Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Mam takie same doświadczenia z deską podłogową jak dziewczyny. Miękka okrutnie, i to u nas był egzotyk (teoretycznie powonien być twardszy), a i tak porysowany potwornie. Zdecydowanie nie polecam.

Barllinek to jedna wlk lipa...ja ukladam zarowno deski lite jak i warstwowe ale z minimum 5mm warstwa uzytkowa drewna (to co jest nad piórem wpustem)...tylko takie sie sprawdzaja ..reszta nie jest nic lepsza od paneli ..ukladam na ogrzewaniu juz od 7 lat ...pieknie sie sprawdza..ale w zyciu barlinka z 3,4-3,6 mm warstwa drewna i ich lakierem...

Gość adiqq
no takiego wielkiego prysznica to raczej nie moge miec, mój byłby na szerokość 90 cm a głębokość mogę max 130 cm zrobić; jako, że z 2,5 strony byłaby ściana to do tej połówki chciałam dołożyć szybę a wejście już bez szybki, coby było jak najmniej pucowania

no mi taki akurat wyszedł ze względu na okno..:)

A ja sie wkurzam na poczte - co to za dziadowska instytucja! Z trackingu:

Data zdarzenia Jednostka pocztowa Zdarzenie Szczegóły

2011-11-15 19:10 Bartoszyce 1 Nadanie przesyłki

2011-11-15 20:14 Bartoszyce 1 Wysłanie z ładunkiem

2011-11-15 21:45 WER Olsztyn Przyjęcie z ładunkiem

I od 15-go nikt tylka nie ruszyl i przesylka dalej lezy na drugim koncu polski w jakiejs sortowni... Rany boskie, niech im ktos w koncu ten monopol odbierze to szybko padnie i nikt nie bedzie z jej uslug musial korzystac ehm :)

Moim zdaniem to bez znaczenia. Najlatwiej zrobic odplyw przy drzwiach - wtedy reszte kafelek na podlodze kladziesz prosto, a spad robisz tylko w czesci brodzikowej. Jak dasz odplyw przy scianie to tam musi byc najnizej, a wszystkie kafle (na calej podlodze lazienki) musisz dac wyzej = wiecej kleju pojdzie :) No chyba ze podkujesz wylewke w brodziku zeby pod sciana bylo nizej i byl zachowany spad.

ale w razie W. jak sie nagle zatka to całość poleci na łazienke a tak łatwiej uratowac sie przed zalaniem

poza tym estetyczniej wyglada pod sciana bo nie zaburza powierzchni płytek

a wylewka-u nas na części prysznicowej była oddzielona od reszty

Jak sie zatka to w obu wersjach i tak po chwili poleci na lazienke :-) Bez wiekszego znaczenia :)

widać jeszcze Ci sie nie zatkało...ja mówie z własnego doświadczenia...małe dzieci mają nieprawdopodobne pomysły ;)

gdyby odpływ był przy drzwiach szybciej i więcej by wyleciało na łazienke i miałabym zbieranie wody z różnych stron

a tak wystarczyło skierowac ją w strone spadku i gotowe

narazie popakowalam wszystko z szafek i polek ... zaraz zaba jedzie z transportem

i tak uwazam ze jest niezle bo zostaly mi do pakowania tylko ciuchy !!! no i kuchnia ale tego mi tesciowa nie pozwala ruszyc "bo my tu jeszcze musimy mieszkac !!" :) ciekawe do kiedy tak bedzie mowic :) ja dzis zaladowalam juz zakupy do lodowki na gronowej :)

u mnie tak:

http://img545.imageshack.us/img545/7760/20111117162951968.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/3646/20111117163026752.jpg

silikonowy próg

http://img502.imageshack.us/img502/4505/20111117163055887.jpg

przy okazji widać jak twardą wode mamy...dobrze że przynajmniej jest gratis

Quen możesz zdradzić czy masz szybę do samego sufitu ? i jaki jest koszt takiej przyjemności ?

narazie popakowalam wszystko z szafek i polek ... zaraz zaba jedzie z transportem

i tak uwazam ze jest niezle bo zostaly mi do pakowania tylko ciuchy !!! no i kuchnia ale tego mi tesciowa nie pozwala ruszyc "bo my tu jeszcze musimy mieszkac !!" :) ciekawe do kiedy tak bedzie mowic :) ja dzis zaladowalam juz zakupy do lodowki na gronowej :)

Spakujesz w niedzielę jak Teściowa pojedzie do kościoła a po kościele zawieźcie ją od razu do nowego domu :D

Wracając do tematu podłogówki - ok przekonaliście mnie że nie warto pakować się w Barlinka mam natomiast jeszcze jedno pytanie czy panele trzeba kleić ?? a jeśli nie to czy lepiej układać na piance czy na kartonie ?? aaa no i oczywiście które waszym zdaniem są lepsze Classen czy Krono ??

Quen możesz zdradzić czy masz szybę do samego sufitu ? i jaki jest koszt takiej przyjemności ?

szyba dłuższa jest wysoka na 205cm, długa coś koło 110cm

ta krótsza scianka jest zlicowana z lustrem które jest obok i jest nizsza

cena - nie do określenia dokładnie bo miałam robiony na zamówienie jeszcze drugi prysznic, ale powiedzmy około 1500 zl (razem ze stabilizującą listwą u góry)

Danusia a Ty jakąś fobię masz z tym nie pucowaniem.Drzwi nie chcesz pucować,prysznicowych też nie.Co Ty będziesz w tym nowym domku robić tylko kawke pić??

Ja tam moje drzwi prysznicowe(bez brodzika,odpływ przy drzwiach) wycieram po każdej kąpieli i zawsze są czyste!Raz na tydzień clinem przejadę przy okazji sprzątania.Odpływ zatkał mi się już parę razy po moim myciu włosów i nic nie wyleciało na łazienkę,bo próg tych drzwi na to nie pozwala.

A ja sie wkurzam na poczte - co to za dziadowska instytucja! Z trackingu:

Data zdarzenia Jednostka pocztowa Zdarzenie Szczegóły

2011-11-15 19:10 Bartoszyce 1 Nadanie przesyłki

2011-11-15 20:14 Bartoszyce 1 Wysłanie z ładunkiem

2011-11-15 21:45 WER Olsztyn Przyjęcie z ładunkiem

I od 15-go nikt tylka nie ruszyl i przesylka dalej lezy na drugim koncu polski w jakiejs sortowni... Rany boskie, niech im ktos w koncu ten monopol odbierze to szybko padnie i nikt nie bedzie z jej uslug musial korzystac ehm :)

A kto ci każe korzystać? Jest masa kurieró i to zwykle tańszych od poczty. Ja zamawiam mase rzeczy w sieci i 99% to kurierzy, czasem ktoś ma tylko opcje poczty.