mea 10.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 adam ja nie chcialam na plycie ... byla taka opcja ... ale samo szklo wg mnie wyglada lepiej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 oglądacie Ryjka w Polsacie ? kurcze nie dalismy rady w tym roku byc osobiscie....szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.12.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 adam ja nie chcialam na plycie ... byla taka opcja ... ale samo szklo wg mnie wyglada lepiej !! YYyy nie rozumiem - plyty przeciez nie widac - jest pod szklem! Ja wogole nie mam plyty - za "nosna" czesc robia mi gorna i dolna czesc (40cm wysokie) - szklo jest wklejone na silikon i dodatkowo kawalkami doszlifowanej plyty 18mm "zatrzasniete" zeby bylo sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.12.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Oglądałam,oglądałam i też szkoda,że nie byliśmy na żywo.Ja dzisiaj wstałam o 5 i pognałam na giełdę kwiatową,nakupiłam duperelek i porobiłam sobie świąteczne ozdoby.Jak ja się lubuję w takich pierdółkach typu kamyczki,organza itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.12.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Oglądałam,oglądałam i też szkoda,że nie byliśmy na żywo. Ja dzisiaj wstałam o 5 i pognałam na giełdę kwiatową,nakupiłam duperelek i porobiłam sobie świąteczne ozdoby.Jak ja się lubuję w takich pierdółkach typu kamyczki,organza itp. Foty zapodaj, bo jeszcze się za nic nie zabrałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.12.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam. W nawiązaniu do tematu z szafami przyznam się, że też niedawno popełniłem dwie takie szafy. Materiał kupiony w firmie ZIMEX. Dwie szafy o długości 3,20 m i wysokości 2,55 m ( z zewnątrz identyczne) znajdują się w pomieszczeniu garderoby ustawione na przeciw siebie i zabudowany od ściany do ściany. Szafy mają po 4 drzwi przesuwne a wewnątrz półki. półeczki drążki pojedyncze, drążki podwójne ( jeden nad drugim) oraz w jednej szafie po lewej i po prawej stronie zabudowałem łącznie 6-ść dosyć głębokich szuflad. Poniżej parę fotek: http://czp.pl/foto/szafa/1.jpg Tak jak wspomniałem w jednej szafie wyszło po 4 drzwi po około 86 cm szerokości jedne. http://czp.pl/foto/szafa/2.jpg http://czp.pl/foto/szafa/3.jpg Najwięcej trudności sprawiły mi właśnie szuflady i ich dokładne dopasowanie do boków itp. http://czp.pl/foto/szafa/4.jpg Nie pamiętam teraz dokładnie ale całość tych dwóch szaf kosztowała mnie gdzieś 3,5 tyś zł no plus własna robocizna. Skoro robienie szaf opanowałem to mam teraz zamiar zrobić jeszcze szafę w sypialni - też od ściany do ściany - no ale tam będzie więcej różnych innych półek i udziwnień ( projekt robi żona - ha ha ). W każdym razie będą też lustra i nie mam w tym doświadczenia. Kto mi podpowie gdzie na naszym terenie można dokupić takie lustra na wymiar i ewentualnie jakieś mrożone szkło z docięciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.12.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Oglądałam,oglądałam i też szkoda,że nie byliśmy na żywo. Ja dzisiaj wstałam o 5 i pognałam na giełdę kwiatową,nakupiłam duperelek i porobiłam sobie świąteczne ozdoby.Jak ja się lubuję w takich pierdółkach typu kamyczki,organza itp. ja juz tez mam cala mase pierdolek pokupowana tylko ciagle z dekorowaniem czekam na firanki a maz nie chce mi powiesic karniszy ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.12.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 dzis robimy nalocik na ikee ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 11.12.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 dzień dobry? jakiej firmy macie piece węglowe? Czy 16kw wystarczy na 160metrowy dom? Dość dobrze ocieplony z reku. Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.12.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Jeżeli powierzchni ogrzewanej jest tylko 160 m2 to 16 kw w zupełności wystarczy no a jeżeli samej powierzchni ogrzewanej będzie mniej bo np. nie grzeje się piwnic czy garażu to może być jeszcze mniejszy kociołek Mam kocioł z podajnikiem Kielara http://www.czp.pl/kociol/ ale nie mogę go w 100% polecić (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 11.12.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 własnie lektura twojej sygnaturki natchnęła mnie do popełnienia postu:)W naszym rejonie rządzi Lazar i Klimosz ale to dość drogie produkty i nie wiem czy jest to uzasadnione.podobno warto szukać kotłów z Pleszewa z dobrym sterownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.12.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Aktualnie najpopularniejszy t.j. chyba kocioł Ogniwo eko plus ze sterownikiem eCoala - chociaż też ma swoje wady: - nie najrzetelniejsze wykonanie - ale to moje subiektywne odczucie, - no i wiadomo jak użyjesz kiepskiego opału to i eCoal nie pomoże - będą spieki i inne problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.12.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja swój kocioł w tym roku tak już dopracowałem na sterowniku bruli , że w sumie jestem z niego nawet dobrze zadowolony i spalanie mam nawet niskie a to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.12.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja mam ogniwo eko plus 25. Fajny jest , szczególnie sterownik. Sterowany z laptopa, tylko ładować trzeba ręcznie ale u mnie jest do ogrzania ponad 250 m 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.12.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 W naszym rejonie rządzi Lazar i Klimosz ale to dość drogie produkty i nie wiem czy jest to uzasadnione. Nie jest Pompa ciepła wyjdzie porównywalnie cenowo(trochę drożej) a nieporónywalnie w eksploatacji Jeśli jesteś zdolny manualnie to gruntowa z DZ poziomym,jeśli nie to p-w przez firmę. Jeśli nie boisz się wyzwań to chińska gruntowa z odwiertami i pełnym montażem za 20tys.zł 1t.ekogroszku to min.800zł i nie będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.12.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Jeżeli powierzchni ogrzewanej jest tylko 160 m2 to 16 kw w zupełności wystarczy no a jeżeli samej powierzchni ogrzewanej będzie mniej bo np. nie grzeje się piwnic czy garażu to może być jeszcze mniejszy kociołek Mam kocioł z podajnikiem Kielara http://www.czp.pl/kociol/ ale nie mogę go w 100% polecić (: ja od ogrzewania domu 150m2 po podłogach(130m2 użytkowej) do 22,5-23C i dogrzewania 65m2 piwnic(tzn piwnic jest 75m2 ale w jednym pomieszczeniu nie ma podłogówki) do 18,5-19C mam "piec" 8kw - i w zupełności wystarcza Ściany 20cm styro+wm z reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.12.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Nie jest 1t.ekogroszku to min.800zł i nie będzie taniej W czerwcu br ekogroszek bobrek z Bytomia z przywiezieniem wprost z kopalni przez przewoźnika do Rybnika - wyszedł mi dokładnie po 706 zł. Aktualnie spalanie miesięczne wychodzi mi po 462 kg ekogroszku czyli kosztuje 326 zł ( ogrzanie 240 m2 pluc CWU) no plus parę złoty na prąd do kotła i własna praca przy czyszczeniu kotła i jego zasypywaniu - aktualnie co 10 dni. Reasumując nie jest to jeszcze źle - ale wiadomo ogrzewanie gazem lub PC jest prawie całkowicie bezobsługowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.12.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 1t.ekogroszku to min.800zł i nie będzie taniej Jest...720 a na wiosne przymierzam sie do czeskiego za 450 jesli wezmiesz 25 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.12.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 W czerwcu br ekogroszek bobrek z Bytomia z przywiezieniem wprost z kopalni przez przewoźnika do Rybnika - wyszedł mi dokładnie po 706 zł. Aktualnie spalanie miesięczne wychodzi mi po 462 kg ekogroszku czyli kosztuje 326 zł ( ogrzanie 240 m2 pluc CWU) U mnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 11.12.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Mam pytanko czy ktoś może wie gdzie można dostać coś takiego "Elastyczne węże akustyczne renovent" a może ktoś zna ceny owych węży ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts