DagaAdam 11.11.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 dziś rano ...1.86 st na zewnątrz 11.2 na wlocie z gwc W ktorym punkcie jest mierzona ta temperatura na wlocie - mierzy go rekuperator czy sama wbijalas sonde z termometrem w rure ? Jezeli rekuperator to trzeba troche odjac tych zyskow. Raz, ze same wentylatory dodaja troche ciepla, a dwa ze powietrze ogrzewa sie w odcinku miedzy sciana zewnetrzna a rekuperatorem - dlugi masz ten odcinek ? Jednak nawet zakladajac blad pomiaru to moim zdaniem super wynik Byle zawsze bylo powyzej zera to bedzie juz b. dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.11.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 W ktorym punkcie jest mierzona ta temperatura na wlocie - mierzy go rekuperator czy sama wbijalas sonde z termometrem w rure ? Jezeli rekuperator to trzeba troche odjac tych zyskow. Raz, ze same wentylatory dodaja troche ciepla, a dwa ze powietrze ogrzewa sie w odcinku miedzy sciana zewnetrzna a rekuperatorem - dlugi masz ten odcinek ? Jednak nawet zakladajac blad pomiaru to moim zdaniem super wynik Byle zawsze bylo powyzej zera to bedzie juz b. dobrze ! ja mam sterowanie do gwc z sonda ... jakies 2m od rekuperatora ... i tam sa czujniki temperatury ktore steruja przepustnicami !! oba widac na zdjeciu ... od dolu idzie gwc a od gory czerpnia napowietrzna ... zasada jest taka zima bierze cieplejsze powietrze a latem chlodniejsze http://foto3.m.onet.pl/_m/ead5ebdc420335734c15863d93bc6eab,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.11.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 bardzo ładnie masz to rozwiązane...kiedy ja wreszcie zrobię to gwc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.11.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 jutro musze wziac instrukcje z reku i poczytac na spokojnie jakie temperatury on mi podaje na sterowniku ... tam sa 4 albo 5 wartosci i musze dojsc na pokojnie ktora co oznacza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 ja mam sterowanie do gwc z sonda ... jakies 2m od rekuperatora ... i tam sa czujniki temperatury ktore steruja przepustnicami !! oba widac na zdjeciu ... od dolu idzie gwc a od gory czerpnia napowietrzna ... zasada jest taka zima bierze cieplejsze powietrze a latem chlodniejsze http://foto3.m.onet.pl/_m/ead5ebdc420335734c15863d93bc6eab,10,19,0.jpg Byle bedziesz miala dobrze dokonfigurowany bypass w reku!! To b. wazne bo w lato kiedy w domu masz cieplej bypass musi sie otworzyc zeby wpuscic ochlodzone przez GWC powietrze poza wymiennikiem Inaczej bedziesz miala tylko ~10% zysku (chlodu) bo powietrze wywiewane z pokoi ogrzeje to chlodne nawiewane! Ale skoro robili to fachmani to pewnie tak to masz skonfigurowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 to już tylko kwestia ustawienia odpowiedniej temperatury dla bypassu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 to już tylko kwestia ustawienia odpowiedniej temperatury dla bypassu.... Ano. Ja wlasnie uruchomilem pierwszych piec czujek. Okablowanie do pozostalych tez juz gotowe, jak dobrze pojdzie to dzisiaj je wszystkie podepne. Pierwszych piec juz mi mierzy temperatury: Nov 11 20:17:06 Sensor 0 C: 19.88 F: 67.78 Nov 11 20:17:07 Sensor 1 C: 20.94 F: 69.69 Nov 11 20:17:08 Sensor 2 C: 20.00 F: 68.00 Nov 11 20:17:09 Sensor 3 C: 20.56 F: 69.01 Nov 11 20:17:11 Sensor 4 C: 18.81 F: 65.86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 sluchajcie szukam dobrych sprawdzonych garnkow na kuchnie indukcyjne ... co polecacie ?? najlepiej jakies sprawdzone patenty ...mam komplet tefala ingenio /3 garnki i 2 patelnie/ ale to jak dla mnie zdecydowanie za malo !! musze miec komplet z duzym garnkiem /takim na rodzinny rosol niedzielny/ ...no i cena w granicach rozsadku !! rozsadek to kolo 200 zl !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 No to ja mam rozsądne garnki,ale niestety nie za rozsądną cenę.Mam tefal classica 10 części i coś ponad 5 stów kosztowały,ale są super.Duże garnki są dwa.W ogóle musiałam mieć duże,bo też rodzinę dużą mam.Aha i fajnie się sprawdza wok z ikei za parę groszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.11.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 sluchajcie szukam dobrych sprawdzonych garnkow na kuchnie indukcyjne ... co polecacie ?? najlepiej jakies sprawdzone patenty ... mam komplet tefala ingenio /3 garnki i 2 patelnie/ ale to jak dla mnie zdecydowanie za malo !! musze miec komplet z duzym garnkiem /takim na rodzinny rosol niedzielny/ ... no i cena w granicach rozsadku !! rozsadek to kolo 200 zl !! ja mam taki komplet z Ikei i bardzo sobie go chwale...cena własnie trochę ponad 200zł - nie pamiętam dokładnie - patelnia,duży garnek,mały garnek. To trzeba pooglądać, bo są w różnych konfiguracjach... dodam że używam sporo garnków jeszcze ze starej kuchni...pojedyncze sztuki nie chciały działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 11.11.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 sluchajcie szukam dobrych sprawdzonych garnkow na kuchnie indukcyjne ... co polecacie ?? najlepiej jakies sprawdzone patenty ... mam komplet tefala ingenio /3 garnki i 2 patelnie/ ale to jak dla mnie zdecydowanie za malo !! musze miec komplet z duzym garnkiem /takim na rodzinny rosol niedzielny/ ... no i cena w granicach rozsadku !! rozsadek to kolo 200 zl !! Mea muszę Cię zmartwić ingenio nie nadaje się do indukcji na dole garnka masz info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 no ja też słyszałam że te ikeowskie sa fajne, wybieram sie tam za jakis czAS to chyba dokupię, na razie kupiłam jakieś 4 na promocji w tesco i śmigają i do tego patelnie z tefala - z promocji w makro były za 50% jesli oddales starą ze starych ŻADEN mi nie działa pomimo tego że były dedykowane do płyt ceramicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 12.11.2011 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Chciałem poinformować że w końcu mój dziennik budowy zaczął działać więc wszystkich ciekawych zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.11.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Mea muszę Cię zmartwić ingenio nie nadaje się do indukcji na dole garnka masz info czerwone ingenio i owszem ale jest niebieska seria z dnem indukcyjnym poza tym ja juz w nich gotuje wiec WIEM ZE DZIALA http://allegro.pl/tohrh2-tefal-ingenio-zestaw-3-garnki-indukcja-i1913845834.html ja kupilam taki zestaw z dodatkowo 2 patelniami za 315 zl i jest mega fajny !! ale jak dla mnie 5 garnkow to za malo !! ja niedzielny obiad potrafie ugotowac w 10 zwlaszcza rosol musze potem miec do czego przelat i zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.11.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 eee, bez przesady, ja nigdy nie potrzebuję tylu garnków jak gotuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 12.11.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 czerwone ingenio i owszem ale jest niebieska seria z dnem indukcyjnym poza tym ja juz w nich gotuje wiec WIEM ZE DZIALA http://allegro.pl/tohrh2-tefal-ingenio-zestaw-3-garnki-indukcja-i1913845834.html ja kupilam taki zestaw z dodatkowo 2 patelniami za 315 zl i jest mega fajny !! ale jak dla mnie 5 garnkow to za malo !! ja niedzielny obiad potrafie ugotowac w 10 zwlaszcza rosol musze potem miec do czego przelat i zostawic Człowiek całe życie się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.11.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 gdzie ty miescilas te 10 garnkow w tej małej kuchni jak pisałas ja wychodze z zalozenia - im mniej uciapram tym mniej mam do wkladania/wyciagania ze zmywarki....najbardziej lubie dania jednogarnkowe a zup nie jadamy na co dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 12.11.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 czerwone ingenio i owszem ale jest niebieska seria z dnem indukcyjnym poza tym ja juz w nich gotuje wiec WIEM ZE DZIALA http://allegro.pl/tohrh2-tefal-ingenio-zestaw-3-garnki-indukcja-i1913845834.html ja kupilam taki zestaw z dodatkowo 2 patelniami za 315 zl i jest mega fajny !! ale jak dla mnie 5 garnkow to za malo !! ja niedzielny obiad potrafie ugotowac w 10 zwlaszcza rosol musze potem miec do czego przelat i zostawic Jejku mea jaki to obiad, że aż dziesięć garnków? Toż to można śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację ugotować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 po pierwsze zupa - duży gar po drugie makaron ... trzeci ziemniaki czwarty mięso patelnia do podsmazenia mięsa dwa garnki mniejsze do ocedzenia i przechowania zupy na kolejne dwa dni ... już jest 7 do tego jakąś kapusta czy coś ... daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 12.11.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 boze , chetnie zjem taki obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts