viperolo 22.12.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Nie dałem sobie "wcisnąć" niskiego progu,chociaż ładniejszy a przy tym sporo droższy Sama Pani z salonu odradziła niski próg...po wyborze zwykłego Ja nie dałem sobie "wcisnąc" -- to był nasz świadomy wybór i wcale nie jest aż tak dużo droższy, poza tym jest praktyczniejszy ale dla Ciebie to co ktoś inny wybierze to jest kiepskie i złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.12.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Ja nie dałem sobie "wcisnąc" -- to był nasz świadomy wybór i wcale nie jest aż tak dużo droższy, poza tym jest praktyczniejszy ale dla Ciebie to co ktoś inny wybierze to jest kiepskie i złe Dla mnie wszystko jedno kto co wybierze... Zawsze staram się doradzać dobre rzeczy i rozwiązania... Przeczytaj sobie forum i tematy dotyczące niskiego progu to zobaczysz jaki to on jest praktyczniejszy Swoją drogą to się dziwie,ja przed kluczowym zakupem strategicznych elementów domu wertuję wszystko co możliwe,żeby zasięgnąć opinii o danym rozwiązaniu czy elemencie składanki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.12.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Opinie forumowych autorytetów okiennych i sprzedawców w jednym oraz użytkownikó w sprawie niskiego progu i jego...praktyczności Zachęca? A jakie ma argumenty za? Bo do mnie nie przemawia fakt, że o zwykły prób można się potknąć. Nie jestem zwolennikiem niskich progów. Wiele firm ma problemy z zachowaniem w takich oknach odpowiedniej szczelności (szczególnie zimą, kiedy wpadnie trochę śniegu. Swego czasu jedna z firm głośno się reklamowa z "hitowym" nieskim progiem. Przestali. Czyżby temat się znudził? A może jednak wyszły z tym gdzieś problemy? Żaden z serwisantów których znam nie poleca tego rozwiązania. unikać tego "wynalazku" jak ognia !!! Ja ze swojego doświadczenia radzę unikać wszelkich niskich progów i tym podobnych wynalazków. Mam też niski próg w nich i...tego nie polecam jak poprzednicy. Jest "po drodze" tylko jedna uszczelka. Niski próg jest faktycznie fajny, ale jego wysokość jest jego jedyną zaletą. Reszta same wady. Szkoda że powyższe stwierdzenia nie padły 2 m-ce temu . muszę cie zmartwić - tak niestety być musi. Niski próg tak niestety się zachowuje. Bardzo dziękuję za szystkie informacje dotyczące niskiego progu. Jak to dobrze, że ja zdążyłam zapytać. Dla mnie niski próg w drzwiach dwuskrzydłowych to wymysł szatana - same z nim problemy które wcześniej czy później się uwidaczniają Można tylko dodać, iż diabełek wynalazca lubił czuć zimą powiew chłodu na kopytkach. Niski próg trzeba odpowiednio zamontować,jeśli zrobią babola to czeka nas: twój wybór mimo przestróg na FM Teraz masz dyskomfort z którym nie pozostaje nic innego jak pokochać go i tak żyć Pocieszę cię. Dalej będzie coraz gorzej, póki co masz tylko wyczuwalny chłód, później dojdzie do tego nieszczelność, a przy barku trwałego podparcia uważaj i po du..ie każdemu kto na próg nadepnie bo z czasem ci go trwale odkształci i zanim sie nacieszysz zamieszkiwaniem już będzie Cię czekał remont tego miejsca, prucie ścian, wykuwanie i prawidłowe zamontowanie okna Tylko tyle na pocieszenie ci powiem - po co od razu opierniczać? Takich cytatów można wklejać na pęczki,dlatego nie dałem sobie "wcisnąć" niskiego progu...i dopłacać do jego wad Cytaty dla potomnych jako ostrzeżenie przed niskim progiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 22.12.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 czy ktos sie orientuje gdzie mozna dokupic ruszt do piekarnika ?? potrzebowalabym bo nie da sie piec 2 ciast na raz bez tego !!! Wujek Googl pisze : http://czesci.agdom.pl/shop/pr1x124.html http://www.klinikaagd.pl/ruszty-do-kuchni-i-piekarnikow/50284160004;5400/ pewnie jak poszukasz to znajdziesz więcej kwestia tego czy zależy Ci na czasie i odbiorze osobistym czy też masz czas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 22.12.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Niski próg trzeba odpowiednio zamontować,jeśli zrobią babola to czeka nas: Takich cytatów można wklejać na pęczki,dlatego nie dałem sobie "wcisnąć" niskiego progu...i dopłacać do jego wad Cytaty dla potomnych jako ostrzeżenie przed niskim progiem bo trzeba wiedziec jak go zamontowac ,żeby nie było z nim problemów, większośc montuje go bez dobrego podparcia i myślą,że pianka go utrzymie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.12.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 bo trzeba wiedziec jak go zamontowac ,żeby nie było z nim problemów, większośc montuje go bez dobrego podparcia i myślą,że pianka go utrzymie, A ha Poczytaj dalej,jedynie MS ma "w miarę" dobrze opanowany niski próg... Byłem,widziałem ich rozwiązanie ale nie przekonało mnie nawet to No ale cóż,skoro nawet jareko Cię nie przekonał,on raczej dobrze montuje i nie poleca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 22.12.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Dla mnie wszystko jedno kto co wybierze... Zawsze staram się doradzać dobre rzeczy i rozwiązania... Przeczytaj sobie forum i tematy dotyczące niskiego progu to zobaczysz jaki to on jest praktyczniejszy Swoją drogą to się dziwie,ja przed kluczowym zakupem strategicznych elementów domu wertuję wszystko co możliwe,żeby zasięgnąć opinii o danym rozwiązaniu czy elemencie składanki... nie opieram się tylko i wyłącznie na opiniach forumowych "ekspertów", ważniejsze dla mnie jest to co mogę organoleptycznie sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 22.12.