Gingeros 22.11.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Dla dziecka ja bym nie kombinował zestawu z obiektywem ale dobry kompakt np: http://allegro.onet.pl/nikon-p500-nastepca-p100-16gb-torba-lad-aku-i1926845163.html lub http://allegro.onet.pl/okazja-nowy-nikon-coolpix-p100-i1945664906.html Artur pozwól że nie skomentuję tych dyrdymałów bo dokładając parę stówek można już mieć lustrzankę a nie takie cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 22.11.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Nistety nie wiem ale wydaje mi sie ze tylko miasta Najlepiej napisz do starostwa do wydziału geodezji albo zadzwoń tam. http://www.starostwo.rybnik.pl/council.html Dzięki za podpowiedź - tak będę musiał zrobić -hmmm ale wydaje mi się że jednak będę musiał uderzyć do Lysek ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.11.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja sobie też nie wyobrażam,dla mnie podkreślam to najlepsza zabawka w domu,ale CICHY NIE JEST!Mamy beama chyba 33o z wyświetlaczem LCD,instalacje robił nam nieszczęsny instalmex podczas robienia C.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.11.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Artur pozwól że nie skomentuję tych dyrdymałów bo dokładając parę stówek można już mieć lustrzankę a nie takie cóś Owszem,jak kogoś stać na kupno kilku obiektywów,żeby wykorzystać własności lustrzanki to jak najbardziej ale nie zapomiaj,że to ma być prezent dla dziecka a wiadomo(przynajmniej ja wiem ) co się dzieje z prezentami otrzymanymi przez dzieci za kilka dni czy max.tygodni Ja wiem po swoim,że za kilka dni,po kilku zdjęciach lustrzanka za 2tys.zł leżałaby zapomniana w szufladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 22.11.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 no tak ale z innej beczki jestem całkowitym przeciwnikiem kupowania drogich prezentów święta są dla rodziny a nie dla nabijania kasy ehhh gdzie te czasy jak się dostało siatkę pomarańczy i człowiek był szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.11.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Oh u nas chyba w tym roku będzie po siatce pomarańczy,bo na nic innego kasy nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.11.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 no tak ale z innej beczki jestem całkowitym przeciwnikiem kupowania drogich prezentów święta są dla rodziny a nie dla nabijania kasy ehhh gdzie te czasy jak się dostało siatkę pomarańczy i człowiek był szczęśliwy O to to to.. Chcialem to napisac juz dawno ale bym oberwal ze sie jak zwykle czepiam wszystkiego Nowemu moze sie jakos upiecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 22.11.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 O to to to.. Chcialem to napisac juz dawno ale bym oberwal ze sie jak zwykle czepiam wszystkiego Nowemu moze sie jakos upiecze Będę bronił swoich racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Oj Ada,Adam zobaczysz jak ci takie coś małego będzie wołało "Tatusiu a kupisz to,a to też kupisz i jeszcze tamto".Zobaczymy,zobaczymy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 22.11.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Widzisz Adam i tak Tobie się dostało :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Oj Ada,Adam zobaczysz jak ci takie coś małego będzie wołało "Tatusiu a kupisz to,a to też kupisz i jeszcze tamto".Zobaczymy,zobaczymy........ dokładnie a jak jeszcze bedzie chciało prezent który tobie tez sie podoba (PS np.) to juz nie bedzie ze boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Oj Ada,Adam zobaczysz jak ci takie coś małego będzie wołało "Tatusiu a kupisz to,a to też kupisz i jeszcze tamto".Zobaczymy,zobaczymy........ No nie wiem jak to bedzie ale wiem ze kupowanie wszystkiego co tylko dzieciak zapragnie to rozpieszczanie go - mialem kiedys takiego jednego kumpla ktory mial wszystko co tylko sobie zapragnal i teraz mu w zyciu jest raczej ciezko Skonczyla sie kasa mamusi i tatusia, wymagania sie nie obnizyly, tylko kasy na ich realizacje brak. Kredyty, pozyczanie kasy od znajomych. Stal sie wrecz nachalny z ta kasa. Ale rozumiem jak to jest - zapewne dzieciak ktory dostanie najlepszy prezent jest w szkole najbardziej lubiany i ma najwiekszy szacun w grupie Przykre to troche ale co zrobic - zycie Ciekawy tylko jestem ile lat ma corka Haliny - jezeli >15 to luzik, moze miec zainteresowania fotografia - trzeba jej pomoc w tym kierunku. Boje sie tylko ze ona ma lat 10 i chce aparat zeby cykac słit focie na NK, a model jej doradzili koledzy i kolezanki! Mam nadzieje ze przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 nowy nam instalacje robili wentylatorzy przy okazji kladzenia wentylacji - koszt 700zl !! odkurzacz w garazu, gniazdka na kazdym poziomie i 2 szufelki w kuchni i wiatrolapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.11.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 dobry wieczór? Powiedzmy że jest styczeń i mamy wprawione okna. Nie wiem za bardzo co dalej, jaka powinna być kolejność prac. Może np. tak? 1. odkurzacz centralny 2. wod-kan i początek CO 3. elektryk. 4. tynki 5.podłogówka 6. wylewki. 7. wodkan 8. kafelki itd? a kiedy parapety? najchętniej wpuściłbym ich wszystkich naraz i zamknął, aż skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 dobry wieczór? Powiedzmy że jest styczeń i mamy wprawione okna. Nie wiem za bardzo co dalej, jaka powinna być kolejność prac. Może np. tak? 1. odkurzacz centralny 2. wod-kan i początek CO 3. elektryk. 4. tynki 5.podłogówka 6. wylewki. 7. wodkan 8. kafelki itd? a kiedy parapety? najchętniej wpuściłbym ich wszystkich naraz i zamknął, aż skończą my robilismy tak: 1. wentylacja /najwieksze ruruy/ 2. wod-kan i to co w scianach ma zostac z CO 3. elektryka FOTOGRAFOWANIE CALOSCI Z MIARKA!!!! 4. tynki 5. styro i podlogowka 6. wylewki 7. kafle /po co dodatkowy wod-kan na wysokosci kafelkowania ?? nam baterie i sprzety montowal kafelkarz!!/ i reszta wykonczen co do parapetow - wszystko zalezy na co sie zdecydujecie ... drewno - zdecydowanie na sam koniec przed samymi gladziami i malowaniem kamien mozesz spokojnie dac przed tynkami jak bedziesz dawal jakis badziew /plastiki wszelakie/ to tez proponuje pozniej bo niektorych tynkarzy moglyby nie przezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.11.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja nie mam takich doświadczeń o jakisz piszesz Adam,póki co młody w szkole (nowej) ma wielu kolegów,a do szkoły jeździł starym rowerem(dostałam za 1 grosik za zakupy w realu),nigdy moje dzieci nie miały zabawek z reklam,baaa mają tak mało zabawek,że każy się dziwi co taki porządek mają w pokojach.Młody nigdy nie miał parcia na wszelkiego rodzaju ps-3,mp-3 i tym podobne.Telefonu do szkoły nie nosi.......bo zapomina.I szczerze piszę w tym roku z tą siatką pomarańczy,bo nie będę się jeszcze bardziej zadłużała,żeby kupować drogie zabawki jak lamp w domu ani listw wykończeniowych jeszcze nie mam.Innych rzeczy typu szafy zabudowane,bruk,elewacja itd.też nie mam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja nie mam takich doświadczeń o jakisz piszesz Adam,póki co młody w szkole (nowej) ma wielu kolegów,a do szkoły jeździł starym rowerem(dostałam za 1 grosik za zakupy w realu),nigdy moje dzieci nie miały zabawek z reklam,baaa mają tak mało zabawek,że każy się dziwi co taki porządek mają w pokojach.Młody nigdy nie miał parcia na wszelkiego rodzaju ps-3,mp-3 i tym podobne.Telefonu do szkoły nie nosi.......bo zapomina.I szczerze piszę w tym roku z tą siatką pomarańczy,bo nie będę się jeszcze bardziej zadłużała,żeby kupować drogie zabawki jak lamp w domu ani listw wykończeniowych jeszcze nie mam.Innych rzeczy typu szafy zabudowane,bruk,elewacja itd.też nie mam....... Nie pisze tego na podstawie doswiadczen bo takich nie mam (moje jedyne dziecko to piesek ). Ale mam zonke ktora uczy/uczyla w kilku szkolach i jej niektore historie mnie rozwalaja na lopatki! A w domu tez mi jeszcze duzo brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.11.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 nowy nam instalacje robili wentylatorzy przy okazji kladzenia wentylacji - koszt 700zl !! odkurzacz w garazu, gniazdka na kazdym poziomie i 2 szufelki w kuchni i wiatrolapie A kupilas juz ten odkurzacz ?? Podrzucisz mi jakos na dniach ten szukacz przewodow i zaciskare ? Przyszedl czas zrobic porzadek z siecia i zamknac temat skrzynek elektrycznych u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 jutro przywioze mialam ci dzwonic szukacz jeszcze dzis szukal ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 22.11.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A ile corka ma lat ? Bo lustrzanka to juz sprzet dla milosnika fotografii - jak jest mala i chce tylko robic "słit focie" to lustrzanka to przerost formy nad trescia - on jest duzy i ciezki, pozatym do samego aparatu musisz kupic porzadny obiektyw za pare stowek To jest sprzet dla fotografow, nie amatorow. Ale nie mam pojecia ile ma Twoja corka lat W grudniu skończy 13 ale jest nad wyraz "dorosła w myśleniu". Fotografia to jej nowa pasja, przy czym nie jest dzieckiem , które szybko się nudzi. Jak ją coś interesuje - to na całego. Czyta, pyta, docieka, dyskutuje itp. Taka trochę przemądrzalska- to po mamusi ma:D Już w zeszłym roku zaczęła ją pasjonować fotografia, wysłała nawet zdjęcia do konkursu, jakieś biedronki na rosie i takie tam. Koniecznie marzy o aparacie Nikon D 3100 ale to kupa forsy. Nie chcieliśmy kupować bo "cykała" Sony cybershotem W 50 - super udany kompakt. Niestety starsza zabrała aparat nad morze, powiał wiatr na plaży i aparat nie wysuwa obiektywu. Był w serwisie Sony na dworku koło Plazy ale nic nie zrobili. Tak więc kupno aparatu przesądzone- tylko dylemat JAKIEGO??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts