agucha77 06.12.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Mamy takiego jednego:). Wystarczą długie spodnie, gorzej z dłońmi mojej młodszej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 06.12.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Jak jest z tą ulga budowlaną.? Można rozliczać raz w ciągu całej budowy czy raz kazdego roku kalendarzowego? raz każdego roku kalendarzowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 06.12.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dzogurt - gratulacje. Fajny prezent sobie sprawiliście na Mikołaja no i Święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 06.12.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Nowy 1 - w uzupełnieniu mojej odpowiedzi dla ciebie podam dokładniej. VZM -a dotyczącego zwrotu podatku VAT od materiałów na które po wejsciu do UE stawka wzrosła do 22 (teraz 23%) składa się co najmniej raz w roku czyli nie można częściej ale można złożyć też raz na kilka lat czyli jesli budujesz dłużej niż rok to za okres całej budowy. Jesli masz już uzbieranych trochę faktur na których jest już jakaś duża suma to warto złozyć VZM-a jeszcze w tym roku (najpóźniej 31.12.2011r.) bo na zwrot czeka się 4 miechy. Czyli dodatkowa kasiorka w kwietniu 2012. W przyszłym roku możesz złozyć następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.12.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 a bylismy i dostałam prezent.... sniadanko do łóżka i dwa rozrabiaki [/img] Ten czarny to norweg ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.12.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Mamy takiego jednego:). Wystarczą długie spodnie, gorzej z dłońmi mojej młodszej;) hehe a nasz w ogóle nie drapie czasem od tyłu podlatuje i próbuje atakować kostki a tak to jest mega kofany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 U nas też będzie gazówka ale jak sobie przypomnę jak wygląda piec gazowy po wykipieniu mleka albo gulgotaniu ziemniaków to stwierdzam że dużo łatwiej w czystości utrzymać płytę ot takie lenistwo Mozna tez kupic plyte ceramiczna gazowa - nie wiem czy sa takie miksy do kompletu z indukcja ale generalnie to jak plyta ceramiczna elektryczna tylko zamiast grzalek - sa od dolu palniki gazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.12.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 dzieki dziewczyny juz tez sobie znalazlam ... jutro zadzwonie i podam panu wymiary niech mi zrobi wycene ... na wodzislawska tez zadzwonie niech pan wyceni i jeszcze raz do boguszowic ... zobaczymy kto mi zrobi lepsza oferte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.12.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dziś dostałem paczkę od kolegi i szukam kogoś kto się zna dobrze na wentylacji - powód kolega jak się dowiedział że się budujemy wysłał mi takie cuś http://www.nuaire.co.uk/catalogue/MEV.pdf i teraz nie wiem co to warte i czy jakoś to montować w domu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.12.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ja oprócz tego,że się boję gazu,bo mi razu pewnego wybuchł junkers i wpadł do wanny to nie chciałabym go mieć za nic w świecie,nawet jakby mi go za darmo dawali.Przypominacie sobie użytkownicy gazu mycie górnych szafek w kuchni.Buuuuu masakra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.12.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 mój Mikołaj też fajniusi http://img7.imageshack.us/img7/9983/20111206205415499.jpg zupełnie jak ja http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_dance.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_dance.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_dance.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.12.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Nooo Pati widzę że Mikołaj liczy na podziękowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dziś dostałem paczkę od kolegi i szukam kogoś kto się zna dobrze na wentylacji - powód kolega jak się dowiedział że się budujemy wysłał mi takie cuś http://www.nuaire.co.uk/catalogue/MEV.pdf i teraz nie wiem co to warte i czy jakoś to montować w domu ??? Wyglada na wentylacje mechaniczna - wywiewna. Niech lepiej robi wywiewno-nawiewna z rekuperatorem bo ta wyciagowa nie odzyskuje ciepla.. Chyba ze zle widze - nie wczytywalem sie tylko z obrazkow tak wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.12.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Wyglada na wentylacje mechaniczna - wywiewna. Niech lepiej robi wywiewno-nawiewna z rekuperatorem bo ta wyciagowa nie odzyskuje ciepla.. Chyba ze zle widze - nie wczytywalem sie tylko z obrazkow tak wynika Dokładnie tak Adam ale reku na pewno na razie mieć nie będę więc się zastanawiam czy w ogóle ma sens to instalować - za free dostałem więc hmm szkoda żeby leżało hmmm może do łazienki włożę ?będzie się włączał przy zapalaniu światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dokładnie tak Adam ale reku na pewno na razie mieć nie będę więc się zastanawiam czy w ogóle ma sens to instalować - za free dostałem więc hmm szkoda żeby leżało hmmm może do łazienki włożę ?będzie się włączał przy zapalaniu światła Moim zdaniem albo rezygnujesz z kominow wentylacyjnych i montujesz toto - wtedy masz kontrolowana wentylacje - coprawda nie odzyskujesz ciepla i dalej "ciagnie zimnem" od okien no i wypada tez zamontowac odpowiednie nawiewniki lub rozszczelnic okna (wyciac uszczelki) albo robisz standardowa wentylacje grawitacyjna Do lazienki to sobie najwyzej zamontujesz higrosterowalny wentylatorek za 100-200 pln, a nie takie pudlo BTW. Masz takie wypas sciany (he he a wentylacje chcesz grawitacyjna zrobic ? Toz to bezczeszczenie technologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.12.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Moim zdaniem albo rezygnujesz z kominow wentylacyjnych i montujesz toto - wtedy masz kontrolowana wentylacje - coprawda nie odzyskujesz ciepla i dalej "ciagnie zimnem" od okien no i wypada tez zamontowac odpowiednie nawiewniki lub rozszczelnic okna (wyciac uszczelki) albo robisz standardowa wentylacje grawitacyjna Do lazienki to sobie najwyzej zamontujesz higrosterowalny wentylatorek za 100-200 pln, a nie takie pudlo BTW. Masz takie wypas sciany (he he a wentylacje chcesz grawitacyjna zrobic ? Toz to bezczeszczenie technologii jak to mawiają "nie od razu Rzym zbudowano" mamy wiele innych wydatków na reku przyjdzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 jak to mawiają "nie od razu Rzym zbudowano" mamy wiele innych wydatków na reku przyjdzie czas Ale kominy budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.12.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Adam zajrzyj do naszego dziennika budowy chyba rozwieję Twoje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Adam zajrzyj do naszego dziennika budowy chyba rozwieję Twoje wątpliwości Nic tam narazie nie widze - jakies lodowisko tylko czy ladowisko dla helikoptera ;D No ja wiem ze Ty szkieletorka budujesz ale kominy to kominy - przy grawitacyjnej musza byc niezaleznie od technologii scian EDIT: o fak - dom juz stoi! Myslalem ze tylko 1 strona jest to zaraz poczytam EDIT2: no doczytalem do konca i nic nie pisales o kominach - a planujesz kominek wiec jakis jeden bedziesz musial miec. A jak w oryginale / w projekcie wentylowany jest ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Nooo Pati widzę że Mikołaj liczy na podziękowania raczej na zmazanie win...cholerne barbórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts