Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Jeju dzięki,faktycznie namieszałam.Adam trafiłeś-chodzi mi o to,żeby jeździć po mieście i przewozić troche towaru,nie jakieś wielkie rzeczy.Mea nie,nie dzieci to jedynie ze szkoły 1 km przywieźć i ewentualnie do kościola.Mariusz ma skode fabie,więc po pracy jest do dyspozycji.Pati własnie o tej pandzie myślę intensywnie,ewentualnie seicento.Mam jeszcze pande i sprawuje się dobrze,fakt potrzebuje 5 osobowe,nie reprezentacyjne.Jakbyście faktycznie gdzieś słyszeli po znajomych,rodzinie o jakimś autku do 10 koła to proszę o info.Gingeros wielkie dzięki,zaraz pooglądam sobie te oferty.Mea nie mam uprzedzeń do aut na f.Fiat to moje pierwsze panieńskie autko było,później firmówka seicento,teraz panda,a focusem tez się bujałam i był cacy.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
mam pytanko czy kolektory słoneczne na ogrzewanie wody warto zakładać bo słyszałem różne opinie a może znacie jakiś inne rozwiązanie

Jeśli masz 90% dotacji z gminy to warto ;)

Jeśli bez dotacji to ja bym nie oglądał się na solary a wchodził w pompę ciepła do cwu.Chociaż ja nawet z dotacją olałbym solary ;)

Zależnie,jeśli masz już zasobnik to ta:

http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-hewalex-pcwu-3-8h-a3-i2034673367.html

Jeśli nie masz zasobnika to ta:

http://allegro.pl/hewalex-pompa-ciepla-pwpc-3-8-h-a-2-w300-poj-300l-i2036061368.html

Przy drobnym tuningu grzeją Ci wodę cały rok z dobrym COP a przy tym masz w lato klimkę ;)

Jeśli masz 90% dotacji z gminy to warto ;)

Jeśli bez dotacji to ja bym nie oglądał się na solary a wchodził w pompę ciepła do cwu.Chociaż ja nawet z dotacją olałbym solary ;)

dotacji jest u nas ok40 do 50% tylko, zastanawiałem się nad tymi pompami i chyba się zdecyduję. choć mówili Mi że w lecie wystarczy przepalić w piecu i to wystarczy by woda się zagrzała. a jakie jest wasze zdanie????

Gość Arturo72
dotacji jest u nas ok40 do 50% tylko, zastanawiałem się nad tymi pompami i chyba się zdecyduję. choć mówili Mi że w lecie wystarczy przepalić w piecu i to wystarczy by woda się zagrzała. a jakie jest wasze zdanie????

Jestem negatywnie nastawiony do pieców na węgiel także nie trudno poznać moje zdanie czy piec czy pompa do cwu ;)

Mea mam pytanie gdzieś kiedyś wspominałaś,ze tanio kupilaś taśme led wielokolorową? Potrzebuję 10 metrów takiej co zmienia kolory.

Allegro!! Tasm od cholery - ostatnio rzeczywiscie mocno potanialy :) Jak chcesz wylacznie dekoracyjnie to wystarcza spokojnie 150led / 5mb, te 300 led / 5mb to juz nie jest oswietlenie dekoracyjne tylko dosc mocne ;)

Mea mam pytanie gdzieś kiedyś wspominałaś,ze tanio kupilaś taśme led wielokolorową? Potrzebuję 10 metrów takiej co zmienia kolory.

kupowalam przez allegro i sporo negocjowalam cene - sprobuje odnalezc od kogo ...

a chcesz tylko tasme czy zasilacz i sterowniki tez ??

ja do pokoju mam wlasnie 150 a do kuchni wzielam 300 i daja tyle swiatla ze wieczorem tylko to sie swieci i jest dosc !!

prosze: namiar na firme

http://www.akb-poland.com

[email protected]

Dzięki Mea,dużo taniej widzę niż na allegro.Tam kosztuje ok.500 zeta,chyba że ja szukać nie potrafię.

Cos zle szukasz - na allegro mozna jeszcze troche taniej znalezc. Szukaj pod "tasma led rgb", np:

http://allegro.pl/tasma-led-5m-smd-rgb-150-mocne-diody-super-jakosc-i2036139341.html

EDIT: ha, podalem przypadkiem linka do aukcji firmy ktora wczesniej podala Mea :D

jak bedziesz kupowac ledy i sterownik do nich to zwroc uwage na maksymalna moc na sterowniku ... my wzielismy za slabiutki i sie zjaral ... teraz bedziemy dokupowac taki za 130zl radiowy bo ma moc do 218W ... mysle ze bedziemy go niedlugo zamawiac ... trzeba to w koncu zmontowac bo prawie wszystko juz jest :)