Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Odnośnie okien jeszcze :) my zdecydowaliśmy się na drewniane :) jakoś tak się nam wymarzyło więc i takie mamy :)

jak sie wymarzyło to gratuluje spełnienia marzeń...w końcu od tego jest dom zeby był taki jak sobie wymarzyliśmy :) mój taki jest :)

a okna drewniane są piękne...ale trudniejsze w utrzymaniu..no ale coś za coś :)

ja przyznam że mieszkamy już jakiś czas....i ciągle z ogromną przyjemnością wracam do domu...i jeszcze nie znalazłam niczego co bym zmieniła gdybym mogła...

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

ja akurat mam to szczescie ze siedze w domku prawie non stop ... ale juz nei dlugo ... chyba do miesiaca czeka mnie powrot do pracy /o ile kolano i lekarz kopalniany pozwola bo juz raz mnie wrocil w maju .../ wiec musze pokonczyc co sie da !! narazie do swiat mam taka liste "zadan" ze jak w ten tydzien sie wyrobie to w swieta "umre" ze zmeczenia :D na teraz blisko 20 pozycji "do zrobienia" a to dopiero poczatek tworzenia listy :D raz tyle wymyslilam mariuszowi :D juz placze :D

a zeby udramatycznic to co napisalam dodam ze oprocz kolana mam od wczoraj powaznie skrecony nadgarstek PRAWEJ reki !!! nawet pisaie idzie mi jak po grudzie ...

W przyszłym roku mam zamiar ocieplić dom styropianem, interesuje mnie kto, gdzie i za ile.

W pierwszej kolejności liczy się jakość wykonania (skrzywienie zawodowe :) ).

Pochwalcie się swoimi elewacjami. Dom od mea widziałem na zdjęciach, muszę jeszcze zobaczyć go w realu.

Pozdrawiam.

zapraszam :D

Mea a gdzie Ty robiłaś tą szafę? Robili Ci projekt,jak to wygląda z tym projektowaniem?

ta szafe robil mi moj pan Pawel :D ponoc drogi jak mowi szynka :D

cale projektowanie tej szafy to kilka h spedzonych na kafelkach z kartka i miarka :D kazdy dodawal cos od siebie ... potem powstal szkielet calej szafy a na koniec wymyslalam gdzie dac szuflady, ile, jakie polki drazki ... i tak na 3 podejscia powstawala nasza szafa :D

wszystkim którzy pytali mnie na priv o szafy - niestety musze przekazać że gość tylko grzecznościowo po znajomości zrobił to nam, nie robi tego na co dzien, poza tym mój M. powiedział żebym go nie polecała bo se "gańby narobie"... ;) chodzi o to ze jest ...hmmmm....baaaaaaaaaardzo powolny ;)

ja swoje szafy namalowałan na kartce w kwadrans....drążki to podstawa :)

zycze milego drapania i malowania co kilka lat :D no ale chyba wiecie na co sie decydujecie :D a farbe pewnie i tak wysepisz ze przyslowiowego zlocisza wiec nie zal mi cie :D

Widzisz Mea wszystko ma swoje plusy i minusy prawda jest taka że często sprowadzamy z zachodu technologie które są tam wycofywane ( można za psie pieniądze kupić maszyny do produkcji profili pcv i produkcji okien - albo tak jak było ostatnio z klatkami na kury) mówiąc inaczej coś co tam już jest bee u nas jest super :) no niestety mądry Polak po szkodzie :) więc będę sobie co lat kilka malował :)

dla dociekliwych http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/21.pdf

p.s baaardzo lubię malować drewno :)

Widzisz Mea wszystko ma swoje plusy i minusy prawda jest taka że często sprowadzamy z zachodu technologie które są tam wycofywane ( można za psie pieniądze kupić maszyny do produkcji profili pcv i produkcji okien - albo tak jak było ostatnio z klatkami na kury) mówiąc inaczej coś co tam już jest bee u nas jest super :) no niestety mądry Polak po szkodzie :) więc będę sobie co lat kilka malował :)

dla dociekliwych http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/21.pdf

p.s baaardzo lubię malować drewno :)

Jestes fachman od farb - to nam odrazu napisz ile szkodliwej chemii jest w farbach do malowania drewna - szczegolnie w trakcie malowania i zaraz po - w ciagu swojego zycia tez pewnie paruje ;)

Jestes fachman od farb - to nam odrazu napisz ile szkodliwej chemii jest w farbach do malowania drewna - szczegolnie w trakcie malowania i zaraz po - w ciagu swojego zycia tez pewnie paruje ;)

Adamie :) większość produktów na dzień dzisiejszy jest malowane produktami na bazie żywic akrylowych - wodnych począwszy od produktów z grupy zawiesin dyspersyjnych ( emulsji ) kończąc na lakierach samochodowych - sikkens który ( może to niektórych zaskoczy ) jest największym producentem wyrobów do drewna dla rynku profi większość produktów już ma na bazie wody ( wymogi UNII ) ponadtto 90% żywic swój początek bierze z olejów jadalnych późniejsze procesy sprawiają że farbki śmierdzą więc przyznaję - że kiedyś pochyliłbym czoła przed Tobą i przyznałbym rację ale dziś powiem tylko żeś nieświadom :D:D