Gingeros 21.11.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam Nareszcie ktoś z okolic raciborskich Więcej nas niedaleko Kornowacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.11.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 sluchajcie mam klopot ... chce zamontowac drugi zewnetrzny zamek w drzwiach wejsciowych ... nie wiecie kto w okolicy takie rzeczy robi ?? kompletnie nie pomyslalam o tym jak zamawialam drzwi i teraz mam spory klopot bo wszystkie zamki jakie widzialam nie bardzo tu pasuja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.11.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 a co jest Agacie ? moja ma ciągły kaszel, najgorzej rano w grudniu czekają nas testy niestety w sypialni nie mogą miec 18 stopni bo po chwili kołdry leżą na ziemi a dzieciaki skulone na łózku...a trudno zeby je ubierac w dresy do spania...więc jest 21-22 i po prostu mocno ich nie okrywam Agata przyjechala od rodzicow z zapaleniem krtani ... wirusowe ... u nas jest 19 na stale i nie jest zle agata sie rozkopuje ale tylko jak jest jej cieplo ... jak marznie to sie zakopuje spowrotem wiec wychodze z zalozenia ze nie warto jej przeszkadzac ma pizamki z dlugimi rekawami i nogawkami ale bez stopek i jest super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 a i jeszcze problem natury elektrycznej moze ktos wpadnie co jest grane ... mam u gory w przedpokoju swiatlo na 2 wylacznikach schodowych i ten drugi owszem gasi swiatlo ale zapala tylko wtedy jak na nim sie zgasilo ... jak sie zgasilo na tym pierwszym to na drugim nie wlacza ... na pierwszym dziala zawsze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.11.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 a i jeszcze problem natury elektrycznej moze ktos wpadnie co jest grane ... mam u gory w przedpokoju swiatlo na 2 wylacznikach schodowych i ten drugi owszem gasi swiatlo ale zapala tylko wtedy jak na nim sie zgasilo ... jak sie zgasilo na tym pierwszym to na drugim nie wlacza ... na pierwszym dziala zawsze ... A jak zapalisz na pierwszym to na tym drugim da sie zgasic ? Masz instalacje z puszkami czy kable ida bezposrednio od wylacznika do wylacznika i od wylacznika do lampy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 21.11.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 a i jeszcze problem natury elektrycznej moze ktos wpadnie co jest grane ... mam u gory w przedpokoju swiatlo na 2 wylacznikach schodowych i ten drugi owszem gasi swiatlo ale zapala tylko wtedy jak na nim sie zgasilo ... jak sie zgasilo na tym pierwszym to na drugim nie wlacza ... na pierwszym dziala zawsze ... Też tak mieliśmy, coś elektryk podziałał i jest ok ale diagnozy nie znam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.11.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Też tak mieliśmy, coś elektryk podziałał i jest ok ale diagnozy nie znam )) Jakies kabelki musza byc pomylone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.11.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 można wiedziec czemu nie opłaca sie budowac z 44?? Z 44cm porothermu nie opłaca się budować z kilku względów: 1.Najważniejszym są potężne straty ciepła przez przegrody zewnętrzne ścian 1W a dodatkowo przez nieuniknione mostki termiczne. Straty ciepła przez ściany 1W 44cm bez uwzględnienia mostków termicznych ze współczynnikiem 0,3 i pow.ścian zewnęrznych 150m2 to ok.1900W a przez ściany 2W o takiej samej powierzchi ze wspólczynnikiem 0,2 to 1300W co daje różnicę 600W na sezon grzewczy. Dla przykładu przy współczynniku ścian 0,13 straty te wynoszą jedynie 800W... 2.Każda ściana 2W o wspólczynniku 0,3 będzie tańsza w wykonaniu niż 1W 44cm,1m2 ściany 2W to od 37-55zł/m2+10cm styro za 15zł/m2+robocizna za ocieplenie 20-25zł/m2=72-95zł/m2 i nie mamy mostków termicznych. Materiał izolacyjny jest zdecydowanie tańszy niż materiał konstrukcyjny. 3.Zeby osiągnąć współczynnik ściany 0,3 w ścianie 2W potrzebujemy jedynie 10cm styro co daje nam łączną grubość ściany jedynie 34cm.Mając taką grubość ściany zyskujemy na powierzchni użytkowej w domu w porónaniu do ściany 44cm.Na 150m2 pow.ścian daje nam to 3m2 pow.użytkowej więcej Podsumowując,ściana 2W jest oszczędniejsza w kosztach,oszczędniejsza w zużyciu energii a nie budujemy domu na kilka lat tylko na kilkadziesiąt,za kilka lat ceny energii nie będą na tym poziomie co dzisiaj a zużycie niestety zostaje takie jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 21.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Kac Vegas nie oglądałam i sie nie wybieram a List do M wydaje mi sie ze jakis bardziej liryczny niż komedia...ale moge sie mylic Kac Vegas to mozna powiedziec JUŻ stary film ale godny polecenia zwlaszcza 1 cz. a co do "list do M" to lekka przyjemna komedia z wieloma wątkami wiec jest ciekawie zresztą oceny filmów mowią same za siebie ...a na dziś mamy zaplanowane Resident Evil a jutro Avatar w 3D Avatar zaliczony ale niecierpliwie bede czekac na Twoją recenzje Resident Evil. [quote name=queene..tylko kanapy jeszcze nie ma wiec na leżąco ale za to nikt mi ni ebedzie zasłaniał [/quote] ja do tego dodalabym nieograniczona ilość swojskiego popcornu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.11.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Avatara bede oglądać kolejny raz jak dla mnie jest świetny a Resident Evil jest genialny......bo kocham Milę a w 3D jeszcze go nie oglądałam szkoda że takie drogie są filmy a btw. jeszcze - był ktoś na najnowszym ZMierzchu ? już sie nie moge doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 21.11.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Avatara bede oglądać kolejny raz jak dla mnie jest świetny a Resident Evil jest genialny......bo kocham Milę a w 3D jeszcze go nie oglądałam szkoda że takie drogie są filmy zgodzę się z Tobą co do Avatara a ten Evil muszę koniecznie zobaczyć. My to takie kinomaniaki jestesmy;) dlatego chetnie zobacze dobry i polecany film a btw. jeszcze - był ktoś na najnowszym ZMierzchu ? już sie nie moge doczekac qurcze to widze ze nie tylko ja drepcze nozkami w oczekiwaniu na Zmierzch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 21.11.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 quenne był u Ciebie może dzisiaj albo w piątek Andrzej Cieśla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.11.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Podsumowując,ściana 2W jest oszczędniejsza w kosztach,oszczędniejsza w zużyciu energii a nie budujemy domu na kilka lat tylko na kilkadziesiąt,za kilka lat ceny energii nie będą na tym poziomie co dzisiaj a zużycie niestety zostaje takie jak teraz Zgadzam się z finalnym podsumowaniem lecz nie z tych samych powodów. Dlaczego styro 10 cm a nie np 15 cm i do jakiego kamienia: silki, betonu komórkowego , czy pustaka ceramicznego. A ponadto nie wspomniałes nic o kosztach eksploatacji ścian 1w, 2W a jest przecież jeszcze ściana 3W. Skoro nie budujemy domu na likla lat tylko na dziesiąt to trzeba załozyć że wystapią koszty związane z ich modernizacja naprawianiem , położeniem nowego tynku itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 21.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Zgadzam się z finalnym podsumowaniem lecz nie z tych samych powodów. Dlaczego styro 10 cm a nie np 15 cm i do jakiego kamienia: silki, betonu komórkowego , czy pustaka ceramicznego. A ponadto nie wspomniałes nic o kosztach eksploatacji ścian 1w, 2W a jest przecież jeszcze ściana 3W. Skoro nie budujemy domu na likla lat tylko na dziesiąt to trzeba załozyć że wystapią koszty związane z ich modernizacja naprawianiem , położeniem nowego tynku itp. styro 10, bo ściana pod względem U jest taka sama. Dla BK będzie trochę lepiej niż 0,3 - i wartość U określa właśnie koszty eksploatacyjne. 3W nie ma co porównywać, bo to zupełnie inna półka cenowa...(inwestycyjnie) koszty modernizacji,naprawy tak samo dotyczą ściany 1W jak i 2W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.11.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 A jak zapalisz na pierwszym to na tym drugim da sie zgasic ? Masz instalacje z puszkami czy kable ida bezposrednio od wylacznika do wylacznika i od wylacznika do lampy ? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 a ja od dzis mam cyfre+ i przez tydzien pilota do dyspozycji mniej wiecej od tej godziny cos tam moze znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 21.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Też spotkałem się z taką opinią,między innymi j-j w swoim pasywnym ale u mnie będzie jeszcze kominek w salonie,także mam nadzieję,że ogień polepszy atmosferę Taa też robiłem test 12h kominka, garaż otwarty okno uchylone bo się po 8h zrobiło 25 stopni a doszło do 26... a kominek mam na prawde mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 21.11.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 gdzie lepiej załatwiac okna z Oknoplastu w Rybniku czy Żorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 gdzie lepiej załatwiac okna z Oknoplastu w Rybniku czy Żorach? obojetnie gdzie byle z szefami ja w rybniku zalatwialam z krempcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.11.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 quenne był u Ciebie może dzisiaj albo w piątek Andrzej Cieśla? nie...a co mówił ze sie wybiera czy zwiał od Ciebie bo u mnie tez sie to im zdarzało kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts