Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Pozdrawiam przyszlych sasiadów/ sasiadki :)

Jeśli przy projektach jesteśmy to na oku mamy w tej chwili trzy ale życie pokaże na czym stanie (może jakiś inny podobny).

Najbardziej by nam pasoweł ten :

http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/irys_17-30/0/137#top

ale bardzo fajne sa też :

http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/agat/0/401

http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/emanuel/0/618

Jak dla mnie najlepszy jest Agat (z tej trójki)

W Irysie nie podoba mi się kształt kuchni - to może być problem w jej urządzaniu (głównie chodzi o koszty).

No i daleko do jadalni z kuchni.

Emanuel jak dla mnie ma za daleko kuchnię od wejścia. Zmieniłabym ją miejscami z pokoikiem (albo bym z niego całkowicie zrezygnowała na rzecz większej kuchni + jadalni)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam przyszlych sasiadów/ sasiadki :)

Jeśli przy projektach jesteśmy to na oku mamy w tej chwili trzy ale życie pokaże na czym stanie (może jakiś inny podobny).

Najbardziej by nam pasoweł ten :

http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/irys_17-30/0/137#top

ale bardzo fajne sa też :

http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/agat/0/401

http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/emanuel/0/618

popieram Madzię - Agat najfajniejszy :)

Pati u nas z postepów nadających się na zdjęcia niewiele. Jakies rury od reku rozłozone na stropie, rozłożona kołdra z wełny, stropy w garażu zrobione, ziemia przed domem rozplantowana. Jedynie drzwi wejściowe przybyły z rzeczy które nadają sie do pokazania ale zepsuł się nam aparat.

Jestesmy na etapie wyborów łazienkowo płytkowych oraz drzwiowych i nic nie mozemy dobrać, co jakis czas kolejne pomysły upadają. Jeżeli chodzi o płytki do kuchni/jadalni/korytarz to chcielismy jasne w półpolerze. Skłanialiśmy się w kierunku Masto Paradyża, ale tu tez pomysł upadł, bo pojawiły się negatywne opinie na forum. I rzeczywiście wg mnie cos jest nie tak z ta pytką, bo niby jest gładka, ale jak przesuniesz po niej delikatnie noga w skarpecie co jesteś w stanie ją przesunąć po podłodze, co w przypadku innych płytek testowych nie miało miejsca.

Tak więc zdecydujemy się chyba na płytki f. Cisa które wygladają prawie jak Masto (zdjecia Masto mozesz obejrzec w watku płytek Paradyża) ale niestety sa drozsze (135 zł - 5 % rabatu). Dlatego tak dopytuje, bo bedziemy potrzebować ok. 46 m2 a 10%- czyli jakieś 5m2 to znowu ok. 670 zł wiecej.

Płytki maja byc układane prosto, ale trudno przewidzieć czy cos ulegnie uszkodzeniu, a domawiane mogą wyglądać inaczej.

A jako, że prawie każdą rzecz na budowie robiliśmy dwa razy, począwszy od pekniętej ściany fundamentowej, a na dzień dzisiejszy mamy akcje odesłania parapetów zewnętrznych, w których nie zrobili rowków okapnikowych to juz się boję, co będzie za akcja z płytkami.

To sie rozpisałam - znak, że dawno spotkania nie było coby sie wygadać.

to chociaż komórką drzwi pokaż :)

a co do płytek - nt. moich (też Paradyż ale Arkesia) też opinie byly różne i fakt idealne nie sa ale nie ma idealnych :) ale do końca nie sugerowałabym sie opiniami innych

Słuchajcie przeniosłem się do domku :-) Jeszcze mała sodoma i gomora ale mieszkamy od piątku i jesteśmy happy. Jeszcze nas czeka nieco prac zewnetrznych ale w środku jest 99% done.

hehe gratulacje!! bylescie tylko nie odchorowali tak jak u nas ... ledwo sie przeprowadzilismy to sie nam dziecko na maksa rozchorowalo ... pani doktor dzis zarzucila mi ze to przez chemi w nowym domu ...za cholere nie wiem co tu moze byc toksycznego zwlaszcza ze wentylacja jest dobra :)

raczej bylabym za opcja "niedoboru grzyba" w ktorym moje dziecko zylo od urodzenia!!!

a miałas z różnych partii ? bo ja piszę o tych dokupywanych ze się różnią...

nie dosc ze z roznych partii to z roznych wogole firm :) jakie bylo moje zdziwienie jak sie okazalo ze sa doslownie identyczne!!! pierwsze cala palete kupowalam w LM a potem dokupilam 2 paczki w praktikerze

Mam pytanie dotyczące okien jakiego producenta wybraliście(mam już wycene z termoprofilu ale natknąłem się na forum na mało przychylny artykuł na temat tej firmy i teraz niewiem co zrobić-teraz w domu mamy te okna i niemiałbym chyba jakiś specjalnych zastrzeżeń)ale niewiem co zrobić? Jeśli można to prosze o namiary na przedstawicieli albo do biur handlowych. Z góry dzięki za porady.

Gość Arturo72
Mam pytanie dotyczące okien jakiego producenta wybraliście(mam już wycene z termoprofilu ale natknąłem się na forum na mało przychylny artykuł na temat tej firmy i teraz niewiem co zrobić-teraz w domu mamy te okna i niemiałbym chyba jakiś specjalnych zastrzeżeń)ale niewiem co zrobić? Jeśli można to prosze o namiary na przedstawicieli albo do biur handlowych. Z góry dzięki za porady.

Polecam renomowane firmy,Eurocolor,MS Okna,Oknoplast,Adams,Jezierski,HekaPlast itp.

Właśnie dostałem ciekawą ofertę na TytanoweTermo i MS Evolution(ANGIEWISE Rybnik),tańsze niż Econo86 Eurocoloru a o podobnych parametrach.

Gość adiqq
hehe gratulacje!! bylescie tylko nie odchorowali tak jak u nas ... ledwo sie przeprowadzilismy to sie nam dziecko na maksa rozchorowalo ... pani doktor dzis zarzucila mi ze to przez chemi w nowym domu ...za cholere nie wiem co tu moze byc toksycznego zwlaszcza ze wentylacja jest dobra :)

raczej bylabym za opcja "niedoboru grzyba" w ktorym moje dziecko zylo od urodzenia!!!

hehe, u mnie żona przy każdej chorobie dziecka mówi że to z wentylacji na pewno coś :p

a dzieciak też swoje odchorował po przeprowadzce z bloków...

hehe, u mnie żona przy każdej chorobie dziecka mówi że to z wentylacji na pewno coś :p

a dzieciak też swoje odchorował po przeprowadzce z bloków...

Sklaniałabym się raczej przy chorobie "powietrzno- wirusowej". Ja się nie przeprowadzałam , a u mnie też lazaret. Sporo ludzi choruje, chyba coś w powietrzu jest. Zdrowia życzę

Mea, nowy dom się skumulował z pogodą i stąd u małej taka rewolucja, ale będzie dobrze. Cierpliwości!:yes:

A mi pekla wezownica w zbiorniku CWU :( Mam jeszcze druga i dodatkowy wymiennik ciepla, poki co jakos obstoje ale skoro jedna pekla to pewnie zywot drugiej jest tez policzony! A bez niej ciezko grzac baniak CWU ehm :) Zbiornik porzadny z BEKO, dwa lata ledwo ma i taki klops. Wezownice to jednak badziewie :-)

Adam no jakos nie bardzo :( tak krótko i już

Aż z ciekawości polece sprawdzic jaki my mamy .

Co do chorowania - Queenie my górą :) ( to tak żartobliwie)

u nas wentylacji mech. brak i chorób tez brak :)))

Nie dopatrywałabym się związku chorowania z wentylacją absolutnie.

Taki czas po prostu .