mea 04.12.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 mysle ze temat mozna by zamknac bo kazdy juz podiol jakas decyzje ... konkludujac ... dwie taryfy warto brac jak sie ogrzewa dom korzystajac z pradu ... wlasciwie w kazdym innym wypadku mija sie to z celem aczkolwiek jak ktos to lubi to niech ma a co policzyles jako urzadzenia chodzace cala dobe ?? ja widze lodowke, rekuperator i piec ... no i wszystkie stanbye ktorych nie wylaczy sie wieczorem !!! kurna jak to zre prad !!! masakra!! a czy zasilacze 12v do wszelkich urzadzen wlaczone do gniazdka dzialaja jak nie uzywa sie urzadzenia ?? bo moj z lapka chyba sie grzeje ale nie jestem pewna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 04.12.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 a czy zasilacze 12v do wszelkich urzadzen wlaczone do gniazdka dzialaja jak nie uzywa sie urzadzenia ?? bo moj z lapka chyba sie grzeje ale nie jestem pewna ... mój z lapka grzeje sie na 100% - świeci sie dodatkowo dioda...prawie zawsze go wyłączam na noc...(z zasilania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 04.12.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Ale gotujesz go na jakiej mocy? Na minimalnej pewnie - co za bardzo moich obliczen nie zmienia, bo taki palnik pewnie max 300-500W bierze A tak ogolnie odpowiem jeszcze, ze jezeli ktos za 20-30 pln / mc daje zrobic z siebie niewolnika to jest to tylko i wylacznie jego wina Aro_32 - a Twojego wyboru to juz wogole nie rozumiem - jak nie masz przynajmniej baniaka CWU na prad, a najlepiej jeszcze CO na prad - to w zyciu bym sie nie zdecydowal na licznik 2T. Skoro sie zdecydowales swiadomie to przyjales zalozenie, ze bedziesz na tym oszczedzal - dlatego stales sie niewolnikiem.. Ja na zegarek nie patrze i uzywam wszystkiego w normalny sposob To nie był mój wybór - jak się wprowadzałem do tego domu to tak było. Z początku tak jak pisałem nawet mi się podobało że jakaś tam oszczędność jest a potem zaczęło mnie to denerwować. Od paru lat nie zwracamy na to specjalnej uwagi a że od kilku lat wiem że nie zabawię wiecznie w tym domu to nie chciało mi się tego zmieniać. Gdybym miał dalej mieszkać to zdecydowanie już kilka lat temu zmieniłbym na jednotaryfowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.12.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 mysle ze temat mozna by zamknac bo kazdy juz podiol jakas decyzje ... konkludujac ... dwie taryfy warto brac jak sie ogrzewa dom korzystajac z pradu ... wlasciwie w kazdym innym wypadku mija sie to z celem aczkolwiek jak ktos to lubi to niech ma Ano a co policzyles jako urzadzenia chodzace cala dobe ?? ja widze lodowke, rekuperator i piec ... no i wszystkie stanbye ktorych nie wylaczy sie wieczorem !!! kurna jak to zre prad !!! masakra!! No wiecej w sumie nie ma. U mnie jeszcze w sezonie grzewczym pompka obiegowa CO - jedna ok 40-50W chodzi non stop. A - i Nka! Ta cholera chodzi 24/h, w srodku jest zasilany dysk ktory sie non stop kreci etc. To bierze jakies 20-40W ponoc przez caly czas. a czy zasilacze 12v do wszelkich urzadzen wlaczone do gniazdka dzialaja jak nie uzywa sie urzadzenia ?? bo moj z lapka chyba sie grzeje ale nie jestem pewna ... Na pewno costam bierze ale bardzo malo. Nie ma odbioru = nie ma przeplywu pradu Tym niemniej grosz do grosza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 04.12.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 a czy zasilacze 12v do wszelkich urzadzen wlaczone do gniazdka dzialaja jak nie uzywa sie urzadzenia ?? bo moj z lapka chyba sie grzeje ale nie jestem pewna ... Takie zasilacze nieobciążone najczęściej pobierają prąd biegu jałowego transformatorka, który w nich jest. Nie jest to wiele, ok. kilka procent normalnego ich obciążenia. Ale jak policzyć że takich urządzonek mamy już w domach czasem nawet kilkanaście to się uzbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 n-ka czyli dekoder z nki ?? no wlasnie idzie router, multiswich jak sie okazuje nie potrzebuje pradu przez przypadek go wylaczylam jak mi szafe robili i zapomnialam wlaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.12.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 n-ka czyli dekoder z nki ?? Tak - ale recorder - ten z nagrywarka no wlasnie idzie router, multiswich jak sie okazuje nie potrzebuje pradu przez przypadek go wylaczylam jak mi szafe robili i zapomnialam wlaczyc Hm;) Szczerze to nie wiem po co i do czego mu prad - moze przy wiekszej ilosci odbiornikow albo tylko do przedwzmacniacza - bo jakistam w nim siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 do przedwzmacniacza ?? szto eto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.12.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 do przedwzmacniacza ?? szto eto ?? Przedwzmacniacz do wejscia z anteny naziemnej! O ile sie nie myle to moj terra (czy jak mu tam) ma wbudowany wlasnie taki przedwzmacniacz (swieci sie przy nim chyba zielona diodka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GracjanG 04.12.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 http://gotowe-projekty-domow.pl/dp_frydman.htm - tak to wygląda. Ja szukam dwóch skrzydeł po 90 cm, z tym że stalowych z bolcami. Wejście wygląda jak front kościoła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 04.12.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 http://gotowe-projekty-domow.pl/dp_frydman.htm - tak to wygląda. Ja szukam dwóch skrzydeł po 90 cm, z tym że stalowych z bolcami. Wejście wygląda jak front kościoła:) Wbij sobie okna Flak i ten gość na pewno CI zrobi mam tylko nadzieję że jesteś świadom ceny takich drzwi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 http://gotowe-projekty-domow.pl/dp_frydman.htm - tak to wygląda. Ja szukam dwóch skrzydeł po 90 cm, z tym że stalowych z bolcami. Wejście wygląda jak front kościoła:) kurde projety fajny podobny do mojego albo dazacy do mojego idealu ... musze powiedziec ze najbardziej spieprzone co mam to projekt ... ale juz do tego sie przyzwyczailam ... po prostu brakuje mi jeszcze jednego pokoju ale mam na to pewien plan chytry a nie lepiej zrobic jedno skrzydlo i naswietla ?? tak jak jest w projekcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 04.12.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 no niestety mea nie widzę na Twoim forum projektu Twojego domu - jak dla mnie dom Gracjana zajefajny jeśli się ma 4 dzieci - inaczej to 375m powierzchni płaskiej do sprzątania ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 no niestety mea nie widzę na Twoim forum projektu Twojego domu - jak dla mnie dom Gracjana zajefajny jeśli się ma 4 dzieci - inaczej to 375m powierzchni płaskiej do sprzątania ;/ wiesz mam niewiele mniej ale 4 sypialnie bardzo duze a potrzebowalabym zamiast tego 5 mniejszych ... a projekt moze wrzuce ... chociaz to co mam w projekcie do tego co powstalo nieznacznie sie rozni ale ogolny uklad jest ok a co do 4 dzieci ... mi wystarcza 2 /narazie jedno drugie w dalszych planach/ tesciowa i przydalby sie pokoik goscinny bo sporo mam przyjezdnej rodziny i znajomych ... teraz mam do dyspozycji jeden pokoj ale w perspektywie moze go zabraknac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 gingeros idz sobie poogladaj projekt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.12.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Mea projekt Gracjana jest o prawie 60m2 większy od Twojego a to wartość sporego mieszkania na blokach pomimo wszystko uważam że 200m już jest sporo przesadzone ( nie liczę garażu ) a 300 tooo już pałac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 05.12.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Mea projekt Gracjana jest o prawie 60m2 większy od Twojego a to wartość sporego mieszkania na blokach pomimo wszystko uważam że 200m już jest sporo przesadzone ( nie liczę garażu ) a 300 tooo już pałac :D ja mam podobne odczucia ja mam te 130m2 pow. użytkowej, ale mam też sporo gospodarczej tj. piwnica 75m2 i 50m2 garaż - i to jest idealnie, jak na potrzeby mojej rodziny. Wiem ze przydałby się pokój gościnny, bo tez mamy częste najazdy rodziny - ze strony zony - bo oni wszyscy blokersi, większość z rybnika, ale po imprezie to i tak nocują u nas....ale co, tylko z tego powodu nie będę dodatkowego pokoju budował...mogą spać w salonie na dole po imprezie inna kwestia, ze piwnicę mam tak przygotowaną, że przy odrobinie zachodu, moge ją przerobić na użytkowa, a przynajmniej jej część. Na sypialnie, to wystarczy łożko wstawić Ale jakoś tego nie widzę, bo gdzie bym te wszystkie duperelki podział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 05.12.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 A my w sobote przeprowadzilismy sie juz na swoje !!!!!! , Trwalo to i trwalo i ostatecznie juz u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.12.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Gratulacje Dzogurt :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 05.12.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 A my w sobote przeprowadzilismy sie juz na swoje !!!!!! , Trwalo to i trwalo i ostatecznie juz u siebie. Moje gratulacje i niech się cudnie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts