Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

aa..i kogo polecicie Kto wam robił stopnie drewniane na schodach?

mi robil swietny stolarz z pod wadowic :) gosc mily, terminowy i okolo 2k tanszy niz najtansz oferta w naszym regionie ... jak chcesz namiar to ci moge zapodac :)

schody sa naprawde dopracowane i przede wszystkim ladne!! wymyslilam frezik na ledy to pan nawet pomyslal o tym jak nas "zabezpieczyc" zeby diody byly rowniutko /pokaze to na dniach o co chodzi bo wlasnie montujemy teraz diody/ tak wiec gosc bomba ... znajomym robil schody takie z konstrukcja - tez bardzo sa zadowoleni :)

Chciałam dopytać jakie są porównywalnie ceny ceramiki w tym salonie primo na raciborskiej? dzisiaj zrobiłam pierwsze przymiarki ( czyt. pierwsze wizytacje w sklepie ) do wyboru kafli i mętlik totalny:) projekt potrzebny:)

najlepsze ceny kafli dostalam w tgsie i w ceramecie w zorach - rowniu :) taniej niz na internecie!!

tak to ten TGS tak jak pisalam zjazd z A1 na wezle sosnica i 3 min i jestes na miejscu :)

a Barnabas robili wylewki u mojego ex szefa - bardzo ich chwalil i polecal ... ponoc igielka!!

super!!! wieczorem zajedziemy i zobaczymy co nam przedstawią.

PS: czy oni zrobią nam projekt na miejscu??

Uspokoilas mnie z tą firmą :) Cena chyba tez ok za gipsopwy z knaufa za 26m2 rob+ mat.

Chciałam dopytać jakie są porównywalnie ceny ceramiki w tym salonie primo na raciborskiej? dzisiaj zrobiłam pierwsze przymiarki ( czyt. pierwsze wizytacje w sklepie ) do wyboru kafli i mętlik totalny:) projekt potrzebny:)

wszystko u nich brałam - płytki , ceramike, wanne, z projektem włącznie

sprowadzali wszystko co wymyśliłam - także płytki niedostępne w sklepach na terenie Śląska a znalezione w innym regionie Polski a nawet płytki robione specjalnie pod moje zamówienie i niedostępne w regularnej sprzedaży ;)

ceny internetowe, później już sama ustalałam ile jestem w stanie im za coś zapłacić

dzisiaj wybrałam się do Jejkowic do semar2 i chyba znalazłam płytki moją miłość:) a tak sie zastanawiam:) a wy pewnie znacie odpowiedź- czy stolarze przyjeżdżający na pomiar kuchni by zrobić wstępny projekt kasują za to kasę? jeśli tak to jakich kwot należy się spodziewać?:)

moj pan Pawel nie kasuje ... robi z taba rysunek odreczny, mierzy, wybieracie co i jak a potem robi wycene ... jak ci sie cena spodoba - zamawiacie ... jak nie - zastanawiacie sie gdzie urwac ... jak wogole to mowicie sobie dowidzenia /jeszcze nikt komu go polecilam nie powiedzial mu dowidzenia :)/

Mea ja to bym jakiegoś fajnego faceta chciała na szafę a nie jakieś kwiotki.

Aro skąd taka pewność,ż esklepy stacjonarne nie są w stanie zaproponować cen niższych w necie.Bzdura,ja na 200% miałam niższe i to dużo w TGS-ie.Raczej na ten projekt w TGS-ie trzeba się umówić.

W Jejkowicach to chyba cermar tak? Fajne płytki tam mają,też wiele mi się podobało.

No i oczywiście polecam z całego mojego dobrego serca stolarza pan Karola z Wodzisławia(chociaż ja nie wiem czy on chce,żebym go polecała,bo roboty ma zaplanowane do połowy 2012)

MY koledę mieliśmy na początku grudnia, bodajże 4. Mam nadzieję,ze ostatnią w mieszkaniu :)

A teraz pytanie budowlane. Jesteśmy na etapie wybierania tynkarzy. Na razie Rutino dzwonił do dwóch: polecanego przez Gabrysię i tego od Adama.

No ale jako,ze nam się o tynkach przypomnialo parę dni temu,to nie bardzo wiemy (zwłaszcza ja) z czym to się je. Myslałam cały czas,ze będę cementowo- wapienne,a teraz to juz sama nie wiem.

Nie zalezy mi, zeby były jakieś strasznie gładkie, no ale wiadomo ze farba ma na nich dobrze wygladać. No i co bardzo ważne mamy dwoje małych dzieci ;)

Gipsowe niby droższe,ale to juz na gotowo i wystarczy tylko pomalować, nie? A cement- wap. trzeba jeszcze czymś wykonczyć. Z jakim dodatkowym kosztem powinnismy sie liczyć?

Jednym slowem, co wybraliście i dlaczego :)