marek.Bud 02.01.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 http://www.nfosigw.gov.pl/o-nfosigw/aktualnosci/art,276,drugi-program-funduszu-adresowany-do-polskich-rodzin.html i qwa mac,zas sam zrobilem i kasy nie dostane.eh zawsze po fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.01.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ojej a my wlasnie konczymy kolejna fale wydawania kasy ... chyba nareszcie kupimy odkurzacz bo nasz dogorywa a bez sensu kupowac niecentralny jak na CO dostalismy mega fajna oferte Jaka masz ta oferte na OC ?? Ja bym tez pomalu musial myslec o odkurzaczu hmm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jaka masz ta oferte na OC ?? Ja bym tez pomalu musial myslec o odkurzaczu hmm:) od jakis 2 tyg czytam i szukam i zdecydowalam sie na Vacuflo !! dlugo myslalam o beamie ale doczytalam ze z czasem mocno spada mu moc z uwagi na filtry ktorych sie nie da za bardzo wymieniac !! potem czytalam duzo o drainvacu /ty chyba mi go polecales/ ale tez ma podobne problemy z filtrami a pan w firmie ktora tym handluje powiedzial mi ze do nich trzeba spacjalnych instalacji /nie pytaj jakich bo go zwyczajnie nei rozumialam/ no i wszedzie czytalam ze warto brac pelny cyklon !! ze najlepiej radzi sobie z grubymi smieciami i sierscia /to cos dla ciebie/ no a ze na forum handluje tym jewroszka to mi zrobil oferte na calosc za 3300 z gadzetami ktore sobie dobieralam jak zestaw garazowy, cala przylaczeniowka, pokrowiec na waz, mop, duuuzy zestaw akcesoriow i 7 lat gwarancji dtd !! /i chyba glownie ta gwarancja mnie przekonala/ model nizej /porownywalny do beama 335/ wyszedlby o 400 taniej ale zdecydowalismy sie na wiekszy bo ten 288 byl na granicy instalacji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 02.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 http://www.nfosigw.gov.pl/o-nfosigw/aktualnosci/art,276,drugi-program-funduszu-adresowany-do-polskich-rodzin.html i qwa mac,zas sam zrobilem i kasy nie dostane. eh zawsze po fakcie Ja bym się tak nie irytował na Twoim miejscu żeby dostać to dofinansowanie musi być min. 50 chętnych więc tam gdzie ja się buduję i tak raczej nie ma szans więc też sam będę robił ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 02.01.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 W Castoramie od dziś ruszył tzw. "Kiermasz" mają umywalki w dobrych cenach więc jeśli ktoś jeszcze nie ma to proponuję wyskoczyć do najbliższej ponad to mają jeszcze jakieś inne pierdoły w dobrych cenach ( stojaki na papier komplety łazienkowe etc. ) / W Leroy Merlin też jakaś akcja choć wzory w casto jakieś takie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 hehe my jeszcze sie zastanawiamy zeby w kotlowni dorobic sobie umywalke ... kurde brakuje tam mozliwosci umycia rak!! w calej piwnicy mamy tylko zimna wode z rury nawet bez umywalki ... ot madry czlowiek jak juz uzytkuje i widzi czego mu brak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 02.01.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Mea to są raczej takie dobre umywalki tzn jasne że można do piwnicy ale np umywalka która przedtem kosztowała 350zł teraz jest za 175zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Mea to są raczej takie dobre umywalki tzn jasne że można do piwnicy ale np umywalka która przedtem kosztowała 350zł teraz jest za 175zł za moje kolo tyle zaplacilam w "normalnej cenie" ale na necie ofkorz a do piwnicy to pewnie kupie cos za przyslowiowe 50zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.01.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 hehe my jeszcze sie zastanawiamy zeby w kotlowni dorobic sobie umywalke ... kurde brakuje tam mozliwosci umycia rak!! w calej piwnicy mamy tylko zimna wode z rury nawet bez umywalki ... ot madry czlowiek jak juz uzytkuje i widzi czego mu brak!!! Ja mam w piwnicy ciepla wode pod umywalke i nawet prysznic w silowni, z cyrkulacja :D Do zwyklej umywalki mozesz kupic za ~200 pln ogrzewacz przeplywowy - jak masz w okolicy gniazdo z pradem to bodaj do 3,7kW mozna kupic zwykly z normalna wtyczka. Do umycia rak wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 hehe my jeszcze sie zastanawiamy zeby w kotlowni dorobic sobie umywalke ... kurde brakuje tam mozliwosci umycia rak!! w calej piwnicy mamy tylko zimna wode z rury nawet bez umywalki ... ot madry czlowiek jak juz uzytkuje i widzi czego mu brak!!! chyba bym mojego M ubiła gdyby mi z brudnymi rękami z piwnicy przyszedł zreszta ja tez korzystam z umywalki w kotłowni jak papiery wrzucam po porzadkach do pieca, uważam ze jest tam niezbedna wiec zrob jak jeszcze mozesz i raczej z ciepła woda bo zimna sadzy nie zmyjesz poza tym obowiazkowo umywalka w pralni i w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 02.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Czy ktoś ma ledy na kominku - słyszałem że źle znoszą ciepło ? jestem ciekaw jak jest w praktyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 03.01.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Czy ktoś ma ledy na kominku - słyszałem że źle znoszą ciepło ? jestem ciekaw jak jest w praktyce ? My mamy , ale tam gdzie one są , mamy od środka taką płytę , w tej chwili nie pamiętam, i ona dość dobrze ilozluje. Ledy świecą i na razie się mają bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.01.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 chyba bym mojego M ubiła gdyby mi z brudnymi rękami z piwnicy przyszedł zreszta ja tez korzystam z umywalki w kotłowni jak papiery wrzucam po porzadkach do pieca, uważam ze jest tam niezbedna wiec zrob jak jeszcze mozesz i raczej z ciepła woda bo zimna sadzy nie zmyjesz poza tym obowiazkowo umywalka w pralni i w garażu mam w kotlowni miejsce zaraz przy bojlerze wiec podciagne i ciepla i zimna wode !! a w pralni mam mozliwosc puscic tylko zimna wiec albo dafik - tak jak pisze szyna/ albo tylko zimna woda ... w garazu to samo - ale chyba w garazu sobie darujemy ... jak zrobimy jedna to juz bedzie duzo dwie to nawet ponad plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbert 03.01.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Hej wszystkim i do siego roku 2012, oby był lepszy jak ten miniony . Dziś pisze z zapytaniem - czy zmieszcze tutaj poziome DZ ? działka ma 28m szerokości, a ta czerwona linia to kanaliza (1.9m pod ziemia), za która chcielibyśmy mieć z żonka sad. http://imageshack.us/f/811/map1xh.jpg/ Pozdrawiam ja qbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbert 03.01.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 http://img811.imageshack.us/img811/923/map1xh.jpg' alt='map1xh.jpg'> Uploaded with ImageShack.usIMG] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.01.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 qbert co to za projekt ?wygląda fajnie....tylko ciasnawo na tej działce sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbert 03.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Projekt indywidualny w sumie to na razie istnieje tylko w zarysie ale za pare tygodni wrzuce wiecej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.01.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 qbert co to za projekt ? wygląda fajnie....tylko ciasnawo na tej działce sie robi dzialka wielka tylko zmiescic sie musi do kanalizacji !! ale intrygujacy taki projekcik !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.01.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Hej wszystkim i do siego roku 2012, oby był lepszy jak ten miniony . Dziś pisze z zapytaniem - czy zmieszcze tutaj poziome DZ ? działka ma 28m szerokości, a ta czerwona linia to kanaliza (1.9m pod ziemia), za która chcielibyśmy mieć z żonka sad. Kanaliza nie przeszkadza - DZ ciagniesz 1,2-1,5mb pod ziemia! Traktuj to tak jakby jej tam wogole nie bylo I nie pytaj ofkors o zgode zadnych wodociagow bron boze bo moga dac rozne dziwne warunki przy krzyzowkach, choc nie powinni 28mb szerokosci, a dlugosc ? No i nie napisales jakie zapotrzebowanie i jaki grunt - od tego zalezy dlugosc tego DZ Moze byc 200mb, moze byc 1000mb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbert 03.01.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Qrcze z tym gruntem to sie musze dopiero zorientowac, wydaje mi sie ze tam moze byc glina plus piasek tak mniej wiecej wyglada to w tamtej okolicy, dom ma miec ok 140m2 pow. mieszkalnej - parterowy, a dlugosc dzialki to 54m. Z poczatku byłem przekonany, że będe musiał mieć pionowe DZ ze względu na ograniczenia przy poziomym (ten sad za kanalizacja) . Jak będę miał już projekt zatwierdzony to do OCZ trzeba będzie wrzucić - myślę, że jakoś znajde czas żeby to ogarnać heh. Nic to muszę się jeszcze sporo douczyć Pozdrawiam qbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts