mea 13.11.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Ale chodzi o RTV ?? z telewizja bedziemy sie meczyc w tak zwanej NASTEPNEJ KOLEJNOSCI jak multi switch dotzre do nas /czyli najwczesniej za tydzien :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.11.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Uważam że dalsza kontynuacja tego wątku nie ma sensu No. Czyli jak zwykle - brak argumentow! Nawet ceny tej sciany nie chcesz podac. Ja znalazlem - ok 300 pln netto / m2. Mialem racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 13.11.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Magdalenka ciężko załatwić ziemię mi też obiecywali w końcu musiałem kupić najgorsze jest to że już nie kopią żadnej autostrady w miarę blisko Rybnika na orzepowicach obwodnice konicza jakieś ciężarówki się tam krecom znajomy brał od nich i płacił 100 zl za samochód brał tego sporo wiec cena tez fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.11.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 problem jest w tym ze mam kable schodzace sie w jedno miejsce ... jak je robialm to wiedzialam co jest co a teraz 5 z nich nie potrafie zidentyfikowac ... poza tym nie wiem czy gniazdka i wtyczki mam dobrze zrobione bo pierwszy raz w zyciu to skladalam sama!! no i wpinam router ... kabel do kompika i co ?? I NIE DZIALA !!!!!!!!!!! No to czeka Cie wizyta u mnie w celu pozyczenia szukacza par przewodow Wpinasz do dwoch dowolnych kabli w gniazdku i idziesz z sonda szukac ktory to kabel (wystarczy przylozyc do przewodu - nie musi byc nawet sciagnieta izolacja, choc dotykanie "golych" drucikow daje pewnosc). Jak sobie kupisz tasme do drukareczki etykiet (skonczyla mi sie) to Ci i taka drukareczke pozycze co sobie elegancko kable opiszesz i ponaklejasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.11.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 No to czeka Cie wizyta u mnie w celu pozyczenia szukacza par przewodow Wpinasz do dwoch dowolnych kabli w gniazdku i idziesz z sonda szukac ktory to kabel (wystarczy przylozyc do przewodu - nie musi byc nawet sciagnieta izolacja, choc dotykanie "golych" drucikow daje pewnosc). Jak sobie kupisz tasme do drukareczki etykiet (skonczyla mi sie) to Ci i taka drukareczke pozycze co sobie elegancko kable opiszesz i ponaklejasz. no brawo !!! ze tak powiem moze jeszcze dzis kogos do ciebie wysle po to !!! znaczy mojego tatusia /juz wie gdzie jechac/ i jutro by mi to przywiezli ... z opisaniem dam rade - cienki marker swietnie pisze po przewodach !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.11.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 dobra teraz temat nr 2 ... jak sprawdzic czy wtyczki i gniazdka sa dobrze zarobione ?? tylko metoda "wcisnij i podlacz" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.11.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 dobra teraz temat nr 2 ... jak sprawdzic czy wtyczki i gniazdka sa dobrze zarobione ?? tylko metoda "wcisnij i podlacz" ?? Bez testera okablowania najprosciej laptopem i np tym wspomnianym routerem. Wpinasz z jednej strony router, z drugiej kompa i jak jest polaczenie (znika z traya ikona braku polaczenia) - kabel RACZEJ ok Niestety w domu testera nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 13.11.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 dobra teraz temat nr 2 ... jak sprawdzic czy wtyczki i gniazdka sa dobrze zarobione ?? tylko metoda "wcisnij i podlacz" ?? Z jedenej strony jeden pc z drugiej strony drugi pc, ustawiasz IP obu z tej samej sieci i PING ci pomoże. Jesli masz jedno centralne miejsce, to jeden PC mozesz zostawic w piety tam, a potem chodzac po pokojach sprawdzisz kazde gniazdko tym samym testem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amian3 13.11.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 mam pytanie czy sciane z porothermu 44 trzeba ocieplać?co byście poradzili?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.11.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 problem nr 3 ... wg rozpiski z netu gniazdka powinny byc w ukadzie A a my robilismy w B ... co to zmienia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.11.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 jak człowiek czyta takie rzeczyhttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10633647,Wybuch_w_bloku_w_Gliwicach__Czesc_bloku_zniszczona_.htmlto się cieszy że nie ma gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.11.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 jak człowiek czyta takie rzeczy http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10633647,Wybuch_w_bloku_w_Gliwicach__Czesc_bloku_zniszczona_.html to się cieszy że nie ma gazu... racja racjA... i nie mieszka juz w blokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.11.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 mam pytanie czy sciane z porothermu 44 trzeba ocieplać?co byście poradzili?? nie robic 44 tylko 25 i minimum 15 ocieplenia a jesli 44 to ja bym ociepliła, dla mnie taka goła ściana nie kojarzy sie z zatrzymaniem ciepła ale to tak na chłopski rozum i jakies tam doswiadczenie nie poparte wyliczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.11.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 nie robic 44 tylko 25 i minimum 15 ocieplenia a jesli 44 to ja bym ociepliła, dla mnie taka goła ściana nie kojarzy sie z zatrzymaniem ciepła ale to tak na chłopski rozum i jakies tam doswiadczenie nie poparte wyliczeniami dokładnie, kosztowo ściana 44 wyjdzie bardzo podobnie jak ściana 25+15-20 styropianu, a ściana 44 to U=0,28, a dla 25+styro U=0,23-0,18 czyli dużo cieplejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 mam pytanie czy sciane z porothermu 44 trzeba ocieplać?co byście poradzili?? Jak wyżej wspomniano,nie robić 1W,nie opłaca się Poniżej zdjęcia dlaczego: http://images35.fotosik.pl/1019/31c253c6dc2d1c4f.jpg http://images50.fotosik.pl/1216/1b3d92033c67621f.jpg http://images47.fotosik.pl/1206/6eaf0509a0a7f4f8.jpg Dla wyjaśnienia,te jaśniejsze kreseczki między bloczkami to uciekające kWh(PLN) z wnętrza domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.11.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 problem nr 3 ... wg rozpiski z netu gniazdka powinny byc w ukadzie A a my robilismy w B ... co to zmienia ?? Gdzie znalazlas taka rozpiske?? B z A sa zamienione pinami 1, 2 z 3 i 6. Czyli bialo-pom, pom z bialo-ziel i ziel. Czyli TX z RX. Obojetnie czy zrobisz A czy B to taki kabel bedzie dzialal prawidlowo - wszystkie urzadzenia potrafia juz dzialac na "skrosowanym" kablu. Tym niemniej standardem jest zaciskanie wedlug B! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 13.11.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Arturo - to jeszcze dla porównania wklej zdjęcia z 2W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Arturo - to jeszcze dla porównania wklej zdjęcia z 2W http://images47.fotosik.pl/1206/879247358fb4b49a.jpg [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Pieknie widac jakim duzym mostkiem jest komin Ja sobie chyba strzele badanie za 1-2 m-ce jak troche mrozniej sie zrobi, jeszcze przed calkowitym wykonczeniem poddasza. Mozna wyeliminowac ew. niedociagniecia Badanie kolo 200 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 13.11.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 problem nr 3 ... wg rozpiski z netu gniazdka powinny byc w ukadzie A a my robilismy w B ... co to zmienia ?? MAsz oba w B czy na jedna strona A a jedna B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts