Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Smoczyca - no rolmalnie jo Ci gratuluja - pozwoleństwo na poruszanie sie po drogach (kiere buduja:))

Po drogach kere jo zbudowoł w Leszczynach też możecie jeździć :D

Yno jest jedyn problym - ekipa była tako że nie chciało sie im dobrze zagynszczać podkładu.... Efekt - autym na niskim zawieszyniu do Leszczyn lepij sie nie wybiyrać :D :D

Można za to zbierać pourywane kołpaki i tłumiki i handlować tym na allegro :lol:

Ale te odcinki kere jo ubijoł są OK - jak żech dostoł zagynszczarka to moje drogi żech sie dobrze ubił :D

Pieronie u Nos sie jeździ Walcami po drogach a u Wos zagynszczarkami ??? :wink: Jo godom o drogach krajowych :)

Sebo8877

W zeszłymroku przez wakacje żech robił w firmie kiero u nos robi kanalizacja. W wykopach my ubijali zagynszczarkom. Tam kaj kumple ubijali już nawet poleku robiom sie wyrwy w asfalcie. 8)

Asfalt tyż żech ukłodoł. Robili my to rycznie w najwiynsze upały - horror :(

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Hetmańska jest gdyby sie jechało z Wodzisławskiej w strone Biertułtów, dzielnica Niedobczyce, Graszka1970 nie moge skojarzyć tego sklepu :( ja mam działkę jadąc od Rybnika jakieś 300 m przed szkołą po prawej

Gueene, witaj :)

Czyżbyś była lub zamierzasz być "Ochojczanką"?

Jadąc z Rybnika w stronę Gliwic - w Ochojcu- jest skęt w prawo na ulicę Łukową. Zaraz po zjeździe jest sklep meblowy a dalek już wiesz co jest .... :)

Hetmańska jest gdyby sie jechało z Wodzisławskiej w strone Biertułtów, dzielnica Niedobczyce, Graszka1970 nie moge skojarzyć tego sklepu :( ja mam działkę jadąc od Rybnika jakieś 300 m przed szkołą po prawej

Gueene, witaj :)

Czyżbyś była lub zamierzasz być "Ochojczanką"?

Jadąc z Rybnika w stronę Gliwic - w Ochojcu- jest skęt w prawo na ulicę Łukową. Zaraz po zjeździe jest sklep meblowy a dalek już wiesz co jest .... :)

Queene, a może Ty jesteś właścicielką niezabudowanej działki, graniczącej z naszą, którą z chęcią byśmy odkupili bo mamy mało ziemi pod uprawę kartofla ?? :D

ehhhh źle sie zrozumieliśmy :D ul. Hetmańska - tam gdzie mam działkę - znajduje sie w dzielnicy Niedobczyce i też blisko szkoły...a z Ochojcem mam takie powiązania ze mieszkają tam moi teście ale nie w tej nowobudującej sie "osadzie" tylko ciut dalej z drugiej str szkoły :) a domki koło meblowego są piękne..co jade tamtędy to podziwiam i zazdroszczę...

daggulka a ten ptaszek dobrze wróży temu domowi...

dzień dobry wszystkim:)

mi mała dzisiaj nie dała się wyspać,więc kawkę stawiam dla wszystkich!!!

mam do Was pytanie z samego rana....bo mi wczoraj znajomy namieszał.

Po jakim czasie od zalania fundamentów można stawiać ściany nośne?

I to samo pytanko jeśli chodzi o dach...można od razu jak tylko postawi się ściany nośne?

P.S

Queene Ty masz działeczkę obok szkoły 21?...:) przez 8 lat codziennie dreptałam tą hetmańską:D:D

mam do Was pytanie z samego rana....bo mi wczoraj znajomy namieszał.

Po jakim czasie od zalania fundamentów można stawiać ściany nośne?

I to samo pytanko jeśli chodzi o dach...można od razu jak tylko postawi się ściany nośne?

moim zdaniem ok.tygodnia, beton powinien się trochę wody napić, potem izolacja pozioma

i można murować

z dachem to chyba podobnie, bo na ścianie z pewnością będzie wylewany wieniec

jak to będzie robić firma to albo skróci ten czas w obu przypadkach do jakichś

3 dni lub ......3, 4 tygodni jeżeli maja jescze inną budowę

a gdzie dokładnie jest ta Hetmańska? :roll:

Graszka1970 ty sie krecisz gdzies koło szkoły? :)

Malmuc, nasz dom ma stać niemalże vis a vis sklepu meblowego. Ale do szakoły w zasadzie też mamy blisko :))

eeeeeee............

to ja sie na detektywa nadaję 8) :lol:

kiedy ostatnio jechałam na budowę, pomyśłałam że wjadę od strony Rybnika i drogą przed meblowym wjąde na budowę

HA! nawet zwolniłam w Twojej okolicy by sie rozejrzeć czy to właśnie nie jest Twoja działka :lol:

Wczesniej mielismy kupic dzialke blisko Ciebie taka wąską długą ze słupem energetycznym (bardziej pod lasem), ale w koncu znalezlismy naszą obecną :wink:

czyli od meblowego jedziesz w kierunku kościoła, za kościołem jest taki duży dom w stanie surowym już od dawna nikt nic tam nie robi, moj domek jest wlasnie w tamtej okolicy.

Graszka buduj sie, mialabym do kogo na kawke wpadac, albo raczej ty chłopa odstaw na budowie a wpadnij do mnie, zaopikeuje sie Tobą :wink: :D

Malmuc, ja tak z innej beczki.......

czytam, czytam i widzę, że chyba macie GWC ? A mogę wiedzieć kto jest wykonawcą ? My rówież mamy w planach ale chyba na razie szukamy wykonawcy. A mąż dodatkowo pyta jaki: żwirowy czy rurowy ?

Pozdrawiam

no wiec wykonawca to:

malmucowy mąż, a GWC jest rurowe :D

miejmy nadzieję że będzie działać :roll: