GabrysiaBP 09.01.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Kwestia oddania domu bodajże 21 dni od złożenia dokumentów.Z tymi roletami to też jakoś czuję się bezpieczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.01.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 queene był u Ciebie już "mistrz" od dachu zrobic to co miał dokończyc? nie....a zapowiadał że sie wybiera ? no cóż chyba po takich doświadczeniach zgodzisz sie ze mną zeby wpisać go na liste niepolecanych wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.01.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 i kto wie od kiedy sklada sie wnioski o przyjecie dziecka do przedszkola ?? w zeszłym roku to było jakoś przełom stycznia i lutego a wyniki były w kwietniu Madzia juz mnie ubiegła, nie doczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 a jak myslicie do skladania wniosku do danego przedszkola musze byc zameldowana w danym rejonie ?? tak mi powiedzieli w przedszkolu ale jakos tego nie widze bo chyba mozna dziecko zapisywac do roznych przedszkoli a niekoniecznie tam gdzie nakazuje rejonizacja!! troche sie wam rozjezdzaja te terminy ... styczen/luty czy marzec ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 09.01.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 a jak myslicie do skladania wniosku do danego przedszkola musze byc zameldowana w danym rejonie ?? tak mi powiedzieli w przedszkolu ale jakos tego nie widze bo chyba mozna dziecko zapisywac do roznych przedszkoli a niekoniecznie tam gdzie nakazuje rejonizacja!! troche sie wam rozjezdzaja te terminy ... styczen/luty czy marzec ?? Rejonizacja nie obowiązuje , ale ..... pierwszeństwo mają dzieci zameldowane w danym rejonie i wtedy jak zostanie miejsce to reszta która zadeklarowała chęć uczęszczania do przedszkola z innego rejonu. Z tego co wiem ( a wiem na pewno)w Boguszowicach jest nawał chętnych, więc nie ryzykuj i zamelduj się czym predzej.Bo dużo dzieci nawet z rejonu Boguszowic się nie dostało szczególnie tych 3 latków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.01.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 nie pamietam kiedy dokladnie musisz sprawdzac na stroniemoja sie dostała chociaz nie bylismy zameldowani w rejonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Rejonizacja nie obowiązuje , ale ..... pierwszeństwo mają dzieci zameldowane w danym rejonie i wtedy jak zostanie miejsce to reszta która zadeklarowała chęć uczęszczania do przedszkola z innego rejonu. Z tego co wiem ( a wiem na pewno)w Boguszowicach jest nawał chętnych, więc nie ryzykuj i zamelduj się czym predzej.Bo dużo dzieci nawet z rejonu Boguszowic się nie dostało szczególnie tych 3 latków a skad masz tak dobra wiede w temacie ?? kurde chcialabym zeby sie agata dostala bo bylaby w grupie z sasiadkami /zuzka raczej sie dostanie bo kasia jest "matka samotna" przynajmniej teoretycznie i drugie dziecko jest w przedszkolu ... jeden bol ze w tym roku mialy isc 6 latki do szkoly i by bylo latwiej a jak dzieci zostana w przedszkolu to lipa znowu klania sie wyz demograficzny ... w koncu nasz wyz z lat 80tych ma teraz dzieci w wieku przedszkolnym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 09.01.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 a skad masz tak dobra wiede w temacie ?? kurde chcialabym zeby sie agata dostala bo bylaby w grupie z sasiadkami /zuzka raczej sie dostanie bo kasia jest "matka samotna" przynajmniej teoretycznie i drugie dziecko jest w przedszkolu ... jeden bol ze w tym roku mialy isc 6 latki do szkoly i by bylo latwiej a jak dzieci zostana w przedszkolu to lipa znowu klania sie wyz demograficzny ... w koncu nasz wyz z lat 80tych ma teraz dzieci w wieku przedszkolnym ... Powiedzmy , że znajoma znajomej itp... jej dziecko sie w tamtym roku nie dostało, chociaż była zameldowana w Boguszowicach. Dostało się ale do tego które wymieniła na drugim miejscu.Nie zależy to od przedszkola , a jest weryfikowane od ilości punktów jakie otrzymasz na kwestionariuszu czy karcie ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa)przy rejestracji pierwszeństwo mają 6 i 5 latki potem dzieci , które już chodzą do danego przedszkola , potem rodzeństwo tych dzieci , potem dzieci rodziców którzy oboje pracują i samotnie wychowujący itp.przedszkole nie ma na to wpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leon123 09.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 zysk zyskiem ale przy tych wichurach jak pozaslanialam rolety to tak jakos bylam spokojniejsza ... mysle ze okniaze powiedza ci jakie rolety najlepsze ... ja bralam z oknoplastu bo tam dali mi najlepsza cene No dzięki za podpowiedź. Troche ciężki orzech do zgryzienia a czas powoli nagli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Powiedzmy , że znajoma znajomej itp... jej dziecko sie w tamtym roku nie dostało, chociaż była zameldowana w Boguszowicach. Dostało się ale do tego które wymieniła na drugim miejscu.Nie zależy to od przedszkola , a jest weryfikowane od ilości punktów jakie otrzymasz na kwestionariuszu czy karcie ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa)przy rejestracji pierwszeństwo mają 6 i 5 latki potem dzieci , które już chodzą do danego przedszkola , potem rodzeństwo tych dzieci , potem dzieci rodziców którzy oboje pracują i samotnie wychowujący itp.przedszkole nie ma na to wpływu moje dziecko nie ma 5 czy 6 lat, nie chodzilo wczesniej do przedszkola, nie ma jeszcze rodzenstwa, lapie sie dopiero w rodzicow pracujacych !