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 A ha Poczytaj dalej,jedynie MS ma "w miarę" dobrze opanowany niski próg... temat niskiego progu w MS to mam rozpracowany jak i w Oknoplaście ,także nie musisz się już produkowac a jareko... nie znam osobiście gościa a że ma swoje zdanie to jego prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.12.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 a jareko... nie znam osobiście gościa a że ma swoje zdanie to jego prawo No cóż,pozostaje życzyć dobrego montażu i użytkowania niskiego progu i oby "diabełek nie czuł zimą powiewu chłodu na kopytkach" P.S. jareko,finlandia,T12345T i inni są to nie kwestionowani specjaliści w dziedzinie i w branży okiennej... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54721-kilka-uwag-od-Jareko-do-Waszych-pytan-ws-okien Wszystkiego o oknach można dowiedzieć się tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-szukam-dobrych-okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.12.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 temat niskiego progu w MS to mam rozpracowany jak i w Oknoplaście ,także nie musisz się już produkowac a jareko... nie znam osobiście gościa a że ma swoje zdanie to jego prawo Jareko - bardzo kumaty gosc. Ja tez m.in. za jego (ale nie tylko) radami zrezygnowalem z niskiego progu. Nie przemawia do mnie sam sposob zamykania - to sa okna dedykowane jako w ostatecznosci wyjscie do zimowego ogrodu, gdzie nie ma sniegu, piasku i gdzie nie wieja wiatry. Ewentualnie na rynki z lagodnym klimatem. U nas to sie poprostu nie sprawdza... Wiec w tej kwestii musze poprzec Arturo, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.12.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Hmmmm jak u mnie już pachnie w kuchni.Mam nadzieję na białe święta,ale coś czuję,że takie nie będą.Adam,Adrian,Gingeros dzięki za odpowiedź w sprawie filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.12.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 No ale właśnie do obioru muszą być dokumenty wystawione przez kierownika, że budynek został wykonany zgodnie z projektem - i tu jest właśnie problem i zdaniem mojego kier buda nie jest wykonany bo brakuje tynku zewnętrznego a ja mam porotherm 44 i ciepłą zaprawę więc teoretycznie nie potrzebuję ocieplać i sama nie wiem co teraz robić czy oddawać budynek tak jak jest i "zmusić" go do podpisania tych dokumentów czy czekać na wiosnę jak zrobię tynk? jakis uparty ten kier-bud tak jak ci pisalem, my tynku jeszcze niemamy, dom tez z P44 + ciepła zaprawa i dom został odebrany w zeszłą zimę nasz kier-bud napisał, że dom wykonany zgodnie z projektem, ale napisal tez że : "elewacja niewykonana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.12.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 No nasz kierbud też napisał,że dom wykonany zgodnie z projektem.W PINB pani powiedziała,że musi być to co jest w projekcie lub gdy jest inaczej to kierbud pisze pismo o możliwość używania,Wy uzupełniacie to co jeszcze nie zrobione a w międzyczasie możecie już mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 22.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 No nasz kierbud też napisał,że dom wykonany zgodnie z projektem.W PINB pani powiedziała,że musi być to co jest w projekcie lub gdy jest inaczej to kierbud pisze pismo o możliwość używania,Wy uzupełniacie to co jeszcze nie zrobione a w międzyczasie możecie już mieszkać. To już coś muszę go o to zapytać - dzięki, no bo fakt co ma elewacja do możliwości zamieszkania w budynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.12.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Dla fanow groupona (ku przestrodze): https://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/vistaprint-online/2196133 Wszystko fajnie? Super. Tylko dopiero po zakupie i zaplaceniu za kupon okazuje sie ze koszt wysylki to... 100 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.12.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 To już coś muszę go o to zapytać - dzięki, no bo fakt co ma elewacja do możliwości zamieszkania w budynku ... a swiadectwo energrtyczne mas zpoliczone z elewacja czy bez ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.12.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Dla fanow groupona (ku przestrodze): https://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/vistaprint-online/2196133 Wszystko fajnie? Super. Tylko dopiero po zakupie i zaplaceniu za kupon okazuje sie ze koszt wysylki to... 100 pln bo nigdzie nie jest napisane ze to firma niemiecka i ze przesylki wychodza z niemiec a tam sobie ostro licza !! ja kiedys dostalam maila na cos darmowego - juz nie pamietam na co ... zrobilam projekt i juz mialam wysylac jak mi w obliczeniach wyszlo 148zl !!! taki to byl gratis wyleczylam sie z tej firmy po tysiac kroc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.12.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 bo nigdzie nie jest napisane ze to firma niemiecka i ze przesylki wychodza z niemiec a tam sobie ostro licza !! No nie wiem - kupuje czasem cos z UK i USA i przesylki kurierskie wychodza taniej, a dostarczane sa szybciej niz przez poczte polska ;D Poprostu naiwniakow szukaja... Oszczedzasz 90 pln zeby zaplacic stowe za rzekoma przesylke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 23.12.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmitScQt-Qy8J-Dey9LbOMVAdYPaOgjC6ZikEWZQKRbLwBD8nj Zdrowych, wesołych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 23.12.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 a swiadectwo energrtyczne mas zpoliczone z elewacja czy bez ?? Świadectwo mam policzone bez elewacji i powiedział mi facet który je wykonywał że budynek spełnia normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts