Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

dziekuje wszystkim za odpowiedzi odnosnie rolet.

a mam teraz inne pytanie gdzie kupywaliscie bloczki fundamentowe bo znalazlam na allegro po 1,80 netto z sośnicowic do tego transport a i koles mowil ze z betonu B20. cena bardzo kuszaca ale aż za bardzo bo bylismy pytac w naszym regionie i wychodzą przynajmniej 50gr drożej za sztuke. czy ktos moze tam kupowal albo slyszal cos o nich??

Popytaj w Lubarze, ale w Radoszowach, tam na produkcji. Ja kupowałam II gat po 2 zł, wszystkie dobre ale czasem rogi pokruszone albo po ulewie popłukane wyżłobienia. Powiem tak- z reguly i tak idzie to do ziemi i niekoniecznie trzeba I gat , bo lekkich niedoróbek nie widać. A wytrzymalość taka sama bo z betonu B20.

O faktycznie widziałam już Twoje szafy Pati,ale dzięki.Fajnie wyszło i u nas pewnie będzie tradycyjnie czyt.tanio.Właśnie się dowiedziałam,że idzie walnąć na szafe jakąś fajną fototapetę zalaminowaną i będzie git.Najpierw zrobimy z płyty a póżniej sobie coś nakleję.

nam tez Pawel proponowal zeby dac fototapete ale juz by tego za duzo w kuchni bylo ...

zdecydowanie nie polecam Glazury Krolewskiej bo musialam u nich po mega cenach zostawic az 4 tys !!!! w TGSie maja najlepsze ceny i swietnych projektantow a jedzie sie tam tak samo dlugo jak w korku na kotucza!!!! tyle ze trzeba wskoczyc na autostrade /tgs jest zaraz za zjazdem na dk44/

na Żorskiej 200 tez sa mega ceny i trzeba WSZYSTKO u nich brac!!!

Widzisz Mea jakie jesteśmy zgodne! Potwierdzam z tą Glazurą Królewską,jeszcze mi w niej powiedzieli,że tylko raz mogę coś zmienić w projekcie,generalnie to pani robi projekt a ja go powinnan zaakceptować.W TGS-ie miałam dwie łazienki projektowane w dwóch różnych kolekcjach płytek.Siedziałam tam jeden dzień z 8 godzin,oczywiście wszystko dostałam na płytce.

Podbijam pytanie :)

Miał ktoś do czynienia z oknami z normy2000 - a dokładniej z profilem pasive+ ?

Ja mam okna z Normy. Na profilu Brugmann z wkładem 3 szybowym. Kupowałem ponad rok temu i wtedy nie funkcjonowała taka nazwa jak passive+. Z tego co widzę na stronce Normy to po prostu nowa nazwa handlowa okien które ja mam. Wtedy to było Platinium plus z opcją wkładu 3 szybowego. Z okien jestem b. zadowolony, kilka miesięcy temu były regulowane po zrobieniu wylewek, tynków i parapetów, otwierają się, zamykają płynnie, nic nie przepuszczają, nie wypaczają się itd. (choć gdyby po roku coś się działo to byłaby tragedia).

Profil jeden z najlepszych na rynku, skrzydło klasy A, uszczelki z dobrego materiału, no i cena korzystniejsza niż u konkurencji. Dlatego je wybrałem.

Współpracują z producentem rolet Mirola - też b. dobrej jakości.

Trochę gorzej wygląda sprawa ekipy montującej - musiałem walczyć by wkleili mi styro we wnękach okienych przed montażem skrzynek z roletami. Robią wszystko za bardzo na czas i trochę byle jak, opiankowali też byle jak, musiałem ich wzywać przez Normę by poprawili.

Pilna sprawa! - Muszę zrobic projekt łazienki!

gdzie robiliscie?? ile liczą?

Ja robiłem w Knurowie za 30PLN. Poprawiali kilka razy bez podbijania ceny, łazienki zrobiłem według ich projektu choć kafelki kupiłem przez internet. Kafelki które wybrałem, w sklepach w Rybniku i okolicach były o 20-30% droższe niż w internecie. Jak podawałem w sklepie cenę z internetu to mi mówili że to pewnie cena netto, bo niemożliwe by tak zejść. Dlatego nie wierzę że w normalnym sklepie można kupić poniżej cen internetowych.

Widzisz Mea jakie jesteśmy zgodne! Potwierdzam z tą Glazurą Królewską,jeszcze mi w niej powiedzieli,że tylko raz mogę coś zmienić w projekcie,generalnie to pani robi projekt a ja go powinnan zaakceptować.W TGS-ie miałam dwie łazienki projektowane w dwóch różnych kolekcjach płytek.Siedziałam tam jeden dzień z 8 godzin,oczywiście wszystko dostałam na płytce.

hehe ja nie dalam pani spokoju ... poprawiala tyle razy az bylam zadowolona :) mialam po 2-3 projekty kafli na kazda lazienke i potem robilam z tego miksa :) ostatnio jak bylismy w GK po kabine /nawiase mowiac jedyny zakup tanszy niz oferowane inne ceny w sieci/ to sie pani Asia przypomniala zebym wyslala jej lazienki na gotowo bo chcialaby sie pochwalic :) musze je wysprzatac i obfocic bo od wczoraj mam juz ledy w gornej lazience i lustra tez juz przed swietami byly wiec mozna powiedziec ze sa gotowe /z wyj dwoch kloszy ktore niestety potluklam i musze do LM po nowa lampe bo samych kloszy sie nie kupi ... /