madzia11mk 04.01.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 co wy z tymi lustrami zamiast tynku....na żadnym z gładkich tynków nie znajdziesz takiej gry światła jak na ziarenkach ja uwielbiam mój gruboziarnisty tynk wszelkie gładzie sa jak DLA MNIE takie mało naturalne...no ale co dom to inny zwyczaj chce tylko powiedziec ze nie tylko tynk jak lustro jest ładny i na topie... Zgadzam się Pati z tobą - ja też wolę "ziarenka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 mnie sie ziarenka podobaja ale maz sie uparl na gladkie wiec zrobilismy gips - dzis zaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 ja od początku upierałam sie przy ziarenkach....dziś mój M troche żałuje że są tak widoczne...a ja jestem zachwycona za to kompletnie nie podobaja mi sie sciany postawione z k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 ja od początku upierałam sie przy ziarenkach....dziś mój M troche żałuje że są tak widoczne...a ja jestem zachwycona za to kompletnie nie podobaja mi sie sciany postawione z k-g no wlasnie my w salonie mamy i gips i sciany z k-g i wyglada to bardzo dobrze ... przy cementowkach wygladaloby dziwacznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 no wlasnie my w salonie mamy i gips i sciany z k-g i wyglada to bardzo dobrze ... przy cementowkach wygladaloby dziwacznie!! Grunt walkiem i nie byloby absolutnie zadnej roznicy Ja mam nawet w jednym miejscu (przy kominku) dolaczona sciane z KG do sciany z CW (z wykonczeniem szpachla cementowa ofkors) - odciete tylko innym kolorem i nie widac roznicy. Tu zdjecia (akurat z drugiej strony gdzie "odciecie" cw i kg jest pod katem 90st): http://szyna.civ.pl/cw.jpg link do wersji w wiekszej rozdzielczosci (forum zmniejsza): http://szyna.civ.pl/cw.jpg http://szyna.civ.pl/gladz.jpg link do wersji w wiekszej rozdzielczosci (forum zmniejsza): http://szyna.civ.pl/gladz.jpg http://szyna.civ.pl/cw_gladz.jpg link do wersji w wiekszej rozdzielczosci (forum zmniejsza): http://szyna.civ.pl/cw_gladz.jpg Ogolnie nie ma zadnej roznicy poza trwaloscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 arturo zapomnij o takich cenach !! ja w maju za tymki placilam 23zl a teraz pan Adam/Sylwek na starcie mowi 30 !!! Liczę się z tym ale nie mam tych tynków aż tak dużo bo jedynie ok.300m2 Z tego co czytam to Diamant jest bardzo mocny,tak mocny jak c-w,może wymaga dopłaty ale z tego co widzę,nie będzie to aż tak dużo. Do c-w też musiała by pójść szlichta za dodatkową kasę,także jeśli będzie w cenie c-w+szlichta to wezmę chyba Diamanta Faktura jakaś i tak będzie po wałku,jak to Adam pokazał A właściwości tynku gipsowego pasują mi,tzn.regulacja wilgotności co w połączeniu z silikatem daje moim zdaniem dobry efekt w porach "suchych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 04.01.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mamy prąd i wszystko gra - szczegóły w dzienniku :) Rzuciłem okiem z ciekawości na Twój dziennik i na zdjęcie rozdzielnicy. Elektrykę masz dziwnie zrobioną, tak jakby połowa gniazdek na jednej fazie, druga połowa gniazdek na drugiej fazie, trzecia faza czeka na ławce rezerwowych. Ale w tej chwili jak to określasz wszystko gra A ja byłem u jednego z moich nowych sąsiadów i byłem mocno zdziwiony po co mu 3 akumulatory a potem mi pokazał czary mary u wyłączył zasilanie - w każdym pomieszczeniu miał po jednym oczku ledowym i wszędzie było na tyle jasno żeby się nie zabijać o meble - problem w tym że on to planował już na etapie instalacji więc nie musiał nic potem przerabiać ;/ Jesteś przed wylewkami, bezproblemowo możesz dorobić te kilka oczek LED. Najprostszy układ podtrzymania świecenia LED zbudujesz za 100-150zł. Jeśli masz centrale alarmową to zamkniesz się w kwocie 40-50zł. Białe jasne diody LED możesz też wstawić do czujek ruchu, kwestia czy masz zapas żył w kablach alarmowych. Do samych LEDów nie potrzeba 3 akumulatorów, wystarczy jeden mały 7-10Ah i masz 24h świecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 my chyba pomyslimy o tych czujkach z ledami ... ile zyl tam trzeba bo mamy 4 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 04.01.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mam pytanko - czy ktoś z was nie ma ziemi na zbyciu ?? ewentualnie może macie namiary na kogoś kto potrafi załatwić ziemię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mam pytanko - czy ktoś z was nie ma ziemi na zbyciu ?? ewentualnie może macie namiary na kogoś kto potrafi załatwić ziemię ? Takiej dobrej pod trawnik ? Oj chlopie to jest towar deficytowy Szukaj na allegro - w okolicach Rybnika gdzies z lasu ktos sprzedawal (to chyba jakas stala oferta bo od paru miesiecy chyba jest - o ile jeszcze jest) - cena o ile pamietam ok 30 pln / tone. Star 10 ton = 300 pln chyba juz z transportem. 10t to taka kupka ze plakac sie chce jakie to cholerstwo drogie EDIT: przejrzalem allegro i nie widze tej oferty.. pozostale to 40-60 pln / tone Czarne zloto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 04.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 hmmm humusu to potrzebuję jakieś max 30ton ale potrzebuję też zwykłej ziemi bez gliny z jakieś hmm 100ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mam pytanko - czy ktoś z was nie ma ziemi na zbyciu ?? ewentualnie może macie namiary na kogoś kto potrafi załatwić ziemię ? na wyrownanie terenu to ja mam ale to taka mieszanina kamieni, ziemi i gliny ... szynka jak bys to opisal ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 hmmm humusu to potrzebuję jakieś max 30ton ale potrzebuję też zwykłej ziemi bez gliny z jakieś hmm 100ton 100 ton miec nie bede ale ze dwa auta mysle ze by sie znalazly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 hmmm humusu to potrzebuję jakieś max 30ton ale potrzebuję też zwykłej ziemi bez gliny z jakieś hmm 100ton A co to jest zwykla ziemia bez gliny? Kazda czarna ziemia jest w cenie. Nie ma czegos takiego jak "zwykla ziemia" BTW. Czemu nie chcesz gliny? Gliny sa b. zyzne i rosnie na nich wiele roslinek pieknie Na gore tylko 10-15cm czarnego i git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 na wyrownanie terenu to ja mam ale to taka mieszanina kamieni, ziemi i gliny ... szynka jak bys to opisal ?? Dokladnie tak jak to opisalas ;D Mieszanina wszystkiego po troche Pod czarny humus spoko sie nada Ale tego za duzo nie ma!! Parenascie ton max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 04.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 w namiarach jest Adam z Szostaka,który wozi ziemię i piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 no i glina sypana teraz - przed wiosna i roztopami - pieknie sie ubije!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 roztopy to ja mam teraz...widok z okna na mini Jeziora Mazurskie...jak dobrze ze mam juz kostke bo bez gumowców nie dałoby rady przejść suchą stopa koparka co mi równa teren to wchodziła w to jak w masło, dlatego raczej już nie chce gliny....a potrzebuje jeszcze z 50 ton czegos... poza tym - przejscie z garazu do domu to kolejna świetna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 04.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ha,u nas też roztopy na placu.Garaż jeszcze nie używamy,więc parkuję przed samiuteńkimi schodami.Młody się dzisiaj śmiał,że jeszcze trochę i do wiatrołapu wiadę.Jak mi się już marzy ta kostka brukowa,ale cienko to widzę,oj cienko.Roboty szukam jakbyście coś gdzieś słyszeli w Rybniku to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 04.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mea a masz w okolicy gdzieś jakiegoś koparkowego - bo z tego co pamiętam to jesteś tak jakby z drugiej strony Rybnika patrząc z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts