Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Artur pozwól że nie skomentuję tych dyrdymałów bo dokładając parę stówek można już mieć lustrzankę a nie takie cóś

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Artur pozwól że nie skomentuję tych dyrdymałów bo dokładając parę stówek można już mieć lustrzankę a nie takie cóś

Owszem,jak kogoś stać na kupno kilku obiektywów,żeby wykorzystać własności lustrzanki to jak najbardziej ale nie zapomiaj,że to ma być prezent dla dziecka a wiadomo(przynajmniej ja wiem ;) ) co się dzieje z prezentami otrzymanymi przez dzieci za kilka dni czy max.tygodni :)

Ja wiem po swoim,że za kilka dni,po kilku zdjęciach lustrzanka za 2tys.zł leżałaby zapomniana w szufladzie ;)

no tak ale z innej beczki jestem całkowitym przeciwnikiem kupowania drogich prezentów święta są dla rodziny a nie dla nabijania kasy ehhh gdzie te czasy jak się dostało siatkę pomarańczy i człowiek był szczęśliwy :)

O to to to.. Chcialem to napisac juz dawno ale bym oberwal ze sie jak zwykle czepiam wszystkiego :D Nowemu moze sie jakos upiecze :p

Oj Ada,Adam zobaczysz jak ci takie coś małego będzie wołało "Tatusiu a kupisz to,a to też kupisz i jeszcze tamto".Zobaczymy,zobaczymy........

No nie wiem jak to bedzie ale wiem ze kupowanie wszystkiego co tylko dzieciak zapragnie to rozpieszczanie go - mialem kiedys takiego jednego kumpla ktory mial wszystko co tylko sobie zapragnal i teraz mu w zyciu jest raczej ciezko :) Skonczyla sie kasa mamusi i tatusia, wymagania sie nie obnizyly, tylko kasy na ich realizacje brak. Kredyty, pozyczanie kasy od znajomych. Stal sie wrecz nachalny z ta kasa.

Ale rozumiem jak to jest - zapewne dzieciak ktory dostanie najlepszy prezent jest w szkole najbardziej lubiany i ma najwiekszy szacun w grupie ;) Przykre to troche ale co zrobic - zycie :) Ciekawy tylko jestem ile lat ma corka Haliny - jezeli >15 to luzik, moze miec zainteresowania fotografia - trzeba jej pomoc w tym kierunku. Boje sie tylko ze ona ma lat 10 i chce aparat zeby cykac słit focie na NK, a model jej doradzili koledzy i kolezanki! Mam nadzieje ze przesadzam :D

dobry wieczór?

Powiedzmy że jest styczeń i mamy wprawione okna.

Nie wiem za bardzo co dalej, jaka powinna być kolejność prac. Może np. tak?

1. odkurzacz centralny

2. wod-kan i początek CO

3. elektryk.

4. tynki

5.podłogówka

6. wylewki.

7. wodkan

8. kafelki

itd?

a kiedy parapety?

najchętniej wpuściłbym ich wszystkich naraz i zamknął, aż skończą :)

dobry wieczór?

Powiedzmy że jest styczeń i mamy wprawione okna.

Nie wiem za bardzo co dalej, jaka powinna być kolejność prac. Może np. tak?

1. odkurzacz centralny

2. wod-kan i początek CO

3. elektryk.

4. tynki

5.podłogówka

6. wylewki.

7. wodkan

8. kafelki

itd?

a kiedy parapety?

najchętniej wpuściłbym ich wszystkich naraz i zamknął, aż skończą :)

my robilismy tak:

1. wentylacja /najwieksze ruruy/

2. wod-kan i to co w scianach ma zostac z CO

3. elektryka

FOTOGRAFOWANIE CALOSCI Z MIARKA!!!!

4. tynki

5. styro i podlogowka

6. wylewki

7. kafle /po co dodatkowy wod-kan na wysokosci kafelkowania ?? nam baterie i sprzety montowal kafelkarz!!/

i reszta wykonczen :)

co do parapetow - wszystko zalezy na co sie zdecydujecie ...

drewno - zdecydowanie na sam koniec przed samymi gladziami i malowaniem :) kamien mozesz spokojnie dac przed tynkami :) jak bedziesz dawal jakis badziew /plastiki wszelakie/ to tez proponuje pozniej bo niektorych tynkarzy moglyby nie przezyc :)

Ja nie mam takich doświadczeń o jakisz piszesz Adam,póki co młody w szkole (nowej) ma wielu kolegów,a do szkoły jeździł starym rowerem(dostałam za 1 grosik za zakupy w realu),nigdy moje dzieci nie miały zabawek z reklam,baaa mają tak mało zabawek,że każy się dziwi co taki porządek mają w pokojach.Młody nigdy nie miał parcia na wszelkiego rodzaju ps-3,mp-3 i tym podobne.Telefonu do szkoły nie nosi.......bo zapomina.I szczerze piszę w tym roku z tą siatką pomarańczy,bo nie będę się jeszcze bardziej zadłużała,żeby kupować drogie zabawki jak lamp w domu ani listw wykończeniowych jeszcze nie mam.Innych rzeczy typu szafy zabudowane,bruk,elewacja itd.też nie mam.......

Ja nie mam takich doświadczeń o jakisz piszesz Adam,póki co młody w szkole (nowej) ma wielu kolegów,a do szkoły jeździł starym rowerem(dostałam za 1 grosik za zakupy w realu),nigdy moje dzieci nie miały zabawek z reklam,baaa mają tak mało zabawek,że każy się dziwi co taki porządek mają w pokojach.Młody nigdy nie miał parcia na wszelkiego rodzaju ps-3,mp-3 i tym podobne.Telefonu do szkoły nie nosi.......bo zapomina.I szczerze piszę w tym roku z tą siatką pomarańczy,bo nie będę się jeszcze bardziej zadłużała,żeby kupować drogie zabawki jak lamp w domu ani listw wykończeniowych jeszcze nie mam.Innych rzeczy typu szafy zabudowane,bruk,elewacja itd.też nie mam.......

Nie pisze tego na podstawie doswiadczen bo takich nie mam (moje jedyne dziecko to piesek :D ). Ale mam zonke ktora uczy/uczyla w kilku szkolach i jej niektore historie mnie rozwalaja na lopatki! A w domu tez mi jeszcze duzo brakuje :-)

nowy nam instalacje robili wentylatorzy przy okazji kladzenia wentylacji - koszt 700zl !! odkurzacz w garazu, gniazdka na kazdym poziomie i 2 szufelki w kuchni i wiatrolapie :)

A kupilas juz ten odkurzacz ??

Podrzucisz mi jakos na dniach ten szukacz przewodow i zaciskare ?:) Przyszedl czas zrobic porzadek z siecia i zamknac temat skrzynek elektrycznych u mnie ;)

A ile corka ma lat ? Bo lustrzanka to juz sprzet dla milosnika fotografii - jak jest mala i chce tylko robic "słit focie" to lustrzanka to przerost formy nad trescia - on jest duzy i ciezki, pozatym do samego aparatu musisz kupic porzadny obiektyw za pare stowek :) To jest sprzet dla fotografow, nie amatorow. Ale nie mam pojecia ile ma Twoja corka lat ;)

W grudniu skończy 13 ale jest nad wyraz "dorosła w myśleniu". Fotografia to jej nowa pasja, przy czym nie jest dzieckiem , które szybko się nudzi. Jak ją coś interesuje - to na całego. Czyta, pyta, docieka, dyskutuje itp. Taka trochę przemądrzalska- to po mamusi ma:D

Już w zeszłym roku zaczęła ją pasjonować fotografia, wysłała nawet zdjęcia do konkursu, jakieś biedronki na rosie i takie tam. Koniecznie marzy o aparacie Nikon D 3100 ale to kupa forsy. Nie chcieliśmy kupować bo "cykała" Sony cybershotem W 50 - super udany kompakt. Niestety starsza zabrała aparat nad morze, powiał wiatr na plaży i aparat nie wysuwa obiektywu. Był w serwisie Sony na dworku koło Plazy ale nic nie zrobili. Tak więc kupno aparatu przesądzone- tylko dylemat JAKIEGO???