GabrysiaBP 05.01.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nawet nie straszcie,ja też nie mam dachówek przykręcacnych.Siedzę i słucham,boziu jak mi okap trzaska przez ten wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 05.01.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 a mi w kominku czapy drewna wywiewalo taki cuuuuug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.01.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 nasz dach nad strysziem http://foto2.m.onet.pl/_m/5e370bfc36fab9cf44e8a2c02b94b31a,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 moj zakup swiezynkahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?161617-%C5%BBabek-k%C4%85t-w%C5%82asny-...-chyba-niezbyt-ciasny-)&p=5101915#post5101915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 moj zakup swiezynka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161617-%C5%BBabek-k%C4%85t-w%C5%82asny-...-chyba-niezbyt-ciasny-)&p=5101915#post5101915 A cemu on kruca fuks taki corny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A cemu on kruca fuks taki corny blank nowy a juz zmazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.01.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A cemu on kruca fuks taki corny bo nie jest zloty !! ani zielony ani platinium ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 05.01.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 jak nie macie dachówek przykręcanych? ani jednej? Ja mam przykręcaną co trzecią dolną "nadrynnową" i każdą skrajną w koszach itd. zagadnięty o to mój stary dekarz odparł, że widzieli stary dach w górach bez ani jednej spinki, a innym razem jak zakręciło luftem to wyrwało im starannie przykręcone dachówki:) uzależniam się od mojej ekipy. Poddasze suche, ani śladu zacieków po ostatniej ulewie. drabinę mi poskładali do końca i pouczyli, żeby nie wchodzić po niej więcej w pozycji do góry nogami bo można spaść ocieplenia robią, chcą ode mnie za samą robociznę (ocieplenie i elewacja-tynk akryl i tynk żywiczny cokół) -tniemy koszty) "maks 30zł za metr2" trochę patykiem na wodzie pisane, bo kto wie co będzie jesienią 2012r. acha, i mam oferty na elektryfikację. jedna 6-6,5tys zł za robociznę całości (prąd, rozdzielnia, przyłącze, alarm, domofon, Tv, internet) od kolesia z roboty po godzinach. Twierdzi że materiał ma też tanio. Koleżance robił i było dobrze. Druga oferta od sprawdzonej porządnej firmy: za całość (czyli z materiałem) 13500zł. Z umową itd. Co czynić? jakby nie liczyć te sześć tys. wydam na te druty puszki bezpieczniki? podobno wyjdzie u mnie z 700metrów kabla. tu taki wyciąg z oferty: 1. Tablica bezpiecznikowa 4 x 14 S 175,00 2. Wyłącznik p.porażeniowy 40A/ 0,03 2 szt 270,00 3. Lampki kontrolne 3 faz 3 szt 30,00 4. Wyłącznik S 193C 20A Gn 400V garaż 50,00 5 Wyłącznik S 191B 16A obwody oświetl 3 szt 36,00 6. Wyłącznik S 191B 16A obwody gniazdek 9 szt 108,00 7. Wyłącznik S 193B 20A piec kuchnia 50,00 8. Mostki łączeniowe 2szt 40,00 9. Przekaźnik impulsowy 21szt 60,00 10 Ochronniki przepięciowe kasy B+C 680,00 z tego co próbowałem znależć w sieci, to ceny są ok. W budżecie było na to 10tys, czyli norma. do każdego szacowania nalezy dodać 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.01.2012 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 jak nie macie dachówek przykręcanych? ani jednej? Ja mam przykręcaną co trzecią dolną "nadrynnową" i każdą skrajną w koszach itd. zagadnięty o to mój stary dekarz odparł, że widzieli stary dach w górach bez ani jednej spinki, a innym razem jak zakręciło luftem to wyrwało im starannie przykręcone dachówki:) ............... acha, i mam oferty na elektryfikację. jedna 6-6,5tys zł za robociznę całości (prąd, rozdzielnia, przyłącze, alarm, domofon, Tv, internet) od kolesia z roboty po godzinach. Twierdzi że materiał ma też tanio. Koleżance robił i było dobrze. Druga oferta od sprawdzonej porządnej firmy: za całość (czyli z materiałem) 13500zł. Z umową itd. Co czynić? jakby nie liczyć te sześć tys. wydam na te druty puszki bezpieczniki? podobno wyjdzie u mnie z 700metrów kabla. tu taki wyciąg z oferty: 1. Tablica bezpiecznikowa 4 x 14 S 175,00 2. Wyłącznik p.porażeniowy 40A/ 0,03 2 szt 270,00 3. Lampki kontrolne 3 faz 3 szt 30,00 4. Wyłącznik S 193C 20A Gn 400V garaż 50,00 5 Wyłącznik S 191B 16A obwody oświetl 3 szt 36,00 6. Wyłącznik S 191B 16A obwody gniazdek 9 szt 108,00 7. Wyłącznik S 193B 20A piec kuchnia 50,00 8. Mostki łączeniowe 2szt 40,00 9. Przekaźnik impulsowy 21szt 60,00 10 Ochronniki przepięciowe kasy B+C 680,00 z tego co próbowałem znależć w sieci, to ceny są ok. W budżecie było na to 10tys, czyli norma. do każdego szacowania nalezy dodać 30% U nas tez co trzecia dachówka mocowana spinką burzową. Przezornośc nie zaszkodzi a te spinki nie są aż tak drogie. Co do wyceny za elektrykę to zapytaj znajomego ile z materiałem wyjdzie. Ale ja bym unikał zlecania prac znajomym i kolegom różnie to później bywa no i będzie robił po godzinach czyli dłużej. Ja wybrałbym tę drugą firmę pod warunkiem, iż koszt ostateczny będzie zbliżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.01.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 U nas tez co trzecia dachówka mocowana spinką burzową. Przezornośc nie zaszkodzi a te spinki nie są aż tak drogie. Co do wyceny za elektrykę to zapytaj znajomego ile z materiałem wyjdzie. Ale ja bym unikał zlecania prac znajomym i kolegom różnie to później bywa no i będzie robił po godzinach czyli dłużej. Ja wybrałbym tę drugą firmę pod warunkiem, iż koszt ostateczny będzie zbliżony. Problem w tym że szanujące się firmy raczej nie schodzą z ceny a jeśli już to robią to nieznacznie, wychodzą z założenia że lepiej nie robić niż robić tanio, plusem jest umowa i gwarancja cokolwiek się stanie mamy papier noooo i jeśli nie weźmiemy znajomego do tej roboty - to dalej będziemy mieć znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 rutin mnie same kable, 3 rozdzielnice, puszki i cala resztra pierdolek wyszla 5 tys ... bezpieczniki i wszystkie przepieciowki to kolejny 1,3 tys !! i do tego potem dochodza ledy, oswietlenie, osprzety gniazdkowe same materialy strikte elektryczne wyszlu mnie prawie 9k a oswietlenie i osprzety kolejne 4,5k ... a za robocizne zaplacilam praktycznie tyle co zwrot vatu ktory rozliczalam ... w koncu zdecydowana wiekszosc robilismy sami !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.01.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 acha, i mam oferty na elektryfikację. jedna 6-6,5tys zł za robociznę całości (prąd, rozdzielnia, przyłącze, alarm, domofon, Tv, internet) od kolesia z roboty po godzinach. Twierdzi że materiał ma też tanio. Koleżance robił i było dobrze. Jeśli to fucha po robocie to cena kosmiczna za robotę,się ceni facet Jeśli z materiałem to ok,jak nie zejdzie do max. 2tys.zł to bierz firmę P.S. Fajne macie zarobki w tej firmie,skoro gość rzuca taką cenę za fuchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 06.01.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Gdzieś czytałem,że gipsowy Knauf Diamant jest twardy,czy ktoś miał styczność ? U mnie na dniach wchodzą z tynkami z knaufa diament cena wynegocjowana Muszę się pochwalic ze nasz dach równiez przetrwal probe wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.01.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 U mnie na dniach wchodzą z tynkami z knaufa diament cena wynegocjowana Muszę się pochwalic ze nasz dach równiez przetrwal probe wiatru No to będę czekał na relację,pochwal się również ceną jeśli możesz,ewentualnie ekipą,ale to po zakończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 06.01.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 no to znajdź mi elektryka, który zrobi cały prąd, odkurzacz itd. za 2000zł. rozpatruję wyłącznie oferty z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.01.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 no to znajdź mi elektryka, który zrobi cały prąd, odkurzacz itd. za 2000zł. rozpatruję wyłącznie oferty z polecenia. Nie pisałeś o odkurzaczu ale mimo to fucha po godzinach za 6-6,5tys.zł to znaczna przesada. Wstępnie rozmawiałem z moimi chłopakami i z pracy i od znajomych z pracy to koszt roboty nie przekraczał 2tys.zł. Oczywiście praca po lub przed pracą. U mnie w pracy elektrycy są nie tylko z nazwy.Robią instalacje w biurowcach,domach handlowych itp Wg mnie na fuchę idzie się dorobić a nie zarobić na pół roku do przodu Ja bym brał firmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 06.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 no trochę racji masz. jeszcze jedną firmę mam do sprawdzenia i parę pytań do tej ww. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 06.01.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nie pisałeś o odkurzaczu ale mimo to fucha po godzinach za 6-6,5tys.zł to znaczna przesada. Wstępnie rozmawiałem z moimi chłopakami i z pracy i od znajomych z pracy to koszt roboty nie przekraczał 2tys.zł. Oczywiście praca po lub przed pracą. U mnie w pracy elektrycy są nie tylko z nazwy.Robią instalacje w biurowcach,domach handlowych itp Wg mnie na fuchę idzie się dorobić a nie zarobić na pół roku do przodu Ja bym brał firmę... potwierdzam - Arturo ma 100% racji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.01.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 możecie mi wypunktowac jakie zalety ma ten odkurzacz centralny ? ja mam taki ręczny za 300 zl i oblece nim cały dom a lekki i poręczny, opróżniam go raz w miesiacu a odkurzam kłaki prawie codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 możecie mi wypunktowac jakie zalety ma ten odkurzacz centralny ? ja mam taki ręczny za 300 zl i oblece nim cały dom a lekki i poręczny, opróżniam go raz w miesiacu a odkurzam kłaki prawie codziennie 1.Brak opróżniania odkurzacza raz w miesiącu Poważnie to nie widzę więcej zalet i jestem sceptyczny do takiego odkurzacza. Może nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa ale nie wyobrażam sobie,żebym latał po mieszkaniu z kilkumetrową rurą wsysającą,zahaczając co pewiem czas żony wazonik z kwiatami czy ozdobami Mam cichego,lekkiego zelmera z filtrem HEPA co śmiga spokojnie i komfortowo na M4 ale 60m2 to nie 120m2 chociaż czy to coś zmienia ? Również chciałbym poznać więcej zalet,być może robie błąd nie istalując CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts