Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Szukam ekipy do tynków gipsowych i instalacji co, wod-kan.

Czy może ktoś coś powiedzieć o firmie Barnabas z Pszowa oferują tynki gipsowe knaufa i wylewki

Jeżeli chodzi o C.O., wod-kan, sprawdziłem kilka firm i ich roboty moji faworyci to jak narazie:

Instalmex z Rybnika

i

Instalacje wod-kan, co i gaz Knurów, ul. Niepodległości 122 - robota naprawdę świetnie wykonana, ale też najdrożej ze wszystkich

Czy możecie jescze polecić ekipy, które warto sprawdzić?

To się ciesz,że macie prąd.Ja walcze z vattenfallem od miesiąca.Kurcze wkurzają mnie na maxa,codziennie nie mamy prądu.Przeważnie około północy,ale dzisiaj właśnie przed chwilą nie było,ostatnio 9 godzin.Drodzy mieszkańcy Ochojca,jeżeli czytacie proszę wesprzyjcie me działania.

To się ciesz,że macie prąd.Ja walcze z vattenfallem od miesiąca.Kurcze wkurzają mnie na maxa,codziennie nie mamy prądu.Przeważnie około północy,ale dzisiaj właśnie przed chwilą nie było,ostatnio 9 godzin.Drodzy mieszkańcy Ochojca,jeżeli czytacie proszę wesprzyjcie me działania.

moja teściowa zaopatrzyła sie w ledowe latarki i wstawiła do spiżarki kuchenke na gaz ;)

A ja byłem u jednego z moich nowych sąsiadów i byłem mocno zdziwiony po co mu 3 akumulatory :) a potem mi pokazał czary mary u wyłączył zasilanie - w każdym pomieszczeniu miał po jednym oczku ledowym i wszędzie było na tyle jasno żeby się nie zabijać o meble - problem w tym że on to planował już na etapie instalacji więc nie musiał nic potem przerabiać ;/

Gość Arturo72

Adam,czy masz zdjęcie z bliska swoich tynków ?

Dalej się waham,będzie chyba c-w na gładko ale żona chce lustro a ja nie chcę gładzi ;)

Gdzieś czytałem,że gipsowy Knauf Diamant jest twardy,czy ktoś miał styczność ?

Adam,czy masz zdjęcie z bliska swoich tynków ?

Dalej się waham,będzie chyba c-w na gładko ale żona chce lustro a ja nie chcę gładzi ;)

Gdzieś czytałem,że gipsowy Knauf Diamant jest twardy,czy ktoś miał styczność ?

Nie mam - ciezko byloby zrobic foty zeby uchwycic fakture. Powiem tak - z 1,5m faktury nie widac - wyglada jak gladz. Z metra juz widac ziarenka - jak tynk CW tylko takie bardziej wygladzone sa. Moze nawet to bardziej faktura z walka / farby, niz jakies ziarenka, bo na KG na kominku gdzie mam gladz wyglada identycznie. Ja wszystko macham sniezka grunt i walkiem z stosunkowo dlugim wlosiem, juz po gruncie wszystko ma taka specyficzna fakture ale dzieki temu wyrownuja sie rozne podloza i wygladaja tak samo (np. gipsowane ubytki pod parapetami nie odrozniaja sie od reszty tynku).

Gość Arturo72
wole nie pytac ile ten diament bedzie kosztowal !!

A ja tam się zapytam ;)

Znalazłem post z kwietnia:

Podam jeszcze może koszty proponowane przez naszego wykonawcę:

- tynk gipsowy zwykły 22zł/m2 (mamy go na sufitach - tam się Diamanta nie stosuje)

- tynk cementowo-wapienny 24zł/m2 (w naszej opinii wymaga gładzi)

- tynk Diamant 25zł/m2 (do grubości 1.5cm)

.

Jakby tak było to nie jest źle :)

co wy z tymi lustrami zamiast tynku....na żadnym z gładkich tynków nie znajdziesz takiej gry światła jak na ziarenkach :) ja uwielbiam mój gruboziarnisty tynk :) wszelkie gładzie sa jak DLA MNIE takie mało naturalne...no ale co dom to inny zwyczaj :) chce tylko powiedziec ze nie tylko tynk jak lustro jest ładny i na topie...

arturo zapomnij o takich cenach !! ja w maju za tymki placilam 23zl a teraz pan Adam/Sylwek na starcie mowi 30 !!!

U nas tynkowali we wrześniu - ceny kręciły się w okolicach 24-27 zł, nam udało się znaleźć tynki za c-w za 22 zł, ale nie polecam moich tynkarzy.