madzia11mk 29.11.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Pozdrawiam przyszlych sasiadów/ sasiadki Jeśli przy projektach jesteśmy to na oku mamy w tej chwili trzy ale życie pokaże na czym stanie (może jakiś inny podobny). Najbardziej by nam pasoweł ten : http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/irys_17-30/0/137#top ale bardzo fajne sa też : http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/agat/0/401 http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/emanuel/0/618 Jak dla mnie najlepszy jest Agat (z tej trójki) W Irysie nie podoba mi się kształt kuchni - to może być problem w jej urządzaniu (głównie chodzi o koszty). No i daleko do jadalni z kuchni. Emanuel jak dla mnie ma za daleko kuchnię od wejścia. Zmieniłabym ją miejscami z pokoikiem (albo bym z niego całkowicie zrezygnowała na rzecz większej kuchni + jadalni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.11.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Pozdrawiam przyszlych sasiadów/ sasiadki Jeśli przy projektach jesteśmy to na oku mamy w tej chwili trzy ale życie pokaże na czym stanie (może jakiś inny podobny). Najbardziej by nam pasoweł ten : http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/irys_17-30/0/137#top ale bardzo fajne sa też : http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/agat/0/401 http://www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/emanuel/0/618 popieram Madzię - Agat najfajniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.11.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Pati u nas z postepów nadających się na zdjęcia niewiele. Jakies rury od reku rozłozone na stropie, rozłożona kołdra z wełny, stropy w garażu zrobione, ziemia przed domem rozplantowana. Jedynie drzwi wejściowe przybyły z rzeczy które nadają sie do pokazania ale zepsuł się nam aparat. Jestesmy na etapie wyborów łazienkowo płytkowych oraz drzwiowych i nic nie mozemy dobrać, co jakis czas kolejne pomysły upadają. Jeżeli chodzi o płytki do kuchni/jadalni/korytarz to chcielismy jasne w półpolerze. Skłanialiśmy się w kierunku Masto Paradyża, ale tu tez pomysł upadł, bo pojawiły się negatywne opinie na forum. I rzeczywiście wg mnie cos jest nie tak z ta pytką, bo niby jest gładka, ale jak przesuniesz po niej delikatnie noga w skarpecie co jesteś w stanie ją przesunąć po podłodze, co w przypadku innych płytek testowych nie miało miejsca. Tak więc zdecydujemy się chyba na płytki f. Cisa które wygladają prawie jak Masto (zdjecia Masto mozesz obejrzec w watku płytek Paradyża) ale niestety sa drozsze (135 zł - 5 % rabatu). Dlatego tak dopytuje, bo bedziemy potrzebować ok. 46 m2 a 10%- czyli jakieś 5m2 to znowu ok. 670 zł wiecej. Płytki maja byc układane prosto, ale trudno przewidzieć czy cos ulegnie uszkodzeniu, a domawiane mogą wyglądać inaczej. A jako, że prawie każdą rzecz na budowie robiliśmy dwa razy, począwszy od pekniętej ściany fundamentowej, a na dzień dzisiejszy mamy akcje odesłania parapetów zewnętrznych, w których nie zrobili rowków okapnikowych to juz się boję, co będzie za akcja z płytkami. To sie rozpisałam - znak, że dawno spotkania nie było coby sie wygadać. to chociaż komórką drzwi pokaż a co do płytek - nt. moich (też Paradyż ale Arkesia) też opinie byly różne i fakt idealne nie sa ale nie ma idealnych ale do końca nie sugerowałabym sie opiniami innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.11.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Słuchajcie przeniosłem się do domku Jeszcze mała sodoma i gomora ale mieszkamy od piątku i jesteśmy happy. Jeszcze nas czeka nieco prac zewnetrznych ale w środku jest 99% done. hehe gratulacje!! bylescie tylko nie odchorowali tak jak u nas ... ledwo sie przeprowadzilismy to sie nam dziecko na maksa rozchorowalo ... pani doktor dzis zarzucila mi ze to przez chemi w nowym domu ...za cholere nie wiem co tu moze byc toksycznego zwlaszcza ze wentylacja jest dobra raczej bylabym za opcja "niedoboru grzyba" w ktorym moje dziecko zylo od urodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.11.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 to chociaż komórką drzwi pokaż a co do płytek - nt. moich (też Paradyż ale Arkesia) też opinie byly różne i fakt idealne nie sa ale nie ma idealnych ale do końca nie sugerowałabym sie opiniami innych hehe a moje salonowe gresy byly idealne a sa made in china Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.11.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 hehe a moje salonowe gresy byly idealne a sa made in china a miałas z różnych partii ? bo ja piszę o tych dokupywanych ze się różnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.11.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 a miałas z różnych partii ? bo ja piszę o tych dokupywanych ze się różnią... nie dosc ze z roznych partii to z roznych wogole firm jakie bylo moje zdziwienie jak sie okazalo ze sa doslownie identyczne!!! pierwsze cala palete kupowalam w LM a potem dokupilam 2 paczki w praktikerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leon123 29.11.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mam pytanie dotyczące okien jakiego producenta wybraliście(mam już wycene z termoprofilu ale natknąłem się na forum na mało przychylny artykuł na temat tej firmy i teraz niewiem co zrobić-teraz w domu mamy te okna i niemiałbym chyba jakiś specjalnych zastrzeżeń)ale niewiem co zrobić? Jeśli można to prosze o namiary na przedstawicieli albo do biur handlowych. Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 29.11.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mam pytanie do tych co mają struktonit na kominie i desce podrynnowej. Co dawaliście pod struktonit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.11.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mam pytanie do tych co mają struktonit na kominie i desce podrynnowej. Co dawaliście pod struktonit? Ja mam na desce podrynnowej. Pod struktonitem mam.. deske podrynnowa Zwykla deske (chyba jest heblowana) zaimpregnowana czyms zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.11.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mam pytanie do tych co mają struktonit na kominie i desce podrynnowej. Co dawaliście pod struktonit? ja mam na kominie - pod struktonitem jest plyta osb chyba 22mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 29.11.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Ja mam na desce podrynnowej. Pod struktonitem mam.. deske podrynnowa Zwykla deske (chyba jest heblowana) zaimpregnowana czyms zielonym Dzięki tak myslałem. Czy przycinałeś struktonit do wymiaru deski czy dawałes dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mam pytanie dotyczące okien jakiego producenta wybraliście(mam już wycene z termoprofilu ale natknąłem się na forum na mało przychylny artykuł na temat tej firmy i teraz niewiem co zrobić-teraz w domu mamy te okna i niemiałbym chyba jakiś specjalnych zastrzeżeń)ale niewiem co zrobić? Jeśli można to prosze o namiary na przedstawicieli albo do biur handlowych. Z góry dzięki za porady. Polecam renomowane firmy,Eurocolor,MS Okna,Oknoplast,Adams,Jezierski,HekaPlast itp. Właśnie dostałem ciekawą ofertę na TytanoweTermo i MS Evolution(ANGIEWISE Rybnik),tańsze niż Econo86 Eurocoloru a o podobnych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 29.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 hehe gratulacje!! bylescie tylko nie odchorowali tak jak u nas ... ledwo sie przeprowadzilismy to sie nam dziecko na maksa rozchorowalo ... pani doktor dzis zarzucila mi ze to przez chemi w nowym domu ...za cholere nie wiem co tu moze byc toksycznego zwlaszcza ze wentylacja jest dobra raczej bylabym za opcja "niedoboru grzyba" w ktorym moje dziecko zylo od urodzenia!!! hehe, u mnie żona przy każdej chorobie dziecka mówi że to z wentylacji na pewno coś a dzieciak też swoje odchorował po przeprowadzce z bloków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.11.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 A ja to pewnie też dzisiaj zdycham,bom w nowym domu zamieszkała.Pieprzona grypa jelitowa,masakra! Oczywiście idzie łańcuszkiem dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 29.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 witam co sadzicie o oknach firmy aluplast model ideal 4000 bo mam dosc ciekawa oferte i sie zastanawiam nad nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 29.11.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 hehe, u mnie żona przy każdej chorobie dziecka mówi że to z wentylacji na pewno coś a dzieciak też swoje odchorował po przeprowadzce z bloków... Sklaniałabym się raczej przy chorobie "powietrzno- wirusowej". Ja się nie przeprowadzałam , a u mnie też lazaret. Sporo ludzi choruje, chyba coś w powietrzu jest. Zdrowia życzę Mea, nowy dom się skumulował z pogodą i stąd u małej taka rewolucja, ale będzie dobrze. Cierpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.11.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 A mi pekla wezownica w zbiorniku CWU Mam jeszcze druga i dodatkowy wymiennik ciepla, poki co jakos obstoje ale skoro jedna pekla to pewnie zywot drugiej jest tez policzony! A bez niej ciezko grzac baniak CWU ehm Zbiornik porzadny z BEKO, dwa lata ledwo ma i taki klops. Wezownice to jednak badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 30.11.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 witam co sadzicie o oknach firmy aluplast model ideal 4000 bo mam dosc ciekawa oferte i sie zastanawiam nad nimi? My mamy okna na takim profilu i jak na razie nie mamy zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 30.11.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Adam no jakos nie bardzo tak krótko i już Aż z ciekawości polece sprawdzic jaki my mamy . Co do chorowania - Queenie my górą ( to tak żartobliwie) u nas wentylacji mech. brak i chorób tez brak )) Nie dopatrywałabym się związku chorowania z wentylacją absolutnie. Taki czas po prostu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts