mea 22.10.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Mea dzięki, zadzwonię dom - ta głóna bryła - to 12 x 10 m\ do tego ten przedni fragment - to łazienki na górze i na dole, na dole dodatkowo wejście w tym się mieści osobno garaż na dwa auta o jejusku !! ty w tych 10x12 nie masz lazienek ??? obawiam sie ze majatek bedzie cie kosztowalo wykonczenie takiego olbrzyma ... podlogi, sciany, oswietlenie i cala reszta ... bosz ile to kosztuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 22.10.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Mea dzięki, zadzwonię dom - ta głóna bryła - to 12 x 10 m\ do tego ten przedni fragment - to łazienki na górze i na dole, na dole dodatkowo wejście w tym się mieści osobno garaż na dwa auta no to masz sporo więcej niż mój - bo dom piętrowy, to będzie około 175m2+łazienki ja dla domu 10x10 mam 130m2 pow. użytkowej+garaż 6x8(ale bez dachu) chociaż jak ja do mnie dolicze piwnice, to wyjdzie podobnie...tyle że ja piwnic i garażu jeszcze nie wykańczałem praktycznie...czeka na swoja kolej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.10.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 no to masz sporo więcej niż mój - bo dom piętrowy, to będzie około 175m2+łazienki ja dla domu 10x10 mam 130m2 pow. użytkowej+garaż 6x8(ale bez dachu) chociaż jak ja do mnie dolicze piwnice, to wyjdzie podobnie...tyle że ja piwnic i garażu jeszcze nie wykańczałem praktycznie...czeka na swoja kolej.... najwazniejsze podlogi w piwnicach masz !! ja mam kafle kupione ale braknie nas zeby to polozyc !! myslimy czy nie zrobic tego samemu ... co to za filozofia na prostych podlogach polozyc kafle /tak mi sie wydaje!!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.10.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 qqq wrzuc rzuty tego domu !! bardzo jestem ciekawa jak to wyglada !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 no spory domek. Ale dla rodziny 2+3 trudno o zbyt duży dom. A jesli kasy braknie to góra czy piwnica zostanie do wykończenia na później.Przynajmniej pierwszy który tu widzę z prawdziwym piętrem. mam uraz do "użytkowych poddaszy", najczęściej strasznie się nagrzewają latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.10.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 mam uraz do "użytkowych poddaszy", najczęściej strasznie się nagrzewają latem. lisek buduje "kostke" taka w nowszym stylu a co do poddasza uzytkowego - klania sie dobra wentylacja i odpowiednie docieplenie dachu ... przenikanie ciepla dziala w dwie strony - zima nie uchodzi a latem nie dochodzi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 najwazniejsze podlogi w piwnicach masz !! ja mam kafle kupione ale braknie nas zeby to polozyc !! myslimy czy nie zrobic tego samemu ... co to za filozofia na prostych podlogach polozyc kafle /tak mi sie wydaje!!/ nic strasznego nam kafelkował moj ojciec, niespieszył sie i wyszło mu to super !!! my poźniej kafelkowalismy garaz i pom.gosp. za garazem i różnicę widać ale niestety nam siębardzo spieszyło więc juz niebyło tak idealnie. Wiec MEA głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 22.10.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Mea nie wiem, czy potrafię rzuty wam pokazaćspróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 22.10.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 mam je w PDFie, tpo jak je wrzucić? może podeślę komuś, kto potrafi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 22.10.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 ja teraz mam mieszkanie ze skosami na poddaszu i nie chcę już więcej. Ile razy walnęłam łbem, ile miejsca pozornie istniejacego - nie do wykorzystania i dlatego takm, taki dach z naszej osobistej urazy znajomi maja dom z poddaszem. Jeden pokój jest idiotyczny. Wejdzie tylko szafa i tapczanik. No drażni mnie to. To moje prywatne,. osobiste zdanie, co podkreślam. WIerzę, ze można skosy łądnie wykozrystać. Podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 qqq - ile to masz m2 powierzchni użytkowej - bo strasznie wielka...... Adam, ty się lepiej w takich sprawach, bo tez masz dużą chałupę, z piwnicą to pewnie będzie około 420m2 ja mam całe 130m2 użytkowej, do tego piwnica 75m2, garaz..ale przecież kluczem jest tutaj powierzchnia użytkowa - ja mam 130m2 na 5 osób i jest idealnie Moja chatka w porownaniu z chatka qqq (przynajmniej na fotach) to mikrus :) Ja bez uwzgledniania dwoch garazy mam po podlogach ok 300m2 ale w tym jest 110m2 piwnic! Parter + poddasze uzytkowe to 195m2 Nie czytalem co qqq odpisala - zaraz przeczytam i strzelam ze bedzie ze 400m2 jak ma piwnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 najwazniejsze podlogi w piwnicach masz !! ja mam kafle kupione ale braknie nas zeby to polozyc !! myslimy czy nie zrobic tego samemu ... co to za filozofia na prostych podlogach polozyc kafle /tak mi sie wydaje!!/ Nie ma nic prostszego Smarujesz podloge - jak masz rowne wylewki to naprawde cienkim grzebieniem. Ja bym robil takim 3-4mm max. I kazda plytke dociskasz na maksa, rownasz krzyzykami i finito - wogole nie uzywasz poziomicy bo przeciez wylewka jest rowna. Wyjdzie perfekt Kladlem tak kafle u siebie w lazienkach, w kuchni i przedpokoju - wyszlo lux, nie ma sie czego bac, a robota przy podlogach idzie jak ta la la Byle prosto zaczac (najpierw na sucho ukladasz najlepiej przez caly pokoj kafle zeby sprawdzic gdzie sie murarze / tynkarze machneli i nie ma katow prostych czy sciany nie sa do siebie rownolegle, tudziez prostopadle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 A moj dzien uplynal pod znakiem tych zdjec: http://szyna.civ.pl/kolektorPC/1.jpg http://szyna.civ.pl/kolektorPC/2.jpg http://szyna.civ.pl/kolektorPC/3.jpg http://szyna.civ.pl/kolektorPC/4.jpg http://szyna.civ.pl/kolektorPC/5.jpg Czyli.. Kolektor zlozony do kupy, proby cisnieniowe zaliczone na szostke (doslownie bo na 6bar Woda wyplompowana, instalacja gotowa do napelnienia glikolem, a kolektor mozna zamknac (dwa brakujace kregi + pokrywa) i zapomniec Uff! Czas na piwko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 22.10.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 ja teraz mam mieszkanie ze skosami na poddaszu i nie chcę już więcej. Ile razy walnęłam łbem, ile miejsca pozornie istniejacego - nie do wykorzystania i dlatego takm, taki dach z naszej osobistej urazy znajomi maja dom z poddaszem. Jeden pokój jest idiotyczny. Wejdzie tylko szafa i tapczanik. No drażni mnie to. To moje prywatne,. osobiste zdanie, co podkreślam. WIerzę, ze można skosy łądnie wykozrystać. Podobno dlatego ja mam ścianke kolankową na wysokości około 1,4m, a w sypialni gdzie mam przedścianke, to jeszcze trochę wyżej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 22.10.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Moja chatka w porownaniu z chatka qqq (przynajmniej na fotach) to mikrus :) Ja bez uwzgledniania dwoch garazy mam po podlogach ok 300m2 ale w tym jest 110m2 piwnic! Parter + poddasze uzytkowe to 195m2 Nie czytalem co qqq odpisala - zaraz przeczytam i strzelam ze bedzie ze 400m2 jak ma piwnice foty fotami,ale metraż metrażem...wg metrażu macie domy całkiem podobne...no ale fakt faktem, domy piętrowe wyglądają na większe niż są w rzeczywistości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 foty fotami,ale metraż metrażem...wg metrażu macie domy całkiem podobne...no ale fakt faktem, domy piętrowe wyglądają na większe niż są w rzeczywistości... Do ogrzewania liczysz przeciez m3 a nie m2, a ja m3 mam duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo mniej - samo poddasze niby 85m2 ale m3 ma tyle co zapewne "pelne" 40-50m2 Same skosy! Ale ja tak chcialem - to bedzie krolestwo dzieci, ja mam na dole sypialnie i gabinecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 22.10.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Adam ale chodzi w zainicjowanej dyskusji o to, żeby wyszło , ze masz lepiej? ja jestem zgodny człowiek - na pewno masz lepiej i na bank lepiej przemyślane ja tam mało myślę i dużo kwiatków mi na budowie wychodzi. WKurza mnie, że każdy wykonawca z założenia chce mnie okraść. A nmoże mu sięuda. Pilnowanie ich mnie wpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 22.10.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 wydawało mi się, że każdy chce dobzre zrobic i uczciwie zarobić.Myliłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Adam ale chodzi w zainicjowanej dyskusji o to, żeby wyszło , ze masz lepiej? ja jestem zgodny człowiek - na pewno masz lepiej i na bank lepiej przemyślane ja tam mało myślę i dużo kwiatków mi na budowie wychodzi. WKurza mnie, że każdy wykonawca z założenia chce mnie okraść. A nmoże mu sięuda. Pilnowanie ich mnie wpienia. Ja nigdzie nie pisze czy mam lepiej czy gorzej - w ktorym miejscu tak wywnioskowalas?? O tych skosach ? Ja tak chcialem, dla mnie tak jest lepiej. Inni wola pelne pietra, jeszcze inni tylko parterowki - kazdy robi jak woli, o gustach sie nie dyskutuje Tylko pisze Adrianowi ze moja chata wcale nie jest taka wielka jakby sie zdawalo (liczac po stropach to mialaby ponad 400m2 ale uzytkowej jest nawet nie polowa! a liczac po m3 to jeszcze duzo mniej Adrian - ile Ci wyszlo m3 ogrzewanych (wliczajac piwnice) ?? W OZC masz w wynikach. Ja mam 650m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 22.10.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 nie, tak mi sie wydawało, ze zaczynasz od krytykiale w sumie nie musimy się wszyscy głaskać po głowachtak, mam duży ten dom. Łudzę się, że wszystko uda mi się poupychać w szafach i bedę miała łąd i porządek. Teraz mam taki syf w mieskznaiu, ze marzę o wyprowadzce. Ostatnio mała wysmarowała kredkami ściany i wyglada jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts