Gingeros 20.11.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 na jakiej wysokości dac okna w kuchni,żeby blat spełniał funkcję parapetu? wychodzi mi że 85cm i nie wiem czy to w praktyce dobrze wyjdzie normalnie 85 ale w ikei z cokołem 90 ale można tam też dokupić nóżki na 85cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 20.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Popieram zdanie Grzenia666 w sprawie 3 szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 20.11.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 heh, zajrzalem w zeszyt ktory wisi w kotlowni, 24 listopada 2010 spadl pierwszy snieg, ciekawe jak bedzie tego roku (zimy). a temp takie same zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 20.11.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czytając Wasze wypowiedzi przeraziłam się, ja mam działkę ze spadem tak że leci, leci w dół ok 2 metry i potem jest przepaść i jest to w Radlinie ( sama glina) czyli na szkodach przy czym w piśmie z kopalni jest napisane że od 2007 roku już pod nią nie kopią.. mam dom 120 metrów plus piwnica pod całym domem, czy ktoś może mi orientacyjnie powiedzieć ile będzie kosztowała budowa piwnicy ze stropem( nie wiem czy dobrze to opisuję bo jestem nowicjuszem ) policzyć trzeba też koparkę. Proponuję na samym początku zrobić badanie geologiczne - około 1,5tyś ale przynajmniej będzie wiadomo czy tam się w ogóle da postawić dom ?? glina to nie najlepsze miejsce na budowę tym bardziej że potem masz skarpę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 20.11.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 czy jest sens iśc w okna trzyszybowe? jak masz duze przeszklenia to warto ja mam mega tarasowke i wszystkie na dole 1,5x1,5 i uwazam ze warto bylo dac trzy szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 20.11.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Ja będę miał w szafie w przedsionku - będzie zrobiona taka specjalna wnęka nie wiem czy to jest najlepszy pomysl ... skrzynka z bezpiecznikami musi byc w miejscu gdzie obca osoba intuicyjnie ja znajdzie !!! powiedzmy strazak w czasei akcji czy ktos kto przypadkiem wpadnie ratowac cie jak zlapiesz sie niezabezpieczonego kabla ... u nas skrzynki sa na kazdym pietrze ... w piwnicy mega duza /pelniuska!!/ na parterze 2 rzedy i jeden na pietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.11.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Jezeli na szybko wychodzi 130 to realnie wyjdzie 200. W samym CO zapominasz o kilku "drobnych" sprawach, mianowicie: 1. Bufor 1000l - 2 tys pln - musisz miec skoro grzejesz pradem nie ? 2. Same 9 x zaworow 1' z przedluzkami i redukcjami do niego to ok 300 pln 3. Baniak CWU najtanszy z wezownica (jakos go musisz ladowac) to 1,5k pln Ano widzisz,te rzeczy są mi kompletnie niepotrzebne przy grzaniu prądem jesteś optymistą...i to dużym...tylko cały czas zmieniasz zeznania....co jakiś czas piszesz o PC za 20tys. to trochę więcej niż 8tyś a większość podanych przez ciebie cen jest zaniżona... Zeznań nie zmieniam,podstawa to grzanie prądem co i cwu,w dalszej części jak kasy stanie to do cwu pci,jak kasy będzie w nadmiarze to tania pci pow-woda,jak kasy będzie jak lodu to tania pci gruntowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 20.11.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 jak masz duze przeszklenia to warto ja mam mega tarasowke i wszystkie na dole 1,5x1,5 i uwazam ze warto bylo dac trzy szyby w salonie mamy jedno okno 2x2,4 i zespolone dwa fixy 1,4x2 plus drzwi 1,4x2,4 i tutaj myśle dac trzyszybowe, w kuchni 2 okna 1,5x1,5 i w jednym pokoju 1,5x1,5 a i w sypialni drzwi 1,3x2,4 tu myślę o dwuszybowych wszędzie i tak będą rolety i tak się zastanawiam czy trzy szyby to nie przerost formy nad treścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.11.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Arturo was podpuszcza,a Wy się dajecie robić jak małe dzieci.Na koniec napisze,że te 250 tysięcy to były jego pieniądze,a nie wspominał jeszcze o kasie babcinej,dziadkowej i teściowej...... Adam myślę,że on dokładnie wie ile co kosztuje,a jak nie to wiesz "dopóki się nie przewrócisz ...... Trafiony zatopiony No cóż,o spadku jeszcze nie wspomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 20.11.