkiem mocny mróz musi byc chyba nie zrobimy tego tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 17.10.2011 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 gwoli sprawirdliwości, napiszę że solary opłaca się jak ktoś ma bardzo duże zużycie cwu np ma pensjonat lub właśnie ma lub planuje w najbliższej przyszłości basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 17.10.2011 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 nam sie nie oplacalo oddzielnie robic tynkow a oddzielnie ocieplenia ... no ale my bosko trafilismy z pogoda mi też nie, ale kasy brakło...a szary domek tez ładnie wygląda i tej wersji się będę trzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts