Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Nie dałem sobie "wcisnąć" niskiego progu,chociaż ładniejszy a przy tym sporo droższy ;)

Sama Pani z salonu odradziła niski próg...po wyborze zwykłego ;)

Ja nie dałem sobie "wcisnąc" -- to był nasz świadomy wybór i wcale nie jest aż tak dużo droższy, poza tym jest praktyczniejszy

ale dla Ciebie to co ktoś inny wybierze to jest kiepskie i złe

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Ja nie dałem sobie "wcisnąc" -- to był nasz świadomy wybór i wcale nie jest aż tak dużo droższy, poza tym jest praktyczniejszy

ale dla Ciebie to co ktoś inny wybierze to jest kiepskie i złe

Dla mnie wszystko jedno kto co wybierze... :)

Zawsze staram się doradzać dobre rzeczy i rozwiązania...

Przeczytaj sobie forum i tematy dotyczące niskiego progu to zobaczysz jaki to on jest praktyczniejszy ;)

Swoją drogą to się dziwie,ja przed kluczowym zakupem strategicznych elementów domu wertuję wszystko co możliwe,żeby zasięgnąć opinii o danym rozwiązaniu czy elemencie składanki...

Gość Arturo72

Opinie forumowych autorytetów okiennych i sprzedawców w jednym oraz użytkownikó w sprawie niskiego progu i jego...praktyczności :)

Zachęca? A jakie ma argumenty za?

Bo do mnie nie przemawia fakt, że o zwykły prób można się potknąć.

Nie jestem zwolennikiem niskich progów. Wiele firm ma problemy z zachowaniem w takich oknach odpowiedniej szczelności (szczególnie zimą, kiedy wpadnie trochę śniegu.

Swego czasu jedna z firm głośno się reklamowa z "hitowym" nieskim progiem. Przestali. Czyżby temat się znudził? A może jednak wyszły z tym gdzieś problemy?

Żaden z serwisantów których znam nie poleca tego rozwiązania.

unikać tego "wynalazku" jak ognia !!!

Ja ze swojego doświadczenia radzę unikać wszelkich niskich progów i tym podobnych wynalazków.

Mam też niski próg w nich i...tego nie polecam jak poprzednicy. Jest "po drodze" tylko jedna uszczelka.

Niski próg jest faktycznie fajny, ale jego wysokość jest jego jedyną zaletą. Reszta same wady.

Szkoda że powyższe stwierdzenia nie padły 2 m-ce temu :).

muszę cie zmartwić - tak niestety być musi.

Niski próg tak niestety się zachowuje.

Bardzo dziękuję za szystkie informacje dotyczące niskiego progu. Jak to dobrze, że ja zdążyłam zapytać.

Dla mnie niski próg w drzwiach dwuskrzydłowych to wymysł szatana ;) - same z nim problemy które wcześniej czy później się uwidaczniają

Można tylko dodać, iż diabełek wynalazca lubił czuć zimą powiew chłodu na kopytkach.

Niski próg trzeba odpowiednio zamontować,jeśli zrobią babola to czeka nas:

twój wybór mimo przestróg na FM

Teraz masz dyskomfort z którym nie pozostaje nic innego jak pokochać go i tak żyć

Pocieszę cię. Dalej będzie coraz gorzej, póki co masz tylko wyczuwalny chłód, później dojdzie do tego nieszczelność, a przy barku trwałego podparcia uważaj i po du..ie każdemu kto na próg nadepnie bo z czasem ci go trwale odkształci i zanim sie nacieszysz zamieszkiwaniem już będzie Cię czekał remont tego miejsca, prucie ścian, wykuwanie i prawidłowe zamontowanie okna

Tylko tyle na pocieszenie ci powiem - po co od razu opierniczać?

Takich cytatów można wklejać na pęczki,dlatego nie dałem sobie "wcisnąć" niskiego progu...i dopłacać do jego wad :)

Cytaty dla potomnych jako ostrzeżenie przed niskim progiem ;)

czy ktos sie orientuje gdzie mozna dokupic ruszt do piekarnika ?? potrzebowalabym bo nie da sie piec 2 ciast na raz bez tego !!!

Wujek Googl pisze :

http://czesci.agdom.pl/shop/pr1x124.html

http://www.klinikaagd.pl/ruszty-do-kuchni-i-piekarnikow/50284160004;5400/

pewnie jak poszukasz to znajdziesz więcej kwestia tego czy zależy Ci na czasie i odbiorze osobistym czy też masz czas ?

Niski próg trzeba odpowiednio zamontować,jeśli zrobią babola to czeka nas:

Takich cytatów można wklejać na pęczki,dlatego nie dałem sobie "wcisnąć" niskiego progu...i dopłacać do jego wad :)

Cytaty dla potomnych jako ostrzeżenie przed niskim progiem ;)

bo trzeba wiedziec jak go zamontowac ,żeby nie było z nim problemów, większośc montuje go bez dobrego podparcia i myślą,że pianka go utrzymie,

Gość Arturo72
bo trzeba wiedziec jak go zamontowac ,żeby nie było z nim problemów, większośc montuje go bez dobrego podparcia i myślą,że pianka go utrzymie,

A ha ;)

Poczytaj dalej,jedynie MS ma "w miarę" dobrze opanowany niski próg...

Byłem,widziałem ich rozwiązanie ale nie przekonało mnie nawet to :)

No ale cóż,skoro nawet jareko Cię nie przekonał,on raczej dobrze montuje i nie poleca...

Dla mnie wszystko jedno kto co wybierze... :)

Zawsze staram się doradzać dobre rzeczy i rozwiązania...

Przeczytaj sobie forum i tematy dotyczące niskiego progu to zobaczysz jaki to on jest praktyczniejszy ;)

Swoją drogą to się dziwie,ja przed kluczowym zakupem strategicznych elementów domu wertuję wszystko co możliwe,żeby zasięgnąć opinii o danym rozwiązaniu czy elemencie składanki...

nie opieram się tylko i wyłącznie na opiniach forumowych "ekspertów", ważniejsze dla mnie jest to co mogę organoleptycznie sprawdzic

Gość Arturo72
a jareko... nie znam osobiście gościa a że ma swoje zdanie to jego prawo

:)

No cóż,pozostaje życzyć dobrego montażu i użytkowania niskiego progu i oby "diabełek nie czuł zimą powiewu chłodu na kopytkach" ;)

P.S.

jareko,finlandia,T12345T i inni są to nie kwestionowani specjaliści w dziedzinie i w branży okiennej...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54721-kilka-uwag-od-Jareko-do-Waszych-pytan-ws-okien

Wszystkiego o oknach można dowiedzieć się tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-szukam-dobrych-okien

temat niskiego progu w MS to mam rozpracowany jak i w Oknoplaście ,także nie musisz się już produkowac

a jareko... nie znam osobiście gościa a że ma swoje zdanie to jego prawo

Jareko - bardzo kumaty gosc. Ja tez m.in. za jego (ale nie tylko) radami zrezygnowalem z niskiego progu. Nie przemawia do mnie sam sposob zamykania - to sa okna dedykowane jako w ostatecznosci wyjscie do zimowego ogrodu, gdzie nie ma sniegu, piasku i gdzie nie wieja wiatry. Ewentualnie na rynki z lagodnym klimatem. U nas to sie poprostu nie sprawdza... Wiec w tej kwestii musze poprzec Arturo, niestety :D

No ale właśnie do obioru muszą być dokumenty wystawione przez kierownika, że budynek został wykonany zgodnie z projektem - i tu jest właśnie problem i zdaniem mojego kier buda nie jest wykonany bo brakuje tynku zewnętrznego a ja mam porotherm 44 i ciepłą zaprawę więc teoretycznie nie potrzebuję ocieplać i sama nie wiem co teraz robić czy oddawać budynek tak jak jest i "zmusić" go do podpisania tych dokumentów czy czekać na wiosnę jak zrobię tynk?

jakis uparty ten kier-bud :)

tak jak ci pisalem, my tynku jeszcze niemamy, dom tez z P44 + ciepła zaprawa i dom został odebrany w zeszłą zimę

nasz kier-bud napisał, że dom wykonany zgodnie z projektem, ale napisal tez że : "elewacja niewykonana"

No nasz kierbud też napisał,że dom wykonany zgodnie z projektem.W PINB pani powiedziała,że musi być to co jest w projekcie lub gdy jest inaczej to kierbud pisze pismo o możliwość używania,Wy uzupełniacie to co jeszcze nie zrobione a w międzyczasie możecie już mieszkać.

To już coś muszę go o to zapytać - dzięki, no bo fakt co ma elewacja do możliwości zamieszkania w budynku ...

Dla fanow groupona (ku przestrodze):

https://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/vistaprint-online/2196133

Wszystko fajnie? Super. Tylko dopiero po zakupie i zaplaceniu za kupon okazuje sie ze koszt wysylki to... 100 pln :D

bo nigdzie nie jest napisane ze to firma niemiecka i ze przesylki wychodza z niemiec a tam sobie ostro licza !!

ja kiedys dostalam maila na cos darmowego - juz nie pamietam na co ... zrobilam projekt i juz mialam wysylac jak mi w obliczeniach wyszlo 148zl !!! taki to byl gratis :D wyleczylam sie z tej firmy po tysiac kroc !!

bo nigdzie nie jest napisane ze to firma niemiecka i ze przesylki wychodza z niemiec a tam sobie ostro licza !!

No nie wiem - kupuje czasem cos z UK i USA i przesylki kurierskie wychodza taniej, a dostarczane sa szybciej niz przez poczte polska ;D Poprostu naiwniakow szukaja... Oszczedzasz 90 pln zeby zaplacic stowe za rzekoma przesylke ;)