DagaAdam 24.01.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Artur po obwodzie okna 0,5cm grubości silikonem noooo to pójdziesz w koszta - przelicz to jeszcze bo będziesz musiał zmienić budżet średnio okno ma około 5mb razy 2 strony daje 10mb teraz sobie policz jaką potrzebujesz ilość silikonu 0,5x1 (szerokość pianki)x1000obwód = :D:D licz licz Arturo i teraz wszystko razy ilość okien - mimo wszystko myślę że taniej wychodzi taśma No i jeszcze kwestia jak ten silikon potem niby obrobic ?? Lepiej polozyc tynk plus laczenie tynku z oknem zajechac akrylem. Ja tak mam i nie ma zadnej szpary. A z zewnatrz mam styropian najechany 2cm na rame, calosc do rowna zapianowana i otynkowana. Tam nie ma akrylu - niech sie zrobi szczelinka - wilgoc bedzie miala gdzie uchodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Artur po obwodzie okna 0,5cm grubości silikonem noooo to pójdziesz w koszta - przelicz to jeszcze bo będziesz musiał zmienić budżet średnio okno ma około 5mb razy 2 strony daje 10mb teraz sobie policz jaką potrzebujesz ilość silikonu 0,5x1 (szerokość pianki)x1000obwód = :D:D licz licz Arturo i teraz wszystko razy ilość okien - mimo wszystko myślę że taniej wychodzi taśma Fakt,nie liczyłem tego,nawet się nad tym nie zastanawiałem Zabiłeś mi gwoździa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Adamowi niech będą dzięki ! a Aveka Żory i Wodzisław się rozdzieliły. panowie się ponoć pokłócili. dostałem też dość emocjonalnego meila od żorskiego sprzedawcy okien firmy KONSEK. Wynika z niego, że konsek nagle skończył z produkcją okien, do tego w swoim punkcie sprzedaży przy rynku w Żorach wpuścił nową firmę, a dotychczasowy dzierżawca/sprzedawca/montażysta jest dwie kamienice dalej:) Mi sie nie podobaly okna konska na wystawce - jak na okna demonstracyjne powinny byly byc wykonane perfekt, a te byly poprostu brzydko wykonczone (wszystkie laczenia profili i oklein). Strach pomyslec co klientom montuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.01.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Fakt,nie liczyłem tego,nawet się nad tym nie zastanawiałem Zabiłeś mi gwoździa Nie on jeden, nie po raz pierwszy, nie po raz ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 24.01.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 U siebie mamy tzw ciepły montaż, może w sobotę porobię fotki to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nie on jeden, nie po raz pierwszy, nie po raz ostatni Trochę przesadziłem,jareko twierdzi,że 3 mm styknie i jednak jest tanie,także z tym gwoździem nie do końca trafne : Dokładnie wykonane tak samo dobre jak taśmy i bez porównania taniej. Pamiętaj tylko by przyciąć piańe troche głębiej niż tylko w licu profila by grubość silikonu była minimum 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 24.01.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Trochę przesadziłem,jareko twierdzi,że 3mm styknie : W dalszym ciągu taśma wychodzi taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 24.01.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 i to mnie kurna martwi, że ta pianka wilgoci dostanie. Jestem w stanie jakoś temu zapobiec, jakąś folią to okleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 W dalszym ciągu taśma wychodzi taniej No nie mów,że zużyjesz więcej niż 150 tubek silikonu 15szt na jedno okno,2,5 sztuki na 1mb ? Nie przesadzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagunaiii 24.01.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam wyśle mi ktoś linka z namiarami na firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 24.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 0.3x1cm ( minimum ) x 1000cmb = 300cm3 tubka ma 33cm3 czyli lekko licząc na jedno okno 9 tubek nie orientuję się w cenie silikonów ale pewnie z 20zł trzeba dać czyli 180zł okno mówisz że 15szt to daje 2700zł W dalszym ciągu myślę że taśmą taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 24.01.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam wyśle mi ktoś linka z namiarami na firmy. O to Ci chodzi?? http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 rutin co do aveko - potwierdzam fachowosc !! no i nie wiem kto byl u nas - jakis fachowiec i zamarudzil ze "zostawili nam listwy transportowe pod oknem !! a pan Kremiec z mety zapytany o to zaprosil mnie do salonu i pokazal o co listwa i dlaczego sie ja zostawia ... dodam ze ona jest docieplona dolem !! dzieki temu parapety kamienne sa tylko zimne a nie zamrozone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 0.3x1cm ( minimum ) x 1000cmb = 300cm3 tubka ma 33cm3 czyli lekko licząc na jedno okno 9 tubek nie orientuję się w cenie silikonów ale pewnie z 20zł trzeba dać czyli 180zł okno mówisz że 15szt to daje 2700zł W dalszym ciągu myślę że taśmą taniej Ciekawie liczysz TABELA ZUŻYCIA (metry bieżące z tuby) wymiary spoiny w mm (a x b) (a szerokość x b grubość silikonu) 5x10 - 6mb( okno 1,5+1,5+1,5+1,5=6mb) Zużycie wzięte z aukcji http://allegro.pl/atlas-silikon-silton-s-280ml-kolorowy-i-bialy-i2052582315.html Czyli na jedno okno wypada 1 tubka silikonu za 18,9zł Dalej taśmy tańsze ? Ja mam ok.50mb/6=ok.8 tubek=160zł*2strony=320zł co w porównaniu do 2,5tys.zł za taśmy jest kropelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 24.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Mam pytanie odnosnie stryropianu pod ogrzewanie podlogowe. W sumie mamy dac 12 cm wg Was w jakich proporcjach najlepiej go podzielic (kladziony na zakładke)?? 10 cm +2 cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 24.01.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Arturo może faktycznie coś pomyliłem z tymi obliczeniami ale na chłopski rozum to jakoś nie wydaje mi się żebyś jedną tubką obleciał całe okno w koło - 0,5x1cm to nie fuga w łazience tylko sporo materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.01.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ale ja sie Arturo pytam jak to potem obrobic? No i wlasciwie po co ten silikon? Jak dasz na piane tynk, zamkniesz szczeline akrylem, pomalujesz farba to tam tyle wilgoci przejdzie co kot naplakal. Moim zdaniem to jest wyrzucanie kasy w bloto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 i to mnie kurna martwi, że ta pianka wilgoci dostanie. Jestem w stanie jakoś temu zapobiec, jakąś folią to okleić? Skad by miala dostac wilgoc? I czemu jak nawet dostanie - ta wilgoc nie mialaby wyjsc dalej na zewnatrz ? Przy montazu na tasmy obowiazuje zasada (taka sama zreszta jak przy ocieplaniu) -> paroszczelnie od wewnatrz, paroprzepuszczalnie od zewnatrz. Od zewnatrz ja mam calosc zapianowane a potem otynkowane tynkiem silikonowym ktory ponoc doskonale pare przepuszcza wiec o nic sie nie martwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.01.2012 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Mam pytanie odnosnie stryropianu pod ogrzewanie podlogowe. W sumie mamy dac 12 cm wg Was w jakich proporcjach najlepiej go podzielic (kladziony na zakładke)?? 10 cm +2 cm?? my dalismy 3 i 8cm zeby w 3 ladnie pochowac rurki peszle i takie tam a potem na rowno ukladalismy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 25.01.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Mam pytanie odnosnie stryropianu pod ogrzewanie podlogowe. W sumie mamy dac 12 cm wg Was w jakich proporcjach najlepiej go podzielic (kladziony na zakładke)?? 10 cm +2 cm?? Ja miałem 6+2 i bardzo żałowałem. Na styropianie 2cm bardzo kiepsko trzymają spinki. One maja 5 cm długości wiec ostatnia warstwa musiała by mieć minimum 3 cm ale wg mnie im więcej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts