Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

tak tez chcielismy ale podobno nie ma styro 6cm :sick:

Jak chcesz to producent zrobi Ci nawet 5,65 cm jak zamowisz minimum logistyczne ;-)

Tez na gore dawalbym minimum 4-5cm, a najlepiej pol na pol. Spinki z podlogowki w 3cm styro beda sie jakos trzymac ale cienki styro jest wiotki i rurki beda latwo go unosic i wyrywac spinki :)

Ja z troche innej beczki - czy ktoś z was ocieplał wełną poddasze przed wylewkami? Czytałem już różne opinie na ten temat i nie wiem co począć. Chciałbym już mieć "ciepło" przy robocie :)

nie polecam ... znajomi ocieplili i dali plyty i im je pokrzywilo !! poza tym nie recze czy welna nie lapnie wilgoci !! niby rockwoole nie lapia ale nie sprawdzalabym tego na swoim domu :)

a szczeliny nie zostawiasz ?? ja bym dala max 15 !!!!!!!!

Nie zostawiam. Mam dachówkę, a pod nią folię wysokoparoprzepuszczalną - dlatego szczelina jest zbędna. Słyszałem (czytałem) też, że wełnę też traktować należy jako wysokoparoprzepuszczalną. Dlatego też zastanawiam się właśnie nad ułożeniem wełny przed wylewkami, a ewentualna wilgoć powinna wyjść górą - TAKĄ MAM SKROMNĄ NADZIEJĘ :) i chciałbym poznać opinie i doświadczenia innych :)

Nie zostawiam. Mam dachówkę, a pod nią folię wysokoparoprzepuszczalną - dlatego szczelina jest zbędna. Słyszałem (czytałem) też, że wełnę też traktować należy jako wysokoparoprzepuszczalną. Dlatego też zastanawiam się właśnie nad ułożeniem wełny przed wylewkami, a ewentualna wilgoć powinna wyjść górą - TAKĄ MAM SKROMNĄ NADZIEJĘ :) i chciałbym poznać opinie i doświadczenia innych :)

oj dawno mnie tu nie bylo BTW odradzam i kazdy rozsadny fachowiec ci to odradzi (juz nie mowiac ze widze usmiechniete miny wylewkarzy jak im welna na leb bedzie pylic)i po raz kolejny (Mea to do ciebie BTW jeszcze raz dzieki, bo barwy natury SUPERRRRR) kazda welna zlopie wode (mialem i isovera i rockwoola wiec nie opowiadam bajek) i juz tak chetnie jej nie oddaje