aklow 10.11.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Sama cena jest moim zdaniem dobra (choć trochę dziwna, brakuje mi tylko końcówki 99 gr ) Ale tak jak pisała queene - ze znajomymi trzeba uważać. Chyba wezmę tego znajomego kierownika, bo on też robił wyliczenia do naszego projektu, więc chyba będzie wiedział co i jak sprawdzić, a skoro cena według Was OK to zaryzykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aklow 10.11.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 A właśnie, nie ma ktoś przypadkiem na zbyciu blaszaka po budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 10.11.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 myślę że to montaż na taśmach. Wieczorem poszukam co google o tym sądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.11.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 myślę że to montaż na taśmach. Wieczorem poszukam co google o tym sądzi na 100% na taśmach - mi jak byłem na tym etapie wycenili montaż na kotwach na około 5tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.11.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 dobra po calym dniu na budowie padam na dziob a nic nie zrobilam ... no ale za to napatrzylam sie jak montuja drzwi wewnetrzne !!! co do kierownika budowy - nasz wzial 2000 wiec te 1800 z hakiem to dobra cena ... ale nie liczcie na niego za bardzo - dobre przyslowie mowi "jak masz liczyc to licz na siebie" co do smogu ... to faktycznie w centrum smierdzi i nic tego nie ukryje ... ale jak porownuje to co mam w boguszowicach i tu /na chwalowickiej/ to niebo i ziemia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.11.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 rutiny a wy celujecie w pasywke czy dom energooszczedny ?? pytanie czy wogole warto wam brac cieply montaz ?? no ale skoro to tak potanialo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 10.11.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 celujemy w mało węgla oczywiście pod warunkiem że dana inwestycja zwróci się w rozsądnym okresie. Dlatego np. okna są raczej zwyczajne pod względem ciepłochronności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 10.11.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 celujemy w mało węgla oczywiście pod warunkiem że dana inwestycja zwróci się w rozsądnym okresie. Dlatego np. okna są raczej zwyczajne pod względem ciepłochronności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.11.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 celujemy w mało węgla oczywiście pod warunkiem że dana inwestycja zwróci się w rozsądnym okresie. Dlatego np. okna są raczej zwyczajne pod względem ciepłochronności. A dajecie 2 czy 3 szyby ?? ja poszlam raczej w pakiety trzyszybowe bo wiecej ciepla ucieknie szyba niz pianka wokol okna ... zwlaszcza ze mam naprawde duze przeszklenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.11.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 celujemy w mało węgla oczywiście pod warunkiem że dana inwestycja zwróci się w rozsądnym okresie. Dlatego np. okna są raczej zwyczajne pod względem ciepłochronności. jak dajecie zwykłe okna, to nie wiem czy jest sens inwestować w tzw. "ciepły montaz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 wrzucilam troche fot do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 10.11.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Tutaj się częściej zagląda -więc pytam czy pani od rozliczania faktur podana w namiarach 793541668. - od agusiax dalej rozlicza? Czy może macie kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.11.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 właśnie pojawił się kolejny artykuł na temat smogu w Rybniku i okolicy http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,wdychamy-coraz-bardziej-toksyczne-powietrze,wia5-3266-15770.html To jest efekt "pro ekologicznego" myslenia naszych wladz. Dofinansowac "ekologiczne" piece na "eko"-groszek! Niech smrodza i dymia, kazdy i tak pali potem w nich smieci i inny syf na dodatkowym ruszcie. Trzeba zglaszac do strazy miejskiej kazdego ktory widac, ze pali smieciami czy plastikami. Niedosc ze te dofinansowania ida z naszych portfeli to jeszcze przez takie prawo jestesmy zmuszeni do wdychania tego syfu U mnie na szczescie jest luzik - niby Wodzislaw jeszcze gorszy od Rybnika ale w moim miejscu nie odnotowalem problemu ze smogiem. Ale tez jestem w dosc nietypowym miejscu - dosc blisko osiedli w malutkim osiedlu kilku domkow. Dalej tylko drzewa, lasy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.11.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 kazdy i tak pali potem w nich smieci i inny syf na dodatkowym ruszcie. no my nie segreguje śmieci i tylko czysty papier jest wrzucany na ruszt i to widać po dymie z komina a raczej jego braku za to juz wiem że 240 litrowy pojemnik bedzie musiał byc oprózniany 2x a nie jak myslalam raz w miesiącu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 10.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 mi (2 os) taki 240l wystarcza raz w miesiacu. zima pol pojemnika to popiol z pieca, latem natomiast niestety nie potrafie zapelnic. wszystko segregujemy, no moze procz tetra pakow opakowan. rusztu nie posiadam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 no my nie segreguje śmieci i tylko czysty papier jest wrzucany na ruszt i to widać po dymie z komina a raczej jego braku za to juz wiem że 240 litrowy pojemnik bedzie musiał byc oprózniany 2x a nie jak myslalam raz w miesiącu ... tez początkowo sie łudziłem że się uda..ale nie ma szans....no ale wszystko zależy od ilości osób i trybu życia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Adrian ale u Ciebie to pewnie 1/4 pojemnika to pampersy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 hehe, nie da się ukryć druga rzecz, że rodzina ma paskudne nawyki - tzn takie typowo blokowe - lubią wszystko wyrzucać do jednego kosza....jak to na blokach na szczęście udało mi się wprowadzić drugi kosz do którego idą rzeczy do segregacji - potem to wynoszę do garażu i segreguję...ale i tak nie zawsze nad wszystkim zapanuję...ewentualny powrót do 1x240 to jak się skończą pampersy i rodzina bardziej będziej wyedukowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.11.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 rutiny a wy celujecie w pasywke czy dom energooszczedny ?? pytanie czy wogole warto wam brac cieply montaz ?? Ciepły montaż (montaż warstwowy na taśmach paroszczelnych i przepuszczalnych) nie ma nic wspólnego z energooszczędnością i nic pod tym względem nie daje. O "ciepłym" montażu możemy mówić ewentualnie o montażu okien w warstwie ocieplenia,z reguły na specjalnych kotwach,które nie są tanie,różnica to ok.5-7tys.zł. Z dugiej strony montaż na kotwach wg mnie nie ma cudowanych właściwości izolacyjnych,dla mnie ma jedynie wlaśności polepszające efekt wizualny przy grubej warstwie styropianu. celujemy w mało węgla. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.11.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 mnie segregacja smieci w tym domu niestety zle sie kojarzy i jesli mialabym zaczynac zglaszac kogos do SM musialabym zaczac od Wujka i Tesciowej ... u nich smieci dziela sie na te co sie spalaja i te co sie nie spalaja!!! i tym sposobem 120l 2x w miesiacu wystarcza zeby np zima wywozic popiół !!!!!!!!!! porazka ... ja nie wiem jak im tlumaczyc bo to jak grochem w sciane walic !!! chyba bym musiala lby im wsadzic w komin niech wdychaja pelna geba moze wtedy by zauwazyli co robia ... zwlaszcza jak tesciowa wor pampersow wsadzi do pieca ... kosmos normalnie!! ja moge je wynosic do kubla a ona pojdzie wyciagnie i spali ... mozg sie lasuje luzik ze nie pala petow bo wtedy juz bym odkorkowala ... cieszy mnie to ze w naszym kotle nie da sie palic czegobadz!! z tego powodu jestem przeszczesliwa!! no i chyba bedziemy musieli zakupic kubel 240l zamiast 120 i troche wiecej segregowac ... papier sie spali - reszta do worow ... juz widzialam takie stojaki na worki - kosztuje to grosze w garazu nie bedzie przeszkadzalo i sporo sie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts