Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

adiqq jesli o dol chodzi - dzis sie dowiedzialam ze narazie na dol nie wroce do czasu jak z kolanem bedzie zupelnie dobrze ... ubolewam tak ja jak i moj new dyrektor ... dzis mnie spotkal jak na chwile pojechalam na kopalnie i mi mowil - kto teraz bedzie tych chlopow sprowadzal do pionu jak mnie tam nie bedzie !!! ogolnie to jestem zla i przybita bo ja cholernie ta czesc mojej pracy lubie ... ale takie zycie ... na l4 wiecznie siedziec sie nie da /mimo ze bardzo mi z tym dobrze/

ne wiecie gdzie u nas tanio dalo by sie kupic zasilacz do laptopa ?? padl mi chyba w toshibie i mam lipe bo zaraz mi komp wyrabie i zostane bez /a to zakrawa na tragedie!!!/

Najtaniej najszybciej allegro.. Poszukaj - o ile kojarze jak ostatnio kupowalem zasilke do lapa to byl jeden gosc z rybnika co tym handlowal :) A jak nawet nie to dopiero 10.55 - byle dobry sprzedawca i na jutro bedziesz miala z dostawa do domu ;)

czy u was też tak słychać jak śnieg z dachu zjeżdża ? jakby duchy :D

U mnie na szczescie jeszcze nie zjezdza. Bo jak zjezdza to znaczy ze slabo ocieplone ;D

Ogolnie to teraz jest idealny moment zeby sprawdzic i porownac jakosc wykonanej izolacji dachu - poprostu spojrzec na swoj i sasiadow dachy. U mnie caly bielutki, tylko na oknach zjechal. U jednego sasiada podobnie. U innego (tego co nie lubie ha ha) juz prawie caly czarny :D

jak ma sie trzymac jak jest temperatura na plusie a dachówka śliska jak lustro...zjeżdza partiami tym bardziej ze płotków nie mam i nie ma sie na czym opierać

Trzeba porownac z sasiadami, u mnie caly czas okolice zera wiec sie jeszcze trzyma tylko poprostu sie niektorym (sasiadowi) topi z powodu slabej izolacji :)

ale to jeszcze nic nie znaczy złego ze słaba izolacja.....u mnie po prostu póki co jej w ogóle nie ma, leży na stropie a przestrzeń od sufitu do dachu działa jak wiatrołap :D

No to na calej gorze powinna byc temperatura jak na zewnatrz :) Jezeli dostaje sie tam cieplo z parteru i topi snieg - to znaczy ze slabo zaizolowane. Nie mowie ze tak jest u Ciebie bo jak macie temperatury powyzej zera no to nie ma bata zeby sie nie stopila i nie zjechala :)

no i dachówka gładka.....z cementowej tak nie pojedzie gładko

Ja tez mam gladziutka ceramiczna ;) I chyba wiekszy kat nachylenia dachu (36st). Przed chwila wrocilem z zakupow i u sasiada juz prawie sniegu nie ma (yeah!). U mnie dalej bialo :) Ile to radosci :D

u nas snieg leci partiami !! z przodu nad wejsciem sa drabinki wiec tam lezy ale na duzych polaciach juz wczoraj pospadalo !! no i dzis w ciagu dnia 2 na plusie i deszcz wiec nie ma szans zeby to takie ciezkie sie na dachu utrzymalo !!

a odglosy ... hmmm kilka razy zastanawialam sie co jest grane!!