dzogurt 30.10.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 gaz + rozprowadzenie z kominka No to zbedne grzejniki. Jesli planujesz gaz to zapewne piec kondensacyjny, ktory ma swoja najwieksza wydajnosc grzejac wode w CO do 45-50 stopni. Wtedy najlepiej zachodzi zjawisko kondensacji. Przy podlogowce te 45 stopni jest maximum, przy grzejnikach potrzebujesz wiecej na piecu zeby szybko nagrzac. Ja osobiscie mam podobna sytuacje, gaz + kominek z rozprowadzeniem ciepla. Podlogowke mam w calym domu, poza sypialniami, gdzie dalismy grzejniki, ale tam nie grzeje na wiecej niz 18st wiec te 45st wystarcza. Jesli planujesz caly dom w podlogowce to grzejnikow nie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.10.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Acha dodam jeszcze dom w stanie surowym bez okien , zabity dechami. Chyba jestem przewrażliwiony. Pod tym wzgledem trzeba byc wrazliwym bo jak zrobisz ocieplenie i wykonczysz kg, a okaze sie ze gdzies membrana puszcza i zamaka / przemarza izolacja i karton gips i trzeba robic remont to Cie szlak trafi Najlepiej obserwowac czy cos przecieka jak jest w miare cieplo (w tym tyg maja byc temperatury 10-15stC) i pada deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 30.10.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 My mamy podłogówkę w całym domu i jedyny grzejnik, to drabinka w łazience. Zbędne są wg mnie grzejniki przy podłogówce. Moja Agata a 5,5 lat, a waży 16 kg, hehe, ale to chudzina. Zaczynam się łamać, co do firanek, ale jak sobie pomyślę o karniszach, to mnie dreszcze przejmują. Chyba jednak rolety zwyciężą. Mnie z biurem kojarzą się raczej verticale, a nie rolety. Co do psa, to labradorki są modne bardzo, zwłaszcza dla rodzinki z dziećmi - reprezentacyjny piesek, jak na sielskim obrazku - rodzinka i labek:D. My myśleliśmy o takim, ale póki nie ma ogrodzenia, to nie chcę. Ja w ogóle jestem przeciwniczką zwierząt w domu, jak już to na podwórku, więc musimy tę decyzję mocno przemyśleć. Ale chcemy, zwłaszcza dzieci chcą - jedna psa, druga kota;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 30.10.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Mea, a Ty gdzie mniej więcej mieszkasz na Gronowej? Moja siostra mieszka tam właśnie - ma nowofunlanda, ogromnego, czarnego;), może go gdzieś tam widziałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.10.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Mea, a Ty gdzie mniej więcej mieszkasz na Gronowej? Moja siostra mieszka tam właśnie - ma nowofunlanda, ogromnego, czarnego;), może go gdzieś tam widziałaś ja mieszkam na gronowej 9K1 ... i poza numerami 9 i 11 raczej nikogo nie kojarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 http://szyna.civ.pl/instalacjapc/11.jpg Instalacja dolnego i gornego zrodla w 100% gotowa Jutro napelniam dolne zrodlo, koncze podlaczenia elektryczne i uruchamiam pompe ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 30.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 ja mieszkam na gronowej 9K1 ... i poza numerami 9 i 11 raczej nikogo nie kojarze o rany:jawdrop: masakra jakas z tymi nadanymi numerami!!! swoja draga ciekawe co nam sie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 30.10.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 akurat ulica gronowa jest bardzo specyficzna jeśli chodzi o numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.10.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 akurat ulica gronowa jest bardzo specyficzna jeśli chodzi o numery a ty skad wiesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 30.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 kolege kiedyś pytałem jak się nazywa ta ulica co ma numery takie dziwne...od razu powiedział ze to gronowa on pochodzi gdzieś z tamtych okolic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 cos w tym musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 30.10.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 http://szyna.civ.pl/instalacjapc/11.jpg Instalacja dolnego i gornego zrodla w 100% gotowa Jutro napelniam dolne zrodlo, koncze podlaczenia elektryczne i uruchamiam pompe ciepla A matko Adam, na co ta patelnia ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.10.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A matko Adam, na co ta patelnia ?????????? To male (6l) naczynko przeponowe - lezalo zakurzone w piwnicy to wykorzystalem Dostalem go kiedys "gratis" jak kupilem piecyk elektryczny do CO. To taki baniaczek co ma w srodku dwie komory - w jednej jest a'la gumowa dentka napompowana do wymaganego cisnienia, w drugiej jest woda z instalacji. Woda w instalacji w zaleznosci od temperatury moze sie rozszerzac powodujac zwiekszenie cisnienia w instalacji. Ten baniaczek temu zapobiega - powietrze jest mocno scisliwe i dzieki temu w instalacji panuje zawsze mniejwiecej jednakowe cisnienie, niezaleznie od temperatur To ma tylko 6l... Do bufora 1000l mam taki sam baniaczek tyle ze 120l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.10.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 gdzie wy sie wszyscy podziewacie ?? ja sie NUDZE !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.10.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 dopiero wstałam korzystam z wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 my /a dokladnie mariusz/ zalatwiamy formalnosci zeby pozamykac umowy na koniec listopada ... trzeba tv, telefon i internet pokonczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 31.10.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 gdzie wy sie wszyscy podziewacie ?? ja sie NUDZE !!!!!!!!!! jesteś tego pewna? bo zaraz będzie jakiś wykład z hydrauliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.10.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 jesteś tego pewna? bo zaraz będzie jakiś wykład z hydrauliki ;P Ja koncze sniadanko i nabieram energii do napelniania dolnego zrodla. Mam lekko mieszane uczucia bo dysponuje tylko pompka ogrodowa do wody brudnej made in china ktora dziala jak i kiedy chce i czort ja wie czy bedzie chciala wspolpracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 31.10.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 gdzie wy sie wszyscy podziewacie ?? ja sie NUDZE !!!!!!!!!! w pracy w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.10.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 no tak sa tacy co chodza do pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts