Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Jaka masz ta oferte na OC ?? Ja bym tez pomalu musial myslec o odkurzaczu hmm:)

od jakis 2 tyg czytam i szukam i zdecydowalam sie na Vacuflo !! dlugo myslalam o beamie ale doczytalam ze z czasem mocno spada mu moc z uwagi na filtry ktorych sie nie da za bardzo wymieniac !! potem czytalam duzo o drainvacu /ty chyba mi go polecales/ ale tez ma podobne problemy z filtrami a pan w firmie ktora tym handluje powiedzial mi ze do nich trzeba spacjalnych instalacji /nie pytaj jakich bo go zwyczajnie nei rozumialam/ no i wszedzie czytalam ze warto brac pelny cyklon !! ze najlepiej radzi sobie z grubymi smieciami i sierscia /to cos dla ciebie/ no a ze na forum handluje tym jewroszka to mi zrobil oferte na calosc za 3300 z gadzetami ktore sobie dobieralam jak zestaw garazowy, cala przylaczeniowka, pokrowiec na waz, mop, duuuzy zestaw akcesoriow i 7 lat gwarancji dtd !! /i chyba glownie ta gwarancja mnie przekonala/ model nizej /porownywalny do beama 335/ wyszedlby o 400 taniej ale zdecydowalismy sie na wiekszy bo ten 288 byl na granicy instalacji !

Ja bym się tak nie irytował na Twoim miejscu :) żeby dostać to dofinansowanie musi być min. 50 chętnych więc tam gdzie ja się buduję i tak raczej nie ma szans więc też sam będę robił ;/

W Castoramie od dziś ruszył tzw. "Kiermasz" mają umywalki w dobrych cenach więc jeśli ktoś jeszcze nie ma to proponuję wyskoczyć do najbliższej ponad to mają jeszcze jakieś inne pierdoły w dobrych cenach ( stojaki na papier komplety łazienkowe etc. ) / W Leroy Merlin też jakaś akcja choć wzory w casto jakieś takie lepsze.

hehe my jeszcze sie zastanawiamy zeby w kotlowni dorobic sobie umywalke ... kurde brakuje tam mozliwosci umycia rak!! w calej piwnicy mamy tylko zimna wode z rury nawet bez umywalki ... ot madry czlowiek jak juz uzytkuje i widzi czego mu brak!!!

Ja mam w piwnicy ciepla wode pod umywalke i nawet prysznic w silowni, z cyrkulacja :D :D

Do zwyklej umywalki mozesz kupic za ~200 pln ogrzewacz przeplywowy - jak masz w okolicy gniazdo z pradem to bodaj do 3,7kW mozna kupic zwykly z normalna wtyczka. Do umycia rak wystarczy :)

hehe my jeszcze sie zastanawiamy zeby w kotlowni dorobic sobie umywalke ... kurde brakuje tam mozliwosci umycia rak!! w calej piwnicy mamy tylko zimna wode z rury nawet bez umywalki ... ot madry czlowiek jak juz uzytkuje i widzi czego mu brak!!!

chyba bym mojego M ubiła gdyby mi z brudnymi rękami z piwnicy przyszedł :D zreszta ja tez korzystam z umywalki w kotłowni jak papiery wrzucam po porzadkach do pieca, uważam ze jest tam niezbedna wiec zrob jak jeszcze mozesz i raczej z ciepła woda bo zimna sadzy nie zmyjesz :)

poza tym obowiazkowo umywalka w pralni i w garażu

chyba bym mojego M ubiła gdyby mi z brudnymi rękami z piwnicy przyszedł :D zreszta ja tez korzystam z umywalki w kotłowni jak papiery wrzucam po porzadkach do pieca, uważam ze jest tam niezbedna wiec zrob jak jeszcze mozesz i raczej z ciepła woda bo zimna sadzy nie zmyjesz :)

poza tym obowiazkowo umywalka w pralni i w garażu

mam w kotlowni miejsce zaraz przy bojlerze wiec podciagne i ciepla i zimna wode !! a w pralni mam mozliwosc puscic tylko zimna wiec albo dafik - tak jak pisze szyna/ albo tylko zimna woda ... w garazu to samo - ale chyba w garazu sobie darujemy ... jak zrobimy jedna to juz bedzie duzo dwie to nawet ponad plan :)

Hej wszystkim i do siego roku 2012, oby był lepszy jak ten miniony ;).

Dziś pisze z zapytaniem - czy zmieszcze tutaj poziome DZ ? działka ma 28m szerokości, a ta czerwona linia to kanaliza (1.9m pod ziemia), za która chcielibyśmy mieć z żonka sad.

http://imageshack.us/f/811/map1xh.jpg/

Pozdrawiam ja qbert

Hej wszystkim i do siego roku 2012, oby był lepszy jak ten miniony ;).

Dziś pisze z zapytaniem - czy zmieszcze tutaj poziome DZ ? działka ma 28m szerokości, a ta czerwona linia to kanaliza (1.9m pod ziemia), za która chcielibyśmy mieć z żonka sad.

Kanaliza nie przeszkadza - DZ ciagniesz 1,2-1,5mb pod ziemia! Traktuj to tak jakby jej tam wogole nie bylo ;) I nie pytaj ofkors o zgode zadnych wodociagow bron boze bo moga dac rozne dziwne warunki przy krzyzowkach, choc nie powinni :-) 28mb szerokosci, a dlugosc ? No i nie napisales jakie zapotrzebowanie i jaki grunt - od tego zalezy dlugosc tego DZ :) Moze byc 200mb, moze byc 1000mb!

Qrcze z tym gruntem to sie musze dopiero zorientowac, wydaje mi sie ze tam moze byc glina plus piasek tak mniej wiecej wyglada to w tamtej okolicy, dom ma miec ok 140m2 pow. mieszkalnej - parterowy, a dlugosc dzialki to 54m. Z poczatku byłem przekonany, że będe musiał mieć pionowe DZ ze względu na ograniczenia przy poziomym (ten sad za kanalizacja) . Jak będę miał już projekt zatwierdzony to do OCZ trzeba będzie wrzucić - myślę, że jakoś znajde czas żeby to ogarnać heh. Nic to muszę się jeszcze sporo douczyć

Pozdrawiam qbert