Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanko czy ktoś z was korzystał z firmy BioEko z Wodzisławia ? - i jakie są opinie ? jeśli ktokolwiek się zetknął z Tą firmą proszę o info na prv z góry dzięki :)

Chcesz brac oczyszczalnie drenazowa? Jezeli tak to daruj sobie - kosztuje kupe kasy a to jest rozwiazanie ktore sie zwyczajnie nie sprawdza, no chyba ze faktycznie masz piasek jak na pustyni w ktory wszystko idealnie wsiaka. Zainteresuj sie lepiej oczyszczalniami biologicznymi - kosztuja podobnie, zajmuja znacznie mniej miejsca i one rzeczywiscie oczyszczaja :)

my dzis z mariuszem robimy pomiary ile co nam zjada pradu !! i kurde chyba czas zaczac oszczedzanie !! na pierwszy ogien poszly stanbaye np w PS3 /80W!!!!!!!!!!!!/ czy nieuzywanych telewizorach /u tesciowej jak jej nie ma, w sypialni gdzie narazie jest tylko dvd wlaczane sporadycznie/ ... sukcesywnie bedziemy wymieniac zarowki ze zwyklych 40-60 na energooszczedne !! sprawdzalismy w lampce - zarowka philipsa opisana jest na 5W a na mierniku wykazuje 4W :D

piec weglowy przetestujemy tak w ciagu nocy - zeby miec jakas wartosc usredniona bo jak idzie podajnik to jest 600W a jak same pompki i wentylator to kolo 100W ... tv dekoder i amplituner biora przy pelnej pracy 150W /tez duzo !!/

jakie kupowialiście grzejniki łazienkowe i gdzie?

Na Allegro oczywiście.Ja wybrałem taki : http://allegro.pl/terma-technologie-dexter-pro-860-x-600-silver-mat-i2066439044.html Wszystko ma w komplecie i zamaskowane i jest w w kolorze srebny mat. a jeśli chcesz coś naprawdę taniego to firma steplan http://allegro.pl/grzejnik-lazienkowy-stelpan-1000-500-chrom-luk-i2046073590.html. ja mam od nich 2szt grzejników płytowych do garażu-fungują super.pozdrawiam

Szukam rzeczoznawcę od montażu okien.Ma ktoś namiary?Zastanawiam się czy nie pozwać Kol-daru.3 razy poprawiali mi taśmy z soudalu i dalej jest do d..y.A teraz okno tarasow porawiali -cała rama u góry latała.dali dodoatkowe kotły i zapiankowali ale już od środka nie poprawili listw przyokiennych-można je sobie wyciągnąć.Chyba moja cierpliwość się kończy od roku uprzejmie proszę o poprawki i za każdym razem jest poprawka spartaczona.A to chyba nic trudnego zapiankować i uciąć równo z ramą piankę i przykleić taśmę?

Szukam rzeczoznawcę od montażu okien.Ma ktoś namiary?Zastanawiam się czy nie pozwać Kol-daru.3 razy poprawiali mi taśmy z soudalu i dalej jest do d..y.A teraz okno tarasow porawiali -cała rama u góry latała.dali dodoatkowe kotły i zapiankowali ale już od środka nie poprawili listw przyokiennych-można je sobie wyciągnąć.Chyba moja cierpliwość się kończy od roku uprzejmie proszę o poprawki i za każdym razem jest poprawka spartaczona.A to chyba nic trudnego zapiankować i uciąć równo z ramą piankę i przykleić taśmę?

o ja cie nie przepraszam ... moje wyrazy wspolczucia ...