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 w salonie mamy jedno okno 2x2,4 i zespolone dwa fixy 1,4x2 plus drzwi 1,4x2,4 i tutaj myśle dac trzyszybowe, w kuchni 2 okna 1,5x1,5 i w jednym pokoju 1,5x1,5 a i w sypialni drzwi 1,3x2,4 tu myślę o dwuszybowych wszędzie i tak będą rolety i tak się zastanawiam czy trzy szyby to nie przerost formy nad treścią ja jednak jestem za tym aby okna byly o jednakowym wspolczynnku- zwłaszcza w łączonych pomieszczeniach typu salon/jadalnia i otwarta kuchnia... itp ...wyjatek stanowi garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 20.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 nie wiem czy to jest najlepszy pomysl ... skrzynka z bezpiecznikami musi byc w miejscu gdzie obca osoba intuicyjnie ja znajdzie !!! powiedzmy strazak w czasei akcji czy ktos kto przypadkiem wpadnie ratowac cie jak zlapiesz sie niezabezpieczonego kabla ... u nas skrzynki sa na kazdym pietrze ... w piwnicy mega duza /pelniuska!!/ na parterze 2 rzedy i jeden na pietrze myślę że jak będzie już tak źle to nikt nie będzie latał od piwnicy do poddasza i szukał gdzie tu wyłączyć zasilanie :)tylko przetną kable od skrzynki na słupie - przynajmniej ja bym tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.11.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Ano widzisz,te rzeczy są mi kompletnie niepotrzebne przy grzaniu prądem O tym tez sie dopiero przekonasz jak zaczniesz wychodzic w droga taryfe po blisko 0,6pln / kWh Raz dwa buforek bedziesz sztukowal ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.11.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 tu myślę o dwuszybowych wszędzie i tak będą rolety i tak się zastanawiam czy trzy szyby to nie przerost formy nad treścią Różnica strat ciepła między 20m2 przeszkleń w oknach 3 szybowych o współczynniku 0,8 a dwuszybowych o współczynniku 1,3 to 1800-2000kWh na sezon grzewczy.Czy warto ? Moim zdaniem zdecydowanie. O tym tez sie dopiero przekonasz jak zaczniesz wychodzic w droga taryfe po blisko 0,6pln / kWh Raz dwa buforek bedziesz sztukowal ! Na 100% nie będę wchodził w I taryfę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 20.11.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Słuchajcie,zupełnie zmienię temat podpowiedzcie mi proszę jakie są firmy na terenie ROW,które mają tutaj centralę firmy a oddziały gdzieś w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 20.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Słuchajcie,zupełnie zmienię temat podpowiedzcie mi proszę jakie są firmy na terenie ROW,które mają tutaj centralę firmy a oddziały gdzieś w Polsce. Classen Teneko ColorCap Purmo - o jakie firmy pytasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 20.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Obojętnie jakie,warunek taki jak napisałam wyżej.Dyrektorowi jakieś pomylone tabelki robię.......buuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 20.11.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Gingeros dzięki wielkie,z tych co podałeś to tylko purmo się łapie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 20.11.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 myślałem że wszystkie się łapią nooo ale widać lepiej poszukać w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 20.11.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 szukam,szukam tylko myślałam,że z Wami mi to szybciej pójdzie.Tenneco ma centrale w Gliwicach a nie w Rybniku,Color cap nie ma żadnych oddziałów,a Classen też nie.....,ale dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.11.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Na 100% nie będę wchodził w I taryfę... Jakbys zamontowal rurki w plycie to pewnie nie. Ale ze beda w cienkiej wylewce to sa duze szanse, niestety. Akumulacja w plycie dziala tak samo jak akumulacja w buforze. Sprobuj naladowac bufor grzejac go od srodka - naladujesz tylko gorna polowe. Tak samo bedzie u Ciebie - naladujesz tylko wylewke. Czyli niczym sie to za bardzo nie bedzie roznic od naszych domow. Lepiej szykuj miejsce na bufor bo po pierwszym sezonie go dolozysz. Koszt znowu az tak nie powala a wtedy na 100% bedziesz mogl grzac tylko w taniej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts