Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Ło matko, Sebuś....Ty już nie krakaj lepiej :roll: ....bo spod ziemi nie wygrzebie :lol: ...a pod latarnie dorobić tyż mi sie nie uśmiecha :wink:

daggulka a od czego są banki???

przeca od obrabiania :)

kupujesz parę niedrogich rajstop, wiatróweczkę z gazetki za 199 zł i heejaa po kaskę :)

No widzisz...Ewelinka...na to nie wpadłam :lol:

txk..... to baaaardzo zbywające wyjaśnienie :D

pozdrawiam, smoczyca

witam :)

mam na oku działkę w Niedobczycach...a domek ten

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=390&IdKolekcji=

lub ten

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f029d63c71c3

jaki sie Wam bardziej podoba ?

i jeszcze pytanie o termoorganikę - ktoś ma/stosował już ??

i czy ktoś pytał w urzędzie o dopłaty do kolektorów ??

hej...ma ktoś zamontowany kominek z płaszczem wodnym?My na razie będziemy mieli tylko 65m2 do ogrzania..planujemy w przyszłości poddasze,ale póki co tyle nam wystarczy. Znacie jakąś firmę ,która montuje takie kominki? na taka powierzchnię to chyba najlepszy sposób grzania,tym bardziej,że odpada kotłownia....doradźcie.Pozdrawiam!@!

P.S. My nadal stoimy w miejscu, wreszcie mamy mapę do celów projektowych,ale sądze,że pozwolenie będzie na sierpień...a tak bym chciała już zacząć:(

queene - witaj. Domki fajne - pierwszy trochę jak z Jasia i Małgosi :wink:

W drugim fajna jest ta łazienka w wykuszu. Zauważyłem też dość niską ścianę kolankową - zaledwie 98 cm. Nie jest to dobre a szczególnie w połączeniu z dachem o małym spadzie. Ja mam podobną ściankę i nachylenie 35 stopni - nie jestem zadowolony.

W której części Niedobczyc będziesz budować? Ja "wykańczam się" w Radlinie więc o rzut moherem :wink:

Też kiedyś przerabialiśmy ten temat - nie ma dopłat na naszym terenie.

Zastanów się czy jest to opłacająca się forma użytkowania ciepłej wody. Wg mnie opłaca się dopiero jak rodzina ma 4-5 osób.

Można to potraktować jak inwestycja - tak jak dach lub komin - ale te ostatnie są ekonomiczniejsze.

Też kiedyś przerabialiśmy ten temat - nie ma dopłat na naszym terenie.

Zastanów się czy jest to opłacająca się forma użytkowania ciepłej wody. Wg mnie opłaca się dopiero jak rodzina ma 4-5 osób.

Można to potraktować jak inwestycja - tak jak dach lub komin - ale te ostatnie są ekonomiczniejsze.

co do ekonomii to może Edzia się wypowie :roll: albo ilona75,ale już na forum chyba nie zagląda :-?

Też kiedyś przerabialiśmy ten temat - nie ma dopłat na naszym terenie.....

Na Waszym nie ma ale na moim jest :D . W Radlinie dają "symboliczne" 1000 PLN dopłaty do instalacji ogrzewania lub CWU wykorzystujących źródła odnawialne.

Dopłatę do kotła z podajnikiem już zgarnąłem :wink:

Sebo - nasi górą.

queene - witaj. Domki fajne - pierwszy trochę jak z Jasia i Małgosi :wink:

W drugim fajna jest ta łazienka w wykuszu. Zauważyłem też dość niską ścianę kolankową - zaledwie 98 cm. Nie jest to dobre a szczególnie w połączeniu z dachem o małym spadzie. Ja mam podobną ściankę i nachylenie 35 stopni - nie jestem zadowolony.

W której części Niedobczyc będziesz budować? Ja "wykańczam się" w Radlinie więc o rzut moherem :wink:

domki nieaktualne - po przliczeniu przerosły mnie finansowo...obecnie stanęło już mam nadziej ostatecznie na Szmaragdzie z Krajobrazów

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=134&opcja=opis

http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/widoki/render_szmaragd_1.jpg

z podwójnym garażem :)

a buduje na ulicy Hetmańskiej tj główna ulica łącząca Wodzisławską z Niedobczycami

A queene to łon czy łona :wink: ?

łona 8)

powiedzcie mi jak wygląda sprawa tego okna w łazience/gospodarczym na parterze..w projekcie jest ono jako całe a widziałam już też takie z murkiem pomiędzy, wiem tez ze różnie dzielone jest to okno - więcej w łazience albo więcej w gospod., ale jak to technicznie wygląda bo ten murek pomiędzy psuje mi troche efekt

wewnętrzny wywiad działa jak należy ;-)

a co do kosztów to tamte domki były ok 70 000 drozsze i stwierdziłam, ze wystarczy mi taki Szamragd ...szczególnie ze był moją miłością od pierwszego wejrzenia a wszystkie inne to były tylko skoki w bok :D

jamles a ty dokładniej skad jestes - mam teściów w ochojcu i często tam bywam :)

już mam :)

buduję na skraju parku cystersów, trasa Gliwice-Rudy Raciborskie

o parku cystersów pisałam pracę mgr :D a rejon wybrałes sobie cudny - ja chciałam w Rudach ale wyszło jak wyszło