DagaAdam 21.10.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Mea, Adaś - no, ale jak Wam poszło z tą skarpą ??? Spoko, ja jestem zadowolony, a jak Mei sie podoba to jeszcze lepiej Lepiej ogladac na zywca niz na fotach !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.10.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Spoko, ja jestem zadowolony, a jak Mei sie podoba to jeszcze lepiej Lepiej ogladac na zywca niz na fotach !! now wlasnie lepiej na zywca zapraszam a tak wogole to mnei dzis mega wqrw zlapal ... wyobrazcie sobie ze ktos nam z budowy zapierdzielil dwa wiaderka farby kolorowej ... mojej wrzosowej doliny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.10.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 garderoby skończone lamp przybywa...bałaganu ubywa najs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 21.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Słuchajcie czy powinnam się cieszyć?? W poniedziałek oddałam wodę do badania w Sanepidzie i pani poiwedziała,że zawsze dzwonią w piątki jak cos jest nie tak,a do mnie dzisiaj nie zadzwonili,a cały dzień trzymałam telefon w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.10.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Słuchajcie czy powinnam się cieszyć?? W poniedziałek oddałam wodę do badania w Sanepidzie i pani poiwedziała,że zawsze dzwonią w piątki jak cos jest nie tak,a do mnie dzisiaj nie zadzwonili,a cały dzień trzymałam telefon w ręce. no to chyba powinnas !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 21.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 szampana może jeszcze nie otwieraj, ale cieszyć się możesz jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.10.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 coz tu taka cisza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.10.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 coz tu taka cisza ?? Ja wlasnie skonczylem plukac moje dolne zrodlo - 6 tys litrow czystej wody poooszlooooooo w glebe Udalo mi sie dorwac koncowke szybkozlaczka -> gz i kompresorek stoi juz gotowy do pracy - jutro spuszczanie wody i napelnianie instalacji glikolem :] Pompencja tuz tuz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 21.10.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Ciekawy to system, ale chyba dość trudne w sterowaniu to ogrzewanie ? Czy w ogóle na Caliane przedstawili Wam oferte dla porównania ? Szczerze mówiąc to nie ,przedstawiciel firmy założył że to bedzie dla naszego domu najlepsze rozwiązanie no i podobno kolektor zajmuje o dużo mniej miejsca niż przy pozostałych rozwiązaniach np. glikol woda ,co sie właśnie przekłada też na cene. Ciekawy system choć nie ukrywam że nie do końca przezemnie odkryty ja lubie przyjść, dotknąć ,zobaczyć jak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.10.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 przedstawiciel firmy założył że to bedzie dla naszego domu najlepsze rozwiązanie no i podobno kolektor zajmuje o dużo mniej miejsca niż przy pozostałych rozwiązaniach np. glikol woda ,co sie właśnie przekłada też na cene. Nie wierzcie mu ! Moja pompa ciepła będzie lepszym rozwiązaniem dla Waszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 21.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 to nic innego jak pompa ciepła http://www.sofath.pl/natea/ ze swojej strony mogę dodać, że sterowaniem takim ogrzewaniem jest prościutkie o, to znaczy że jest sens w to inwestować ? skoro działa jak należy a i cena nie jest jakaś kosmiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 21.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Nie wierzcie mu ! Moja pompa ciepła będzie lepszym rozwiązaniem dla Waszego domu hehe co to za pompa jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 hehe co to za pompa i ile Cie kosztowała kompletna instalacja? Przede wszystkim musisz odpowiedzieć czego oczekujesz od pompy ciepła i jakie jest zapotrzebowanie Twojego domu na ciepło. Bez tych odpowiedzi,żaden poważny gość nie doradzi Ci opłacalnego źródła ciepła.Jedynie handlowiec powie Wam,że jego pompa ciepła będzie najbardziej odpowiednia dla Waszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Alert! Alert! Arturo chce Wam wcisnac grzanie pradem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.10.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Alert! Alert! Arturo chce Wam wcisnac grzanie pradem Piszę przecież o pompie ciepła Czy bez tej wiedzy doradzisz komuś pompę ciepła lub kupisz pompę ciepła ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.10.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 o, to znaczy że jest sens w to inwestować ? skoro działa jak należy a i cena nie jest jakaś kosmiczna Pewnie, ze sens jest. Ja osobiscie nie jestem przekonany do pomp z bezposrednim parowaniem (duzy koszt naprawy w razie awarii dolnego zrodla - co oczywiscie nie znaczy ze ryzyko takiej awarii jest wieksze) ale ludzie maja i sobie chwala wiec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Piszę przecież o pompie ciepła Dobra dobra, zaraz na bank zmienisz watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 to nic innego jak pompa ciepła http://www.sofath.pl/natea/ ze swojej strony mogę dodać, że sterowaniem takim ogrzewaniem jest prościutkie Ale ze swej strony dodajesz, że łatwo sterować Pompą Ciepla, czy Pompą Ciepła z Bezpośrednim Skraplaniem z GZ ? Bo gdzies tu czytałem opinie o mało elastycznym sterowaniu ogrzewaniem przy takim rozwiązaniu GZ, czy możliwym i trudnym do skorygowania przegrzaniem/niedogrzaniem pomieszczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Dobra dobra, zaraz na bank zmienisz watek Jeśli się dowiem o zapotrzebowaniu lub cenie to być może podpowiem inne bardziej ekonomiczne rozwiązanie Dla mnie nie jest poważną sprawą kupowanie pompy ciepła-bo tak jest modnie.Bzdura do kwadratu. A jeszcze jak pierwszy lepszy handlowiec nam powie,że to najlepsze do naszego domu to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 21.10.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Przede wszystkim musisz odpowiedzieć czego oczekujesz od pompy ciepła i jakie jest zapotrzebowanie Twojego domu na ciepło. Bez tych odpowiedzi,żaden poważny gość nie doradzi Ci opłacalnego źródła ciepła.Jedynie handlowiec powie Wam,że jego pompa ciepła będzie najbardziej odpowiednia dla Waszego domu na te wszystkie pytania już sobie odpowiedzieliśmy ,jak również poinformowaliśmy o tym każdego handlowca z którym rozmawialiśmy,były różne oferty i różne ceny (przeważnie kosmiczne) chcieliśmy zrezygnować ,wtedy natknęliśmy sie na Sofath. Przy pompie 9Kw max. cena brutto za całą instalacje (dolne ,górne żródło,kotłownia,ogrzewanie podłogowe w całym domu z robocizną) to 48 tyś. i w tej kwocie zamyka się temat ogrzewania domu. Wciąż nie jest to mało ale co zrobić gdy na działce gazu nie ma a kotłownia w projekcie mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts