Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

No az nie takie jednomyslne, ale fakt faktem jest, ze mamy wiele wspolnych rzeczy w domu bez wzajemnej konsultacji.

Mysle, ze wynika to poprostu z dobrego gustu, no nie Queene? ;)

o gustach sie nie dyskutuje :D ale skoro mamy taki sam (dobry ;) ) to sie zgodze :D

po prostu przemyślane wszystko dokładnie i dokonanie najlepszych wyborów :D

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie - czy jak przychodziła wam dostawa płytek, to czy każdą paczke otwieraliście i sprawdzaliście czy płytki nie sa uszkodzone, popekane, czy tez mieliście nadzieję, że wszystko będzie ok. Na co zwracaliście uwage przy odbiorze, nr kalibracji, data produkcji, nr odcienia - co mam sprawdzać. Choci mi o duże płytki podłogowe.

nie otwierałam gresu, metodą potrząsania sprawdzałam czy cos nie jest potłuczone i pilnowałam zeby wszystkie były z jednej partii produkcyjnej

Bronku, dzień dobry :D

kierbudowi podoba się moja więźba, jest porządnie postawiona przez ekipę z głową.

działówki czas stawiać. murarz nie bardzo chce z tych krótkich dwunastek silikatowych budować. Ale nie będzie miał wyjścia, bo te pólmetrowe a'la ytong to jedynie na mazurach powstają i mnie nie stać. A na silke sie uparłem i nic tego nie zmieni:)

Dziś pierwsze spotkanie z pierwszym elektrykiem. wyglądało porządnie i chyba będzie drogo.

kurdę, chciałbym się z kablami w dyszce zmieścić (odkurzacz ma osobną pozycję w budżecie). TV, prąd, alarm, internet... gadał i gadał :)

w sobotę przerazi mnie instalator wodkan&co.

Kurcze Mea gdzie Ty ten materac zamawiałaś?? My nasze trzy w lipcu zamówiliśmy na allegro i dostawa była na następny dzień,a teraz zamawiałam do gościnnego pokoju(w końcu go mamy)i czekałam dwa dni.Nawet kurier mi go w sobotę przywiózł.Mea kto Ci robił tą szafę?? Adam?

Ja nie!! Niech zaluje bo by miala pare stow w kieszeni!! ;) ;)

Kurcze Mea gdzie Ty ten materac zamawiałaś?? My nasze trzy w lipcu zamówiliśmy na allegro i dostawa była na następny dzień,a teraz zamawiałam do gościnnego pokoju(w końcu go mamy)i czekałam dwa dni.Nawet kurier mi go w sobotę przywiózł.Mea kto Ci robił tą szafę?? Adam?

zamowilam na allegro ... szukalam zeby byl podklad na materac gratis i przesylka w cenie 911zl ... ale pojechali po bandzie maksymalnie ...

a szafe mi pawel grosman robil ... wierzcie ze wymyslic ta szafe zeby byla funkcjonalna to byla wyzsza szkola jazdy ... poza tym mam szklane drzwi wiec i inne okucia, lustro w cenie ... mysle ze nie przeplacilam wiele :)

Mea, jak Ci idzie szycie gardin? Podpatrzyłaś te wachlarze? Ciekawi mnie twój pomysł na okna, czekam na nowinki.

idzie mi jak po grudzie ... jutro musze dokupic flizeline ... tasme do zaslonek i jeszcze kilka pierdol ...

jak tylko moj malzonek zabierze sie za wieszanie karniszy to pokaze wam efekty :)

co do wachlarzy ... szczerze mowiac mnie sie one nie podobaja i narazie nie rozkimalam jak je szyc ... ciegle mam w glowie temat przelotek i paneli bo glownie te bede robila!!

a szafe mi pawel grosman robil ... wierzcie ze wymyslic ta szafe zeby byla funkcjonalna to byla wyzsza szkola jazdy ... poza tym mam szklane drzwi wiec i inne okucia, lustro w cenie ... mysle ze nie przeplacilam wiele :)

No spoko spoko, zartuje se. Chyba i tak bym czasu nie mial, zarobiony jestem :) Ostatnio projektowalem szafe do mojej sypialni - taka pod schodami co bedzie mozna do niej wejsc. To tez bedzie wyzsza szkola jazdy, zobaczymy jak wyjdzie :-)

A tak BTW to kto piecze swoj chleb ? Od ~3 miesiecy mam automat i nie kupujemy juz chleba ze sklepu. PYCHA. I ten zapach rano mmm :)

zamowilam na allegro ... szukalam zeby byl podklad na materac gratis i przesylka w cenie 911zl ... ale pojechali po bandzie maksymalnie ...

Daj zdjecie tej szafy .Może tez w pszyszłości skorzystamy z usług grosmana.

A tak BTW to kto piecze swoj chleb ? Od ~3 miesiecy mam automat i nie kupujemy juz chleba ze sklepu. PYCHA. I ten zapach rano mmm :)

Ja czasami piekę chleb ale w zwykłym piekarniku, w zwykłej blaszce i ze zwykłej mąki - bez zakwasu. Pięć minut przygotowywania, dwa małe bochenki upieczone w 40 min. PYCHA!

Ostatnio projektowalem szafe do mojej sypialni - taka pod schodami co bedzie mozna do niej wejsc. To tez bedzie wyzsza szkola jazdy, zobaczymy jak wyjdzie :-))

ooo super!!! jestem ciekawa efektu koncowego!! :)

Ja mam w planach wstawienie scianki dzialowej w sypialni (na calej dlugosci sciany zrobienić szafę-garderobę taką do ktorej bedzie mozna wejsc :) )

No spoko spoko, zartuje se. Chyba i tak bym czasu nie mial, zarobiony jestem :) Ostatnio projektowalem szafe do mojej sypialni - taka pod schodami co bedzie mozna do niej wejsc. To tez bedzie wyzsza szkola jazdy, zobaczymy jak wyjdzie :-)

Ja od kilku lat :) normalnie w piekarniku z zakwasu, wyrastanie trwa ok 15 - 20 godzin.

Piekę tylko z mąki powyżej 1850 orkisz i żytnia + inne jak mąka płaskurki, czy mielony len , orzechy, siemię , słonecznik, sezam, płatki owsiane.

Cuda można dodawać.