Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Mea jak mówisz o tym wirusie co ja go miałam we wtorek to ja się raczyłam tylko odgazowaną coca-colą.I współczuję bardzo.

Też przerabiałam taką akcję,że odebrałam awizo 28 a 27 miałam kontrole w zusie.Nocke wtedy miałam z głowy,ale na drugi dzień pojechałam,pościemniałam,że awizo było w skrzynce u sąsiadki i spoko.Miałam tą kontrolę,bo trzy tygodnie w kupie miałam L4.

Adam co to się dzisiaj podziało na tego Leszka,że w radiu nawet mówili?

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
tam latem bojler grzany byl pradem i z tego powodu byla dwutaryfowka !! ale to i tak o kant D rozbic bo w wiekszosc czasu i tak byla zimna woda ... wystarczylo ze jedna osoba sie wykapala i bojler caly dzien byl zimny !!

Za mały bojler,strzelam 60-80l :)

140l zagrzane do 60st.C powinno wg użytkowników obsłużyć spokojnie 4os. w II taryfie.

Prania nie przewiduję więcej niż 1 dziennie także spokojnie 13-15 da radę,zmywania tak samo.

Jedzenie o dowolnej porze dnia :) To jest niewolnictwo II taryfy ?

Dobra,kończę na temat prądu,bo znowu będzie na mnie ;)

tam latem bojler grzany byl pradem i z tego powodu byla dwutaryfowka !! ale to i tak o kant D rozbic bo w wiekszosc czasu i tak byla zimna woda ... wystarczylo ze jedna osoba sie wykapala i bojler caly dzien byl zimny !!

Skąd ja to znam. Brrrrrrrrrr przypominaja mi się czasy dzieciństwa i kąpanie w letniej wodzie.

Gość adiqq
Skąd ja to znam. Brrrrrrrrrr przypominaja mi się czasy dzieciństwa i kąpanie w letniej wodzie.

a widzisz, ja też to pamiętam, ale to nie ma nic wspolnego z prądem dwutaryfowym - tylko zbyt małym bojlerem - kto to widział bojler 80l dla rodziny 7 osobowej?!? :D

nie miało prawa wystarczyć tej wody...

a widzisz, ja też to pamiętam, ale to nie ma nic wspolnego z prądem dwutaryfowym - tylko zbyt małym bojlerem - kto to widział bojler 80l dla rodziny 7 osobowej?!? :D

nie miało prawa wystarczyć tej wody...

oj tam nie miało nie miało zmoczyć się zakręcić namydlić spłukać i dla wszystkich wystarczy :D:D:D:D:D

Ja nie mogę,nie po to budowałam dom,żeby się wszyscy raz na tydzień w jednej wodzie kąpali.Znam takich co tak robią,dla mnie II taryfa to niewolnictwo niestety.Pranie to przynajmniej dwa razy na dzień idzie,a latem to i cztery razy.Zmywarka też ze dwa razy.

Adam mówili,że zamknięta droga,bo poważny wypadek.

Za mały bojler,strzelam 60-80l :)

140l zagrzane do 60st.C powinno wg użytkowników obsłużyć spokojnie 4os. w II taryfie.

Prania nie przewiduję więcej niż 1 dziennie także spokojnie 13-15 da radę,zmywania tak samo.

Jedzenie o dowolnej porze dnia :) To jest niewolnictwo II taryfy ?

Dobra,kończę na temat prądu,bo znowu będzie na mnie ;)

bojler mial 100l ale jak jedna osoba sie wykapala to juz dolalo do niego zimnej i nastepna osoba juz miala ledwo letnia wode ...

ja wracam z pracy o 15 ... a spac chodze o 22 /jak wstaje o 4,30 to musze isc odpowiednio wczesniej spac/ niby kiedy mialam prac czy cos upiec ??

dwum taryfom mowie stanowcze NIE !!!!

gabryska mnie rozlozylo na maksa ... dzis bylam u lekarza na dyzuze bo mi goraczka 39,5 nie spadala ... teraz juz zaczynam funkcjonowac ...

Gość adiqq
Myślę że 150 albo 200L powinno w zupełności wystarczyć :) mówię oczywiście o zasobniku :)

hehe, dużo by gadać...ja mam zasobnik dwupłaszczowy 300/150 i jest to na potrzeby mojej rodziny za mało!!

Gdybym wiedział od początku że będzie to dwupłaszczowy, to zamówiłbym wiekszy....jakiś problem duży to nie jest, tylko PC się dodatkowo załącza(szybko grzeje, bo moc jest w okolicy 8kw)...ale przy większym zasobniku zagrzałbym w taniej taryfie i wody starczyłoby dla wszystkich, tak to jest niemozliwe...

laski - bo to glownie do was pytanie - szukam dobrego mopa ... takiego co mi nie bedzie cickow zostawial po katach ... mysle nad zainwestowaniem w vilede obrotowa ale potrzebowalabym jakiejs opinii ... do paneli kazdy sie nada bo sa bardziej szorstkie ale na gresy musialabym miec cos sprawdzonego !!!

bojler mial 100l ale jak jedna osoba sie wykapala to juz dolalo do niego zimnej i nastepna osoba juz miala ledwo letnia wode ...

Zalezy jeszcze jaki to byl - prawdopodobnie lezacy poziomo? W takich rzeczywiscie doplywajaca woda sie miesza i dupa z tego wychodzi :) Lepsze sa pionowe - stojace - im wyzsze i chudsze tym lepsze, dolot zimnej jest na dole, wylot cieplej u gory. W takich zbiornikach woda uklada sie warstwowo - u gory zawsze najcieplejsza, na dole chlodniejsza, praktycznie wogole sie ze soba nie miesza :) U mnie na gorze moze byc 40stC a na dole 15stC :)

ja wracam z pracy o 15 ... a spac chodze o 22 /jak wstaje o 4,30 to musze isc odpowiednio wczesniej spac/ niby kiedy mialam prac czy cos upiec ??

dwum taryfom mowie stanowcze NIE !!!!

U Ciebie to nie ma zadnego sensu :) Ale jakbys ogrzewala - to poprostu sie tym nie przejmujesz - droga przy liczniku to 0,58pln / 1kWh, przy normalnym liczniku jednotaryfowym - 0,48pln, czyli roznica wynosi 0,1 pln / kWh. Ile gotujesz jeden obiad? Zalozmy nawet godzine i chodza srednio dwa palniki na full po 2kW kazdy. Czyli obiad kosztuje drozej o 4kWh czyli 0,4 pln. Razy 30 dni = 12 pln / mc. Pranie i zmywarka - nawet jakbys robila wszystko w drogiej taryfie - nie wiecej, czyli 12 pln / mc. Jak widac nie sa to zadne kolosalne pieniadze - na osmiopaka browara nie starczy, zeby czuc sie niewolnikiem takiego licznika :)