Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

co wy z tymi lustrami zamiast tynku....na żadnym z gładkich tynków nie znajdziesz takiej gry światła jak na ziarenkach :) ja uwielbiam mój gruboziarnisty tynk :) wszelkie gładzie sa jak DLA MNIE takie mało naturalne...no ale co dom to inny zwyczaj :) chce tylko powiedziec ze nie tylko tynk jak lustro jest ładny i na topie...

Zgadzam się Pati z tobą - ja też wolę "ziarenka" :)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

ja od początku upierałam sie przy ziarenkach....dziś mój M troche żałuje że są tak widoczne...a ja jestem zachwycona :)

za to kompletnie nie podobaja mi sie sciany postawione z k-g

no wlasnie my w salonie mamy i gips i sciany z k-g i wyglada to bardzo dobrze ... przy cementowkach wygladaloby dziwacznie!!

no wlasnie my w salonie mamy i gips i sciany z k-g i wyglada to bardzo dobrze ... przy cementowkach wygladaloby dziwacznie!!

Grunt walkiem i nie byloby absolutnie zadnej roznicy :-) Ja mam nawet w jednym miejscu (przy kominku) dolaczona sciane z KG do sciany z CW (z wykonczeniem szpachla cementowa ofkors) - odciete tylko innym kolorem i nie widac roznicy.

Tu zdjecia (akurat z drugiej strony gdzie "odciecie" cw i kg jest pod katem 90st):

http://szyna.civ.pl/cw.jpg

link do wersji w wiekszej rozdzielczosci (forum zmniejsza): http://szyna.civ.pl/cw.jpg

http://szyna.civ.pl/gladz.jpg

link do wersji w wiekszej rozdzielczosci (forum zmniejsza): http://szyna.civ.pl/gladz.jpg

http://szyna.civ.pl/cw_gladz.jpg

link do wersji w wiekszej rozdzielczosci (forum zmniejsza): http://szyna.civ.pl/cw_gladz.jpg

Ogolnie nie ma zadnej roznicy poza trwaloscia ;)

Gość Arturo72
arturo zapomnij o takich cenach !! ja w maju za tymki placilam 23zl a teraz pan Adam/Sylwek na starcie mowi 30 !!!

Liczę się z tym ale nie mam tych tynków aż tak dużo bo jedynie ok.300m2 :)

Z tego co czytam to Diamant jest bardzo mocny,tak mocny jak c-w,może wymaga dopłaty ale z tego co widzę,nie będzie to aż tak dużo.

Do c-w też musiała by pójść szlichta za dodatkową kasę,także jeśli będzie w cenie c-w+szlichta to wezmę chyba Diamanta :)

Faktura jakaś i tak będzie po wałku,jak to Adam pokazał ;)

A właściwości tynku gipsowego pasują mi,tzn.regulacja wilgotności co w połączeniu z silikatem daje moim zdaniem dobry efekt w porach "suchych" :)

Mamy prąd :wave: i wszystko gra :stereo:- szczegóły w dzienniku :):)

Rzuciłem okiem z ciekawości na Twój dziennik i na zdjęcie rozdzielnicy.

Elektrykę masz dziwnie zrobioną, tak jakby połowa gniazdek na jednej fazie, druga połowa gniazdek na drugiej fazie, trzecia faza czeka na ławce rezerwowych.

Ale w tej chwili jak to określasz wszystko gra :)

A ja byłem u jednego z moich nowych sąsiadów i byłem mocno zdziwiony po co mu 3 akumulatory :) a potem mi pokazał

czary mary u wyłączył zasilanie - w każdym pomieszczeniu miał po jednym oczku ledowym i wszędzie było na tyle jasno żeby się nie zabijać o meble - problem w tym że on to planował już na etapie instalacji więc nie musiał nic potem przerabiać ;/

Jesteś przed wylewkami, bezproblemowo możesz dorobić te kilka oczek LED.

Najprostszy układ podtrzymania świecenia LED zbudujesz za 100-150zł.

Jeśli masz centrale alarmową to zamkniesz się w kwocie 40-50zł.

Białe jasne diody LED możesz też wstawić do czujek ruchu, kwestia czy masz zapas żył w kablach alarmowych.

Do samych LEDów nie potrzeba 3 akumulatorów, wystarczy jeden mały 7-10Ah i masz 24h świecenia.

Mam pytanko - czy ktoś z was nie ma ziemi na zbyciu ?? ewentualnie może macie namiary na kogoś kto potrafi załatwić ziemię ?

Takiej dobrej pod trawnik ? Oj chlopie to jest towar deficytowy ;-) Szukaj na allegro - w okolicach Rybnika gdzies z lasu ktos sprzedawal (to chyba jakas stala oferta bo od paru miesiecy chyba jest - o ile jeszcze jest) - cena o ile pamietam ok 30 pln / tone. Star 10 ton = 300 pln chyba juz z transportem. 10t to taka kupka ze plakac sie chce jakie to cholerstwo drogie ;)

EDIT: przejrzalem allegro i nie widze tej oferty.. pozostale to 40-60 pln / tone ;) Czarne zloto :D

hmmm humusu to potrzebuję jakieś max 30ton ale potrzebuję też zwykłej ziemi bez gliny z jakieś hmm 100ton

A co to jest zwykla ziemia bez gliny? :) Kazda czarna ziemia jest w cenie. Nie ma czegos takiego jak "zwykla ziemia" ;)

BTW. Czemu nie chcesz gliny? Gliny sa b. zyzne i rosnie na nich wiele roslinek pieknie :) Na gore tylko 10-15cm czarnego i git :)

roztopy to ja mam teraz...widok z okna na mini Jeziora Mazurskie...jak dobrze ze mam juz kostke bo bez gumowców nie dałoby rady przejść suchą stopa

koparka co mi równa teren to wchodziła w to jak w masło, dlatego raczej już nie chce gliny....a potrzebuje jeszcze z 50 ton czegos...

poza tym - przejscie z garazu do domu to kolejna świetna rzecz :)

Ha,u nas też roztopy na placu.Garaż jeszcze nie używamy,więc parkuję przed samiuteńkimi schodami.Młody się dzisiaj śmiał,że jeszcze trochę i do wiatrołapu wiadę.Jak mi się już marzy ta kostka brukowa,ale cienko to widzę,oj cienko.Roboty szukam jakbyście coś gdzieś słyszeli w Rybniku to proszę o info.