Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

MY koledę mieliśmy na początku grudnia, bodajże 4. Mam nadzieję,ze ostatnią w mieszkaniu :)

A teraz pytanie budowlane. Jesteśmy na etapie wybierania tynkarzy. Na razie Rutino dzwonił do dwóch: polecanego przez Gabrysię i tego od Adama.

No ale jako,ze nam się o tynkach przypomnialo parę dni temu,to nie bardzo wiemy (zwłaszcza ja) z czym to się je. Myslałam cały czas,ze będę cementowo- wapienne,a teraz to juz sama nie wiem.

Nie zalezy mi, zeby były jakieś strasznie gładkie, no ale wiadomo ze farba ma na nich dobrze wygladać. No i co bardzo ważne mamy dwoje małych dzieci ;)

Gipsowe niby droższe,ale to juz na gotowo i wystarczy tylko pomalować, nie? A cement- wap. trzeba jeszcze czymś wykonczyć. Z jakim dodatkowym kosztem powinnismy sie liczyć?

Jednym slowem, co wybraliście i dlaczego :)

Bierz cem-wap z juz wlasciwym wykonczeniem (czyli wykanczane filcem na mokro, ja mam wykonczone szpachla cementowa). Na to normalnie dajesz juz tylko grunt i farbe (tak jak tynki gipsowe). Tynki sa super twarde - dzieci jej nie rozwala, przypadkowe uderzenie kantem stolu czy widelcem tez ich nie uszkadza ;) Trzeba przywalic przynajmniej 2kg mlotkiem zeby zrobic odprysk :)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Bierz cem-wap z juz wlasciwym wykonczeniem (czyli wykanczane filcem na mokro, ja mam wykonczone szpachla cementowa).

Czy takie wykończenie robią ekipy tynkarskie czy trzeba samemu tak wykańczać ?

Czy takie wykończenie robią ekipy tynkarskie czy trzeba samemu tak wykańczać ?

"Moja" ekipa wykanczala sama - 4 pln / m2 dodatkowo. Robili to po 24h od polozenia wlasciwego tynku (mokre na mokre). Paca z filcem i rozrobiona szpachla cementowa (Stabilla) i jest pieknie. Nie jest to gladz (nie jest idealnie gladka jak lustro) ale jest o wiele gladsza od "standardowego" tynku CW. Ma lekka fakture i mi sie to bardzo podoba :) No a przy okazji jest bardzo twarda. To najwieksza zaleta :)

Wszystkim Forumowiczom życzymy realizacji wszystkich celów i projektów tak tych życiowych jak i budowlanych samych sukcesów tych prywatnych i zawodowych.

Niechaj w Nowym Roku uda wam się zdobyć co do tej pory było niezdobyte osiągnąć to co nieosiągalne i cieszyć się zdrowiem własnym jak i wszystkich bliskich

Tego z całego serca życzą

Gingeroska i Gingeros

Gość Arturo72
"Moja" ekipa wykanczala sama - 4 pln / m2 dodatkowo.

Witam w Nowym Roku i życzę wszelkich pomyślności :)

Adam,czy mogę prosić o namiary ? A może masz jakieś zdjęcie z bliska jak to wyszło ?

Dzięki

Znalazłem namiary ;)

Tynki CW* szlichta cementowa*filc 600 252 036 Marcin namiar od DagaiAdam