fotohobby 28.11.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 U mnie to 640 m2, wiec niby nie tak tragicznie, ale w kształcie "L", niestety. Jakby był to kwadrat, prostokąt 3:2 to nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.11.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 po 1 ... pytanie ile potrzebujesz sypialni ?? potrzebujesz koniecznie ten pokoik na dole ?? ja bym sie pobawila z ta przestrzenia ... no i czym bedziesz palil ?? jak duze ma byc pomieszczenie gospodarcze bo jak na wegiel to musi byc konkretne ... po 2 ... ja juz jakis czas temu powiedzialam ze nastepny moj dom to bedzie parterowka ... ale bedzie bez tesciowej teraz sie ciesze ze mam azyl i jak nie chce na nia patrzec to ide do gory i wale na nia ... ona tam wejscia nie ma po 3 ... w tym domku z poddaszem to ja bym przemodelowala uklad z wejsciem i kibelkiem ... dalabym kolo kuchni kibelek, obok wejscie /troche dziwnie byloby z boku budynku ale trzeba by to jakos optymalnie ustawic ... i dopiero na boczna sciane gdzie teraz jest lazienka dac pom gospodarcze ... no i czy sa ci potrzebne 2 lazienki na gorze ?? na etapie projektu tez o tym marzylam ale na etapie wykonczeniowki blogoslawilam boga ze mam TYLKO DWIE LAZIENKI zrob jedna wieksza i bedziecie naprawde szczesliwi ad1. Pokój to trochę przyszłościowe rozwiązanie, to na gabinet miejsce. ad3. Zamiast łazienki będzie garderoba oczywiście. A jeśłi chodzi i ogrzewanie to mały kociołek na pellet, albo pompa powietrze-woda. W ogóle, to przez czas jakis wydawało sie, że działka będzie jeszcze węzsza, niż na budynek 9m i wtedy pozostałby wariant awaryjny: http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/len/#view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 28.11.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam Podobnie jak moos też postanowiłem się ujawnić i czytuje forum gdzieś od roku. Póki co czekam aż w UM mi mapki schwalą, budować zamierzam w przyszłym roku w Popielowie dom parterowy o pow do 130m2 pow. mieszkalnej, ogrzewany pompą ciepła plus WM więc pewnie sporo pytań będę miał do Adama i Adriana . Póki co to próbuje się zmusić do ponownego przeczytania wątku z pompami, ale ilość stron mnie przeraża bo wychodzi, że lekturę skończyłem gdzieś w połowie tego co jest tam teraz ... Witam krajana, ja też Popielów.. Będziemy sąsiadami" ze wsi":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 29.11.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mea dobre rozwiązanie do następnego domu http://demotywatory.pl/3575987/Pokoj-dla-tesciowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 29.11.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 hehe, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 29.11.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 no i ja zmieniłąbym dach na kopertowy jesli chcesz go jeszcze wydłużyć bo tak to stodoła wyjdzie ojtamojtam, stodoły bywają piękne http://www.architizer.com/en_us/projects/view/haus-wurth/1959/ http://www.wespidemeuron.ch/wdm/projekte.php?id=51 i ten sam dom - wnętrza http://www.wespidemeuron.ch/wdm/projekte.php?id=50 i przepiękny dom, taka stodółka miejska http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/14078/studio-velocity-montblanc-house.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.11.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 ojtamojtam, stodoły bywają piękne to stodoły przyszłości nie przypominają tych pokazanych wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 29.11.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Potrzebuje pomocy. Mam do zamówienia 128 szt płytek 60x60. To jest tak w miare dokładnie policzone. Ile płytek dołozyć do zamówienia na ewen. niespodzianki, czy zamawialiście tez jakies rezerwowe jakby sie coś w przyszłosci wydarzyło. Wiadomo, płytki trochę kosztuj, dlatego prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.11.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Potrzebuje pomocy. Mam do zamówienia 128 szt płytek 60x60. To jest tak w miare dokładnie policzone. Ile płytek dołozyć do zamówienia na ewen. niespodzianki, czy zamawialiście tez jakies rezerwowe jakby sie coś w przyszłosci wydarzyło. Wiadomo, płytki trochę kosztuj, dlatego prosze o opinie ilość m2 zaokrąglałam w górę i potem dokładałam 10% więcej a w salonie i tak mi zabrakło...i musiałam kombinowac bo kupowane później miały już inny odcień a tak z ciekawości - jakie to płytki ? Danusiu...jakies zdjęcia pliiiiiiiiiiiiiiiz pisz co tam u was - jakie postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 29.11.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Potrzebuje pomocy. Mam do zamówienia 128 szt płytek 60x60. To jest tak w miare dokładnie policzone. Ile płytek dołozyć do zamówienia na ewen. niespodzianki, czy zamawialiście tez jakies rezerwowe jakby sie coś w przyszłosci wydarzyło. Wiadomo, płytki trochę kosztuj, dlatego prosze o opinie zależy jak będzie układane - w karo jest trochę docinania...spytaj kafelkarza ile więcej zamówić....10% więcej wydaje się sensownym rozwiązaniem, ale mi też gdzieś braklo trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 29.11.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 ilość m2 zaokrąglałam w górę i potem dokładałam 10% więcej a w salonie i tak mi zabrakło...i musiałam kombinowac bo kupowane później miały już inny odcień a tak z ciekawości - jakie to płytki ? Danusiu...jakies zdjęcia pliiiiiiiiiiiiiiiz pisz co tam u was - jakie postępy Pati u nas z postepów nadających się na zdjęcia niewiele. Jakies rury od reku rozłozone na stropie, rozłożona kołdra z wełny, stropy w garażu zrobione, ziemia przed domem rozplantowana. Jedynie drzwi wejściowe przybyły z rzeczy które nadają sie do pokazania ale zepsuł się nam aparat. Jestesmy na etapie wyborów łazienkowo płytkowych oraz drzwiowych i nic nie mozemy dobrać, co jakis czas kolejne pomysły upadają. Jeżeli chodzi o płytki do kuchni/jadalni/korytarz to chcielismy jasne w półpolerze. Skłanialiśmy się w kierunku Masto Paradyża, ale tu tez pomysł upadł, bo pojawiły się negatywne opinie na forum. I rzeczywiście wg mnie cos jest nie tak z ta pytką, bo niby jest gładka, ale jak przesuniesz po niej delikatnie noga w skarpecie co jesteś w stanie ją przesunąć po podłodze, co w przypadku innych płytek testowych nie miało miejsca. Tak więc zdecydujemy się chyba na płytki f. Cisa które wygladają prawie jak Masto (zdjecia Masto mozesz obejrzec w watku płytek Paradyża) ale niestety sa drozsze (135 zł - 5 % rabatu). Dlatego tak dopytuje, bo bedziemy potrzebować ok. 46 m2 a 10%- czyli jakieś 5m2 to znowu ok. 670 zł wiecej. Płytki maja byc układane prosto, ale trudno przewidzieć czy cos ulegnie uszkodzeniu, a domawiane mogą wyglądać inaczej. A jako, że prawie każdą rzecz na budowie robiliśmy dwa razy, począwszy od pekniętej ściany fundamentowej, a na dzień dzisiejszy mamy akcje odesłania parapetów zewnętrznych, w których nie zrobili rowków okapnikowych to juz się boję, co będzie za akcja z płytkami. To sie rozpisałam - znak, że dawno spotkania nie było coby sie wygadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 29.11.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam krajana, ja też Popielów.. Będziemy sąsiadami" ze wsi":D ja też Popielów - czyli dużo nas z jednej "wsi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 29.11.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 ja też jestem za spotkaniem...zapraszam do odpowiedniego wewontka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 29.11.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Słuchajcie przeniosłem się do domku Jeszcze mała sodoma i gomora ale mieszkamy od piątku i jesteśmy happy. Jeszcze nas czeka nieco prac zewnetrznych ale w środku jest 99% done. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.11.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Słuchajcie przeniosłem się do domku Jeszcze mała sodoma i gomora ale mieszkamy od piątku i jesteśmy happy. Jeszcze nas czeka nieco prac zewnetrznych ale w środku jest 99% done. Gratulki Troche prac zewnetrznych to Cie kolego czeka do usranej smierci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 29.11.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Troche prac zewnetrznych to Cie kolego czeka do usranej smierci :) Hehe, mądrze powiedziane Ale chyba wszyscy tutaj jesteśmy tego świadomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 29.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Gratulki Troche prac zewnetrznych to Cie kolego czeka do usranej smierci :) Hehe mówię o tych typu elewacja i podj azd, brama bo reszta to wiem BTW dołączam do ciebie i polecam koledze co pytał PC, też u mnie grzeje i to od maja. Ale też dziś rano jakiś gościu od wentylacji co mi coś regulował mi się pyta czy to działa w ogóle i ogrzeje dom. No to się pytam czy mu zimno u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.11.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Hehe mówię o tych typu elewacja i podj azd, brama bo reszta to wiem BTW dołączam do ciebie i polecam koledze co pytał PC, też u mnie grzeje i to od maja. Ale też dziś rano jakiś gościu od wentylacji co mi coś regulował mi się pyta czy to działa w ogóle i ogrzeje dom. No to się pytam czy mu zimno u mnie? Jaka masz PC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 29.11.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Podpinam się pod pytanie Adama jaką masz PC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbert 29.11.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Pozdrawiam przyszlych sasiadów/ sasiadki Jeśli przy projektach jesteśmy to na oku mamy w tej chwili trzy ale życie pokaże na czym stanie (może jakiś inny podobny). Najbardziej by nam pasoweł ten : http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/irys_17-30/0/137#top ale bardzo fajne sa też : http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/agat/0/401 http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/emanuel/0/618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts