DagaAdam 31.12.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 MY koledę mieliśmy na początku grudnia, bodajże 4. Mam nadzieję,ze ostatnią w mieszkaniu A teraz pytanie budowlane. Jesteśmy na etapie wybierania tynkarzy. Na razie Rutino dzwonił do dwóch: polecanego przez Gabrysię i tego od Adama. No ale jako,ze nam się o tynkach przypomnialo parę dni temu,to nie bardzo wiemy (zwłaszcza ja) z czym to się je. Myslałam cały czas,ze będę cementowo- wapienne,a teraz to juz sama nie wiem. Nie zalezy mi, zeby były jakieś strasznie gładkie, no ale wiadomo ze farba ma na nich dobrze wygladać. No i co bardzo ważne mamy dwoje małych dzieci Gipsowe niby droższe,ale to juz na gotowo i wystarczy tylko pomalować, nie? A cement- wap. trzeba jeszcze czymś wykonczyć. Z jakim dodatkowym kosztem powinnismy sie liczyć? Jednym slowem, co wybraliście i dlaczego Bierz cem-wap z juz wlasciwym wykonczeniem (czyli wykanczane filcem na mokro, ja mam wykonczone szpachla cementowa). Na to normalnie dajesz juz tylko grunt i farbe (tak jak tynki gipsowe). Tynki sa super twarde - dzieci jej nie rozwala, przypadkowe uderzenie kantem stolu czy widelcem tez ich nie uszkadza Trzeba przywalic przynajmniej 2kg mlotkiem zeby zrobic odprysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.12.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Bierz cem-wap z juz wlasciwym wykonczeniem (czyli wykanczane filcem na mokro, ja mam wykonczone szpachla cementowa). Czy takie wykończenie robią ekipy tynkarskie czy trzeba samemu tak wykańczać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.12.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Czy takie wykończenie robią ekipy tynkarskie czy trzeba samemu tak wykańczać ? "Moja" ekipa wykanczala sama - 4 pln / m2 dodatkowo. Robili to po 24h od polozenia wlasciwego tynku (mokre na mokre). Paca z filcem i rozrobiona szpachla cementowa (Stabilla) i jest pieknie. Nie jest to gladz (nie jest idealnie gladka jak lustro) ale jest o wiele gladsza od "standardowego" tynku CW. Ma lekka fakture i mi sie to bardzo podoba No a przy okazji jest bardzo twarda. To najwieksza zaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 31.12.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Adam, czy wiesz może gdzie u nas można kupić te szpachlę Stabilla? Potrzebowałabym 1 worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 31.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Wszystkim Forumowiczom życzymy realizacji wszystkich celów i projektów tak tych życiowych jak i budowlanych samych sukcesów tych prywatnych i zawodowych. Niechaj w Nowym Roku uda wam się zdobyć co do tej pory było niezdobyte osiągnąć to co nieosiągalne i cieszyć się zdrowiem własnym jak i wszystkich bliskich Tego z całego serca życzą Gingeroska i Gingeros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.01.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 "Moja" ekipa wykanczala sama - 4 pln / m2 dodatkowo. Witam w Nowym Roku i życzę wszelkich pomyślności Adam,czy mogę prosić o namiary ? A może masz jakieś zdjęcie z bliska jak to wyszło ? Dzięki Znalazłem namiary Tynki CW* szlichta cementowa*filc 600 252 036 Marcin namiar od DagaiAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 01.01.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Arturo, jak Rutino wstanie to się upewnie, ale po pierwszej tel rozmowie aktualnie chcą 24 zl/m2 za normalny cem-wap. , a z tym wykończeniem 30 zł/m2. Tynkarz Gabrysi to samo, tyle że te 30 zł to za gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 ja wlasnie zwloklam sie z fotela ... taaaaka byla impreza siostra leczy kaca, sasiad ledwo zyje a ja gotuje obiados no i zycze wam duzo szczescia i radosci w tym nowym roku ... zrealizowania planow, dopieszczania domkow ... i co tylko przyjdzie wam do glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.01.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Zdrowia,szczęścia,spełnienia wszelkich marzeń życzy Gabrysia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.01.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 i jak tam ?? wracamy juz do rzeczywistosci czy swietujemy jeszcze nastepny tydzien ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.01.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Ja tam świętuję,6 mam urodziny....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 02.01.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No i trzeba było wrócić do pracy...echhh, a było tak fajnie Na szczęście na początek 4 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 02.01.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Madzia ja przed świętami już miałem urlop - więc miałem ponad 2tygodnie wolnego - to jest dopiero ból - ale rozumiem Cię i łączę się w bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 02.01.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Wszystkiego Naj Naj Naj w Nowym Roku dla was wszystkich btw powrot do pracy bolesny.... czas na kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.01.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ja mam jeszcze kolo 20 dni ... ale bedzie ciezko bo ja do pracy wstaje o 4.30!!! o tej porze dobijam juz do polmetka mojej pracy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.01.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 pomyślności i zdrowia w Nowym Roku u nas dopiero przed chwilą goście wyjechali domek sie sprawdził, wszyscy sie pomieścili, potańczyli i pośpiewali....a ja dziękuje sobie ze sie uparłam na prysznic w każdej z łazienek chociaż wybijano mi to z głowy..nie było kolejek pod drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.01.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ja tez mam w kazdej ale na gorze nie mam jeszcze baterii ... musze czegos sensownego poszukac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.01.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 O ja też Bogu dziękuję za te prysznice!!! Nikt mi na szczęście ich z głowy nie wybijał,sprawdziły się rewelacyjnie podczas odwiedzin gości podczas świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.01.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ktoś się wczoraj próbował do mnie dobijać na priv,niestety nie mog usunąć wiadomości,proszę o info na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.01.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ojej a my wlasnie konczymy kolejna fale wydawania kasy ... chyba nareszcie kupimy odkurzacz bo nasz dogorywa a bez sensu kupowac niecentralny jak na CO dostalismy mega fajna oferte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts