Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

dziekuje wszystkim za odpowiedzi odnosnie rolet.

a mam teraz inne pytanie gdzie kupywaliscie bloczki fundamentowe bo znalazlam na allegro po 1,80 netto z sośnicowic do tego transport a i koles mowil ze z betonu B20. cena bardzo kuszaca ale aż za bardzo bo bylismy pytac w naszym regionie i wychodzą przynajmniej 50gr drożej za sztuke. czy ktos moze tam kupowal albo slyszal cos o nich??

No ja sobie wypraszam :p :) właśnie wróciłem z budowy - u mnie ciągle wrze :)

heh :) u ciebie pewnie kolejna... 1/6 domu dzis powstała ...conajmniej :D

a odnośnie nic nierobienia...byłam dziś w Plazie...po sałatki i piżamę ;) i to co tam sie dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie....nie dość że nia dało sie wjechac...to w srodku...no kryzys mamy taki że heeeeeeeeeeeeej :D

Pati ja dzisiaj robiłam drugie podejście do ZEF-u i du....Chciałam właśnie zaparkować wPlazie,później na parkingu na Hallera,ale się poddałam.Walczę od miesiąca z t-mobile,więc jutro robię trzecie podejście do plazy.Od której tam jest w ogóle czynne?

ja nie jestem tak odwazna zeby jechac do jakiejkolwiek galerii w tych dniach ...

szukam inspiracji na drzwi przesuwne?.....Środki już mam wymyslone dawno ale ciągle nie wiem jakie drzwi,tym bardziej,że w sumie do czterych różnych pomieszczeń potrzebuję.

ja z tym mialam najwiekszy problem ... w koncu poszlam na latwizne ... wzielam jednokolorowe drzwi i po temacie ...

szukam inspiracji na drzwi przesuwne?.....Środki już mam wymyslone dawno ale ciągle nie wiem jakie drzwi,tym bardziej,że w sumie do czterych różnych pomieszczeń potrzebuję.

jak dla mnie to albo lustro albo jedna gładka tafla w kolorze drewna, zadne łączenia materiałów do mnie nie przemwiają, najlepiej chyba jedne lustro a reszta drewniane lub optymalnie same lustra ale to drogo i pracochłonne

Gabrysiu Plaza jest czynna od 9 z tego co pamiętam

tez czytałam opinie ze rogów nie czysci....ale akurat w ecovacsie podobno sobie z tym poradzili...takie sa opinie użytkownikow w roznych miejscach..no i to że sa antybakteryjne...do zastanowienia

a roombe chyba mam Ewus - i z tego co pamietam to sobie chwaliła

Mam roombę i scoobę

Wprawdzie po 4 latach padły akumulatory - ale miały prawo - jeszcze nie zdązyłam wymienić.

I to jest tak, mnie tam roomba nie zostawiała żadnych okruszków ani kotów, nawet w rogach.

Scooba myła najczęściej przedpokój, zwłaszcza w zimie , zbierała cały ten syf i do tego sie nadaje idealnie.

Natomiast są to produkty do codziennego szybkiego sprzątania, a dokładnie trzeba i tak raz na tydzien czy dwa jak kto tam woli.

Dzięki Pati,a Ty nie pokazywałaś nigdzie swoich szaf?Wczoraj szukałam,ale nie znalazłam.Osobiście podobają mi się takie łączenia,ale wiem na 100 %,że mąż mi tego nie zrobi.Najtaniej wychodzi płyta meblowa,więc się zastanawiam jak na to nakleić kawałki luster......hm może Adam mi pomoże.Same lustra miałam w mieszkaniu i już się opatrzyło,lacobel jest świetny,taki fioletowy do gościnnego by mi się marzył,tylko nawet dziecię mi przemawia do rozsądku "mama a jak zmienisz kolor ścian to co szafę też wymienisz"

Dzięki Pati,a Ty nie pokazywałaś nigdzie swoich szaf?Wczoraj szukałam,ale nie znalazłam.Osobiście podobają mi się takie łączenia,ale wiem na 100 %,że mąż mi tego nie zrobi.

Chyba jak bedzie Ci na zlosc chcial zrobic ;) Laczenie jest proste, pod warunkiem oczywiscie ze masz prostokatne lustra (a nie trapezy czy inne wymyslne ksztalty) - wtedy laczysz je z plyta meblowa w jednej plaszczyznie dodatkowym profilem (dwuteownik) i wszystko fajnie wyglada i robi sie to naprawde prosto - poprostu wklejasz lustro (przyciete na 2-3mm wezej od szerokosci plyty) na silikon w te same okucia i od tylu zeszlifowanymi kawalkami plyty dociskasz. Tak robi 99% montazystow i tak jest najprosciej :)

Najtaniej wychodzi płyta meblowa,więc się zastanawiam jak na to nakleić kawałki luster......hm może Adam mi pomoże.Same lustra miałam w mieszkaniu i już się opatrzyło,lacobel jest świetny,taki fioletowy do gościnnego by mi się marzył,tylko nawet dziecię mi przemawia do rozsądku "mama a jak zmienisz kolor ścian to co szafę też wymienisz"

Nie naklejasz - lustro wycinasz jako oddzielny element i oddzielnie wklejasz pomiedzy profile z okuc :) Jak co to moge pocykac szczegoly swojej szafy "od tylu".

Przy takim laczeniu odliczasz na kazdy laczony profil ok 1,5-2mm z kazdej plyty.

Dzięki Pati,a Ty nie pokazywałaś nigdzie swoich szaf?Wczoraj szukałam,ale nie znalazłam.Osobiście podobają mi się takie łączenia,ale wiem na 100 %,że mąż mi tego nie zrobi.Najtaniej wychodzi płyta meblowa,więc się zastanawiam jak na to nakleić kawałki luster......hm może Adam mi pomoże.Same lustra miałam w mieszkaniu i już się opatrzyło,lacobel jest świetny,taki fioletowy do gościnnego by mi się marzył,tylko nawet dziecię mi przemawia do rozsądku "mama a jak zmienisz kolor ścian to co szafę też wymienisz"

wymiana lakobelu w drzwiach to pikus :) lustra mam naklejone na tasmie i kleju do luster :) a lakobel myje sie swietnei wiec moge polecic !!