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 09.01.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 nie....a zapowiadał że sie wybiera ? no cóż chyba po takich doświadczeniach zgodzisz sie ze mną zeby wpisać go na liste niepolecanych wykonawców może się do Ciebie w końcu wybierze ,bo ja już zakończyłem z nim współpracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 09.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 mea a myślałaś o tym przedszkolu 22 w Boguszowicach tak?? Trochę znam i nie bardzo mi się podoba,ale podkreślam tylko trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 mea a myślałaś o tym przedszkolu 22 w Boguszowicach tak?? Trochę znam i nie bardzo mi się podoba,ale podkreślam tylko trochę nie przedszkole nr 18 !! http://p18rybnik.edupage.org/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.d 09.01.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mea mogę prosić o szczegóły dotyczące OC, który wybrałaś tj. firmę wiem ale model i ew. namiary na Kolegę z forum.Wszyscy polecają beam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mea mogę prosić o szczegóły dotyczące OC, który wybrałaś tj. firmę wiem ale model i ew. namiary na Kolegę z forum. Wszyscy polecają beam... Wzielam Vacuflo TC488Q JUZ GO KOCHAM kupowalam od jewroszka jak sie okazuje bardzo dobra cene dostalam wiem ze wszyscy polecaja beama ... ale ja nie lubie byc "jak wszyscy" zalezalo mi na bezfiltrowym pelnym cyklonie - dlugo czytalam o tym co to warte i doszlam do wniosku ze jest to jak najbardziej to co mi potrzebne ale po prawdxzie cos o tym bede mogla powiedziec jak juz go bede miala rok po 4 dniach niewiele moge powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 09.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Doradźcie za jakim autem by sie rozejrzec za "śmieszne"pieniądze,do jeżdżenia po Rybniku? Nie mam teraz kasy a muszę coś mieć,żeby zacząć działać u siebie.Mam dość nabijania komuś kieszeni za marne grosze.Myślę,że kwota jaką dałabym radę skołowac do ok.10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.01.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Gabi ale szukasz muła roboczego którym wszystko przewieziesz, bzyczka to śmigania po mieście żeby się wszędzie wcisnąć, wyścigówki do szalenia czy limuzyny do szpanowania ;)a może terenówki na romantyczne pikniki w górach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Doradźcie za jakim autem by sie rozejrzec za "śmieszne"pieniądze,do jeżdżenia po Rybniku? Nie mam teraz kasy a muszę coś mieć,żeby zacząć działać u siebie.Mam dość nabijania komuś kieszeni za marne grosze.Myślę,że kwota jaką dałabym radę skołowac do ok.10 tys. a jak sie sprawowała Panda ? i fakt - musisz troche sprecyzowac....chociaz z tego co pamietam to wlasnie Panda Was przeprowadzała więc taki bez klatki to już byłby wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 napewno cos 5 osobowego by ci sie przydalo ... zaraz zapodam temat mojemu M ... on jest bardzo na biezaco w temacie co jest warte patrzenia w tym przedziale kasowym !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.01.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Doradźcie za jakim autem by sie rozejrzec za "śmieszne"pieniądze,do jeżdżenia po Rybniku? Nie mam teraz kasy a muszę coś mieć,żeby zacząć działać u siebie.Mam dość nabijania komuś kieszeni za marne grosze.Myślę,że kwota jaką dałabym radę skołowac do ok.10 tys. Ja kupilem okazyjnie jako auto awaryjne fiata UNO od wspolnika - rocznik '91, pierwszy wlasciciel, oryginalny przebieg 72 tys km, stan techniczny - perfekt. Za cale 600 pln. Ubezpieczenie OC -> 300 pln / rok. Nie trzeba zamykac - bo kto by chcial ukrasc? Mozna szalec i jezdzic po kraweznikach i chodnikach - bo ewentualne czesci do zawieszenia kosztuja grosze, a uno ma prosta i o dziwo wyjatkowo wytrzymala zawieche. Nie trzeba wymieniac oleju i plynu - bo jak padnie silnik to kupisz nowy za 300 pln i mechanik wymieni w godzine Same zalety - ja sobie chwale, jak klapne fotele to calkiem duzo sie pomiesci, mogloby tylko miec klime na lato Zrobilem nim poki co 10 tys km (glownie nach katowice i nazot) i narazie (puk puk) zero awarii Mialo byc awaryjne a woze sie nim przez caly czas - w sniegu daje rade, maly wiec wszedzie sie wcisne zeby zaparkowac (i nie ma obawy ze sobie porysujesz zderzak za 500 pln i bedzie zal i pali 6l / 100km. Pozostale 9k pln wystarczy Ci na mnostwo benzyny Mozesz kupic za 10k pln cos zachodniego z ABS, wspomaganiem i pierdylionem innych bajerow ktore w aucie za taka kase beda sie sypac na potege, a ktorych naprawa potem nie tylko boli finansowo, a i wkurza bo auto zamiast jezdzic - stoi u mechanikow z tymi drobnymi pierdolami No bo niestety w tej cenie nic mlodego nie kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts