queene 11.01.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Pomóżcie mądre głowy palące węglem Szukamy kotła - i już mnie głowa boli. Może na początek wyjaśnijcie mi na babski rozum różnice między STAŁĄ RETORTĄ a OBROTOWĄ, oraz między PODAJNIKIEM PROSTYM a SKOŚNYM ? różnic nie znam ja po przeczytaniu różnych opinii zdecydowałam sie na Eko Ogniwo Plus - bo ma bardzo dobry sterownik, praktycznie nie trzeba schodzic tylko wszystko sprawdza sie na dowolnym komputerze albo w komórce przypomni esemesem jak konczy sie opał i mogę potwierdzić ze to był dobry wybór jest 5 lat gwarancji, mój instalator był nim zachwycony i polecił go już kilku osobom (sam czasem dzwoni do nas bo tez sobie je sprawdza na komputerze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.01.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ogniwo Eko plus to faktycznie bardzo dobry kocioł - i chyba coraz więcej ludzików go ma, skoro od marca 2011 nastukali 141 stron http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.01.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ogniwo Eko plus to faktycznie bardzo dobry kocioł - i chyba coraz więcej ludzików go ma, skoro od marca 2011 nastukali 141 stron http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus To tez moze swiadczyc o czyms zupelnie innym... Ale nie podejmuje sie przeczytania tego watku wiec nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 To tez moze swiadczyc o czyms zupelnie innym... Ale nie podejmuje sie przeczytania tego watku wiec nie wiem taaa... ale skoro już napisałeś to postuluje za usunięciem postu jako nie wnoszącym nic do tematu a zasiewającym nieuzasadnione wątpliwości nie poparte dowodami a wręcz poparte niewiedzą oczywiście zartuje bo tym sposobem co 3 post byłby do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.01.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 taaa... ale skoro już napisałeś to postuluje za usunięciem postu jako nie wnoszącym nic do tematu a zasiewającym nieuzasadnione wątpliwości nie poparte dowodami a wręcz poparte niewiedzą Watpliwosci sa uzasadnione - 140 stronami postow na temat jednego pieca To moze swiadczyc o tym ze piec jest swietny i mamy kilkaset zadowolonych uzytkownikow wyrazajacych swoje ohy i ahy, a moze swiadczyc o tym ze piec jest "trudny" - w obsludze, serwisowaniu etc - stad tyle pytan / postow / odpowiedzi Nawet w wiecznie kontrowersyjnych temach dot. PC nie ma tylu odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 11.01.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Marketing...Zasadniczo opinie na temat tego kotła są na + chyba głownie ze względu na dobry sterownik... albo jeden z pierwszych o takich możliwościach poza tym kocioł dość tani (pomijam bardzo garażowe "fabryki kotłów) subskrybowałem ten wątek ale moja cierpliwość się wyczerpała mniej więcej w tym okresie jak ilość postów znacząco wzrosła... gdyż to głownie lobbing producenta/projektanta (wątek założony przez taka osobę) który bardzo dba o reklamę na forum co w żaden sposób nie wpływa na jakość kotła. Sami sugerują użytkownikom zmiany przez to forum (np dokładanie cegieł szamotowych) czyli idealnie nie jest. A ilość wpisów wątek stał się areną sporu 2ch frontów zwolenników i przeciwników. Co mi mówili instalatorzy i osoby z branży ogrzewania (zaznaczam ze są to subiektywne opinie) ze łatwy do konfiguracji/uruchomienia co oznacza ze większość instalatorów nie ma z nim problemów i piękna wizualizacją na komputerze. Dla jednych to lepiej inny woli sam ustawić (musi wiedzieć co chce uzyskać i jak) Ogólnie wniosek z wszystkich tych rozmów: są lepsze kotły i ale ten zły nie jest. a sam wątek się Zawijanom (byli dwaj) wymknął spod kontroli aż jeden dostał bana. tu jest 2gi wątek gdzie Ogniwo gra pierwsze skrzypce:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOT%C5%81%C3%93W-NA-EKO-GROSZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.01.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 zawsze się znajdą zwolennicy i przeciwnicy i dyskusja wre ja jak jeszcze byłem na etapie ekogroszku (wtedy jeszcze nie było tego wątku) to czytałem dużo dobrego na temat tego pieca - a w zasadzie więcej nt samego sterownika....a ktoś niezadowolony zawsze się znajdzie, nawet z PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.01.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 subskrybowałem ten wątek ale moja cierpliwość się wyczerpała mniej więcej w tym okresie jak ilość postów znacząco wzrosła... a sam wątek się Zawijanom (byli dwaj) wymknął spod kontroli aż jeden dostał bana. tu jest 2gi wątek gdzie Ogniwo gra pierwsze skrzypce: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOT%C5%81%C3%93W-NA-EKO-GROSZEK ja też już tam nie zaglądam choć śledziłam pilnie nawet nie wiedziałam że ban poleciał....ale słusznie choć ranking kotłów jest ciekawszy...i też bywa barwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.01.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 madziu my wybralismy kociol tlokowy SAS ECO 23kw /jak sie okazuje za duzy;(/ a dlaczego ??a glownie dlatego ze mozna w niego sypac opal o wiekszym i mniejszym sortymencie ... jakkolwiek mial jest trudny w uzytkowaniu /strasznie syfi/ tak groszek do 31mm /ten wiekszy nie ekogroszek/ jest bite 200 tanszy na tonie i elegancki do palenia!! bardzo dobrze dostepny /bez problemu do kupienia z marcela czy jankowic/ troche nam zajelo zanim ustawilismy kociolek i cale ogzrewanie do naszych potrzeb - wlasciwie ciagle cos majstrujemy - ale juz jes coraz lepiej sterownik intuicyjny i rozbudowany jesli sie chce w nim kopac NARAZIE JESTESMY Z NIEGO ZADOWOLENI adiqq my zasypujemy 6 wiader wegla na 5 dni palenia ... przy naszych gabarytach to chyba dobry wynik !! nie pytajcie ile wchodzi do wiaderka bo nie wiem ... ale przy nastepnym ladowaniu sprawdze /oczywiscie nie ja :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 11.01.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 mea SASa też właśnie bierzemy pod uwagę A gdzie dokładnie kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 mea SASa też właśnie bierzemy pod uwagę A gdzie dokładnie kupowałaś? zamawialam przez kumpla - jak masz konkretny model jaki cie interesuje to moge zadzwonic i zapytac za ile bys go tam mogla kupic !!! wiesz mam tam szczegolne wzgledy poza tym jak chcecie tlokowca to zapraszma na szkolenie i instruktaz maz w tym tyg na L4 /sie dziecko pochorowalo/ wiec jest dostepny w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.01.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 no dobra mariusz specjalnie dla was poszedl zwazyc - wiaderko ma 16 kg ... wiec na dzien schodzi ok 20kg wegla ... duzo ?? wyszlo nam ze rocznie spalimy ok 5 ton ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 11.01.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 zamawialam przez kumpla - jak masz konkretny model jaki cie interesuje to moge zadzwonic i zapytac za ile bys go tam mogla kupic !!! wiesz mam tam szczegolne wzgledy poza tym jak chcecie tlokowca to zapraszma na szkolenie i instruktaz maz w tym tyg na L4 /sie dziecko pochorowalo/ wiec jest dostepny w domku Dzięki, odezwę się na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.01.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 no dobra mariusz specjalnie dla was poszedl zwazyc - wiaderko ma 16 kg ... wiec na dzien schodzi ok 20kg wegla ... duzo ?? wyszlo nam ze rocznie spalimy ok 5 ton ... podziękuj Mariuszowi 20 to chyba mało, tyle że temperatury są jakie są... a po ile kupowałaś ten węgiel? chce małe porównanie kosztów eksploatacyjnych zrobic mi za okres od 1.01 do dzisiaj średnio prądu do PC za 8,82zł/dzień zakładając że płaciłaś za węgiel 700/t to 20kg=14zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.01.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 540 za tone! juz z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.01.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 540 za tone! juz z transportem super cena ale i tak te 20kg wychodzi 10,8zł, czyli drożej niż u mnie na pocieszenie powiem, ze 1 sezon grzewczy zawsze boli bardziej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.01.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 teraz juz kosztuje 587 ... nastepna porcje bede brala z jankowic dla porownania ponoc jest lepszy niz marcelowski bo mniej koksuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 11.01.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 540 za tone! juz z transportem potwierdzam też 540 za tonę zużycie ok dwa małe wiaderka 10l podobno ok 8kg wiaderko nie ważyłem jeszcze. Adiq dom podobny jak Twój z piwnicami garażem zużycie jak narazie ok 3 ton przy czym początek palił strasznie dużo dopóki nie uszczelniłem retorty. mam defro ślimaka, teraz sas 23kW za 6490 netto idzie dostać :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 11.01.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 teraz juz kosztuje 587 ... nastepna porcje bede brala z jankowic dla porownania ponoc jest lepszy niz marcelowski bo mniej koksuje!! na jankowicki uważaj z tego co wiem to orzech nie pali sie za ciekawie :/ no i kopci na żółto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 11.01.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Cos zle szukasz - na allegro mozna jeszcze troche taniej znalezc. Szukaj pod "tasma led rgb", np: http://allegro.pl/tasma-led-5m-smd-rgb-150-mocne-diody-super-jakosc-i2036139341.html EDIT: ha, podalem przypadkiem linka do aukcji firmy ktora wczesniej podala Mea możesz sprawdzić w rybniku na grunwaldzkiej idzie dość tanio kupić (swojądrogą też muszę) gość konkret gwarancja no negocjować mozna i z tego co mi mówili nie trzeba całych 5 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts