mea 25.01.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Podłogówka po całości , czy tylko dół a góra kaloryfery.Wyszła tylko mała róznica w kosztorysie?Co myslicie? PODLOGOWKA PO CALOSCI !!! u siebie tej decyzji bardzo zaluje ze nie zrobilam calej podlogowki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.01.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Mea to do ciebie BTW jeszcze raz dzieki, bo barwy natury SUPERRRRR pokaz efekty !! jakie kolorki brales ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.01.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Spokojnie mozna robic wylewki po ociepleniu. Byle przed ociepleniem polozona byla folia paroszczelna - bardzo szczelnie (!). Kazde laczenie folii ze sciana ma byc uszczelnione klejem butylowym, kazde laczenie folii z folia - zrobione na zaklad i uszczelnione samoprzylepna tasma aluminiowa (lub inna). Spokojnie moga byc przykrecone plyty - byle nie zaszpachlowane bo moga popekac. Po wylaniu wylewki - przykryc na 2 tygodnie folia, potem odkryc i solidnie wietrzyc (wentylacja mechaniczna na full, okna pootwierane na maksa). Nic wtedy sie welnie nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 25.01.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 akcja "okna" zakończona powodzeniem. poza drzwiami do kotłowni, miały byc płaskie a przyjechały z "pięknymi" przetłoczeniami. Wymienią w poniedziałek. Okna (model Rubin z Oknoplastu) wyglądają solidnie i bardzo nam się podobają, a montaż też mi się podobał. Drzwi wejściowe też są (tymczasowe), także SSZ osiągnięty ćwierć dużej bańki za nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 25.01.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Może mi ktoś polecić hydraulika od wod-kan i CO? bo na razie mam dwie dość drogie oferty i nie wiem co z tym dalej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.01.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 pokaz efekty !! jakie kolorki brales ??? sie wstydze bo ze mnie malarz jak z koziej d..y trabka a kolory rozniste mi sie juz wszystkie pierdziela ostatnio mi sie zdarzylo pomalowac cala sciane nie tym co mialem BTW malowalem magnatem wydajna jak cholera ale efekt marny, chyba cos schrzanilem chociaz jak sie bylem pytac goscia od farb dlaczego mi nie wyszlo to od razu sie spytal czy magnatem malowalem hmmm BTW Mea jak tam twoj czarny na polko-szafkach w salonie sczernial bo mnie ciekawi jak zrobic taka czern piekielna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Spokojnie mozna robic wylewki po ociepleniu. Byle przed ociepleniem polozona byla folia paroszczelna - bardzo szczelnie (!). Kazde laczenie folii ze sciana ma byc uszczelnione klejem butylowym, kazde laczenie folii z folia - zrobione na zaklad i uszczelnione samoprzylepna tasma aluminiowa (lub inna). Spokojnie moga byc przykrecone plyty - byle nie zaszpachlowane bo moga popekac. Po wylaniu wylewki - przykryc na 2 tygodnie folia, potem odkryc i solidnie wietrzyc (wentylacja mechaniczna na full, okna pootwierane na maksa). Nic wtedy sie welnie nie stanie. ale plyty moze szlag trafic szczegolnie ze nic nie pisales ze musi je zagruntowac ogolnie uwazam to za poroniony pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.01.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Może mi ktoś polecić hydraulika od wod-kan i CO? bo na razie mam dwie dość drogie oferty i nie wiem co z tym dalej zrobić. Instalator 2 Eugeniusz Jakubczyk kurcze namiary na necie powinnienes znalezc w miare tani i jak na razie zadowolony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.01.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ale plyty moze szlag trafic szczegolnie ze nic nie pisales ze musi je zagruntowac ogolnie uwazam to za poroniony pomysl Nic sie im nie stanie - jak przykryje wylewki folia to wilgotnosc bedzie na normalnym poziomie. Potem odkryje i raz dwa przewietrzy. Wylewki nie maja duzo wilgoci - to polsuchy "piasek". Duzo wiecej wilgoci jest w tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Może mi ktoś polecić hydraulika od wod-kan i CO? bo na razie mam dwie dość drogie oferty i nie wiem co z tym dalej zrobić. Polecam ci mojego fachowca jest tani ale przede wszystkim zna się na rzeczy,instalacje w domu to dla niego relax: jarek tel:502507459 powiedz że masz namiar od jacka z sygnałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 akcja "okna" zakończona powodzeniem. poza drzwiami do kotłowni, miały byc płaskie a przyjechały z "pięknymi" przetłoczeniami. Wymienią w poniedziałek. Okna (model Rubin z Oknoplastu) wyglądają solidnie i bardzo nam się podobają, a montaż też mi się podobał. Drzwi wejściowe też są (tymczasowe), także SSZ osiągnięty ćwierć dużej bańki za nami... Tylko pozazdrościć trafnej decyzji odnośnie okien.Ja też miałem brać okna w oknoplaście i nie wiem co mnie podkusiło żeby zdecydować się na ten kur....ski kol-dar.Okna z abm jędraszek Alphaline są ok.ale montaż i montażyści do bani.Można mieć super okna i co z tego jak będą źle zamontowane.Wybierajcie sprawdzonych wykonawców i firmy od okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 pokaz efekty !! jakie kolorki brales ??? POKAŻ JASEK JAKIMI KOLORAMI MALOWAŁEŚ-EFEKT.MY TEŻ CHCEMY KUPIĆ KILKA KOLORÓW.fAJNIE ZOBACZYĆ NA WIĘKSZEJ POWIERZCHNI DANY KOLOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 podlogowka po calosci !!! U siebie tej decyzji bardzo zaluje ze nie zrobilam calej podlogowki !! tylko podłogówka,na etapie budowy wydasz trochę więcej ale jak już zamieszkasz to będziesz potrzebował mniej energi (temperatury)żeby ogrzać swój dom.chociaż ja ogrzewam tylko dom kominkiem z pw. (uczę się jak palić żeby było oszczędniej ale mi to nie wychodzi za bardzo).palę brykietem pini&kay lub z barlinka ponieważ gaz może będzie pod koniec 2012 roku i dla tego że drzewem świeżym palenie to po prostu masakra.dla tych co chcą mieć kominek z pw to powiem że nie ma problemu ż ogrzaniem domu wystarcza w zupełności.tylko za wczasu postarajcie się o suche drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.01.2012 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 sie wstydze bo ze mnie malarz jak z koziej d..y trabka a kolory rozniste mi sie juz wszystkie pierdziela ostatnio mi sie zdarzylo pomalowac cala sciane nie tym co mialem BTW malowalem magnatem wydajna jak cholera ale efekt marny, chyba cos schrzanilem chociaz jak sie bylem pytac goscia od farb dlaczego mi nie wyszlo to od razu sie spytal czy magnatem malowalem hmmm BTW Mea jak tam twoj czarny na polko-szafkach w salonie sczernial bo mnie ciekawi jak zrobic taka czern piekielna??? Zakładam że pomalowałeś więcej metrów niż przewiduje producent Magnata ( na marginesie też Śnieżka tak jak BN ) - w efekcie farba kryła słabiej a tym samym nierównowmiernie niestety my Polacy dalej nie czytamy informacji na odwrcie puszki cieszymy się że producent pisze że coś starczy na 10m2 a my pomalowaliśmy 15m2 nooo niestety coś kosztem czegoś co do BN pozwolicie że będę miał swoje zdanie choć w tym przdziale cenowym ( tanim ) są OK Osobiście my szukamy koloru a farba przynajmniej w salonie będzie na mączkach porcelanowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.01.2012 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 POKAŻ JASEK JAKIMI KOLORAMI MALOWAŁEŚ-EFEKT.MY TEŻ CHCEMY KUPIĆ KILKA KOLORÓW.fAJNIE ZOBACZYĆ NA WIĘKSZEJ POWIERZCHNI DANY KOLOR Większość producentów ma specjalne programy do wizualizacji kolorów w pomieszczeniach od Duluxa Nobilesa Beckersa na Śnieżce kończąc wystarczy wejść na stronę producenta i na pewno znajdziesz w/w programy w razie problemów zastukaj na prv poszukam i wyślę linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Zakładam że pomalowałeś więcej metrów niż przewiduje producent Magnata ( na marginesie też Śnieżka tak jak BN ) - w efekcie farba kryła słabiej a tym samym nierównowmiernie niestety my Polacy dalej nie czytamy informacji na odwrcie puszki cieszymy się że producent pisze że coś starczy na 10m2 a my pomalowaliśmy 15m2 nooo niestety coś kosztem czegoś co do BN pozwolicie że będę miał swoje zdanie choć w tym przdziale cenowym ( tanim ) są OK Osobiście my szukamy koloru a farba przynajmniej w salonie będzie na mączkach porcelanowych [/quote JA MALOWAŁEM BEKERSEM-KOLORY I TIKKURILA-BIAŁA,A JAKO PODKŁAD ŚNIEŻKA GRUNT NA ŚCIANACH TYNK GIPSOWY. FARBY KRYJĄ DOBRZE ALE TEŻ ZALEŻY CZYM SIĘ MALUJE.JA NIE LUBIĘ GŁADKICH ŚCIAN WIĘC KUPIŁEM WAŁKI Z GRUBYM WŁOSIEM-BŁĄD -DUŻO FARBY ZOSTAJE W WAŁKU.LEPIEJ MALOWAĆ BARDZIEJ GŁADKIMI .JAK BĘDĘ MALOWAŁ KOLEJNY RAZ TO JUŻ ZAOPATRZĘ SIĘ W GŁADSZE WAŁKI. PS TEŻ MALOWAŁEM I RAZ SAM TAKI METRAŻ I WYSZŁO JAK WYSZŁO NASTĘPNYM RAZEM BĘDZIE LEPIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 większość producentów ma specjalne programy do wizualizacji kolorów w pomieszczeniach od duluxa nobilesa beckersa na śnieżce kończąc wystarczy wejść na stronę producenta i na pewno znajdziesz w/w programy w razie problemów zastukaj na prv poszukam i wyślę linki oglądałem już ,ale to zawsze lepiej zobaczyć jaki naprawdę daje odcień farba na prawdziwej ścianie u kogoś kto malował daną farbą tak chciałem porównać z oficjalną stroną śnieżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Czy 190zł to dużo za wywóz 9m3 szamba?z kim podpisać umowę na wywóz śmieci :gdzie jest najtaniej lub najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Mam ścianę 42cm z solbetu BK,niby nie trzeba jej docieplać ale chciałbym jednak pozbyć się mostków i niedoróbek.Jakiej grubości dać styropian żeby było optymalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2012 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 mi czarny raczej nie zczernial ... bedzie malowany drugi raz to zobaczymy co to da!! /dla informacji to doulux z mieszalnika na transparentnej bazie - jak dotad najgorsza farba w moim domu pod wzgledem efektow i malowania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts