Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Mea, mówisz o fixach w skrzydle? Czyli tych co wyglądają jak okna, jeno bez klamki ;)

W ramie ten plus,ze większa szyba czyli wiecej swiatła. Ale nie wiem czy róznica jest na tyle istotna,zeby w to wchodzić.

Co do filmu, to momentami rzeczywiscie jest śmiesznie, ale całosciowa mnie nie zachwycił. Mielismy iśc na Listy do M,ale zabrakło biletów. A chcielismy isć na 15,40 i myslelismy,ze bedziemy sami na sali:D

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Mea, mówisz o fixach w skrzydle? Czyli tych co wyglądają jak okna, jeno bez klamki ;)

W ramie ten plus,ze większa szyba czyli wiecej swiatła. Ale nie wiem czy róznica jest na tyle istotna,zeby w to wchodzić.

Co do filmu, to momentami rzeczywiscie jest śmiesznie, ale całosciowa mnie nie zachwycił. Mielismy iśc na Listy do M,ale zabrakło biletów. A chcielismy isć na 15,40 i myslelismy,ze bedziemy sami na sali:D

skoro w ramie taniej a dają więcej swiatła to lepiej chyba w ramie

my tez mielismy isc na Listy do M. ale juz przed południem nie było biletów :/

Witam Wszystkich!

My z mężem będziemy się budować w miejscowości Kobyla, niedaleko Raciborza i w związku z tym mam pytanie, czy znacie firmę budowlaną godną polecenia, która wybudowałaby dom jednorodzinny w systemie Wienerberger - Porotherm DRYFIX? Zależy mi na czasie.

Pozdrawiam, Agnieszka.

Witam Wszystkich!

My z mężem będziemy się budować w miejscowości Kobyla, niedaleko Raciborza i w związku z tym mam pytanie, czy znacie firmę budowlaną godną polecenia, która wybudowałaby dom jednorodzinny w systemie Wienerberger - Porotherm DRYFIX? Zależy mi na czasie.

Pozdrawiam, Agnieszka.

Witam :)

Nareszcie ktoś z okolic raciborskich :)

A czy ja napisałem,że porotherm klei się na wodę ? Porównanie było odnoście postu justid,która słyszała,że przez drogi klej do silikatów,budowanie z nich jest droższe niż z porothermu a to nie jest prawdą.

A że budowa z 44cm porothermu jest nieopłacalna i wg mnie rodem z poprzedniej epoki to już inna historia ;)

można wiedziec czemu nie opłaca sie budowac z 44??

ja sie upieralam za fixem takim samym jak okno ... uwazam ze wtedy to wyglada jak trzeba ... a ta "ilosc swiatla" jest kompletnie pomijalna!!!! jedyny argument to kasa a ta tez jest niewielka ... ja stawialabym na estetyke!! zwlaszcza jak to jest salon i taras ... wszyscy beda na to patrzec z jednej i drugiej strony !!

my juz dzis zaliczylismy lekarza z maluchem i co sie dowiedzialam - optymalna wilgotnosc zdrowa dla nas i dziecka to 45-50% !!! a ja zawsze myslalam ze w granicach 35-40 ... a wg pani doktor temperatura do spania to 18-19 stopni !! - dostalam to nareszcie na pismie :) z pieczatka :) pokaze zaraz tesciowej i zabronie podkrecania termostatow :)

no i teraz pan nam sklada telewizje - sami nie dalismy rady :)

bylismy juz zglosic nowego macka w Leonie - internet nareszcie smiga jak nalezy :)

po malu sie rozkrecamy :)

ja sie upieralam za fixem takim samym jak okno ... uwazam ze wtedy to wyglada jak trzeba ... a ta "ilosc swiatla" jest kompletnie pomijalna!!!! jedyny argument to kasa a ta tez jest niewielka ... ja stawialabym na estetyke!! zwlaszcza jak to jest salon i taras ... wszyscy beda na to patrzec z jednej i drugiej strony !!

Amen :D

Argumenty Mei i Ewuś mnie przekonują :) Decyzja podjęta :) Zwłaszcza, ze w sobotę facet,który robił pomar, tez nas namawiał do fixów w skrzydle. Zeby nie było, ze chwalił droższe, to przy kilku innych kwestiach wybrał tańsze warianty ;)

p.s. Ale dziękuję za wszystkie głosy :)

no i teraz pan nam sklada telewizje - sami nie dalismy rady :)

bylismy juz zglosic nowego macka w Leonie - internet nareszcie smiga jak nalezy :)

Oj mea zazdroszczę, zazdroszczę :)

Wiem, że i na nas przyjdzie pora, ale jakoś nam się to wlecze, cały czas coś wyskakuje i roboty się odkładają w czasie... ale za to my za rok będziemy się urządzać, a Ty już będziesz miała wszystko "stare" w domu :p

żartuję oczywiście

a dla rozluźnienia - powiem wam że byłam dziś na filmie "Wyjazd integracyjny" - i tak się uśmiałam jak nie pamiętam kiedy, cały makijaż do poprawki po seansie ;) nie wiedziałam że z Frycza taki jajcarz :D

Również ogladałam i stwierdze ze "wyjazd integracyjny" to cos "a la" kac vegas ..tyle ze w gorszym wykonaniu ;)

natomiast tydzien temu bylam na "list do M" i qurcze musze przyznac ze bardzo fajna komedia :)

queene na "list do m" idz lepiej bez makijazu ;)

Kac Vegas nie oglądałam i sie nie wybieram :)

a List do M wydaje mi sie ze jakis bardziej liryczny niż komedia...ale moge sie mylic :)

a na dziś mamy zaplanowane Resident Evil a jutro Avatar w 3D.......tylko kanapy jeszcze nie ma wiec na leżąco :D ale za to nikt mi ni ebedzie zasłaniał :D

za to przed domem wygląda jak na poligonie po wybuchu bomby - góry kruszywa i kupeczki kostki :D zapowiadają ocieplenie więc moze z tarasem też zdążymy

my juz dzis zaliczylismy lekarza z maluchem i co sie dowiedzialam - optymalna wilgotnosc zdrowa dla nas i dziecka to 45-50% !!! a ja zawsze myslalam ze w granicach 35-40 ... a wg pani doktor temperatura do spania to 18-19 stopni !! - dostalam to nareszcie na pismie :) z pieczatka :) pokaze zaraz tesciowej i zabronie podkrecania termostatow :)

a co jest Agacie ? moja ma ciągły kaszel, najgorzej rano

w grudniu czekają nas testy

niestety w sypialni nie mogą miec 18 stopni bo po chwili kołdry leżą na ziemi a dzieciaki skulone na łózku...a trudno zeby je ubierac w dresy do spania...więc jest 21-22 i po prostu mocno ich nie okrywam