Gingeros 23.12.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://img685.imageshack.us/img685/9917/zewnetrzne1111.jpg W dniu Bożego Narodzenia;Dziś składamy Wam życzenia,Aby raźniej w duszy było,Aby Wam się dłużej żyło,Aby szczęścia i radości,Pomyślności i miłościZ życia nigdy nie ubyło,Aby Wam się lepiej żyło.W życiu bez smutku i cierpienia,Oto nasze są życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 23.12.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 OK rozumiem, a jeszcze jedno pytanie czy może to podpisać mąż jako elektryk (ma uprawnienia SEP do 1 kV)? 1) Może podpisać, wypełnia jako osoba fizyczna. Vattenfall tego nie sprawdza. 2) Czeka Cię jeszcze odbiór instalacji wewnątrz domu, tutaj potrzebne są D z pomiarami. To akurat mogą sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 23.12.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 1) Może podpisać, wypełnia jako osoba fizyczna. Vattenfall tego nie sprawdza. 2) Czeka Cię jeszcze odbiór instalacji wewnątrz domu, tutaj potrzebne są D z pomiarami. To akurat mogą sprawdzić. Dzięki bardzo, a ten odbiór instalacji wewnętrznej to kiedy się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 23.12.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://www.imieninyagnieszki.pl/wp-content/uploads/2011/11/piekna_jest_radosc_w_swieta_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 23.12.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://img585.imageshack.us/img585/5286/127gd.jpg' alt='127gd.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.12.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Kto może polecić architekta, albo biuro architektoniczno-projektowe, które dokona adaptacji projektu typowego i zmieni (zaprojektuje) w projekcie ławy fundamentowe na płytę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.12.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Kto może polecić architekta, albo biuro architektoniczno-projektowe, które dokona adaptacji projektu typowego i zmieni (zaprojektuje) w projekcie ławy fundamentowe na płytę ? U mnie kompleksowo(adaptacja+płyta) robił Krzysztof Zachariasiewicz z biura : http://abgaroprojekt.pl/ Ale płytę projektował Tomasz Siekiera: http://www.ppkonstruktor.pl/ Zresztą mój kierownik budowy Kumaty gość,co się rzadko zdarza,jeśli chodzi o izolowaną płytę fundamentową (podobnie jak i architekt) także zdecydowanie polecam Oba biura współpacują ze sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.12.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Dziękuję, Arturo72, myślę, że przynajmiej co do projektu skorzystam. Jeśli ktoś miałby osoby/biura z Rybnika to poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Dziękuję, Arturo72, myślę, że przynajmiej co do projektu skorzystam. Spoko,ale wg mnie to polecam skorzystać po całości,będzie na pewno taniej.Za samą płytę miałem oferty na 1,5-2tys.zł. Za całość tzn.adaptację,zmiany okien,drzwi,płytę,projekt zagospodarowania,zabezpieczenia na szkody górnicze,projekt oczyszczalni łącznie z wrysowaniem na mapę,projekt zjazdu i odbiorem wniosku do Starostwa zapłaciłem 3tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 23.12.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Kto może polecić architekta, albo biuro architektoniczno-projektowe, które dokona adaptacji projektu typowego i zmieni (zaprojektuje) w projekcie ławy fundamentowe na płytę ? Spróbuj w Wand II- Franciszek Kolarczyk z Lysek. Bardzo sprawdzona firma, rzetelnie i chyba niedrogo. Wszystko załatwia bez problemów. Jest moim architektem,nie mam zastrzeżeń a budujemy już 3 chałupę. Doświadczony gość z głową pełną pomysłów i starą , dobrą szkołą budowlańca. Doradzi, pomoże ale też nie narzuca- "klient nasz pan". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 23.12.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wszystkim życzę zdrowych, spokojnych i radosnych świąt spędzonych w rodzinnym gronie , w atmosferze wzajemnego zrozumienia i miłości. Obfitych podarków pod choinką, nie tylko dla tych małych ale i dużych. WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.12.2011 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt oraz rodzinnej atmosfery przy świątecznym stole życzy Patihttp://www.edycja.pl/images/kartki/duze/227.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.12.2011 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 To i ja wszystkim zycze dobrej choinki, zielonej szynki! Mnostwa osci i wiele radosci Byle nie peknac przy kolacji (ja jutro zjem dwie!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 24.12.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Zdrowych i wesołych świąt życzą Rutiny dwa http://img192.imageshack.us/img192/9731/swiateczniepozdrawiamyi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.12.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Dla Wszystkich budujących i wybudowanych życzę spokojnych,zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, spełnienia marzeń i zamierzeń i mnóstwa prezentów pod choinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 24.12.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Wszystkim forumowiczom: co wybudowali i mieszkają co budują i mieszkać zamierzają co budować zamiar mają co przypadkiem na to forum zaglądają nawet tym co czasem nam tu dogryzająradosnych , zdrowych, pogodnych i obfitych w prezenty świąt Bożego Narodzenia życzy Wojtek z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 25.12.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Dobrze że w Święta można odpocząć. Wszystkiego dobrego, spokoju i zdrowia z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzymy wszystkim forumowiczom i wykonawcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 25.12.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 No cóż,pozostaje życzyć dobrego montażu i użytkowania niskiego progu i oby "diabełek nie czuł zimą powiewu chłodu na kopytkach" P.S. jareko,finlandia,T12345T i inni są to nie kwestionowani specjaliści w dziedzinie i w branży okiennej... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54721-kilka-uwag-od-Jareko-do-Waszych-pytan-ws-okien Wszystkiego o oknach można dowiedzieć się tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-szukam-dobrych-okien Mam niski próg i rzeczywiście są problemy z jego mocowaniem. Bywają jednak na budowie większe problemy z którymi sobie można poradzić, więc to też jest do przejścia. Ja się zajmę tym na wiosnę, jak będę wykańczał taras. To że jest to mostek termiczny wiedziałem przy zakupie, o problemach z mocowaniem nie wiedziałem. Natomiast gdybym teraz miał decydować, to ... znowy wybrałbym niski próg. Mam dość kopania w ramę drzwi balkonowych która jest nienaturalnie wysoka jak na miejsce częstego przechodzenia- a takim jest taras. Też czytam opinie na forach ale ostateczną decyzję podejmuję kierując się własnymi preferencjami. W tym wypadku - dość potykania się o ramę okienną! Nawet jak mam zapłacić 50 PLN więcej za ogrzewanie na rok (bo za więcej tego chłodu nie nawieje przez ten próg) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.12.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 ja zycze wam wesolej reszty swiat w przerwie pomiedzy jednym a drugim wielkim imprezowaniem zycze wam spokoju i radosci i a tym co jeszcze buduja jak najszybciej takich swiat jak moje tegoroczne u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 25.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Ja również życzę wszystkim zdrowych,spokojnych,radosnych świąt oraz spełnienia marzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts