queene 18.12.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Odnośnie okien jeszcze my zdecydowaliśmy się na drewniane jakoś tak się nam wymarzyło więc i takie mamy jak sie wymarzyło to gratuluje spełnienia marzeń...w końcu od tego jest dom zeby był taki jak sobie wymarzyliśmy mój taki jest a okna drewniane są piękne...ale trudniejsze w utrzymaniu..no ale coś za coś ja przyznam że mieszkamy już jakiś czas....i ciągle z ogromną przyjemnością wracam do domu...i jeszcze nie znalazłam niczego co bym zmieniła gdybym mogła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.12.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 O ja też mam takie odczucia jak Pati,mogłabym siedzieć w domku i cieszyć oko oraz serce moim domkiem z marzeń.Ja bym trochę zmieniła,tzn.marzy mi się skończenie wszystkiego na tip-top.Dzisiaj projektowaliśmy szafy do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.12.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 ja akurat mam to szczescie ze siedze w domku prawie non stop ... ale juz nei dlugo ... chyba do miesiaca czeka mnie powrot do pracy /o ile kolano i lekarz kopalniany pozwola bo juz raz mnie wrocil w maju .../ wiec musze pokonczyc co sie da !! narazie do swiat mam taka liste "zadan" ze jak w ten tydzien sie wyrobie to w swieta "umre" ze zmeczenia na teraz blisko 20 pozycji "do zrobienia" a to dopiero poczatek tworzenia listy raz tyle wymyslilam mariuszowi juz placze a zeby udramatycznic to co napisalam dodam ze oprocz kolana mam od wczoraj powaznie skrecony nadgarstek PRAWEJ reki !!! nawet pisaie idzie mi jak po grudzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 18.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 W przyszłym roku mam zamiar ocieplić dom styropianem, interesuje mnie kto, gdzie i za ile. W pierwszej kolejności liczy się jakość wykonania (skrzywienie zawodowe ). Pochwalcie się swoimi elewacjami. Dom od mea widziałem na zdjęciach, muszę jeszcze zobaczyć go w realu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Mea a gdzie Ty robiłaś tą szafę? Robili Ci projekt,jak to wygląda z tym projektowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.12.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 W przyszłym roku mam zamiar ocieplić dom styropianem, interesuje mnie kto, gdzie i za ile. W pierwszej kolejności liczy się jakość wykonania (skrzywienie zawodowe ). Pochwalcie się swoimi elewacjami. Dom od mea widziałem na zdjęciach, muszę jeszcze zobaczyć go w realu. Pozdrawiam. zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.12.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Mea a gdzie Ty robiłaś tą szafę? Robili Ci projekt,jak to wygląda z tym projektowaniem? ta szafe robil mi moj pan Pawel ponoc drogi jak mowi szynka cale projektowanie tej szafy to kilka h spedzonych na kafelkach z kartka i miarka kazdy dodawal cos od siebie ... potem powstal szkielet calej szafy a na koniec wymyslalam gdzie dac szuflady, ile, jakie polki drazki ... i tak na 3 podejscia powstawala nasza szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.12.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 wszystkim którzy pytali mnie na priv o szafy - niestety musze przekazać że gość tylko grzecznościowo po znajomości zrobił to nam, nie robi tego na co dzien, poza tym mój M. powiedział żebym go nie polecała bo se "gańby narobie"... chodzi o to ze jest ...hmmmm....baaaaaaaaaardzo powolny ja swoje szafy namalowałan na kartce w kwadrans....drążki to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Nam właśnie dzisiaj nasze projektowanie zajęło pół godziny i myślę,że jest oki,chciałam tylko potwierdzenia szpecjalistów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 19.12.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Jeszcze nie mieszkam , a ciągle byśmy coś zmieniali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 19.12.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 chyba 50, musiałbym zajrzeć do DTRki gdzieś tam przy reku doczytałem że dla samej tylko kuchni min: przy kuchence elektrycznej + max 3osoby wyciąg nie może być mniejszy jak 30 przy gazówce min to już 50 zwiększając liczbę osób do 4 i w górę po + 20 dla każdej z opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 19.12.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 zycze milego drapania i malowania co kilka lat no ale chyba wiecie na co sie decydujecie a farbe pewnie i tak wysepisz ze przyslowiowego zlocisza wiec nie zal mi cie Widzisz Mea wszystko ma swoje plusy i minusy prawda jest taka że często sprowadzamy z zachodu technologie które są tam wycofywane ( można za psie pieniądze kupić maszyny do produkcji profili pcv i produkcji okien - albo tak jak było ostatnio z klatkami na kury) mówiąc inaczej coś co tam już jest bee u nas jest super no niestety mądry Polak po szkodzie więc będę sobie co lat kilka malował dla dociekliwych http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/21.pdf p.s baaardzo lubię malować drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 19.12.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 znajomy ma takie okna od jakichś 10lat, jeszcze ich nie malował bo na razie nie ma takiej potrzeby.Nam to się kojarzy z białymi oknami sprzed 30lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.12.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Widzisz Mea wszystko ma swoje plusy i minusy prawda jest taka że często sprowadzamy z zachodu technologie które są tam wycofywane ( można za psie pieniądze kupić maszyny do produkcji profili pcv i produkcji okien - albo tak jak było ostatnio z klatkami na kury) mówiąc inaczej coś co tam już jest bee u nas jest super no niestety mądry Polak po szkodzie więc będę sobie co lat kilka malował dla dociekliwych http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/21.pdf p.s baaardzo lubię malować drewno Jestes fachman od farb - to nam odrazu napisz ile szkodliwej chemii jest w farbach do malowania drewna - szczegolnie w trakcie malowania i zaraz po - w ciagu swojego zycia tez pewnie paruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 19.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Miał ktoś do czynienia z firmą Usługi Ogólnobudowlane Sebastian Salamon http://dom-system.net/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 19.12.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Jestes fachman od farb - to nam odrazu napisz ile szkodliwej chemii jest w farbach do malowania drewna - szczegolnie w trakcie malowania i zaraz po - w ciagu swojego zycia tez pewnie paruje Adamie większość produktów na dzień dzisiejszy jest malowane produktami na bazie żywic akrylowych - wodnych począwszy od produktów z grupy zawiesin dyspersyjnych ( emulsji ) kończąc na lakierach samochodowych - sikkens który ( może to niektórych zaskoczy ) jest największym producentem wyrobów do drewna dla rynku profi większość produktów już ma na bazie wody ( wymogi UNII ) ponadtto 90% żywic swój początek bierze z olejów jadalnych późniejsze procesy sprawiają że farbki śmierdzą więc przyznaję - że kiedyś pochyliłbym czoła przed Tobą i przyznałbym rację ale dziś powiem tylko żeś nieświadom :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 19.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 I jeszcze jedna ważna kwestia odnośnie produktów do drewna na zewnątrz - nigdy nie wolno ich stosować do środka szczególnie dotyczy to impregnatów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 19.12.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 znajomy ma takie okna od jakichś 10lat, jeszcze ich nie malował bo na razie nie ma takiej potrzeby. Nam to się kojarzy z białymi oknami sprzed 30lat. Rutino dobrze pomalowane drewno na zewnątrz wytrzyma spokojnie 15lat a środku to napewno w 100 trzeba liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 a ja pokonalam juz kilka firanek !! kurde ale to czasu zabiera!! masakra!! dla ciekawych efektow odsylam do dziennika!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.12.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Gingeros -> bede Cie w takim razie w przyszlym roku meczyl pytaniami o farby do drewna bo planuje taras drewniany (w 99% z modrzewia - nie wiem czy polskiego czy syberyjskiego, sie zobaczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts