amian3 08.11.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Fajna promocje na creatona maja w goldzie w Rowniu lub Rzuchowie kopiłem tam swojego balansa wygląda klasa jak dla mnie dorzucam linka http://dachygold.com.pl/?id=2300&id_pop=&limit_old=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 08.11.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 dorzucam linka http://dachygold.com.pl/?id=2300&id_pop=&limit_old=0 Ja kupować chcę w Domlexie- Dziergowice, cena jak mniemam świetna,. Porównywałam u Sikory, w Lubarze, Kolbudexie i Handlobudzie. Wszędzie wyceny powyżej 30 tys, przy 250 m2 dachu. Sprawdzę Twój namiar, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 08.11.2011 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja kupować chcę w Domlexie- Dziergowice, cena jak mniemam świetna,. Porównywałam u Sikory, w Lubarze, Kolbudexie i Handlobudzie. Wszędzie wyceny powyżej 30 tys, przy 250 m2 dachu. Sprawdzę Twój namiar, dzięki ostro targuj schodzą z ceny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 09.11.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 robimy głosowanie dachówka czarna czy grafitowa? złamana biel na elewacji, stolarka orzech. Wiem że Adam ma grafit, Queene czarną a my ? mamy dwie dachówki w domu i juz mnie głowa boli od patrzenia na nie Nie wiem jaki dokładnie masz dach i czy masz okna dachowe ale jaką byś dał czarną czy grafitową , pamiętaj o pomalowaniu ścinek - żeby nie było widać ceramiki .Przy czarnych i ciemnych kolorach rzuca się to w oczy. a po położeniu dachu koło okien jeszcze pomalujesz ale gdzie indziej już jest mały problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.11.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 ja was uczulam przy wycenach dachow zebyscie sprawdzali sztukowo wszystkie dachowki specjalne /te liczone nie na m2/ bo wystarczy ze jeden sprzedawca cos ujmie, czegos zapomni i potem naraz sie okazuje ze oferta jest 2k tansza ale po dokupieniu tych brakujacych dachowek wychodzi 3k drozsza!!! nowy rutiny nie maja dachowych okien bo maja parterowke!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.11.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Mój typ to Creaton Balance lub Roben Monza Plus- cena dachówki z dodatkami w obu przypadkach zbliżona. Na dziś Creaton - 30 tys, Roben 28 tys. Mamy dylemat, czy dopłacać do Creaton, czy też brać tańszą? Zerknij jeszcze na : http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-do-p-322askich-dachow-nibra-f-10-ue.html Dachówki są polecane na forum,cena powinna być niższa niż Creatona i Robena.Nie wiem jaki masz dach ale ja na 230m2 dostałem wycenę na 18tys.zł z membraną ale na R10 w angobie zwykłej. Jeśli miałbym wybierać z dwóch powyższych to wybrałbym Creatona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.11.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 gabi my ogolnie sieciomaniacy jestesmy i obawiam sie ze moj laptop za mna bedzie chodzil jak cien ... na dole luz bo wifi pojdzie bez problemu ale na gorze moze juz slabo lapac bo moj strop jest "bardzo super hiper gestozebrowy" wiec kabelki beda ciagniete poza tym PS3, amplituner i inne graty "prosza sie o kabelki" ... wifi dla nich to taki pic na wode fotomontaz ... Wkoncu jakas madra wypowiedz na temat kabelkow Ja juz swoja siec przetestowalem, gniazdka w pokojach dzialaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 09.11.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Osobiście podobają mi się czarne dachy , z połyskiem ( taka sroka ze mnie:)). Rynny Marleya a okna Fakro, wyłazu nie obrałam. Mój typ to Creaton Balance lub Roben Monza Plus- Ja zrobilem chyba z 20 wycen i moge powiedziec ze jesli: Creaton to w Tamirze w Pszczynie ale nie zrobia wyceny z e-maila trzeba sie do nich pofatygować. Roben w Handlobudzie zastanawiam mnie tylko tak mała róznica w cenie bo przy moim dachu ponad 300 m2 róznica była ponad 5 000 zl na samej dachówce na wycenach skrzętnie ukrywane z róznica tylko 2 000 ale wszystkie akcesoria i okna przy Creatonie były znacznie tańsze wiec i róznica byla mniejsza. taki chwyt marketingowy. Jak radzi Mea sprawdzac ilości bo sie można naprawde dobrze naciąć, najtańsze wyceny zwykle zawieraja wszytko ale np ilośći przeliczone dachówek wentylacyjnych to tylko 20% wymaganej ilosci a kominków wentylacyjnych wynoszą ZERO sztuk!!! które przy Creatonie mogą kosztowac nawet ponad 600 zl szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.11.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 ja was uczulam przy wycenach dachow zebyscie sprawdzali sztukowo wszystkie dachowki specjalne /te liczone nie na m2/ bo wystarczy ze jeden sprzedawca cos ujmie, czegos zapomni i potem naraz sie okazuje ze oferta jest 2k tansza ale po dokupieniu tych brakujacych dachowek wychodzi 3k drozsza!!! nowy rutiny nie maja dachowych okien bo maja parterowke!! Mea ma racje, czesto panowie naganiacze zapominaja dodac calkiem waznych elementow, ktore kosztuja potem krocie... Lepiej porownywac element po elemencie i ilosc do ilosci z kilku wycen, zrobic swoja tabelke i wtedy macie czysty poglad kto co wam chce sprzedac a o czym zapomnial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.11.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 a Roben Monza Plus jest dostęna ? jak ja jej szukałam we wrześniu ub.r. to nikt nie dał gwarancji ze sie pojawi do marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 09.11.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 a Roben Monza Plus jest dostęna ? Miesiąc temu w Handlobudzie i u Sikory była "od ręki" (do tygodnia transport na budowę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 09.11.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 potwierdzam - mnie kominek wentylacyjny do Robena kosztował coś koło 300złsprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.11.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 potwierdzam - mnie kominek wentylacyjny do Robena kosztował coś koło 300zł sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzac. Hmm zastanawia mnie do czego wam te dachowki z kominem? Ja ich nie stosowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.11.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Hmm zastanawia mnie do czego wam te dachowki z kominem? Ja ich nie stosowalem. U mnie - odpowietrzenia dwoch pionow kanalizacyjnych. Jak je masz wykonane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.11.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 U mnie - odpowietrzenia dwoch pionow kanalizacyjnych. Jak je masz wykonane ? odpowietrzenie mam w gornej lazience po wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.11.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 odpowietrzenie mam w gornej lazience po wanna Nie tyle pewnie odpowietrzenie (chyba bys nie chcial :) co napowietrznik zeby podcisnienie spadajacej wody nie wyciagalo wody z syfonow. Lepsze jednak jest prawdziwe odpowietrzenie w postaci kominka, napowietrzniki sa awaryjne - psuja sie i albo sie nie otwieraja (i wtedy bedzie Ci wyciagac wode z syfonu) albo sie po czasie nie domykaja szczelnie (i smierdzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 09.11.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 napowietrzniki też sa akceptowalne, ale lepiej jednak mieć te odpowietrzenie wyciągnięte nad dach - pewniejsze. druga dachówka to jest antenowa, ale póki co to jest tam kominek i idzie tamtędy kabel z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 09.11.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Nie tyle pewnie odpowietrzenie (chyba bys nie chcial :) co napowietrznik zeby podcisnienie spadajacej wody nie wyciagalo wody z syfonow. Lepsze jednak jest prawdziwe odpowietrzenie w postaci kominka, napowietrzniki sa awaryjne - psuja sie i albo sie nie otwieraja (i wtedy bedzie Ci wyciagac wode z syfonu) albo sie po czasie nie domykaja szczelnie (i smierdzi). Aha, nie wiedzialem, poki co dziala prawidlowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.11.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 napowietrzniki też sa akceptowalne, ale lepiej jednak mieć te odpowietrzenie wyciągnięte nad dach - pewniejsze. druga dachówka to jest antenowa, ale póki co to jest tam kominek i idzie tamtędy kabel z netu Mi kabel do routera i anten idzie w kominku wentylacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.11.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Aha, nie wiedzialem, poki co dziala prawidlowo. Po latach jak zacznie cos smierdziec przypomnij sobie i pierwsze co sprawdz to ten napowietrznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts