Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
przepraszam wszystkich którzy poczuli się urażeni określeniem "blokers" - dla mnie oznacza ono ludzi mieszkających w blokach i nie bylo moją intencją obrażanie kogokolwiek.

Ja od 38 lat jestem "blokersem" i jest mi z tym dobrze :)

Od 18 lat jestem "spokojnym blokersem",bez piór,bez katany,bez glanów ;)

No ja bede mial dokladnie tak samo :) Szerokosc szafy ok 3,3. Dodatkowo bedzie domurowany kawalek scianki i tam bedzie kilka wysuwanych duzych szuflad. Tym niemniej moja szafe bede robil dopiero za 2-3 m-ce wiec na efekt trzeba poczekac ;)

oj poczekamy ! :);)

wstepnie u mnie widze to tak: dluzsza czesc sciany to same wieszaki (jak sie da to 2 poziomy) natomias na mniejszych-pozostalych sciankach szuflad i szafki.... i to wszystko zamykane suwanką :)

a jak bedzie ... zobaczymy za kilka miechów ;)

kilka fotek mojej szafy wrzucilam do dziennika!!

Mea napisz ile zaplacilas!! Moze byc na priv :-)

Bardzo ladnie wyglada ta Twoja szafa. Tym niemniej powiem szczerze ze jak ogladalem ostatnio ze cztery szafy robione przez komandora w cenie 2 x wyzszej niz ja bym mogl zrobic to fuszerka gonila fuszerke!! Bylem w szoku ze taka znana firma robi takie babole :) Ja to jestem jak Monk w tych tematach - wszystko musi byc perfekt ;)

to zadna tajemnica ile zaplacilam - 4500 ... ale szafa to jakby 3 szafy w jednej ...

od kuchni sa polki /jedna ekstra z wejsciem od przedpokoju na ladowanie npojow - mniej noszenia :)/ dodatkowe polki na blachy z ciastami ... drzwi szklane z bialego lakobelu ...

od przedpokoju wchodzi sie do szafy do srodka ... tam jest drazek na wieszaki i polki, jest miejsce na drabinke, deske do prasowania i takie tam ... na froncie od przedpokoju jest od dolu miejsce na weza od odkurzacza, 3 duze szuflady i polki ... na gorze miejsce na mariuszowe "centrum sterowania domem" czyli wszelakie routery, switche , alarmy i takie tam :)

to zadna tajemnica ile zaplacilam - 4500 ... ale szafa to jakby 3 szafy w jednej ...

od kuchni sa polki /jedna ekstra z wejsciem od przedpokoju na ladowanie npojow - mniej noszenia :)/ dodatkowe polki na blachy z ciastami ... drzwi szklane z bialego lakobelu ...

od przedpokoju wchodzi sie do szafy do srodka ... tam jest drazek na wieszaki i polki, jest miejsce na drabinke, deske do prasowania i takie tam ... na froncie od przedpokoju jest od dolu miejsce na weza od odkurzacza, 3 duze szuflady i polki ... na gorze miejsce na mariuszowe "centrum sterowania domem" czyli wszelakie routery, switche , alarmy i takie tam :)

Troche drogawo tak jak myslalem - no ale szafa rzeczywiscie duza i z dwoch stron zamykana. Srodek wychodzi bardzo tanio - najdrozsze sa drzwi / okucia i prowadnice :) No i te lustro wymyslate fajne masz ;D

najdrozsze sa okucia do drzwi szklanych !! komplet wyszedl prawie tysiaka!!

Ale Cie naciagnal dziad jeden :) Spokojnie mozna to zrobic na zwyklych okuciach plus z tylu plyta 10mm dla nadania sztywnosci. Ja nawet mam bez tej plyty bo mi sie nie chcialo, taka szafencja w przedpokoju:

http://szyna.civ.pl/szafa/szafencja.jpg

2,5m szeroka, w srodku dzielona na trzy czesci, fronty jak widac - troje suwanych drzwi, kazde dzielone na trzy, w srodkowych - lustro. Boczne drzwi dodatkowo maja bajer w postaci samodomykaczy (suwasz je tylko lekko na bok i sie domykaja - a'la blum choc te domykacze severina dzialaja dosc glosno). Po kosztach cala szafa to jakies 1,2k pln razem z lustrem i domykaczami :)

Tu jeszcze fota bez srodkowych drzwi, widac jeden ze srodkow (zwykle dwie poleczki plus na gorze pawlacz i drazek na ubrania):

http://szyna.civ.pl/szafa/6.jpg

Tak naprawde w szafie cene podrazaja najbardziej szuflady - dobre prowadnice (jeszcze jak ktos sobie z domykaczem zazyczy) troche kosztuja, a i zabawy z montazem jest duzo wiecej :)

u mnie to wygląda tak:

szafa na buty (tylko półki w srodku)

http://img41.imageshack.us/img41/1139/20111210130614223.jpg

szafa na nasze kurtki i inne pierdoły - po bokach drążki za lustrem półki

http://img815.imageshack.us/img815/2456/20111210130645718.jpg

przedpokój - 1 drązek, połki na dole i górze

http://img72.imageshack.us/img72/412/20111210130747132.jpg