do-la 25.06.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Basia1112 przykro mi, wiadomość prywatna nie doszła. Pozdrawiam Do-la Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 25.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 DO-la będę jutro dzwonic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.06.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Piejar...ty tu nie ściamniaj, ino trza spotkanie nasze forumowe lokalne organizować.... . I pytanko....powiedzcie mi kochani...ile minimum powienien stać zalany strop nad parterem zanim można zdjąć szalunki i zacząć coś tam na nim stawiać (no, konkretnie ściany i dach ). Mam go jeszcze nie rozszalowny, i zastanawiam się czy mogę na nim postawić materiał na ściany na paletach ...będzie tego trochę. Zalaliśmy 7 czerwca. Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 26.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 I pytanko....powiedzcie mi kochani...ile minimum powienien stać zalany strop nad parterem zanim można zdjąć szalunki i zacząć coś tam na nim stawiać (no, konkretnie ściany i dach ). Mam go jeszcze nie rozszalowny, i zastanawiam się czy mogę na nim postawić materiał na ściany na paletach ...będzie tego trochę. Zalaliśmy 7 czerwca. W miejscach gdzie są wewnętrzne ściany nośne można spokojnie postawić parę palet. "na środku" płyt stropowych na upartego też by można coś postawić, ale gdyby to był mój domek bym nie ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.06.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Min 28 dni - po tym czasie beton uzyskuje wiekszośc - 75-85% swojej wytrzymałosci (wszystko zalezy łod warunków) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.06.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dzięki chopaki za odpowiedzi. Przed chwilą dzwoniłam do wykonawcy i stwierdził że w czwartek juz wchodza rozszałowywać strop (to bedzie 21 dni od zalania). Co prawda ścian wewnętrznych u góry stawiac nie będą (dopiero po zrobieniu dachu-teraz tylko ściany zewnętrzne góry), mam nadzieję, że zanim rozszałują i porobią na dole wszystko to już minie te 28 dni . Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.06.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dzięki chopaki za odpowiedzi. Przed chwilą dzwoniłam do wykonawcy i stwierdził że w czwartek juz wchodza rozszałowywać strop (to bedzie 21 dni od zalania). Co prawda ścian wewnętrznych u góry stawiac nie będą (dopiero po zrobieniu dachu-teraz tylko ściany zewnętrzne góry), mam nadzieję, że zanim rozszałują i porobią na dole wszystko to już minie te 28 dni . Pozdrawiam, smoczyca. 7 dni będą rozszałowywać .....to wakacje sobie robią moim zdaniem przerzedzić stemple mogą, ale żeby wszystkie to raczej dopiero po niedzieli ja na nierozszałowany strop postawiłbym te palety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 26.06.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 U mnie palety z MAX-ami stały na stropie już kilka dni po zalewaniu. Oczywiście strop był całkowicie zaszałowany i podparty. Póki co chałupa stoi . Spotkanie .... łatwiej powiedzieć niż zrobić. Jak już to będzie trochę lepiej wyglądało to zrobimy. Realnie druga połowa września. Jeżeli są chętni do zwiedzania już teraz to zapraszam. Czekam na podłączenie kanalizacji. Z kanalizą to można imprezować na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 26.06.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 hej byłam zobaczyć okna na ul.Wodzisławskiej i ceny mnie ogromnie zaskoczyły...okna Awantgarde w promocji..na 99% będziemy tam zamawiać... brakuje mi jeszcze tego 1% hehe- te okna wg.Waszej opini są ok? też byłaś u tego sympatycznego Pana na skrzyżowaniu na światłach? on ma naprawde dobre ceny. ja się chyba zdecyduję na Aluplasta bo czytałam trochę na forum o Avangarde i powiem Ci że opinie nie są za dobre.... może masz jakieś inne informacje - a może u kogoś widziałaś te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graszka1970 27.06.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 No może przestalibyście już pracować przy budowach swoich wymarzonych domków :) Też bym popracowała, ale jeszcze wykonawca sie nie odezwał.... no co za ludzie pieniądze im wciskam do rąk a oni cisza....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 28.06.2007 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 dla tych co szukaja okien - polecam sprawdzic OKF Mikołów (na profilu Schuco) - bardzo rozsadne okna, takze cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.06.2007 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 no co za ludzie pieniądze im wciskam do rąk a oni cisza....... Gorzej, jeżeli ktoś im wcisnął więcej . Zapili pewno i trzeźwieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 28.06.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 no byłam właśnie u tego sympatycznego pana:D...niestety nie znam okien aluplasta,ale słyszałam ze są ok. Mi się podobają te Awantgarde...ale już sama nie wiem na które się zdecyduję.A w ogóle Aluplast dużo droższy od Awantgarde??A jeszcze a propos tego sklepu,to mają tam też tanie drzwi...Chyba tam podjadę dziś zrobić zamówienie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 28.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 no byłam właśnie u tego sympatycznego pana:D...niestety nie znam okien aluplasta,ale słyszałam ze są ok. Mi się podobają te Awantgarde...ale już sama nie wiem na które się zdecyduję.A w ogóle Aluplast dużo droższy od Awantgarde?? A jeszcze a propos tego sklepu,to mają tam też tanie drzwi...Chyba tam podjadę dziś zrobić zamówienie.. aluplast jest w tej samej cenie co avangarde będziesz brała białe z obu stron? ja się chyba zdecyduje na brąz z zewnątrz. daj znac jak sie dowiesz coś ciekawego na temat tych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 28.06.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 bierzemy kolorek:ciemny dąb z zewnątrz...popytam jeszcze gościa,które poleca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.06.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Spotkanie .... łatwiej powiedzieć niż zrobić. Jak już to będzie trochę lepiej wyglądało to zrobimy. Realnie druga połowa września. Jeżeli są chętni do zwiedzania już teraz to zapraszam. Czekam na podłączenie kanalizacji. Z kanalizą to można imprezować na całego Piejar- w poneidziałek mąż mnie łaskawie poinformował, że zaprosił pracowników swojego wydziału z rodzinami do nas na czwartek czyli dzis !!!! będzie tego z grubsza biorąc jakieś 40 osób z dziećmi. W myśl powiedzenia co nas nie zabije to nas wzmocni, jak przeżyję dzsiejszą imprezę śmiało można u mnie spotkanie grupy rybnickiej zorganizować Tylko proszę o liste obecności i termin pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 jeśli chodzi o panele deske i okna.drzwi to mogę polecić firmę REWON z ul. Wiejskiej....bardzo solidna firma i duży wybór, proponuję powołać sie na panią która chce budować dom na Hetmańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 aha..właściciele tej firmy mieszkają w Ochojcu i to też moze być plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.06.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Spotkanie .... łatwiej powiedzieć niż zrobić. Jak już to będzie trochę lepiej wyglądało to zrobimy. Realnie druga połowa września. Jeżeli są chętni do zwiedzania już teraz to zapraszam. Czekam na podłączenie kanalizacji. Z kanalizą to można imprezować na całego Piejar- w poneidziałek mąż mnie łaskawie poinformował, że zaprosił pracowników swojego wydziału z rodzinami do nas na czwartek czyli dzis !!!! będzie tego z grubsza biorąc jakieś 40 osób z dziećmi. W myśl powiedzenia co nas nie zabije to nas wzmocni, jak przeżyję dzsiejszą imprezę śmiało można u mnie spotkanie grupy rybnickiej zorganizować Tylko proszę o liste obecności i termin pozdrawiam Edzia Ach te kobiety... Dla nich nic nie jest niemożliwe Na spotkanie u Edzi zgłaszam oczywiście chęć. Ilość sztuk po uzgodnieniu z małżonką. Termin praktycznie dowolny bo nie planuję wyjazdu wakacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.06.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Spotkanie .... łatwiej powiedzieć niż zrobić. Jak już to będzie trochę lepiej wyglądało to zrobimy. Realnie druga połowa września. Jeżeli są chętni do zwiedzania już teraz to zapraszam. Czekam na podłączenie kanalizacji. Z kanalizą to można imprezować na całego Piejar- w poneidziałek mąż mnie łaskawie poinformował, że zaprosił pracowników swojego wydziału z rodzinami do nas na czwartek czyli dzis !!!! będzie tego z grubsza biorąc jakieś 40 osób z dziećmi. W myśl powiedzenia co nas nie zabije to nas wzmocni, jak przeżyję dzsiejszą imprezę śmiało można u mnie spotkanie grupy rybnickiej zorganizować Tylko proszę o liste obecności i termin pozdrawiam Edzia Ach te kobiety... Dla nich nic nie jest niemożliwe Na spotkanie u Edzi zgłaszam oczywiście chęć. Ilość sztuk po uzgodnieniu z małżonką. Termin praktycznie dowolny bo nie planuję wyjazdu wakacyjnego. Edzia - mi pasuje 23-24 lipiec 2007 z mpojom małżowinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts