jamles 14.06.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 jamles a ty dokładniej skad jestes - mam teściów w ochojcu i często tam bywam dokładnie to w Stanicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 14.06.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 ja mieszkam aktualnie w rudach:)pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 15.06.2007 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 a buduje na ulicy Hetmańskiej tj główna ulica łącząca Wodzisławską z Niedobczycami No to będę doglądał wracając z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 15.06.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 hehe:)mój domek jednak z ulicy niewidoczny:)A chciałam Was prosić o pomoc bo dzisiaj jadę do energetyki o warunki przyłączy prądu,jednak nie wiem co dokładnie wpisać we wniosku,Myślimy żeby we wniosku wpisać wnioskowaną moc przyłączeniową 16 KW,nie jest to jednak ciut za dużo?Słyszałam opinie,że warto podać więcej bo i tak później płaci się za to co zużyjemy,a mamy pewność że nie braknie.A druga rzecz z jaką mam problem to ile wpisać jako przewidywane roczne zużycie energii elektrycznej??? mam podać w kWh.Teraz jezcze napięcie,czy ma być jednofazowe czy trójfazowe?No i ilość stref czasowych...jedną czy dwie. Bardzo proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 15.06.2007 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Tak jak w temacie,chciałabym podać koszty związane z przyłączeniem wody,ja sama niedawno szukałam coś na ten temat.A wczoraj dokładnie się dowiedziałam jak to wygląda.Wniosek o warunki przyłączy- ok. 45 zł -czeka się 2 tyg.Projekt przyłącza - 470 złwykopy:135 zł za 1 m jeśli robi to zakład wodociągów,a 40 zł za 1 m jeśli sami zrobimy wykopy.Wcinka - 600-1000 zł(sama jestem ciekawa od czego zależy ta cena)Później kontrola geodety- 215 złNo i wodomierz- 250 zł.My mamy na szczęście jakieś 30-40 m do wykopania więc nie jest tak źle.A podłączenie będziemy mieli najprawdopodobniej we wrześniu/pażdzierniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 16.06.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witajcie. Sarnaaa, mogę zapytać jak długo czekałaś na projekt przyłącza. Mamy zamiar po niedzieli złożyć papiery ( po kilku przejściach, że o niemiłej obsłudze nie wspomnę) i zastanawiamy sie czy będziemy czekać dwa miesiące czy da się jednak przyspieszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 17.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 hej,ja jeszcze nie mam projektu przyłącza niestety,ale powiedziano mi ,że czeka się około 2 mc i wątpię,że da się to przyśpieszyć,no chyba ,że masz znajomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 17.06.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 No właśnie nie mam znajomości.... Ale ja jestem optymistką i mam nadzieję, że nie będzie tak źle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 17.06.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 A oto nasz wymarzony domek: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/stanislaw/?Name=stanis%C5%82aw zrobiliśmy małą adaptację,tzn. upchaliśmy w bryle garaż dwustanowiskowy i wylaliśmy strop nad salonem ( pokój dla starszego syna). Reasumując mamy pierwszy wspis w dzienniku budowy - WYTYCZENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 17.06.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Sarnaaa, nie wiem czy wiesz,że teraz przy składaniu projektu do wodociągów należy mieć mapkiw formie elektronicznej ( świeżutki przepis). My właśnie odebraliśmy- koszt około 50zł.-chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 17.06.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 hehe tak wspomniała babka o tym:)nie wiadomo co jeszcze wymyślą.A propos Twojego projektu to bardzo mi się podoba,choc jestem nie za bardzo za garażem w bryle domu:)ale ciekawie się zapowiada Twój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 17.06.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Jest dużo plusów garażu w bryle domu, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma . To nasz drugi zapłacony projekt ( poprzednio architekt zapomniał sprawdzić nachylenie dachu i zrobił poprawki do dachu stylu czapki krasnoludka Po dwóch latach "przyjemnej gonitwy za tym wymarzonym" moża powiedzieć,że chyba ruszamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.06.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 O! widzę troszkę nowych Graszka1970 piękny ten Twój projekt, czy to nie jest ten sam, który wybudowała forumowa pontypendy? i w Rudach ktoś mieszka , piękne okolice i o Ochojcu się mówi, gdzie mam nadzieję jeszcze w tym roku się osiedlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 18.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witaj Malmuc Szkałam kogoś kto buduje Stanisława a tu proszę..... Poszukam dziennika pontypendy i zobaczę jak na żywo wygląda ten mój wymarzony ) Malmuc ja też Ochojec ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.06.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Fajny mom suwaczek ni Jamles - a jednak kapusta Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.06.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 sebo - gratulacje!!! Już ech sie boł, żeś se obcioł nie tyn palec Znaczy sie tyn ... tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.06.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 sebo - gratulacje!!! Już ech sie boł, żeś se obcioł nie tyn palec Znaczy sie tyn ... tego ... To by była tragedio Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.06.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 sebo - gratulacje!!! Już ech sie boł, żeś se obcioł nie tyn palec Znaczy sie tyn ... tego ... To by była tragedio Sebo8877 Nie no... a od czego ma sie kolegów I sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.06.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witaj Malmuc Szkałam kogoś kto buduje Stanisława a tu proszę..... Poszukam dziennika pontypendy i zobaczę jak na żywo wygląda ten mój wymarzony ) Malmuc ja też Ochojec ...... a na jakim jestes etapie? w zasięgu wzroku mam kilka budujących się domków Dom Pontypendy bardzo mi sie podoba, że nie wspomnę o dachówce na którą baaaaardzo chorowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 18.06.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witaj Malmuc Szkałam kogoś kto buduje Stanisława a tu proszę..... Poszukam dziennika pontypendy i zobaczę jak na żywo wygląda ten mój wymarzony ) Malmuc ja też Ochojec ...... a na jakim jestes etapie? w zasięgu wzroku mam kilka budujących się domków Dom Pontypendy bardzo mi sie podoba, że nie wspomnę o dachówce na którą baaaaardzo chorowałam Jestem na etapie wytyczenia - tzn. już jest I mam już ustawiony garaż - kupiony u sprawdzonego sprzedawcy . W moim zasięgu też wszyscy prawie wybudowani Gdyby nie to, że kopią mi kanalizację i nie ma jak dojechać to mogłabym już zacząć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts