Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

gaz + rozprowadzenie z kominka

No to zbedne grzejniki. Jesli planujesz gaz to zapewne piec kondensacyjny, ktory ma swoja najwieksza wydajnosc grzejac wode w CO do 45-50 stopni. Wtedy najlepiej zachodzi zjawisko kondensacji. Przy podlogowce te 45 stopni jest maximum, przy grzejnikach potrzebujesz wiecej na piecu zeby szybko nagrzac. Ja osobiscie mam podobna sytuacje, gaz + kominek z rozprowadzeniem ciepla. Podlogowke mam w calym domu, poza sypialniami, gdzie dalismy grzejniki, ale tam nie grzeje na wiecej niz 18st wiec te 45st wystarcza.

Jesli planujesz caly dom w podlogowce to grzejnikow nie potrzebujesz.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Acha dodam jeszcze dom w stanie surowym bez okien , zabity dechami. Chyba jestem przewrażliwiony.

Pod tym wzgledem trzeba byc wrazliwym bo jak zrobisz ocieplenie i wykonczysz kg, a okaze sie ze gdzies membrana puszcza i zamaka / przemarza izolacja i karton gips i trzeba robic remont to Cie szlak trafi :-) Najlepiej obserwowac czy cos przecieka jak jest w miare cieplo (w tym tyg maja byc temperatury 10-15stC) i pada deszcz :)

My mamy podłogówkę w całym domu i jedyny grzejnik, to drabinka w łazience. Zbędne są wg mnie grzejniki przy podłogówce.

Moja Agata a 5,5 lat, a waży 16 kg, hehe, ale to chudzina.

Zaczynam się łamać, co do firanek, ale jak sobie pomyślę o karniszach, to mnie dreszcze przejmują;). Chyba jednak rolety zwyciężą. Mnie z biurem kojarzą się raczej verticale, a nie rolety.

Co do psa, to labradorki są modne bardzo, zwłaszcza dla rodzinki z dziećmi - reprezentacyjny piesek, jak na sielskim obrazku - rodzinka i labek:D.

My myśleliśmy o takim, ale póki nie ma ogrodzenia, to nie chcę. Ja w ogóle jestem przeciwniczką zwierząt w domu, jak już to na podwórku, więc musimy tę decyzję mocno przemyśleć. Ale chcemy, zwłaszcza dzieci chcą - jedna psa, druga kota;)

A matko Adam, na co ta patelnia ??????????

To male (6l) naczynko przeponowe - lezalo zakurzone w piwnicy to wykorzystalem ;) Dostalem go kiedys "gratis" jak kupilem piecyk elektryczny do CO. To taki baniaczek co ma w srodku dwie komory - w jednej jest a'la gumowa dentka napompowana do wymaganego cisnienia, w drugiej jest woda z instalacji. Woda w instalacji w zaleznosci od temperatury moze sie rozszerzac powodujac zwiekszenie cisnienia w instalacji. Ten baniaczek temu zapobiega - powietrze jest mocno scisliwe i dzieki temu w instalacji panuje zawsze mniejwiecej jednakowe cisnienie, niezaleznie od temperatur :) To ma tylko 6l... Do bufora 1000l mam taki sam baniaczek tyle ze 120l :D

jesteś tego pewna? bo zaraz będzie jakiś wykład z hydrauliki ;)

;P

Ja koncze sniadanko i nabieram energii do napelniania dolnego zrodla. Mam lekko mieszane uczucia bo dysponuje tylko pompka ogrodowa do wody brudnej made in china ktora dziala jak i kiedy chce i czort ja wie czy bedzie chciala wspolpracowac ;)